Pastele de vineri seara. Spaghetti alla puttanesca, o rețetă aproape perfectă, care din casele de toleranță a emigrat pe toate continentele 26 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Horchata de chufa, băutura cu „nume de orz”. Răcorește perfect în timpul zilele de vară toride din Spania 26 iulie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Cartofi franțuzești, cu brânză, smântână și ouă. Un deliciu aux gratin 25 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce arome de înghețată sunt preferatele chefilor. Ghidul Repsol a făcut un clasament chestionând bucătari spanioli de top 25 iulie Redacția 0 comentarii
În cea mai mare piață de pește din America la ora 3.00 activitatea e intensă – reportaj NYT în Fulton Fish Market 25 iulie George Mănescu 0 comentarii
Michael Douglas și-a sărbătorit a 80-a aniversare la o masă cu vecinii din Valldemossa, Insula Mallorca, cu produse tradiționale și vin din Baleare 24 iulie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei. Vinete gratinate cu ratatouille și șuncă. Un fusion care amintește de Franța, Italia și Grecia în același timp 24 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Garnituri de legume: Rețetă de vinete soté. Melanzane a funghetto sau „vinete-ciuperci”. Cu sau fără adaos de roșii 23 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce poți mânca pe un vas de croazieră? Cele 8 tipuri de mâncare cel mai des întâlnite pe majoritatea navelor 23 iulie Redacția 0 comentarii
Ce mâncau dictatorii? Cărți despre meniul unor figuri sinistre ale istoriei 23 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Beach club-urile s-au dezvoltat mult în Barcelona în ultimii ani. Gastronomie de înalt nivel, muzică și plajă pentru cei cu dare de mână 22 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețeta oficială de tiramisù așa cum a fost ea înregistrată de creatorul ei în 1970. Desertul opulent al verii, care nu cunoaște opoziție 22 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Salata tabbouleh. Bogată în vitamina C, răcoritoare și cu gust oriental-mediteranean 22 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce trucuri folosesc restaurantele all inclusive ca să consumi mai puțin. Totul e calculat științific pentru a nu pierde bani 22 iulie Redacția 0 comentarii
Rețetă de week-end de la cititori: Ruladă de dovlecei umplută cu șuncă și cașcaval 21 iulie Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. O rețetă italiană de vară cu carne și garnitură ușoară rece: Vitello tonnato/carne de vită rece cu sos de ton cu dovlecei cruzi marinați 21 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chefi spanioli cu stele Michelin și restaurantele lor. Albert Adria a deschis o gelaterie de autor în Barcelona 21 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Salata estivală pe care o făcea Freud, tatăl psihanalizei, după cum îl învățase colegul și prietenul italian Cesare Lombroso, tatăl criminalisticii 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cu ce să înlocuiești sarea. Preparatul asiatic simplu de făcut în casă și bogat în proprietăți nutritive 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un desert răcoritor, aromat, fără făină și fără grăsimi: gelatină de lămâie. Se prepară în 5 minute și se lasă la frigider 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Jumătăți de ardei gratinate, cu brânzeturi și pesmet aromatizat, la fel de buni calzi sau reci 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Enchilada cu fasole neagră, mâncarea perfectă într-o singură cratiță/Rețeta cu care nu vei da greș niciodată 20 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Înghețată de care n-ai mai auzit. Gusturi inedite în acest sezon în gelateriile italiene 19 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Gastronomie și Oscar: rețetă de spaghetti cu anghinare din filmul Il Postino dedicat vieții în exil a poetului chilian Pablo Neruda 19 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Black Ivory, cea mai rară cafea din lume, recoltată a doua oară după ce trece prin stomacul elefanților 19 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete superușoare de vară: Orez rece cu dovlecei și cașcaval ras. Combinație vegetariană rapidă, economică, sănătoasă, de sezon 18 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Galapagos, insulele Patrimoniu Natural al Umanității, importă de pe continent majoritatea hranei pentru localnici și turiști. Cultura alimentară și tradițiile gastronomice în acest ținut descris de Darvin. Cum funcționează aici agricultura și industriile alimentare 18 iulie Redacția 0 comentarii
Sos tzatziki grecesc făcut acasă în câteva minute, mult mai bun decât cel cumpărat. Și un mic secret ca să nu mirosim a usturoi 18 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un restaurant cu noroc: o turistă norvegiană a găsit o perlă în stridia din farfurie. Este a patra oară în istoria restaurantului când se întâmplă așa ceva 17 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Înghețată de fructe făcută la blender în 5 minute 17 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
O bătutură rece ultrarapidă și fără calorii pentru a lupta cu căldura verii: fresh la centrifugă din grepfrut, castravați, frunze de spanac și mentă 17 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Zero waste. Cum să reciclezi cu succes pâinea oricât ar fi de uscată într-o salată panzanella. Pașii de urmat și variante 17 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cand 3 stele Michelin se unesc cu telefoanele inteligente: campania globală de vară a Xiaomi are, în Spania, formă de înghețată 16 iulie Redacția 0 comentarii
Cu ce ne mai răcorim vara. Sorbetto de lămâie, efect de fresh, cu puține calorii. Cum îl putem prepara acasă fără aparat 16 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Garnituri. Rețetă rapidă de dovlecei în stil napoletan: dovlecei alla scapece/ cu oțet, usturoi și mentă 16 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 6586 vizualizări
Cu ce se răcoresc vara sicilienii înainte de culcare: Piersici în vin alb – desert și băutură aromate, în același pahar 15 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Chiftele? Dar nu din carne. Rețeta de falafel, chiftele de năut orientale. De asortat cu humus de vinete. 15 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ziua Franței, o poveste adevărată despre perseverență: Potage Parmentier, supa de cartofi care a introdus celebrii tuberculi în alimentația europenilor 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Euro 2024 gastronomic. Ultima rundă – finala. Spania vs. Anglia. Războiul deserturilor 14 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum se prepară vinetele în zona lor de origine. Humus de vinete sau babaganoush, alternativa orientală la salata noastră cu ceapă 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prânzul de duminică. Fel unic rece de vară fierbinte: Salată grecească cu paste italiene și năut oriental. Mediterraneo fusion 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei. Stoganoff de piept de curcan – tocănița cu sos de muștar și smântână 13 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce cred americanii despre europeni și consumul de apă în restaurantele din Europa: ”Acești oameni nu se deshidratează” 12 iulie Ioana Costescu 0 comentarii