Un mic dejun la care nu te-ai gândit. Orez cu lapte cu brânză feta sau telemea, fără zahăr. Alternativa la cel dulce, cu mai multe proteine 6 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ziua Mondială a Cafelei Turcești, 5 decembrie: Cum se prepară acasă faimoasa băutură inclusă în Patrimoniul UNESCO 5 decembrie Ioan Radu 0 comentarii
Mic dejun proteic și extrem de bun la gust. Fulgi de ovăz în stil porridge, cu ciuperci și ouă 5 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O brânză artizanală braziliană, inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO/ Este al şaptelea bun cultural brazilian înscris în patrimoniul imaterial al umanităţii, dar primul aliment inclus în această listă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Idei de cină, o rețetă cu două variante, una ditre ele de post. Cartofi gratinați în stil napoletan, cu sau fără brânzeturi 4 decembrie Redacția 0 comentarii 6640 vizualizări
VIDEO Retetele Juanitei: Fricando, tocăniță catalană de vită / Cu mult sos și ciuperci 4 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce cu mere. Tarte Tatin sau prăjitura cu mere răsturnată inventată din greșeală 4 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 7721 vizualizări
Tartă de dovlecei de post, pe care italienii o numesc scarpaccia. Un preparat simplu și rapid, fără ouă sau brânzeturi, la cuptor sau chiar în tigaie 3 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 23572 vizualizări
Cum se prepară ciorba de agrișe cu ciolan afumat, o mâncare tradițională din Țara Călatei / Această zonă, situată între Cluj-Napoca și Huedin mai este renumită și pentru brânza de Călata și cartoful de Râșca 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum se bea cafeaua prin alte colțuri ale lumii. De regulă, dar nu mereu, înseamnă o bază de cafea preparată după metode diferite, peste care se adaugă lapte, frișcă, condimente, zahăr sau miere, uneori băuturi 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Experiment urban în Olanda: Locuitorii unei suburbii sunt obligați să practice agricultura pe jumătate din terenul pe care îl dețin / „Ieri am uitat să mă gândesc la ce urmează să mănânc. Te plimbi prin grădină și găsești ceva” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 16555 vizualizări
O idee de prânz de adăugat în portofoliul de rețete preferate. Ficat în stil venețian, se gătește cu ceapă și unt 30 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 4592 vizualizări
De ce în țările asiatice nu se mănâncă așezați la masă, ci direct pe jos. Cum poate influența această poziție digestia 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Farfalle cu ciuperci și broccoli, cu sau fără bacon. Le putem adăuga și boabe de fasole sau năut din conservă, dar nu numai. Mai multe rețete în una 29 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum se fac cele mai simple crochete de cartofi. Rețeta prevede obligatoriu ouă și opțional brânzeturi sau alte adaosuri pentru plus de gust 28 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 4905 vizualizări
Descoperire fascinantă: Focaccia are o istorie de 9.000 de ani! Acest sortiment de pâine era copt în vase cu bază ovală și pereți joși, realizate din lut, la temperaturi de 420°C / O focaccia cântărea 3 kilograme, ceea ce sugerează că erau destinate consumului în comunitate 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Locul unde se află cel mai mare hotel din lume în formă cocoș. A intrat în Cartea Recordurilor / În zonă, există peste 2.000 de ferme de creștere a cocoșilor 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Există mămăliga perfectă? Iată cum prepară un bucătar italian cea mai bună polenta. Folosește, exact ca și noi, un ceaun și o lingură de lemn tradițională 27 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care este cel mai vechi rețetar din istoria omenirii? Scris în piatră, acum 4000 de ani, conține rețete gândite să ajute sănătatea 26 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Crina Roșu a adus gastronomia românească în Catalonia acum mulți ani/ Zilnic gătește românește și este proprietara celui mai cunoscut restaurant românesc din Barcelona/ De ce le place spaniolilor mâncarea românească 26 noiembrie Ioana Costescu 1 comentarii
Ștrudel de dovleac crud și cocos, cu foi de plăcintă din comerț, rulate individual. Un desert de sezon cu zero bătaie de cap. Adaugi totul direct pe foaie și asta e tot 25 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Votul e un drept pe care femeile l-au cucerit cu greu, iar bucătăria a contribuit la dobândirea lui. „Mișcarea sufragetelor” s-a finanțat din vânzarea cărților de rețete 24 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mămăligă gratinată în cuptor, ca o budincă. Asortată cu mai multe feluri de sos, merg și cele pentru paste. Mai mult decât o rețetă, o metodă 24 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cozi la micii de la Obor în ziua alegerilor prezidențiale: Timpul de așteptare e mai mare decât în unele secții de votare (FOTO+VIDEO) 24 noiembrie Filip Constantin 3 comentarii
Cartofi alla puttanesca, o retetă simplă și gustoasă într-o singură tigaie, inspirată de cea similară de paste. O mâncare de post rapidă care merge în fiecare zi 23 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
PORTRET DE CHEF | Oana Irina Coantă, chef owner la Bistro de l’Arte din Brașov: „Aștept cu nerăbdare ziua în care bucătarii vor deveni la fel de importanți ca influencerii” / A avut în plan să deschidă un restaurant în București, dar a renunțat pentru că „nu sunt ingrediente locale” (FOTO) 23 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Cafeaua este marfa cea mai comercializată în lume, după petrol, iar povestea ei ne amintește importanța circulației mărfurilor / Prima cafenea literară din istorie 22 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Kraut Suppe mit Speck – Supă de varză cu costiță, preparat tradițional al șvabilor bănățeni (VIDEO) 21 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO Jamonul – șunca maturată spaniolă/ Găsești multe sortimente sub această denumire / Cum se prepară, cum se taie și cum îl consumă spaniolii 21 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Câteva portocale netratate, feliate subțiri și uscate. Poți face cu ele amestecuri de condimente pentru vin fiert sau ceai. Le poți așeza în borcănele frumos decorate și dărui de Crăciun colegilor sau prietenilor 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Găluștele de griș, nu doar în supă. Iată cum se pot găti găluște de griș altfel, gratinate în cuptor, cu carne sau în alte combinații 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Conopidă și broccoli pané, servite cu un sos, orez simplu și salată. O idee de cină vegetariană dar cu gust 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mâncare de linte cu ciuperci. O rețetă de post pentru prânz sau cină, ușoară dar savuroasă. Poate fi adaptată cu mai multe condimente ca preparat vegan, dar și cu carne, brânzeturi sau ouă 19 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
2,5 kg date jos în 3 zile? Cură bizară de slăbit, cu ouă și o sticlă de vin pe zi, prezentată de o faimoasă revistă americană în 1977 19 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Un bărbat din Anglia are o colecție impresionantă de 270 de cești de cafea. Aceasta include modele diverse, de la motive florale și animale, până la cești rare, precum una dedicată încoronării Reginei Elisabeta a II-a 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Idei de cină caldă și aromată. Orez cu dovleac și brânzeturi, sau risotto italian, cu aroma piperului proaspăt măcinat deasupra. Putem opta pentru mai multe combinații de brânzeturi 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Câte secole de istorie, într-o ceașcă de cappuccino. Consumul a luat amploare la Veneția, unde băutura din lapte și cafea a ajuns, se pare, dinspre Austria 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gnocchi. Te lovești des de ei în supermarket și par niște ciudățenii. Dar ești și curios, însă nu știi cum se gătesc. Iată tot ce poți face cu o pungă din aceste găluște italiene 17 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se face compoziția de clătite, cu ou sau doar din făină cu apă, de post. De ce ies mereu mai bune dacă ținem compoziția o noapte în frigider 17 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tradiție, gusturi autentice și știință într-un sat pitoresc din Grecia: Pâine cu maia coaptă în tradiționala „gastră” de fier / Recomandările unui chimist cu studii avansate în biochimie care a renunțat la cariera din Germania pentru a se întoarce în satul natal: „Este o știință, dar mă conectează și cu trecutul meu: în laborator creșteam bacterii pentru experimente, acum le cresc pentru a face maia” 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Există o singură gelaterie premiată cu stele Michelin în lume! Produsele „îmbină arome și texturi prin variații de temperatură, folosind ingrediente locale unice din Taiwan” 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ramen – cum îl prepară și îl consumă japonezii/ Acest preparat, la modă în toată lumea, în Japonia are un ritual aparte/ Este gătit în ore și mâncat în câteva minute 16 noiembrie Redacția 0 comentarii
Secretele „Muzeului Jamonului”, un imperiu de familie din Madrid, cu o cifră de afaceri de 30 de milioane 16 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Fabada asturiană – o tocană de fasole cu cârnați, foarte asemănătoare cu iahnia noastră. I-am pus și cârnați spanioli, dar și din cei românești că sunt mai gustoși 16 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Maruxas de nata, cei mai simpli biscuiți, originari din La Coruña (Spania)/ Se fac din doar patru ingrediente, totul este bio și niciunul nu seamănă cu altul/ Sunt artizanali, naturali, iar smântâna provine de la vaci crescute în libertate 16 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
O cafea cu aromă de castane, într-o duminică de toamnă târzie. Nimic complicat, doar puțină făină de castane rumenită în cuptor 16 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chefi din România țin bucătăriile deschise pentru producția locală de ingrediente: ”Merg în fiecare zi în piață, cumpăr legume de sezon, inclusiv frunze de sfeclă pentru borș și sarmale” – Alina Macovei, bucătar și manager de restaurant 16 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO Secretul spaniolilor pentru o dimineață plină de energie. Se opresc la terasa de lângă birou pentru un croissant sau un sandwich și o cafea. Toți angajații au dreptul la 30 de minute, după începerea programului de lucru, pentru a lua micul dejun 16 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum ajunge un câine să simtă trufele în pământ? În Italia, un exemplar dresat începe de la 5000 de euro dar pot ajunge și la 15.000 15 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Ai quattro formaggi, comfort food ideal. Am mâncat cu toții acest fel de paste, dar care este secretul lui? 15 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii