Interacțiunea alimentelor cu medicamentele și cum schimbă acestea efectul pilulelor pe care le iei. Sfaturi pentru a evita problemele 6 decembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Dieta recomandată în cazul colonoscopiei, conform nutriționistului Tania Fântână / Cum ar putea să arate meniul în perioada premergătoare intervenției 6 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un mic dejun la care nu te-ai gândit. Orez cu lapte cu brânză feta sau telemea, fără zahăr. Alternativa la cel dulce, cu mai multe proteine 6 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
3 motive pentru care varza poate provoca dureri de stomac: Este mai greu de digerat, poate fi contaminată sau tu ai, deja, o boală digestivă 5 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 05 decembrie: ciupercile nu sunt nici plante, nici animale/Fac parte dintr-un regn diferit 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Alimentele esențiale pentru un „creier fericit”. Nutriționistul Tania Fântână recomandă grăsimile sănătoase, carbohidrații complecși și proteinele de calitate (VIDEO) 5 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Motivul pentru care ar trebui să fii foarte atent când alegi să bei laptele crud/Deși se crede că are mai multe beneficii, riscurile de îmbolnăvire sunt pe măsură/Specialiștii îl consideră „cel mai riscant” 5 decembrie Redacția 0 comentarii
10 garnituri compatibile cu friptura din carne de porc, recomandate de nutriționistul Tania Fântână / „În copilărie o mâncam cu mămăligă, cu salată de varză și cu murături, cel mai des. Între timp, avem și alte opțiuni ce vin să aducă un plus de nutrienți, dar și de gust” 5 decembrie Tania Fântână 0 comentarii 6896 vizualizări
Greșeala obișnuită în bucătărie, care te poate îmbolnăvi/Riscul nu este cel mai mare, dar nu e de neglijat 5 decembrie Redacția 0 comentarii
Este într-adevăr mai sănătos sucul dietetic? Iată ce spune un nutriționist despre băuturile fără zahăr și cum ne afectează sănătatea 5 decembrie Redacția 1 comentarii
Cât de sigur este să mănânci pește crud? Iată ce trebuie să știi dacă mănânci în mod regulat acest preparat 5 decembrie Redacția 1 comentarii
Ziua Mondială a Cafelei Turcești, 5 decembrie: Cum se prepară acasă faimoasa băutură inclusă în Patrimoniul UNESCO 5 decembrie Ioan Radu 0 comentarii
Poți mânca ciocolată dacă ai reflux acid?/ Da, dar cu moderație și, în general, evită ciocolata cu lapte și pe cea albă 5 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mic dejun proteic și extrem de bun la gust. Fulgi de ovăz în stil porridge, cu ciuperci și ouă 5 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O brânză artizanală braziliană, inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO/ Este al şaptelea bun cultural brazilian înscris în patrimoniul imaterial al umanităţii, dar primul aliment inclus în această listă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci în mod regulat mix de verdețuri/Acest aliment poate aduce un bust pentru sănătate 4 decembrie Redacția 1 comentarii
Cele două alimente despre care un nutritionist oncolog spune că îți cresc riscul de a dezvolta cancer/ Alcoolul și carnea procesată nu trebuie consumate nici măcar ocazional 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum să îți hrănești creierul pentru a avea claritate mentală, conform nutriționistului Tania Fântână (VIDEO) 4 decembrie Tania Fântână 1 comentarii 14643 vizualizări
Curiozități agri-food 04 decembrie: Avocado este un fruct, dar este utilizat ca o legumă 4 decembrie Redacția 0 comentarii
Idei de cină, o rețetă cu două variante, una ditre ele de post. Cartofi gratinați în stil napoletan, cu sau fără brânzeturi 4 decembrie Redacția 0 comentarii 6640 vizualizări
Soluția naturală și sigură pentru combaterea obezității, descoperită de cercetătorii din Australia. Este o alternativă eficientă și fără efecte secundare, în comparație cu medicamentele precum Ozempic 4 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | ABC în bucătărie: Cum să cureți un ananas și să îl tai în rondele sau în bucăți 4 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Un dietetician explică, în 4 pași simpli, cum se numără macronutrienții / Aceștia sunt carbohidrați, grăsimi și proteine, iar monitorizarea lor te ajută să slăbești 4 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO Retetele Juanitei: Fricando, tocăniță catalană de vită / Cu mult sos și ciuperci 4 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce cu mere. Tarte Tatin sau prăjitura cu mere răsturnată inventată din greșeală 4 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 7721 vizualizări
Ce mâncăm la micul dejun, ca să nu ne îngrășăm?/ Cercetătorii au elucidat misterul pentru care organismul femeilor arde mai bine grăsimile, iar al bărbaților carbohidrații 4 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentele recomandate de nutriționiști pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, înainte de sărbători, dar fără să te îngrași. Evită proteinele și grăsimile și alege carbohidrați simpli 3 decembrie Daniela Arnăutu 2 comentarii
Ce este punctul de fum al uleiului și care este mai potrivit pentru prăjit, luând în calcul toate criteriile. Ce diferențe sunt între diferitele metode de gătire cu ulei 3 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
5 băuturi fără zahăr adăugat, ideale pentru echilibrarea glicemiei, recomandate de nutriționiști 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tartă de dovlecei de post, pe care italienii o numesc scarpaccia. Un preparat simplu și rapid, fără ouă sau brânzeturi, la cuptor sau chiar în tigaie 3 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 23572 vizualizări
Raport: 82% dintre familiile italiene cer intervenția autorităților pentru a combate dependența copiilor de băuturi energizante și alimente ultraprocesate 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum se prepară ciorba de agrișe cu ciolan afumat, o mâncare tradițională din Țara Călatei / Această zonă, situată între Cluj-Napoca și Huedin mai este renumită și pentru brânza de Călata și cartoful de Râșca 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Suplimentele nutriționale, în cazul persoanelor de vârsta a treia. Tania Fântână (nutriționist): Trebuie utilizate cu prudență, doar la recomandarea medicului. Pot să înrăutățească unele condiții medicale pe care le aveți (VIDEO) 3 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum se bea cafeaua prin alte colțuri ale lumii. De regulă, dar nu mereu, înseamnă o bază de cafea preparată după metode diferite, peste care se adaugă lapte, frișcă, condimente, zahăr sau miere, uneori băuturi 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Polarizare pe tema etichetării nutriționale voluntare: Cele mai multe țări folosesc sistemul Nutri Score / Italia aplică sistemul Nutrinform Battery / În România, ar putea fi reaprobat Nutri Score după ce a fost interzis de Protecția Consumatorului 3 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Cum ajunge un pachet de cremvuști să coste mai puțin decât mâncarea pentru câini, întreabă o cititoare din Italia. Iată ce răspunde o publicație de specialitate 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Zahărul este absent în piramida alimentară asiatică, o posibilă explicație pentru incidența scăzută a bolilor secolului. Iată care sunt diferențele față de dieta mediteraneană 2 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 14580 vizualizări
Dr. Răzvan Zaro: „Stilul de viaţă influenţează major sănătatea gastrointestinală”/ Alimentaţia nesănătoasă, factor de risc pentru apariţia cancerului gastric 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist): Hidratarea corectă, grăsimile sănătoase și reducerea zahărului sunt doar câțiva dintre pilonii unei alimentații echilibrate, în cazul persoanelor de vârsta a treia. Evitați alimentele procesate, cum ar fi mezelurile (VIDEO) 2 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un nutriționist din Japonia a descoperit „secretul longevității”: algele marine / „Mătușa mea de 99 de ani și socrii mei, care au 95 și 88 de ani, mănâncă zilnic supă cu alge” 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Sunt biscuiții de orez expandat sănătoși? Nutriționiștii recomandă să îi adaugi în dietă, pentru că sunt slab calorici și nu conțin grăsimi, dar fii atent la etichete/ Unii au adaos de zahăr sau arome 1 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 21852 vizualizări
Odată cu înaintarea în vârstă, densitatea osoasă scade, iar riscul de osteoporoză crește. Tania Fântână (nutriționist): Se recomandă consumul de lactate, legume cu frunze verzi, tofu și sardine. Expunerea moderată la soare este utilă (VIDEO) 1 decembrie Tania Fântână 0 comentarii 9506 vizualizări
Experiment urban în Olanda: Locuitorii unei suburbii sunt obligați să practice agricultura pe jumătate din terenul pe care îl dețin / „Ieri am uitat să mă gândesc la ce urmează să mănânc. Te plimbi prin grădină și găsești ceva” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 16555 vizualizări
Colesterolul mărit? Acesta este obiceiul la care trebuie să renunți, conform dieteticienilor/Carnea roșie și lactatele grase sunt cele mai dăunătoare 1 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ciolan afumat cu fasole, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiționale de 1 Decembrie/Se spune că rețeta originală a fost creată de bucătarii militari 1 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de cafea servită în cafenele sau în afara locuinței a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei/Cafeaua de specialitate este în topul preferințelor 1 decembrie Redacția 0 comentarii
Zece lucruri „politicoase” pe care le faci la restaurant dar care sunt, de fapt, nepoliticoase/Discuțiile prea lungi cu chelnerul nu sunt întotdeauna binevenite 1 decembrie Redacția 0 comentarii
Băutura care ne ajută sănătatea intestinală și metabolică, recomandată de un medic/Sucul de rodie scade riscul de diabet 1 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Faimoasa Martha Stewart recomandă un desert prietenos cu diabetul, pe care toată lumea îl va adora: Borcănașe cu cremă de lime și cocos/ Iată cum se prepară și ce sfaturi dau nutriționiștii 30 noiembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Alimentul despre care un cardiolog de la Harvard spune că este cel mai nociv pe care îl putem consuma 30 noiembrie Redacția 0 comentarii