Fibrele nu reduc doar riscul de cancer de colon, ci pot susține și sănătatea mentală, arată cercetările recente 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă la nivelul sistemului imunitar dacă reduci consumul de zahăr / Răspunsul medicilor 15 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2137 vizualizări
Cât de complex este, de fapt, cartoful? Un medic răstoarnă stereotipul cartofi egal carbohidrați: „Dieta rurală irlandeză, formată din cartofi, lapte și puține legume, era mai complexă decât pare. Cartoful, deși adesea subestimat, este un aliment dens nutritiv” 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Suplimentele proteice conțin niveluri ridicate de plumb, avertizează experții 15 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oamenii de știință dezvăluie de ce ceaiul verde ajută la slăbit / Compușii naturali din frunzele sale stimulează arderea grăsimilor și mențin echilibrul metabolismului 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Poți slăbi doar dacă mergi pe jos, fără sală? Tania Fântână (nutriționist): „Cu un deficit caloric mic, dar constant, se poate ajunge la o pierdere sănătoasă de 2–4 kg pe lună” 15 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1096 vizualizări
Combinații de mic dejun care, deși par sănătoase, îți pot îmbolnavi ficatul și intestinele / Dr. Răzvan Vintilescu: „Ouăle prăjite cu bacon sunt un duet de infarct matinal, iar dulciurile și cafeaua cresc riscul de rezistență la insulină și gastrită cronică” 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1871 vizualizări
De ce nu slăbești, deși ai eliminat carbohidrații aproape în totalitate / Explicațiile specialiștilor despre dietele „low-carb” 14 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Ce să mănânci în perioadele cu vreme schimbătoare, rece și ploioasă, ca să rămâi sănătos/ Specialiștii îți recomandă să eviți cruditățile, dar te sfătuiesc să consumi alimente fermentate, pentru efectele lor benefice 14 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce este „foodluxxing”, noul „efect de ruj” din gastronomie / Psiholog: „Este o formă de răsplată și de alinare, combinată cu nevoia de apartenență. Este și o micro-afirmare” 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? / Nutriționistul Tania Fântână recomandă două mese pe săptămână cu pește gras 14 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cel mai sănătos mic dejun, potrivit medicilor / Specialiști în sănătatea intestinului, oncologie și cardiologie au stabilit: ovăzul, iaurtul simplu, pâinea integrală prăjită și smoothie-urile sunt variantele cele mai bune pentru organism 14 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1135 vizualizări
Specialiștii Societății Regale de Osteoporoză din Marea Britanie explică modul în care dieta, stilul de viață și factorii genetici pot afecta densitatea osoasă / O serie de alimente ajută la sănătatea oaselor 13 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Emisiunile culinare de pe rețelele sociale schimbă obiceiurile alimentare la nivel global / Oamenii se filmează în timp ce mănâncă, beau sau gătesc, iar asta duce la creșterea poftei de mâncare în rândul internauților 13 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Când știm că organismul arde grăsime în procesul de slăbit / Tania Fântână (nutriționist): „Nu te bucura dacă te înfometezi în prima săptămână de dietă și dai câteva kilograme jos” 13 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 34938 vizualizări
VIDEO | „Chiar încep de luni”: Cum să execuți corect o genuflexiune / Explicații pas cu pas / Exercițiul ajută la întărirea mușchilor picioarelor, fesierilor și trunchiului 13 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafeaua începe să devină și ea un aliment funcțional. Brandul italian Caffè Vergnano lansează un proiect pilot de cafea cu adaos de vitamina B și extracte de plante, pe o piață deja în creștere 12 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Alimente care te pot ajuta să eviți o criză, dacă suferi de boala Crohn/Gastroenterologii recomandă carnea de pui, iaurtul, somonul, morcovii fierți, orezul și alte câteva alimente care te pot ajuta să te simți mai bine 12 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Femeile mănâncă tot mai multe proteine, arată un nou studiu / Cercetătorii spun că femeile fac aceste alegeri pentru a avea o imunitate mai bună, pentru a fi mai suple și a avea pielea mai sănătoasă 12 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Deshidratarea, unul din factorii care conduc la deteriorarea aspectului pielii / Medic dermatolog Roxana Chelaru, vorbind despre lichide recomandate pentru hidratare: „Nu aș considera lichide sucurile sau cafeaua” 12 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Gustarea „bogată în proteine” care nu te lasă să slăbești, conform nutriționiștilor / Înlocuiește-o cu brânză sau ouă fierte tari 12 octombrie Redacția 0 comentarii
FOTO | Mexic, locul unde gustul are întotdeauna o istorie / O călătorie senzorială între Guadalajara, Puerto Vallarta și Valle del Tequila 12 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce e bine să ai mereu un borcan de zacuscă în frigider / Tania Fântână (nutriționist): „Este bogată în fibre, vitamine și antioxidanți” 12 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 53701 vizualizări
Carnea roșie, într-o dietă sănătoasă, este bună pentru creier și sănătatea intestinală, potrivit unui studiu recent / Cercetătorii spun că deși carnea roșie a fost criticată și asociată cu bolile cardiovasculare și cancerul, consumată în cantități limitate poate aduce mari beneficii organismului 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fetica: frunza delicată care cucerește gastronomia modernă/ Află de ce această plantă sustenabilă este noul simbol al alimentației sănătoase și echilibrate 11 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Mit sau realitate: Poate vitamina C să vindece o răceală? / Ideea a pornit de la un chimist laureat al Premiului Nobel, dar studiile recente arată că efectul este modest 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO-REPORTAJ | Exemplul „The Big Apple” din Ontario (Canada) sau cum poate agricultura locală să devină un motor economic regional / Locul atrage peste 500.000 de vizitatori anual / Săptămânal, aici se vând peste 2000 de plăcinte! 11 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Secretul unei mese mai ușor de digerat: de ce trebuie să înmoi lintea înainte de gătit / Se îmbunătățește digestia și se elimină antinutrienții 11 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO | Cetera și omul bun – poveștile micilor producători din Maramureș (Ep.2) | La nici 18 ani, Cătălin Moga din Ciolt pusese deja pe picioare o afacere cu lapte de măgăriţă. Acum, după cinci ani, are 600 de oi, 60 de măgăriţe, doi cai pentru echitaţie şi 40 de vaci pentru carne 11 octombrie Mira Gomboș 0 comentarii
VIDEO | Bolile autoimune și alimentația: ce rol are dieta în reducerea inflamației / Tania Fântână (nutriționist): „Microbiomul influențează profund imunitatea” 11 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Expertă în menopauză: „Femeile din Japonia nu suferă din cauza menopauzei pentru că mănâncă o substanță care se comportă foarte asemănător cu estrogenii” 10 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Fructul de toamnă care favorizează digestia, reglează tranzitul intestinal și sprijină sănătatea microbiotei/ Recomandarea unei nutriționiste: „Dacă vrei să ameliorezi constipația, acest fruct poate fi marele tău aliat” 10 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 1409 vizualizări
Nutriționistă: „Consumul unui păhărel de suc de aloe vera înainte de mese s-a dovedit că ameliorează refluxul și protejează mucoasa gastrică, acționând ca un calmant natural” 10 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Legătura dintre dietă și migrena vestibulară / Cum pot schimbările alimentare reduce simptomele 10 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Zahărul poate declanșa acnee / Explicațiile medicului dermatolog Roxana Chelaru: „Da, există această relație între alimentele cu indice glicemic crescut și declanșare puseelor de acnee” 10 octombrie Ana Roman 0 comentarii
STUDIU | Prediabetul poate intra în remisie chiar și fără pierdere în greutate/ Contează foarte mult procesul de reducere a grăsimii abdominale profunde 10 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cu doar două ingrediente poți face o pâine antiinflamatoare, fără gluten și bogată în proteine/ Nu o să crezi cât e de simplu și rapid 10 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu: „Ulcerul și gastrita nu apar dacă sari peste micul dejun” / Alimentația nepotrivită, printre factorii favorizanți ai acestor boli 10 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Aditivii alimentari comuni pot declanșa sau agrava astmul la copii, potrivit unui studiu 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zincul, un mineral esențial pentru sănătate, ce trebuie administrat în mod constant, pentru că organismul nu îl stochează/ Ca să obții suficient zinc din alimentație trebuie să mănânci frecvent stridii, carne, ouă, semințe, nuci, cereale, orez sau fasole 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Migdalele, benefice sau nu / Ce spun nutriționiștii despre conținutul de fibre și sănătatea intestinului 9 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Alimentele care ne strică tenul / Medicul dermatolog Roxana Chelaru: „Ar trebui să consumăm o cantitate de carbohidrați cât mai mică procentual” 9 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Care este cea mai bună metodă de a găti somon / Un test comparativ arată ce tehnică oferă crusta cea mai crocantă și carnea fragedă 9 octombrie Angela Sabău 0 comentarii 5148 vizualizări
VIDEO | Târg de ciuperci de toamnă și expoziție cu categorii de ciuperci comestibile, otrăvitoare și mortale, plus alte minunății de sezon într-un mic orășel de munte din Pirinei/ Cum atrag satele de munte turiști folosind roadele pământului 9 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii 12288 vizualizări
Meniul anti-răceală: cum să-ți întărești imunitatea cu ajutorul hranei / Tania Fântână (nutriționist): „Nu săriți peste porția de fructe și includeți mereu legume la orice masă” 9 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Semne neobișnuite că organismul are nevoie de mai multe fibre / Lipsa de concentrare sau schimbările de dispoziție sunt doar două dintre ele 8 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Vacile-zebră și mâncarea cu teflon câștigă premiile Ig Nobel / Aceste premii satirice, care parodiază Premiile Nobel, recunosc realizări care „mi întâi fac oamenii să râdă, și apoi îi fac să se gândească”. Câștigătorii au primit câte un… șervețel umed 8 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Despre unt, cu bune și rele. Tania Fântână, nutriționist: „Untul este net superior margarinei, cu condiția să fie consumat cu moderație” 8 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Persoanele care consumă frecvent mâncăruri din bucătării internaționale tind să fie mai tolerante și mai deschise față de imigranți, conform unui studiu britanic 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 7795 vizualizări
5 gustări sănătoase care au mai mult calciu decât o porție de iaurt / În fruntea listei se află cottage cheese 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii