VIDEO | Cum îi învățăm pe copii să mănânce sănătos și să evite risipa alimentară / Simona Paraschiv (Asociația InspirAction): „Educația este cheia care deschide ușa către obiceiuri sustenabile” 13 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Start-up-ul belgian Polysense atrage 2 milioane de euro pentru a reduce risipa alimentară cu soluții AI revoluționare / Inteligența artificială promite eficiență și zero risipă în industria alimentară 12 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Un mare retailer din UK vinde banane necoapte, pentru a reduce risipa alimentară la domiciliu 9 iunie Redacția 0 comentarii
Chef Alex Cîrțu: „Totul se poate refolosi. Nu ai nevoie de echipamente scumpe ca să eviți risipa în bucătărie. Ai nevoie doar de o schimbare de perspectivă: ingredientele nu sunt resturi, ci resurse” 31 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
O soluție revoluționară în procesul de coacere a fructelor, gândită să elimine risipa. Tehnologia Softripe combină inteligența artificială cu atmosfera controlată. Fructele ajung la destinație mai crude și se coc indoor 30 mai Redacția 0 comentarii
Studiu: 46% dintre români aruncă mâncare gătită / Tinerii, cei mai predispuși la risipă alimentară / Iulian Stănescu (cercetător): „De cele mai multe ori se ajunge la risipă alimentară din diferența dintre ceea ce oamenii estimează că vor consuma și ceea ce se întâmplă în mod real” 27 mai Otilia Serescu 0 comentarii
Ți-au rămas murături? 5 idei pentru a le folosi în mâncăruri delicioase / Eviți risipa alimentară și te bucuri de gust 13 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Grătargiul” TikTok-ului: La grătar, risipa vine mai ales din „ochiometrie greșită”. Nu e nevoie să punem jumătate de porc pe grătar. Mai bine mai puțin și bun, gătit corect, decât mult și ars / Greșeala clasică: „Să întorci micii de 10 ori” 1 mai Otilia Serescu 0 comentarii
„Cu puțină organizare și atenție putem avea sărbători cu bucurie și cu minim de risipă” / Ce facem după masa de Paște? Sfatul nutriționistului Tania Fântână 18 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
O ieșeancă a dat lovitura pentru că a încercat să reducă risipa alimentară din cantină 17 aprilie Economedia 0 comentarii