O poveste de succes din agricultura bio din India a fost premiată în Portugalia. Un milion de fermieri de aici au adoptat agricultura biologică 23 iulie Redacția 0 comentarii
Vrei sa vinzi produse bio, dar nu știi de unde să începi? Iată pașii de urmat 16 iulie Redacția 0 comentarii
Cum să citești codul de pe oua și să afli de unde provin. De ce e preferabil să alegi ouăle bio 15 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum recunoști un produs bio. De ce sunt mai sănătoase și la ce să fii atent pe etichetă 13 iulie Redacția 0 comentarii
3 metode de conservare a tomatelor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 11 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii 10201 vizualizări
Cum se contaminează produsele ecologice. Măsuri de protecție pentru a păstra producția ecologică și sănătoasă 3 iulie Redacția 0 comentarii
Agroland Business System de la Caransebeș are în plan să devină cea mai mare fabrică de furaje organice din România 26 iunie Redacția 1 comentarii
EXCLUSIV Anchetă DNA legată de certificarea, în fals, a unor livezi ca fiind ecologice / Doi inspectori au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției 26 iunie Semeniuc Sorin 0 comentarii
„Bio”, „eco” și „organic”. Nu sunt același lucru. Cum faci diferența între produsele astfel etichetate 26 iunie Redacția 0 comentarii
INFOGRAFIC Suprafața cultivată ecologic din UE a ajuns la 10,5% din terenurile agricole, dar este încă departe de obiectivul pentru 2030 / România, printre codașe – a depășit ușor pragul de 5% 21 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Agroland se pregătește să deschidă prima moară de furaje din România certificată organic / Grupul vrea să devină unul dintre marii producători de ouă bio din România 20 iunie Lavinia Liscan 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată: Un fost director executiv, cu 78 de oameni în subordine, a devenit apicultor / Produce miere bio în propria mini fabrică și reprezintă România la evenimente internaționale de top 20 iunie Andreea Drăghici 5 comentarii
In bio veritas? Cine produce cel mai mult vin biologic în lume. Liderii agriculturii bio 13 iunie Redacția 0 comentarii
Șase motive pentru care avem nevoie de agricultura ecologică / Franța își extinde în fiecare an producția bio 5 iunie Redacția 0 comentarii
Producător moldovean de grâu ecologic, inclusiv soiuri ancestrale, intrat pe piața românească: „Un produs ecologic este un produs de la natură. (…) Este pur așa cum dacii îl mâncau” / Caută parteneri locali care pun accentul pe calitate 3 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Rațele alergătoare indiene, folosite în România ca alternativă la pesticide / Ruxandra Brad, designer de permacultură: Sunt foarte eficiente împotriva limacșilor / Păsările, folosite de familii și restaurante 28 mai Adrian Popa 1 comentarii
Pentru a-și salva solul și albinele, un trib din SUA trece la agricultura regenerativă 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Ioan-Cosmin Herța, apicultor ale cărui produse au ajuns pe masa Papei, despre importurile din China și alte state: „Miere spălată” / Mierea adevărată e un medicament / „Nu poți să extinzi piața pe partea de ecologic, pentru că te lovești de pesticide!” 23 mai Andreea Drăghici 1 comentarii
Agricultură pe mare: Într-o fermă plutitoare, un „tractor marin” recoltează și replantează alge marine care captează CO2 / Plantele, folosite la producerea de biocombustibil, biostimulatori, dar și în alimentația oamenilor 20 mai Redacția 0 comentarii
Startup-ul Clean Crop Technologies folosește o tehnologie cu plasmă pentru a trate semințele, ca alternativă la substanțele chimice 15 mai Redacția 0 comentarii
Director din MADR: Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din UE şi din România 10 mai Redacția 0 comentarii
Bayer își propune să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile arabile 4 mai Ioan Radu 0 comentarii
O familie care s-a întors din Belgia și-a făcut propriul solar în grădină, din dorința de a mânca sănătos / Ce sfaturi au pentru alți oameni interesați de un astfel de proiect bio 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Raport: Timiș este în fruntea județelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţă agricolă – peste 693.000 de hectare / Locul doi la suprafața cultivată în regim ecologic 17 aprilie Redacția 0 comentarii
7 modalități prin care poți face cafeaua pe care o bei mai sănătoasă / Trebuie să alegi cu grijă ce pui în ea 16 aprilie Redacția 5 comentarii
Mureş: Colinele Transilvaniei, experienţele gastronomice de la Cund şi staţiunea Sovata, finaliste în concursul Destinaţia Anului / Un restaurant care folosește ingrediente bio, produse local, în finală la „Experienţe gastronomice” 15 aprilie Redacția 0 comentarii
Un startup folosește microbi care mănâncă metan pentru a transforma gunoiul de grajd poluant din ferme în îngrășământ 9 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
EXCLUSIV Ce sunt vinurile bio/biodinamice/naturale/vegane? Ne explică specialiștii / Valentin Ceafalău, campion mondial la degustări în orb: „Vinul din pastile, o legendă urbană, un mit fals” 8 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO Oile înlocuiesc pesticidele și erbicidele la Pompei, în Italia / Erbivorele protejează situl arheologic de vegetația care crește 7 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Agricultorii care au înlocuit pesticidele cu rațe: Păsările sunt crescute inclusiv pentru carne și ouă / Există crescători care duc rațele oriunde e nevoie de ele 4 aprilie Ioan Radu 1 comentarii
Afectați de schimbările climatice, unii fermieri au apelat la metode agricole străvechi, precum agrosilvicultura / Acestea s-au dovedit a fi eficiente 1 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
VIDEO Rațele, folosite în loc de pesticide de tot mai mulți fermieri / Păsările curăță de dăunători culturile de orez sau viile 30 martie Ioan Radu 0 comentarii
Micii fermieri care au sărit peste intermediari și s-au conectat direct cu clienții lor / Este mult de muncă, profitul nu este garantat, dar satisfacțiile sunt mari / O fermă are angajate persoane vulnerabile, iar alta reduce risipa alimentară 27 martie Adrian Popa 5 comentarii
VIDEO Satu Mare: Producătorul Allu se pregătește să folosească un vehicul de peste 120.000 de euro pentru a culege alune de pădure bio / Mașina compensează deficitul de forță de muncă 26 martie Adrian Popa 0 comentarii
STUDIU: Zațul de cafea ar putea fi răspunsul la contaminarea agriculturii cu un erbicid utilizat frecvent / Se estimează că șase milioane de tone de zaț sunt aruncate anual 26 martie Redacția 1 comentarii
Un nou studiu arată că în apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide / Cercetătorii nu au încă o explicație pentru fenomen 25 martie Ioan Radu 3 comentarii
Ministrul Agriculturii susține că mănâncă bio și are un solar pentru familie: Producem bio, nu folosim pesticide / Unde mă opresc, mănânc mici. Îmi plac 23 martie Redacția 0 comentarii
România trebuie să crească de cinci ori suprafața agricolă certificată ecologic pentru a atinge procentul stabilit de Comisia Europeană pentru statele membre 21 martie George Mănescu 0 comentarii
Premiile europene pentru agricultura ecologică 2024: Operatorii din sectorul bio, invitați să se înscrie până la 12 mai / România nu a avut până acum niciun finalist 21 martie George Mănescu 0 comentarii
Franța: Un antreprenor produce ciuperci bio într-o carieră dezafectată / „Clienţii s-au săturat de ciuperci fără gust” / O altă firmă a investit 15 milioane de euro în camere de cultură de ultimă generaţie 21 martie Redacția 0 comentarii
Vânzări de peste un miliard de euro de combustibili biodiesel, din România în Ucraina 17 ianuarie Redacția 2 comentarii
Aliment nou, de origine vegetală, autorizat de Comisia Europeană: biomasa de cultură celulară de mere; substanța va fi utilizată în industria suplimentelor alimentare 22 decembrie Redacția 0 comentarii
Festival european cu produse bio, la Polovragi, 31 august – 3 septembrie 1 septembrie Redacția 0 comentarii
România ocupă locul 9 în Uniunea Europeană la efectivele de găini ouătoare, dar procentele de creștere în sistem free range și bio rămân foarte scăzute, în comparație cu țările din vestul și nordul continentului 16 aprilie Redacția 0 comentarii
Creștere spectaculoasă în timpul pandemiei a vânzărilor de produse bio pe piața spaniolă; în România, sectorul rămâne încă slab dezvoltat 1 februarie Redacția 0 comentarii