De ce crede un personaj important italo-american din lumea gastronomiei că restaurantele trebuie să redevină democratice 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Lipsa personalului se anunță a fi cea mai mare problemă în domeniul HoReCa, pentru anul viitor/Se anunță o creștere pentru un anume segment 15 octombrie Redacția 0 comentarii
NOUA, desemnat cel mai bun restaurant din România. Peste 750 de profesioniști HoReCa au celebrat, la Ateneu, câștigătorii anului în cadrul Romanian Hospitality Awards 15 octombrie Viviana Anton 0 comentarii
Atmosfera de bisto anii ’50 și puiul cu cartofi rămas la prețul de pe vremea francilor, dinainte de moneda euro. Formula de mare succes a unui resturant popular din Paris 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Să lupți să obții o stea Michelin și apoi să renunți la ea ca să redevii un restaurant popular. Au făcut asta de curând proprietarii unui local din Italia 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 11541 vizualizări
Nu mănânci tot din farfuria pe care ți-ai umplut-o singur la restaurant? Plătești amendă 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fenomenul „ciocolata Dubai” intră în meniul cofetăriilor din România / Batoanele mari de ciocolată umplute cu cremă inspirată din deserturi orientale au devenit virale pe TikTok 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Ajută cu adevărat stelele Michelin un restaurant? 40% din restaurantele stelate de la NY deschise între 2005-2014 au dat faliment până în 2019 10 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Starbucks cumpără în premieră plantații de cafea în America centrală de teama perturbațiilor pe piață datorate schimbărilor climatice 9 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pâine, prăjituri și cafea, de 150 de ani într-o cafenea cu stil din Madrid. Un business de familie, care nu doar a supraviețuit, ci s-a și extins 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Ospătar la distanță? Pare desprins din filmele SF, dar o aplicație pune la dispoziția restaurantelor și a ospătarilor această opțiune 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Restaurantul PAPILA din centrul Capitalei, renovat cu 65.000 de euro. Proprietarii se extind cu o locație dedicată ramen și renunță la parteneriatele cu platformele de livrare 8 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tendințe HoReCa pe contrasens: La Paris câștigă teren în restaurante prânzul de duminică în farfurii vintage, cu argintărie, cristaluri, broderii și atmosferă ca în familie 7 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât câștigă un chelner în diferite țări europene și de ce nu mai este atât de rentabil să lucrezi „afară”. Spania și Italia au salarii mici. Cei din spațiul mediteranean caută și ei soluții în țările mai bogate 5 octombrie Redacția 0 comentarii
Sosirile în structurile de primire turistică sunt în creştere cu 4,8% în primele opt luni ale anului în curs, arată datele INS 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Brunch „Ziua Recoltei” și live barbeque, la un celebru restaurant din Otopeni / Din meniu fac parte brânzeturi și mezeluri românești, ciorbă de cocoș și plăcintă cu dovleac 3 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mobilizare impresionantă: Localnicii unui sat din Marea Britanie s-au mobilizat și au cumpărat un han vechi de 180 de ani, care urma să se închidă / A fost un loc de întâlnire pentru generații întregi 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cătălin Gheorghe, fondatorul rețelei de pizzerii Treevi, anunță lansarea unui proiect de amploare în zona Floreasca din Capitală. Va deschide un food hall cu peste 50 de restaurante și cafenele 1 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O vedetă a unui reality show TV a pus pe jar internetul, pentru că și-a adus, la restaurant, un avocado de acasă/ „Am decis că nu vreau să plătesc 6 dolari pentru o jumătate de avocado, când pot plăti cam 5 dolari pentru a obține două avocado bune” 29 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Tavernă din Bucureşti, închisă de ANPC. Controlul, efectuat în urma unei reclamaţii 28 septembrie Redacția 0 comentarii
ANPC a închis temporar restaurantul Elisabeta din Bucureşti, unde au loc şi spectacole / Unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie, nici avize DSP şi ISU. Alte nereguli constatate 27 septembrie Redacția 0 comentarii
După București, Pitești, Craiova și Buzău, lanțul de fast food Popeyes deschide un nou restaurant la Ploiești 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Cele mai mici salarii în 2023, în sectorul HoReCa. Câştigul mediu net pe lună anul trecut, 4.412 lei 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Pizza și șampanie, 1500 de euro de persoană. Specialitatea unui restaurant dintr-un nou hotel de ultralux de 5 stele inaugurat la Milano 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un mic restaurant din Alsacia și-a sporit clientela după ce a interzis telefoanele la masă. „Oamenii discută între ei și se nasc noi prietenii” 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cine achită nota de plată la restaurant și cum se împarte atunci când sunt mai mulți oameni la masă? Regulile actualizate ale codului bunelor maniere 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nemții se pregătesc de Oktoberfest: Mai multă securitate, fără „iarbă”, cu mâncare și bere mai scumpă și consum în scădere 20 septembrie Redacția 0 comentarii
Analiza unui operator de travel: Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară 16 septembrie Redacția 0 comentarii
4800 de gnocchi făcuți manual. Meniu și vinuri italiene la ceremonia premiilor Emmy de azi noapte 16 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Peripețiile unei femei de afaceri din domeniul HoReCa: De ce a ajuns Silvia să închidă restaurantul din incinta hotelului său? / Printre problemele semnalate de ea: controale „excesive și corupte”, angajați neserioși, turiști care vin cu mâncare de acasă 13 septembrie Andreea Drăghici 3 comentarii
Episodul 4. Valea Aranului – Gastronomia locală. Restaurante de top, produse de km 0 și mâncarea tradițională care seamănă cu sarmalele românești 12 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
McDonald’s lansează în Statele Unite chioșcuri pentru comenzi care acceptă numerar și pot da rest. Lucrătorii umani nu vor dispărea, asigură compania 11 septembrie Economedia 0 comentarii
Nutella vegană recent lansată pe piață este mai sănătoasă decât cealaltă? Care sunt diferențele dintre ele? 11 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Berăria H se extinde agresiv: Investiție de 40 de milioane de euro la Iași, unde a cumpărat fosta Fabrică de Țigarete / Discuții pentru locații în alte două orașe / A cumpărat restaurantul Shorley din Grozăvești 11 septembrie Economedia 0 comentarii
Cel mai vechi restaurant din lume este în Madrid. Are în ofertă purceluș de lapte pe care îl prepară în cuptorul vechi de aproape 300 de ani 11 septembrie Redacția 0 comentarii
Nicuța Enache, antreprenoarea din spatele brandului Ciao Niki supranumită „Regina Pastelor”, despre dificultățile din HoReCa: „Turiștii străini cheltuie în România te miri ce și mai nimic!” / Anul acesta, „avalanșă de controale de tot felul” 9 septembrie Aura Alexa Ioan 4 comentarii
Clientul unui bar din Spania a primit discount 5 cenți pentru că a fost amabil. A postat bonul pe rețelele de socializare și comentariile nu au întârziat să curgă 8 septembrie Redacția 0 comentarii
Când o problemă poate deveni o soluție. Un nou trend in industria conservelor în Italia: cu foarte puțin ulei sau deloc 6 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Era bufetului suedez, la final? Soluțiile la care apelează un bucătar cu o stea Michelin pentru a reduce risipa alimentară și rolul AI într-un astfel de proces 5 septembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Fenomen în creștere la nivel global: Tot mai mulți clienți aleg să mănânce singuri la restaurant /„Oamenii învață să se bucure de propria companie” 4 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pizza cu banane și curry, în Suedia. După carbonara la cutie din UK, altă idee care tulbură somnul italienilor 2 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Uneori visurile se îndeplinesc: o tânără din Italia ține ateliere de paste în toată lumea, inspirată de bunica sa 2 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bilanțul Comandamentului Estival 2024: Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 12 milioane de lei. Principalele nereguli depistate 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Idei HoReCa: Aluat foitaj de calitate, triunghiular ca o felie de pizza, cu toppinguri intrigante. Intuiția de succes a unui antreprenor de origine turcă din Germania 31 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Hotelul Delta din Jupiter, amendat de ANPC cu 63.000 de lei pentru mai multe nereguli: produse expirate, alimente depozitate direct pe jos și mizerie / Blocul alimentar, închis temporar 31 august Redacția 0 comentarii
E corect ca un local să oblige clienții să comande cel puțin două feluri? 29 august Mihaela Găneț 0 comentarii
La Pisici: cafeneaua din Timișoara unde poţi savura o băutură și îmbrățișa o pisică. Loc creat pentru salvarea felinelor abandonate 28 august Pets&Cats 0 comentarii
Un bucătar care s-a săturat de Franța din cauza taxelor povestește cum și-a găsit fericirea la 52 de ani în Indonezia 28 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ed Sheeran și Chris Hemsworth au luat masa la restaurantul Noua B.A.R. Preparatul pentru care cele două vedete au cerut „refill” 27 august Redacția 0 comentarii