5 fructe cu mai multe fibre decât o porție de ovăz / Recomandarea unei nutriționiste 23 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ţara unde poţi ajunge la închisoare dacă oferi un biberon unei mame care nu poate alăpta / Se dorește limitarea marketingul agresiv al companiilor producătoare de formule alimentare 23 aprilie Redacția 0 comentarii
Dulciurile în exces şi sucurile, marile greşeli din alimentaţia copiilor. Consultant în nutriţie: Într-un suc natural e un concentrat de fructoză teribil, care se transformă în strat adipos 23 aprilie Redacția 0 comentarii
Parmezanul, noua gustare preferată după antrenament / Specialiștii avertizează asupra conținutului caloric 22 aprilie Redacția 0 comentarii
Îndulcitori naturali de care n-ai auzit și care nu îți cresc glicemia/ Sunt potriviți și pentru dietă sau pentru persoanele diabetice, dar și pentru cei care urmează un regim keto 22 aprilie Redacția 0 comentarii
Ciocolata, tot mai scumpă în SUA / Tarifele impuse de Trump și criza globală de cacao cresc prețurile 22 aprilie Redacția 0 comentarii
Cea mai bună plantă care ajută la reducerea stresului/ Nutriționiștii spun că ashwagandha este planta care poate reduce cortisolul – hormonul stresului – și poate îmbunătăți somnul 22 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
SUA urmează să interzică mai mulți coloranți alimentari / Studiile pe animale au relevat legătura unor coloranți cu cancerul 22 aprilie Redacția 0 comentarii
Te-ai gândit vreodată că mestecatul unei gume ți-ar putea calma arsurile la stomac în doar câteva minute? / Un gastroenterolog explică în ce mod acest remediu, dar și mersul pe jos, pot ameliora refluxul acid 22 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune cinci alimente din dieta mediteraneeană pe care să le mănânci pentru a slăbi / Nutriționiștii explică beneficiile consumului de nuci, iaurt grecesc, linte și alte alimente-minune, recomandate în lupta cu kilogramele în plus 21 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să mănânci semințe de in crude? Sunt sănătoase, dar trebuie pregătite corect pentru a evita neplăcerile / Pot interfera cu absorbția nutrienților, dar mărunțirea lor le face mai sigure și eficiente 21 aprilie Redacția 0 comentarii
Zincul, mineralul esențial care susține imunitatea, vindecarea și dezvoltarea organismului / Alimente care sunt cele mai bune surse de zinc 21 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Beneficiile laptelui auriu / Ce se întâmplă în corpul tău când consumi lapte cu turmeric, supranumit și „laptele auriu” 21 aprilie Redacția 0 comentarii
Câteva zile de „mâncat mai mult decât de obicei” nu duc automat la îngrășare permanentă, mai ales dacă revii la obiceiurile tale sănătoase 21 aprilie G4Media.ro 0 comentarii
Matcha, băutura controversată, dar populară pe TikTok / De ce unii o iubesc iar alții zic că are „gust de pământ” 21 aprilie G4Media.ro 0 comentarii
Cele mai frecvente 3 greșeli pe care le facem când preparăm cafeaua acasă, potrivit experților / Câteva sfaturi utile pentru a-ți îmbunătăți cafeaua de zi cu zi 21 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
5 beneficii surprinzătoare pe care fisticul le aduce sănătății / Ascunde un profil nutrițional impresionant și poate ajuta la slăbit 21 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău când consumi avocado în mod regulat / Efectele sunt surprinzătoare 20 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Mesele bogate de Paște pot afecta sănătatea celor cu afecțiuni cronice / Medicii recomandă porții mici și echilibru alimentar 20 aprilie Redacția 0 comentarii
Preparate bogate în calciu / 15 feluri de mâncare delicioase, care te vor ajuta să-ți crești aportul de calciu din organism 20 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Dieta bogată în proteine care accelerează slăbirea / Experții au dovezi științifice, însă există a numite limite / Prea multe proteine consumate pot inversa efectul de slăbire 20 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum să grăbești sau să încetinești coacerea unui fruct avocado / Trucuri utile care te vor ajuta să verifici nivelul de coacere a fructului 20 aprilie Angela Sabău 0 comentarii 10849 vizualizări
Te întrebi care sunt oleaginoasele cu cel mai mare conținut de proteine? / O nutriționistă a făcut un top trei al celor mai bune alegeri 20 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zeci de oameni au participat la ceremonia de sfințire a bucatelor de Paște în Miercurea-Ciuc. Tradiția, veche de două decenii, este o sărbătoare importantă pentru comunitatea locală 20 aprilie Redacția 0 comentarii
Ce este dieta mediteraneeană verde și cât de sănătoasă este? / Specialiștii susțin că aceasta se bazează pe un consum redus de carne, lucru asociat cu diminuarea riscului de cancer 20 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce mănânci de Paște dacă urmezi trendurile TikTok. Rețeta de „Buchet de lalele” făcute din roșii umplute, virală cu milioane de vizualizări 20 aprilie Redacția 0 comentarii
Ceaiul care stimulează digestia, reduce balonarea și te ajută să ai un somn odihnitor/ Se prepară dintr-un condiment pe care toți îl avem în bucătărie 20 aprilie Redacția 1 comentarii 101592 vizualizări
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile, ediție specială de Paște. Anita Sterea (istoric), despre sărbătorile pascale de altădată: „Sărbătoarea Paștelui însemna mai mult decât mâncare: Era momentul înnoirii, al curățeniei, al familiei” 20 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână: Cum arată un meniu tradițional de Paște de 1500 kcal 20 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Dieta carnivoră, o tendință populară, dar cu riscuri reale / Experții avertizează: un drum periculos de la viral la spital 19 aprilie Redacția 0 comentarii
Florile de dovleac, frumuseți comestibile din grădină / Le poți consuma atât crude, cât și gătite, în salate sau chiar pizza 19 aprilie Redacția 0 comentarii
Paștele poate fi o perioadă de risc crescut pentru persoanele cu alergii alimentare / Cum să te ferești de ele, fără a-ți strica bucuria mesei festive 19 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idei pentru masa de Paște și sfaturi de top pentru o sărbătoare de neuitat/ Chiar dacă majoritatea pregătesc miel, nu strică nici o șuncă bună sau un file de vită, iar garniturile rafinate asigură succesul meniului 19 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceaiul de ananas: Această băutură delicioasă ajută la slăbit, este plină de antioxidanți, îți crește imunitatea și previne inflamația 19 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Carnea de miel este o carne roșie dar care, totuși, nu ne face rău/ Plină de proteine, vitamine și minerale, ea previne anemia și conține grăsimi benefice 19 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să „strecori” cozonacul în meniul de Paște fără să-ți strici dieta / Tania Fântână (nutriționist): „Dimineața e cel mai bun moment” 19 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cum să mănânci în zilele de Paște pentru a te bucura de sărbătoare făra regrete/ Obiceiurile sănătoase sunt cele care induc cu adevărat starea de bine, iar cel mai important este să îți asculți propriul corp 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Unii le laudă pentru că sunt pufoase sau pentru că se topesc în gură, pentru alții sunt un desert fad și ușor uscat/ Pișcoturile există de secole, au o istorie și se consumă ca atare sau se integrează în deserturi celebre 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Misterul mierii mov care se găsește doar în Carolina de Nord / Doar albinele cunosc „rețeta” 18 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Cu puțină organizare și atenție putem avea sărbători cu bucurie și cu minim de risipă” / Ce facem după masa de Paște? Sfatul nutriționistului Tania Fântână 18 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
„Fără McDonald’s și fără Starbucks”: Cum și-a găsit fericirea un profesor din America într-un orășel liniștit din sudul Italiei / „M-am îndrăgostit de stilul de viață italian și de atitudinea domani. Nu trebuie să te stresezi pentru că întotdeauna există domani” 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Iubești Paștele, dar nu poți suporta balonarea? / O nutriționistă oferă cinci sfaturi esențiale pentru a combate balonarea, la masa festivă pascală 18 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ar trebui să renunți la desert atunci când încerci să slăbești? / O nutriționistă recomandă să mănânci conștient și să nu treci desertul pe „alimentelor interzise” 18 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Recomandări ale specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică în contextul sărbătorilor pascale: „Moderația este cheia sănătății” 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Nutriționistă: „Mindful eating (mâncatul conștient) este cheia pentru a nu mai ingera impulsiv alimentele. Dar mai întâi trebuie să răspunzi la întrebarea: Mănânci din cauza anxietății sau cu anxietate?” 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Alimentația sănătoasă se învață, mai ales din propria experiență/ Noile reglementări privind cantinele școlare din Spania interzic băuturile cu zahăr sau energizante și produsele de patiserie industriale 17 aprilie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Roșiile erau considerate otrăvitoare în Europa până în secolul al XVIII-lea 17 aprilie Redacția 0 comentarii
„La o masă cu carne grasă, maioneza poate să lipsească” – Nutriționistul Tania Fântână, despre combinații mai prietenoase cu digestia: „Mănâncă încet și savurează” 17 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Studiu: Unele amestecuri foarte răspândite de aditivi alimentari sunt asociate cu risc crescut de diabet de tip 2 17 aprilie Redacția 0 comentarii
Sfaturi pentru siguranța alimentelor, în perioada Paștelui / Ouăle fierte nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de două ore, iar carnea de miel trebuie gătită temeinic 17 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii