Apa cu gheață și alimentele reci, un aliat pentru pierderea în greutate/ Iată ce înseamnă dieta hack-ului cu gheață și cum ajută eala arderea caloriilor 10 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Reportaj BBC: Bunicuțele care au salvat bucătăria tradițională albaneză, care risca să dispară, în contextul emigrării masive din anii ’90 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie. Aluat rapid pentru biscuiți simpli și economici. Cu puține grăsimi și puțin zahăr și fără ouă 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Tortul Mimosa cu care se sărbătorește 8 martie în Italia, inspirat de floarea cu același nume, care se dăruiește în această zi femeilor 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile: Iulia Verdeș (actriță): „Mâncarea nu este doar un lucru care te ajută să supraviețuiești. Mâncarea este o bucurie” / „Ador ouăle, brânza de capră și dovleceii pane sau gătiți la air-fryer” 9 martie Otilia Serescu 0 comentarii
6 alimente care combat durerea cronică în mod natural, potrivit cercetătorilor / Somonul, uleiul de măsline extra virgin, laptele și ouăle, între recomandările specialiștilor 9 martie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Omletă grecească, o rețetă de mic dejun cu feta, măsline și roșii / Se gătește la foc mic și nu e nevoie să întorci omleta 9 martie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este „zgomotul alimentar” / Ce îl provoacă și cum să-l facem să dispară, potrivit experților / Nu este un sunet propriu-zis, ci mai degrabă o stare denumită astfel 8 martie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai bune 7 alimente conservate pentru sănătatea cognitivă, recomandate de nutriționiști / Cu toții le aveam în cămară și nu bănuiam cât de benefice sunt 8 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 9 cele mai bogate fructe în antioxidanți/ Nutriționiștii spun că cine le consumă frecvent va fi mai ferit de cancer, boli de inimă, diabet, tensiune și va avea imunitatea mai puternică 8 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tot ce poți face cu un extractor electric. De ce merită să ai unul și cum se folosește 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum ar fi ca în combinația praz cu măsline să adăugăm și pulpe de pui? Un prânz rapid și comod, cu piure de cartofi, orez simplu sau mămăligă, dacă nu vrem cu pâine 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai dăunătoare alimente ultraprocesate, conform specialiștilor / Băuturile cu zahăr și carnea procesată, în fruntea listei 8 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum încearcă lumea producătorilor de mezeluri din Italia să „felieze” narativul care spune că orice produs din carne este dăunător sănătății și nesustenabil 8 martie Redacția 0 comentarii
Sandvișul cu cel mai mare conținut de proteine din plante, pe care îl poți mânca în această primăvară/ Trebuie doar să combini fasolea cu sfecla, ceapa și alte câteva ingrediente sănătoase și masa este gata 8 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci obiceiuri simple pentru sănătatea intestinală bună / Unele alimente sunt surse excelente de probiotice, ceea ce reface echilibrul florei intestinale 7 martie Angela Sabău 0 comentarii
Cum poți încetini procesul de îmbătrânire, reducând un singur aliment / Specialiștii spun că acesta este principalul vinovat pentru îmbătrânirea accelerată a celulelor 7 martie Angela Sabău 0 comentarii
Colavita, companie italiană specializată în produse alimentare, se extinde pe piețele de paste și roșii prin achiziția Vitelli Foods 7 martie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Pasta alla lupara, o rețetă din Calabria, cu salam picant și smântână dulce 7 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce | Budincă de ciocolată preparată după o rețetă clasică / Nu seamănă cu cea cumpărată din magazin 7 martie Angela Sabău 0 comentarii
Cafenelele tradiționale și rolul lor cultural/ De ce astfel de locuri păstrează memoria istorică și farmecul orașelor 7 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum să eviți E-urile periculoase / Tania Fântână (nutriționist): Consumă alimente cât mai naturale. Ne-am învățat să mâncaăm sofisticat și să adoptăm o serie de rețete din afară, pe care nu ne pricepem să le pregătim și de aceea le cumpărăm „de-a gata” 7 martie Redacția 0 comentarii
Mic dejun thailandez / Clătite cu nucă de cocos făcute acasă, rețetă în stil asiatic 7 martie Redacția 0 comentarii
5 preparate celebre care au apărut din greșeală: Fulgii de porumb de la micul dejun au fost creați pentru a combate „păcatul”, iar sosul Worcestershire a fost un experiment de care au uitat, vreme de câțiva ani, doi chimiști 6 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozități agri-food 06 martie: Un arbore de cafea are peste 3.000 de flori, dar acestea nu rezistă mai mult de 24 de ore 6 martie Angela Sabău 0 comentarii
Carbohidrați „buni” despre care nu bănuiai că sprijină sănătatea creierului, recomandați de nutriționiști / Iată cum te pot ajuta pâinea integrală, mierea, cartofii și prunele uscate 6 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Renumitul chef Raymond Blanc, noul ambasador al Fundației Regelui Charles, alături de David Beckham sau Sienna Miller: „Am petrecut trei ore cu Regele sub o ploaie năprasnică și am simțit că este un frate de arme” 6 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Pie and mash”, un preparat clasic al gastronomiei britanice, în căutarea unui statut protejat/ Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlamentul Britanic 6 martie Redacția 0 comentarii
Supă cremă de topinambur, cu crutoane picante. Sau cu ciuperci sotate și brânzeturi adăugate la final, ca fel unic 6 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Banane umplute cu ciocolată și învelite în foietaj. Un desert rapid, delicios și de efect, fără multe grăsimi și fără ouă 6 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cappuccino, latte sau macchiato / Care este diferența între ele, câtă cofeină și cât lapte conține fiecare 6 martie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Cofetăriile românești din Spania pregătesc mucenici/ Am preparat mucenici de post împreună cu o moldoveancă din Onești, la Dulciurile Crenguței, cofetărie românească de lângă Barcelona 6 martie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Care sunt cei mai periculoși aditivi alimentari / Nutriționistul Tania Fântână: unii dintre ei pot fi dăunători, în tip ce alții sunt total inofensivi 6 martie Redacția 0 comentarii
Julia Roberts dezvăluie care este cina ei preferată / Vrei o siluetă precum cea a actriței? Cina ei este ușor de preparat, necesită doar 3 ingrediente și este plină de proteine 5 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci afine în fiecare zi / Nutriționiștii au stabilit că acest fruct, bogat în antioxidanți, reduce riscul de boli cronice și te ajută să-ți menții greutatea 5 martie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Uova alla contadina. O rețetă tradițională italiană de ouă la cuptor, cu sos de roșii și brânzeturi 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fast-food-ul poate fi și sănătos / Există opțiuni foarte bune, care te pot ajuta când ai un program încărcat / Totul depinde de ingrediente și de cum e preparat 5 martie Angela Sabău 0 comentarii
Mâncarea ca drept fundamental. Alimentația adecvată, un drept pe care administrația municipală de la Bologna l-a introdus de curând în Statulul orașului 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu: Cu cât o femeie aderă mai mult la o dietă occidentală în timpul sarcinii – bogată în grăsimi, zahăr şi produse rafinate şi săracă în peşte, legume şi fructe – cu atât mai mare pare să fie riscul ca copilul ei să dezvolte ADHD sau autism 5 martie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce. Mere caramelizate în air fryer, cu aromă de scorțișoară 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vrei să încerci o cafea altfel? Cafea moka, alternativa la cafeaua la ibric sau la cea scumpă pe care o cumperi în fiecare zi. Secretele unei cafele reușite cu sistemul care a anticipat aparatul espresso 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Aceeași porție de mâncare, ingrediente diferite: Nutriționistul Tania Fântână spune că preparatele „de-a gata” din supermarket pot avea până la 20 de ingrediente în plus față de cele gătite acasă 5 martie Redacția 0 comentarii
Kate Hudson a dezvăluit, recent, ce băutură, din două ingrediente comune, bea în fiecare dimineață/ Și tu poți prepara băutura matinală a actriței și chiar poți urma rutina ei zilnică 5 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele cinci sosuri de bază din gastronomia franceză. Dacă știi să le prepari, poți găti practic orice 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 04 martie: Pentru a obține 500 de ml de ulei de trandafiri, este nevoie de 2500 de kg de petale 4 martie Redacția 0 comentarii
Dutch oven, oala în care poți găti sau coace orice și o ai toată viața. Este probabil cel mai versatil vas de bucătărie 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Aceste 5 alimente ar putea să te ajute să trăiești mai mult, sugerează un nou studiu / Cine mănâncă frecvent nuci, cereale integrale, fructe, legume și pește are șanse să trăiască mai mult, susțin cercetătorii 4 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc – sărbătorită şi de misiunile diplomatice şi oficiile consulare, raport favorabil în cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor 4 martie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Vă place baconul? Faceți cunoștință cu Torreznos de Soria – pieptul de porc „next level”, simbol al bucătăriei iberice / Poate fi gătit și în friteuza cu aer cald 4 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii