Cum se adaptează restaurantele și cafenelele din Statele Unite la ouăle tot mai puțin accesibile din cauza gripei aviare 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
ANSVSA a suspendat activitatea restaurantului din Reghin care a organizat „Balul însuraţilor”, eveniment la care peste 30 de persoane au acuzat stări specifice toxiinfecţiei alimentare 9 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Motivul pentru care apa ar trebui să fie oferită din partea casei la restaurant / Simona Mardale, consultant în industria vinului: „Mulți tineri au început să vină cu apa de acasă, în termosuri, pentru că în localuri este scumpă. Acest lucru scade consumul de vin” 9 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Colivă quatro formagi sau tartar de colivă? Nu, nu e o glumă! Acest preparat asociat cu momentele triste ale vieții a fost reinterpretat într-un local din București / Surpriza evenimentului a fost … eclerul cu colivă 9 februarie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Simona Mardale, consultant în industria vinului: „Adaosurile la vin din România sunt mai mari decât media din Europa. De aceea, tinerii preferă să nu mai bea vin, ci cocktail-uri” 8 februarie Andreea Drăghici 1 comentarii 6728 vizualizări
De ce crește prețul cafelei? Toți factorii care au contribuit în ultimii ani la fluctuațiile de preț ale celei mai traficate mărfuri din lume 8 februarie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Food-truck cu produse locale, de sezon și proaspete în curtea Universității din Timișoara: „Am dorit să le oferim studenților o alternativă mult mai sănătoasă la mâncarea fast-food disponibilă în prezent pe piață” 8 februarie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO | Simona Mardale, consultant în industria vinului: „Un lucru nou și inovator care se va întâmpla anul acesta va fi introducerea meniului de vin pe tabletă. Va fi un fel de somelier virtual, care va ajuta atât ospătarul, cât și clientul” 7 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un celebru lanț de fast-food din România deschide primul restaurant cu panouri solare 7 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Licorna Feteasca Neagră Cocoșul Negru, un vin roșu dens și aromat din inima Dealului Mare / Cezar Ioan, wine-expert: „Este, cu siguranță, un vin de gastronomie, care merge asociat cu tot felul de cărnuri, dar care poate fi savurat și la gura sobei” 6 februarie Cezar Ioan 2 comentarii
O școală pentru cine vrea să deprindă secretele cafelei sau chiar să-și contruiască o carieră în domeniu, în clădirea unei foste mănăstiri, la Florența 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
SURSE: DNA acuză de corupție un manager de flote Glovo, prins în flagrant. Procurorii anti-corupție îl acuză că a luat mită de la subalterni 24.000 de euro, 2.400 de lei, un porc și o jumătate de porc 6 februarie Redacția 0 comentarii
Studiu: Aproape nouă din 10 restaurante intenționează să investească în inteligență artificială și automatizare pentru a-și îmbunătăți operațiunile / Tendința de digitalizare este susținută și de comportamentul consumatorilor 5 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Livratorii de la Florența au primit un spațiu unde să se poată adăposti la nevoie și rezolva unele probleme pe parcursul zilei. Clădirea a fost cedată de primărie și amenajată de sindicate printr-o campanie de crowdfunding 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Angajatorii din HoReCa îi preferă pe nepalezi ca angajați decât pe români / Deficitul de forță de muncă în HoReCa este de 20-25%, în timp ce în orașele turistice, în sezon, se ridică la 50% 5 februarie Redacția 0 comentarii
Crește consumul de ulei de măsline la nivel mondial în ultimii 30 de ani, inclusiv în afara spațiului UE 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Acționarul La Mama, în negocieri pentru preluarea a trei restaurante din București. Sunt luate în calcul și concepte noi 5 februarie Redacția 0 comentarii
CHEF FĂRĂ SECRETE / Chef Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal, a renunțat la „pâinea străinătății” pentru cea umplută cu telemea, ca la bunica acasă: „M-am întors în România ca să devin cine sunt astăzi”/ Fostul câștigător MasterChef știe cu ce se „mănâncă” fotbalul 5 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
World Nutella Day, la 61 de ani de existență. Cum se explică succesul celei mai populare creme de ciocolată vândută pe toate continentele. O experiență de antreprenoriat care susține comunitatea 5 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Restaurantele de înaltă clasă funcționează aproape ca o structură militară, pe bază de disciplină și rigoare. Care sunt rolurile și ierarhia personalului în bucătărie 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Generația care mănâncă fois gras va dispărea”. Revoluția vegan a unui chef austriac de notorietate, care a eliminat treptat toate alimentele de origine animală din meniul de fine dining 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | „Vinul – Connaisseur fără ifose” (Ep. 16): Meniuri și programe de vin în HoReCa? Simona Mardale știe 3 februarie Redacția 0 comentarii
Lanțurile de restaurante își propun adaptarea meniurilor și pregătirea personalului pentru a servi persoanele cu autism/ Toată lumea trebuie să aibă dreptul la o experiență gastronomică plăcută 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Brutarul Daniel Ion propune legiferarea producției alimentare artizanale: „La nivel de marketing, se folosește foarte mult maiaua. Există maia sălbatică sau maia vie. De parcă ar putea fi moartă. E nevoie de reguli” 31 ianuarie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | „Vinul săptămânii”: Cuvée Clemence 2023, un vin alb sec obținut dintr-un asamblaj de Chardonnay și Fetească Albă / „Îmbină etosul nostru, care are o dublă rădăcină: franțuzească și românească” 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
Strunga Winery, una dintre cele mai cunoscute crame din regiunea Moldovei, deschide un punct gastronomic turistic / Inițiativa combină tradițiile viticole locale cu producția proprie de carne de vită Angus 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Comisia Europeană introduce noi reguli pentru sectorul HoReCa: Clientul vine cu propriul recipient pentru mâncare și băuturi „to go” 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Madrid Fusion: IA va fi folosită în realizarea meniurilor restaurantelor pentru a îmbunătăți rentabilitatea costurilor 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș, despre ținuta Ordinului European al Cavalerilor Vinului: „Aduce în prim plan și partea dogmatică, partea cavalerească, pentru că valorile cavalerești trebuie păstrate” 25 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș, despre activitatea Ordinului European al Cavalerilor Vinurilor: „Are mai multe direcții, printre care și cel de ajutorare al oamenilor în general, nu doar pe cei din viticultură” 24 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cerere în creștere pentru producția de vinuri dealcoolizate, în Italia. 50 de instalații vor fi operaționale până la sfârșitul anului 23 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș (director Ramada Plaza Craiova), despre proiectul „Craiova – capitală gastronomică”: „Zona de vin cu zona gastronomică funcționează întotdeauna foarte bine” 23 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Comisia Europeană a aprobat înregistrarea vinurilor româneşti Jidvei sub marca „Denumire de Origine Protejată” 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Primăria Timişoara: Noul campus dual va atrage tinerii să înveţe teoretic şi practic în domenii variate, de la HoReCa la robotică 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum încearcă localuri de tradiție din Italia să se unească pentru a rezista asaltului din partea cui poate oferi o chirie mai mare. Se caută idei de finanțare a locațiilor comerciale mai vechi de 50 de ani 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ultimele tendințe în materie de gelaterie și cofetărie, la târgul Sigep de la Rimini, în Italia 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Restaurantele din regiunea Saratov, Rusia, îndemnate să doneze pentru soldații care luptă în Ucraina 20 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Primul consultant virtual pentru crame realizat cu ajutorul AI. În premieră, proiectul încearcă să ajute vânzările de vin, aflate pe un permanent trend descendent 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Înghețata de lavandă și aronia, noile preferințe ale românilor / Georgiana Popescu (Cuptorul Dulce): „Combinăm și schimbăm rețetele în fiecare an” 17 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un restaurant de lux din Herăstrău deschide o nouă locație la Milano. Alte noi localuri deschise în capitala lombardă la început de 2025, care întregesc panorama HoReCa tot mai ofertantă 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un antreprenor deținător de restaurant, săli de evenimente și hotel în Târgu Jiu construiește cu bani europeni un parc acvatic cu ștrand, acvarii cu rechini și spații expoziționale 16 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Fondatoarea brutăriei „Vatra Domnești” și a cofetăriei „Cuptorul Dulce”: „Majoritatea ingredientelor sunt cumpărate din alte țari. Din România, achiziționăm doar făina și laptele”/ Fisticul, untul și ciocolata – cele mai scumpe ingrediente 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cel mai mare eshop de brânzeturi artizanale în nordul Italiei, o vitrină pentru micii producători. Creat de o tânără de 30 de ani, are o ofertă de 150 de brânzeturi din zona Alpilor 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cinci restaurante din Barcelona deschise în 2024/ Nu sunt celebre, iar mâncarea e simplă și bine gătită/ În vacanțe ar trebui să alegem localurile pe care le preferă localnicii 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO. Secretul celor mai buni cartofi la cuptor, potrivit lui Heston Blumenthal, un chef britanic posesor a trei stele Michelin 15 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Meniuri personalizate și prețuri variabile. Previziuni de evoluție a sectorului HoReCa în 2025, conform unei analize The Fork 15 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Georgiana Popescu, despre cum a trecut de la a face prăjituri într-un restaurant la a-și deschide propria cofetărie și brutărie artizanală cu produse naturale 15 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Starbucks schimbă politica: Accesul la cafenele și toalete, doar pentru clienți / Celebrul lanț de cafenele a anunțat că renunță la politica sa de „uși deschise”, implementată în 2018, care permitea accesul persoanelor care nu erau clienți. 15 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | „Întâmplări din cofetăria mamei mele”, o carte de rețete pentru părinți și copii / Georgiana Popescu, fondatoarea Vatra Domnești și Cuptorul Dulce: „Toate prăjiturile din carte se vor regăsi în vitrinele noastre” 14 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Vinul de lux a înregistrat o scădere drastică la vânzare în UK anul trecut, confirmând criza de sector la nivel internațional 14 ianuarie Redacția 0 comentarii