Peste 500 de hectare de pajiști din România vor fi restaurate ecologic în următorii ani, în cadrul unui proiect european 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Care este plasticul cel mai sigur pentru contactul cu alimentele/ PET-urile folosite pentru îmbutelierea apei și a altor băuturi trebuie ferite de expunere la lumină intensă sau căldură 20 martie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns unii britanici să arunce laptele din cauza unei teorii a conspirației / Un aditiv ecologic a declanșat un val de panică: „Nu beau mizeria asta!” 19 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Microalgele, marele accelerator durabil al eficienței agricole/ Companiile și cercetătorii încep să pună în funcțiune capacitatea acestor organisme de a îmbunătăți fertilitatea și sănătatea solurilor și de a combate dăunătorii 18 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Un gălățean produce bragă printr-o metodă diferită, premiată la un salon de inventică / Cristian Gheorghiu: „Folosim grâu, mei și tărâță bio. Are un gust diferit față de braga clasică datorită procesului de producție” 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Luciana Stan, legumicultor: „Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, trebuie să ajungem la nivelul lor de mecanizare și automatizare. Nu mai dorește nimeni astăzi să lucreze în agricultură, pentru că toată lumea fuge către birouri” 14 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Metode ecologice de combatere a dăunătorilor / Luciana Stan, legumicultor: „Folosim maceratul de urzică, dar și ajutorul rățuștelor și al puilor de găină. Este o soluție foarte bună pentru că nu mai mișcă niciun gândac de Colorado” 13 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Luciana Stan, legumicultor: „Am testat 11 soiuri românești de roșii și am ales câteva rezistente la dăunători. Nu se compară, ca producție, cu hibrizii cunoscuți, dar gustul este net superior” 12 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ce legume produse local putem găsi iarna în România? Lucian Dragomir, producător de legume bio: „Poziția geografică nu lasă loc la o diversitate prea mare” 15 februarie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Producția de ouă și carne de oaie bio a crescut anual cu peste 20%, conform unui studiu / România, un jucător important în agricultura ecologică europeană 14 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | De ce este nevoie de predictibilitate pentru ca fermierii să treacă la agricultura ecologică / Cătălin Popescu: „Sunt contracte de arendă care se schimbă an de an” 12 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cum și când se plantează spanacul în grădină / La ce distanță se cultivă și în cât timp crește / Câteva reguli de aur pentru recolte bogate 10 februarie Petrescu Camelia 0 comentarii
Guvernul francez va menține activă Agenția Bio, după ce Senatul a adoptat recent un amendament care prevede desființarea acestei instituții dedicate agriculturii ecologice 2 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Madrid Fusion 2025 | „Gastronomia nu poate ignora schimbările climatice”, susțin chefii de la un restaurant venețian, care, de-a lungul anilor, și-a adaptat meniul la schimbările naturale ale mediului înconjurător 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Agricultura biodinamică – o modalitate holistică de a aborda procesele agricole/ Este agricultură ecologică, dar și ceva mai mult 27 ianuarie Redacția 0 comentarii
Creșterea pieței de înghețată: Un raport recent estimează că piața globală a înghețatei va crește cu 31,7 miliarde de dolari până în 2029 / Expert în siguranța alimentelor: „Cea mai mare provocare este menținerea texturii dorite în timp și în diversele condiții ale lanțului de aprovizionare” 19 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tehnologie inspirată din plante | Cercetători: „Noile descoperiri deschid calea pentru strategii agricole inovatoare care optimizează culturile și previn problemele cauzate de dăunători” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O a doua existență pentru uleiul de gătit refolosit/ Proiecte pentru a transforma deșeurile de ulei în produse cu funcții diferite 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Marius Tudosiei, inițiatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt: „Dacă industria HoReCa se va deschide și va înțelege beneficiile produselor locale, iar consumatorii vor fi dispuși să plătească mai mult pentru ele, atunci acest lucru ar putea transforma complet peisajul gastronomic din România” (VIDEO) 29 decembrie Andreea Drăghici 1 comentarii
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „Porcul, găina, gâsca, legumele comune, brânza și altele din lapte de vacă sau oaie, îmbinate și asociate cu mult gust, rațional și foarte echilibrat – asta este gastronomia românească!” 22 decembrie Otilia Ignat 4 comentarii
Cottage Cheese, murăturile și pasta „miso”, în topul tendințelor alimentare ale generațiilor Alpha și Z în 2025 / „Aceste tendințe reflectă o schimbare către experiențe culinare mai personalizate, mai globale și mai orientate spre sănătate” 14 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Bioeconomia va oferi noi locuri de muncă și surse alternative de venit pentru fermieri, fiind un pilon esențial al viitoarei strategii agricole a Uniunii Europene, afirmă noul comisarul european pentru Agricultură 10 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Departamentul pentru Agricultură al SUA, obligat de instanța federală să reglementeze mai strict culturile modificate genetic / „Este o victorie crucială în numele fermierilor, al planetei și al integrității științifice” 10 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
1.700 de lei pentru o cafea? Este cea mai scumpă cafea din Marea Britanie, dar vine la pachet cu un bonus unic: devii acționar la o fermă organică din Scoția / „Știm că sună nebunesc, dar dacă analizăm situația, este o afacere bună. Cât valorează viitorul agriculturii?” 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alge bio cultivate într-o mică fermă marină din Galicia, pe coasta Atlanticului/ Sunt cerute de bucătari de pe tot globul 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Opt parteneri, producători de orz pentru malț, producători de bere, agricultori și apicultori și-au dat mâna, în Spania, în cadrul unui proiect inovativ, care reunește mierea și berea 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
Resturile de avocado, transformate în hârtie / Cojile și sâmburii ajung materiale prietenoase cu mediul / Inițiativa sustenabilă, prezentată la Târgul „Fruit Attraction 2024” din Madrid 30 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum a ajuns un DJ promotor al agriculturii regenerative: Andy Cato își dedică viața agriculturii ecologice în Franța și Marea Britanie, unde a creat o rețea de peste 100 de fermieri, ale căror produse sunt apreciate de marii retaileri și de Prințul William 29 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Descoperire revoluționară în domeniul siguranței alimentare: Nanotehnologia, folosită pentru a combate E.coli din culturile de orez / Echipa de cercetători a testat noi metode pentru a proteja sistemele alimentare globale de amenințările bioterorismului 28 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce poți face cu pâinea veche – idei de utilizare pentru a combate risipa. De la crutoane, budincă de pâine sau chiar pâine cu usturoi 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Zilele Recoltei la USV Iași: Peste 80 de producători vor expune legume, fructe, preparate din carne, lactate, dulciuri, miere BIO, dar și înghețată, produse de panificație și vinuri alese 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO Prima fabrică de brânză din nuci caju din România funcționează la Timișoara. A devenit și cel mai mare producător de iaurt vegan. Au realizat 700.000 de produse în 2023 1 octombrie Ștefan Both 2 comentarii
Singurul „vânător de albine” din România produce mierea de Iarbă Neagră: „Este o raritate. Reglează în organismul uman tot ce ţine de tranzit, de colon, de infecţii urinare, de glandă tiroidă, fiind foarte recomandată şi diabeticilor” 1 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Raport ECA: Uniunea Europeană urmează să îşi rateze obiectivul stabilit pentru 2030, când 25% din terenurile agricole din UE ar trebui să fie cultivate ecologic 30 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Premiile EUOrganic, ediția 2024: Bremen a primit distincția de cel mai bun oraș eco din Uniunea Europeană/Cel mai bun restaurant eco este Kalf & Hansen din Suedia 23 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Trei procesatori ecologici, ajunși în finala Premiilor EUOrganic/Distincțiile vor fi acordate luni, 23 septembrie, la Bruxelles 22 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Un magazin din Austria, un procesator de carne din Irlanda și o asociație agricolă din Spania își dispută titlul de cel mai bun retailer ecologic din Uniunea Europeană/Premiile EUOrganic vor fi acordate luni, 23 septembrie 18 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Trei restaurante, în finala Premiilor EU Organic acordate de Uniunea Europeană/Gala de premiere va avea loc pe 23 septembrie 6 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Mureş: Fermieri şi procesatori din 13 ţări, prezenți la Ibănești, la ediţia a doua a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale / Prinţul Dimitrie Sturza, președinte de onoare al evenimentului 6 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce sunt alimentele sustenabile și cum să le integrezi în dietă 2 septembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Festivalul European Bio revine în septembrie la Ibănești, Mureș / Polonia este țara invitată de onoare 29 august Redacția 0 comentarii
Trend crescător al agriculturii ecologice în Bihor – aproape 8.600 ha sunt certificate ecologic 27 august Redacția 0 comentarii
Tomate cultivate în România au obținut trei diplome, inclusiv un premiu 1, la Festivalul Tomatelor de la Bruxelles / Cultivatorii români participă cu bani din propriile buzunare: „Nu ne ajută nimeni” 26 august Adrian Popa 0 comentarii
Studiu pe 10 ani: Gândacii de bălegar sunt folosiți pentru a curăța trei ferme din Noua Zeelandă 4 august George Mănescu 0 comentarii
3 metode de conservare a dovleceilor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 29 iulie Cosmin Dragomir 1 comentarii
O poveste de succes din agricultura bio din India a fost premiată în Portugalia. Un milion de fermieri de aici au adoptat agricultura biologică 23 iulie Redacția 0 comentarii
Vrei sa vinzi produse bio, dar nu știi de unde să începi? Iată pașii de urmat 16 iulie Redacția 0 comentarii
Cum să citești codul de pe oua și să afli de unde provin. De ce e preferabil să alegi ouăle bio 15 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum recunoști un produs bio. De ce sunt mai sănătoase și la ce să fii atent pe etichetă 13 iulie Redacția 0 comentarii
3 metode de conservare a tomatelor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 11 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii