5 locuri din București unde mănânci burgeri „ca la mama lor acasă”, de Ziua Americii 4 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Harta apei de la robinet / Unde poți găsi cafenelele, restaurantele și magazinele care oferă gratuit apă 4 iulie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Robert Eisler, cofetar artizanal: „Noi am decis ce produse facem, iar publicul s‑a ales singur. Simplitatea e cheia” 4 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Analiștii BRK evaluează acțiunile Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) cu 8% mai sus față de prețul din piață: „Ne-am revizuit prognoza de vânzări pentru 2025 la 1,65 mld. lei” 3 iulie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Primordial” de la Domeniul Bogdan, un Chardonnay bio, savuros și sofisticat / Cezar Ioan: „Este un partener ideal pentru preparate rafinate, cum ar fi homarul. Sigur că îl puteți savura și lângă o porție de sărmăluțe” 3 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, scrisoare deschisă către Guvernul Bolojan: „Majorarea TVA la mâncare va afecta grav industria ospitalității” / Mischie: „Va conduce la o creștere a prețurilor cu aproximativ 1,8%” 3 iulie Otilia Serescu 0 comentarii
Un nou concept de experiență gourmet la restaurant: o cameră rezervată exclusiv unui grup, cu preț și meniu fix și atmosferă informală, propunerea unui chef cu trei stele Michelin 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
EXCLUSIV | Lanțul american de restaurante Chili’s intră pe piața din România la finalul anului 2025 / Prima unitate, deschisă în Mall Băneasa / Investiția se ridică la 1 milion de euro / 90% din produse provin de la furnizori locali 1 iulie Otilia Serescu 0 comentarii
Sancțiuni dure pentru patronii din industria alimentației: Peste 11 tone de produse retrase, activități suspendate în hipermarketuri / Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de peste 5,4 milioane de lei 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 37): Răzvan Stoenescu, despre utilitatea unui curs despre vinurile românești: „Ar fi bun inclusiv pentru expații care vor să înțeleagă vinul românesc și să devină mini-ambasadori ai lui” 30 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Magazinul Unirea Shopping Center din Bucureşti va fi reconfigurat: Noul concept va include restaurante, cafenele şi rooftop bars (consultanți) 30 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Crearea unui nou produs de patiserie poate dura până la nouă luni. Valentin Strugaru (Maison des Crepes): „Nu ne permite mult să ne jucăm pentru că folosim doar ingrediente naturale” 29 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un restaurant cu un meniu creat în jurul smochinelor. Se numește Ficheria, nu departe de Napoli, și a fost creat ca un concept-pilot, în colaborare cu un producător important din zonă 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Creșterea TVA riscă să închidă mii de localuri” / Dragoș Panait (consultant), despre programul de guvernare: „HoReCa va fi una dintre cele mai afectate industrii. Numărul disponibilizărilor va crește cu cel puțin 20%” 29 iunie Otilia Serescu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Pancakebar-ul, o alternativă la celebrele candy-bar-uri. Valentin Strugaru (antreprenor): „Are un impact vizual foarte bun. Oamenii nu se așteaptă” 28 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Valentin Strugaru (antrepenor): „Cel mai comandat produs e unul în care eu nu am crezut. Conține nutella și căpșuni” 27 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum vede mediul de afaceri programul de guvernare. Ruslan Cojocaru, Tucano: Vrem schimbări egale pentru toți, ca să putem fi concurențiali. Stabilitatea este și ea importantă 27 iunie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Valentin Strugaru (antreprenor): „Într-un business contează viziunea, ce crezi și simți tu. Sunt lucruri pe care începi să le construiești cu mult înainte să deschizi o afacere” 26 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Roze de vacanță de la Crama Liliac 2023, un vin savuros și solid din inima Transilvaniei 26 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Dragoș Petrescu (antreprenor): Scumpirea TVA pentru HoReCa de la 9 la 19 % va aduce un dezastru în domeniul ospitalității 26 iunie Redacția 0 comentarii
Radu Savopol (HORA): „Dublarea TVA-ului va aduce închiderea a peste 10.000 de afaceri din HoReCa și zeci de mii de concedieri. Majorarea taxelor pune presiune și mai mare pe business-urile corecte” 26 iunie Otilia Serescu 3 comentarii
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR): Soluţii reale pentru deficitul bugetar există. Ele trebuie să facă parte dintr-un plan de redresare asumat. „Este inadmisibil ca mediul privat să suporte deficitul creat de stat” 25 iunie Redacția 0 comentarii
„Viața e prea scurtă ca să mănânci un croissant gol”. Și mai interesant, dacă e umplut cu cremă și duce cu gândul la o înghețată la con. Noua idee antreprenorială a unui cofetar italian 25 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Treevi Pizza Al Taglio se extinde la nivel național cu o locație în Timișoara/ Vezi în ce orașe s-a mai extins franciza 25 iunie Economedia 0 comentarii
AI în HoReCa. Un instrument creat de Unilever Italia și aflat în fază experimentală elaborează tendințele de viitor în domeniu prin corelarea datelor colectate din meniurile online și comenzile engrosiștilor 24 iunie Redacția 0 comentarii
Consiliul Judeţean Harghita a întocmit un top al celor mai bune 25 de restaurante din judeţ: „În 2027, judeţul Harghita va fi Regiune Gastronomică a Europei, aşadar este un motiv în plus pentru a avea o vacanţă culinară aici” 24 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 36): Tânărul antreprenor David Sandu transformă comuna Vadu Săpat într-o destinație eno-turistică de top: „Am observat că, din 2021, numărul de turiști s-a dublat anual, iar în prezent, 75% din veniturile noastre provin din turism și doar 25% din vânzarea efectivă a vinurilor” 23 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Patronatele din HoReCa avertizează: creșterea TVA va declanșa efecte catastrofale / Circa 10% din unități s-ar putea închide 21 iunie Redacția 0 comentarii
Grupul Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) a deschis primul restaurant Cioccolatitaliani în Riccione, Italia, după o investiție de 600.000 de euro 20 iunie Economedia 0 comentarii
Restaurantul Maido din Lima câștigă marele premiu în cea mai exclusivistă competiție HoReCa, „World’s 50 Best Restaurant”. Ediția din acest an a fost organizată la Torino, în Italia 20 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Antreprenorii din industria ospitalităţii afectaţi de inundaţii în Praid vor primi ajutoare în valoare totală de 100 de milioane de lei / Ministerul Economiei a lansat apelul de proiecte pentru schema de ajutor de stat 20 iunie Redacția 0 comentarii
HoReCa învinge în instanță ANAF. Fiscul, obligat de o decizie a Curții de Apel din Brașov să restituie diferența la plata TVA de la 9% la 19% aplicată la vânzarea de ceai și cafea în sectorul HoReCa începând cu 2023. Decizia este definitivă și are valoare de precedent juridic 20 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar: Ioana Romanescu, fondator Cupcake Philosophy: „Zahărul este declarat inamicul numărul 1, dar trebuie să fim atenți și la grăsimi” 20 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Treevi Pizza se extinde la nivel național cu prima locație stradală din Constanța. Noua franciza include și un bar de cocktailuri 19 iunie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Aligoté de Babadag, Crama Liuță / Cezar Ioan: Răcit bine, e partenerul perfect pentru concediul de vară, fie că ești la malul mării, în Deltă sau la munte 19 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a lua masa în oraș / Analiști: Creșterea reflectă un nivel mai ridicat de trai, urbanizarea accelerată și schimbarea de generații 17 iunie Economedia 0 comentarii
Primarul insulei Capri a interzis abordarea turiștilor pe stradă pentru a le arăta meniurile localurilor / Noua regulă se aplică atât magazinelor, cât și barurilor și restaurantelor 17 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 35): De la ecuații la degustări: Silvia Palașcă promovează vinul românesc în rândul străinilor prin cursurile „History Sips” 16 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Orice creştere de TVA va închide multe afaceri din industria ospitalităţii din România, avertizează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii 16 iunie Redacția 0 comentarii
O firmă de catering din Piatra-Neamţ a fost închisă temporar şi amendată de Protecția Consumatorilor după mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară, la o grădiniță și o școală din oraș 16 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Letiția, de la asistent social la cofetar cu laborator propriu realizat din fonduri UE: „Am crezut că e imposibil, dar am reușit” / Punctul forte: un ishler cu o rețetă moștenită din Imperiul Austro-Ungar, veche de peste un secol 16 iunie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Rosturi” 2022 de la Crama de Matei, un vin roșu care surprinde plăcut prin echilibru și arome 12 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Burnout-ul în industria HoReCa și ruptura generațională, printre temele-cheie abordate în cadrul celei de-a 5-a ediții a F&B Innovation Camp / La eveniment au participat peste 140 de profesioniști din HoReCa, retail și tech 11 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Radu Savopol, HORA: Peste 30-40% din afacerile din HoReCa se închid în primul an. Antreprenorii se sperie din cauza legislației și fiscalității, preferă să se ducă în domenii mai sigure 10 iunie Economedia 0 comentarii
Suceava devine scena unei revoluții culinare românești / Chef Forum, evenimentul care aduce idei noi și tehnici moderne în gastronomie 9 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 34): Turismul în vie – ca o injecție cu Zen: ce poți face la cramă în grup mic sau mediu 9 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
CANDY BAR | Andreea Andrei, fondatoarea Unique Cake: Coliva este un desert provocator. Vreau să o scot din zona de asociere cu evenimentele funerare, cu moartea” | VIDEO 6 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Sauvignon blanc „Explicit”, un vin de lume nouă cu arome ierboase și un strop de pară / Poate fi „asortat”cu fructe de mare, caracatiță și chiar grătare 5 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | „Ceea ce ni se propune azi va aduce la masă o pizza mică” / Daniel Mischie (CEO City Grill), despre efectul unei eventuale creșteri a TVA-ului asupra industriei ospitalității din România: „Nu cerem diminuări de taxe sau avantaje speciale. Cerem doar o competiție corectă” 5 iunie Otilia Serescu 1 comentarii