Un italian care s-a convertit la islam a deschis primul bar fără alcool din Torino: „A nu avea alcool nu este o barieră, ci un avantaj” 26 iulie Redacția 0 comentarii
Deținătorul brandului Cocorico se aliază cu Auchan și anunță deschiderea de restaurante, amplasate în exteriorul hipermarketurilor / Primul va fi lansat la Constanța 26 iulie Ioan Radu 0 comentarii
JO 2024: Revolta restaurantelor și a comercianților din Paris față de măsurile de securitate impuse de autorități. Terasele sunt aproape goale 24 iulie Redacția 0 comentarii
Cherhanalele de pe litoral: Unde poți să te oprești la o masă de pește, fructe de mare și vin pe plajă 20 iulie Redacția 0 comentarii
Pâine, paste și pizza cu făină din zațul de cafea. Făina de grâu devine mai sănătoasă și mai aromată. Zațul de cafea începe să devină o resursă importantă 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pe fondul unei inflaţii de 90%, turcii preferă să meargă la restaurant în Grecia / Restaurantele din unele staţiuni turistice din Turcia sunt pe jumătate goale 19 iulie Redacția 0 comentarii
Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care vor să lucreze afară, în domenii precum industria alimentară sau HoReCa / Un bucătar de restaurant poate ajunge la un salariu de 4.000 de euro 18 iulie Lavinia Liscan 0 comentarii
Romsilva creşte anual peste 35.000 de fazani / Dintre aceștia peste 15.000 sunt folosiţi pentru repopularea fondurilor cinegetice, iar restul în industria alimentară și HoReCa 16 iulie Redacția 0 comentarii
Aproape 200 de amenzi date în iunie de ANSVSA în industria alimentară în urma repetării controalelor 16 iulie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV: Honorius Prigoană aduce Chili’s în România împreună cu un asociat / Primul restaurant, investiție de 600-700.000 de euro, deschis în 2026 / Urmează minimum cinci unități până în 2030, inclusiv în baze militare 11 iulie Adrian Popa 0 comentarii
ANSVSA: Amenzi de aproape 400.000 de lei aplicate unor unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, în ultima săptămână 8 iulie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ: În Europa, vacanțele s-au scumpit cu o medie de 4% / În Turcia, destinație culinară preferată de români, creșterea prețurilor în domeniile esențiale ale verii, precum restaurantele și cazarea, a depășit 70% 8 iulie Redacția 0 comentarii
Sabrina la Lido, Iliescu la McDonald’s. Cum arăta piața bucureșteană de restaurante în anii 1995/1996 7 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată: Ela și Sebastian au început să facă procesare de fructe la afacerea lor din agroturism, deschisă în Apuseni după ce au stat un an în Canada / Povestea brandului Cămara de la Munte 5 iulie Adrian Popa 2 comentarii
Comercianţii vor să primească derogare pentru epuizarea stocurilor de la directiva UE care impune ca sticlele din plastic să aibă numai dopuri ataşate 3 iulie Redacția 0 comentarii
Un francizat faimos de peste ocean afirmă: Americanii abandonează fast food-ul / Lanțurile de restaurante casual sunt pe val 1 iulie Ioan Radu 0 comentarii
Bragagizantul: un antreprenor român din Galați premiat cu aur la un salon internațional pentru o rețetă nouă de bragă vrea să se extindă 29 iunie Redacția 0 comentarii
Șase tendințe pe piață prezentate de Glovo la șase ani de prezență în delivery 28 iunie Redacția 0 comentarii
Tiramisù de Obor, invenția ”sărată” unui restaurant din București, care face furori printre clienți 28 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Un Grill Kaufland, amendat și închis temporar pentru mai multe nereguli 27 iunie Redacția 0 comentarii
Pizza, AI și dilema: artă sau matematică? De ce crede cel mai important chef italian că AI este binevenită în horeca. Pizzaiolii napoletani nu sunt de acord 27 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gastronomia locală, secretul succesului pentru afacerile din zona rurală / „Mâncăruri gătim la hotar, și ungurește și românește, cum am învățat de la părinții mei” 26 iunie Redacția 0 comentarii
Românii sunt invitați să lupte împotriva efectelor schimbărilor climatice și să se alăture mișcării „de la RObinet”/Proiectul încurajează proprietarii restaurantelor să pună la dispoziția clienților apă de la robinet, fără să fie nevoie ca aceștia să ceară 26 iunie Redacția 0 comentarii
A fost lansată aplicaţia „Ospătar la Distanţă” pentru a suplini lipsa de personal din restaurante. Pentru început va fi introdusă în trei restaurante din Cluj / Clienții vor comunica cu ospătarii prin apeluri video 25 iunie Redacția 0 comentarii
Consumul de pește românesc promovat prin meniu special de un restaurant din București. Marius Tudosiei: „Reacțiile publicului sunt absolut încântătoare, peștele românesc poate fi o atracție în sine” 22 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Controale în restaurante și servicii de alimentație: Amenzi de peste 1,7 milioane de lei aplicate de Inspecția Muncii pentru neconformități 20 iunie Redacția 0 comentarii
Eurostat: România, Bulgaria și Polonia, printre țările UE cu cel mai scăzut nivel al prețurilor din restaurante în 2023 20 iunie Redacția 1 comentarii
Un cuplu și-a investit toți banii într-o cafenea în New York. Acum, afacerea se extinde rapid și a ajuns la venituri de aproape 50 milioane de dolari / Atracția principală: fursecurile cu ciocolată și nuci 19 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Cine a deschis primul restaurant din lume și cum a evoluat servitul clienților la masă 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
L’aperitivo italiano, un business de aproape 5 miliarde de euro anual. Relax și socializare, la intersecția dintre happy hour și tapas spaniole, inventat de Hipocrate 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce mănâncă liderii mondiali la summitul G7 organizat de guvernul italian în Puglia. Meniu ultra gourmet creat de Massimo Bottura 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Economedia: Topul celor mai mari restaurante din România e dominat de fast-food / Podiumul, ocupat de trei astfel de lanțuri 13 iunie Economedia 0 comentarii
Lipsa angajaţilor calificaţi le creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării: Caută elevi care vor să lucreze pe perioada vacanţei și străini / Personalul de bucătărie, cel mai greu de găsit 11 iunie Adrian Popa 0 comentarii
Unde trebuie să lași bacșiș în vacanță și cât. Dacă ajungi în China sau Japonia, să nu o faci pentru că îi jignești 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Clienții Starbucks încep să boicoteze lanțul de cafenele din cauza creșterilor de prețuri 9 iunie Redacția 0 comentarii
Economedia: Anual se deschid în România 150 – 200 de noi francize în sectorul HoReCa / Valoarea investiției variază între 30.000 de euro și peste 300.000 de euro 7 iunie Economedia 0 comentarii
Unul din 3 angajați români alege să ia prânzul la un restaurant sau să comande la birou, potrivit unui sondaj / Majoritatea românilor consideră că inflația s-a resimțit inclusiv în valoarea prânzului luat la birou 6 iunie Economedia 1 comentarii
DOCUMENT Nicușor Dan, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au răspuns la întrebările primite de la Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România / Planurile lor pentru Centrul Vechi 6 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Clasamentul „50 Best Restaurants”: Restaurantul Disfrutar din Barcelona, declarat cel mai bun din lume 6 iunie Redacția 0 comentarii
McDonald’s a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului „Big Mac” / Demersul, inițiat de lanţului irlandez de restaurante Supermac 5 iunie Redacția 0 comentarii
Azi îl vedem în meniu și nu e! Epopeea bibanului care nu prea e nici de Marea Neagră, nici românesc 31 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Campania inedită a unui restaurant din București: Le propui un preparat și dacă ei îl aleg tu îl mănânci gratuit 31 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Proiecte noi pe piața restaurantelor din București: Marriott investește 1,4 milioane de Euro în noul restaurant OLEA / City Grill renovează restaurantele din Otopeni / Radisson Blu Hotel Bucharest deschide Nami Beach Club & More 30 mai Ioan Radu 0 comentarii
Studiu despre preferințele culinare ale bucureștenilor. Top trei bucătării preferate: românească, italiană și grecească / Cei mai mulți au ieșit ultima dată la restaurant pentru cină în weekend 29 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Grupul City Grill anunță, la împlinirea a 20 de ani de activitate, că vrea să deschidă două noi restaurante, în Brașov și Cluj 29 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cazul restaurantului sancționat (și) pentru că oferea ciorbe „ca la mama acasă”. Cătălin Mahu, proprietar La Mama: „Această marcă îmi aparține și este protejată la nivel internațional. Colegii de la Brașov nu aveau voie să folosească sintagma” 26 mai Cosmin Dragomir 3 comentarii
Noul Cafe Britaly, un restaurant „britalian” din Londra, servește carbonara cu smântână și ou prăjit 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Burger King își continuă extinderea: Lanțul de fast food a deschis un nou restaurant în Târgu Mureș 23 mai Economedia 0 comentarii
INTERVIU Alex Gafițianu, cofondator Zano, pizzeria din Iași inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa: Vrem să oferim experiența cât mai multor oameni, inclusiv din alte orașe / Am contactat 70 de pizzaioli renumiți din Italia, i-am „bombardat” cu mail-uri, mesaje și telefoane 23 mai Adrian Popa 1 comentarii