VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Aryana Jessyca Camarasan studiază bucătăria și în același timp lucrează ca sous-chef la un local de lângă Alicante/ Antonio Segura (chef-proprietar al restaurantului MOON): „Nu știu multe despre preparatele românești, dar vreau să aflu” 9 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Este o idee proastă să mesteci gumă în mod constant? Specialiștii în sănătate avertizează că există riscul de reflux acid, gastrită sau balonare, iar îndulcitorii artificiali pot avea efect laxativ și pot agrava simptomele sindromului intestinului iritabil 9 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ajută cafeaua la digestie?/Un medic explică acțiunea laxativă a cafelei, dar spune că nu funcționează la fel pentru orice persoană și nici nu recomandă excesul 9 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De ce mâncăm compulsiv / Psiholog: „Mâncatul compulsiv vine dintr-o teamă de abandon” 9 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
FOTO – VIDEO | Debut savuros pentru seria de film documentar „Portret gastronomic local”: „Hai la Saivan” și alivanca, una dintre rețetele copilăriei în Bucovina 8 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
De la Imperiul Otoman la tacos al pastor: cum a cucerit carnea la rotisor lumea întreagă / Chef: „Dönerul a trecut de la mâncare de stradă la mâncare de restaurant” 8 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Povestea „Sărbătorii Filoxerei” sau cum rememorează o regiune viticolă, în fiecare an, un episod istoric în care producătorii de vin au învins invazia acestor temute insecte/ Cât e istorie și cât e promovare turistică în astfel de sărbători locale 8 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Cum se naște mâncatul emoțional / Psiholog Cristina Bragarencu: „Dulciurile date copiilor creează tipare nesănătoase” 8 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Alimente care combat ridurile, balonarea și oboseala mentală / Explicațiile unui specialist 7 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Apa cu usturoi, ghimbir și lămâie îmbunătățește imunitatea și digestia / Ce spun studiile despre efectul acestei băuturi simple 7 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Semințele de chia ar putea avea beneficii pentru sănătatea arterială și hipertensiune / Iată ce spun studiile 7 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Hotel unde să lași maiaua când pleci în vacanță/ În mod paradoxal, astfel de locuri există, iar în Suedia le găsești chiar și în aeroport 7 septembrie Laura Soare 0 comentarii
STUDIU | Nouă formulă împotriva obezității: mănânci la fel, dar slăbești, prin activarea unei proteine care stimulează metabolismul 7 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce este Fırın Helvası, desertul turcesc tradițional de pe malul Bosforului / Cum se prepară halvaua turcească la cuptor, în 15 minute / Fırın helvası se servește mai ales după mesele cu pește 7 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 3730 vizualizări
FOTO | Șase ferme gastronomice unde mâncarea locală e vedeta/ Mici locații rurale sau conace spectaculoase își întâmpină oaspeții cu preparate create din ingrediente locale, adesea cultivate chiar pe proprietate 7 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 2385 vizualizări
Istoria gusturilor la români (Ep. 8) | Câteva rețete regale celebre: Supă Xavier și jumări de ouă a la Reine Marie 7 septembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii 1055 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | La 18 ani are deja 2 ani de școală de bucătari/ În total va face 6 ani de studiu și practică, dar deja lucrează în bucătaria unui restaurant bine cotat/ Aryana Jessyca Camarasan: „Eu m-am născut în Spania, am crescut aici. Părinții mei sunt din România. Gătesc paella la restaurant, dar acasă mâncăm românește. De mică mi-a plăcut să stau în bucătărie” 7 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1079 vizualizări
Trei sfaturi simple pentru rutina de dimineață, menite să-ți stimuleze metabolismul și să te scape de burtă / Cercetătorii explică de ce este benefic un pahar cu apă caldă, băut pe stomacul gol 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ai o digestie bună și să te simți plin de energie? / Cel mai bun mod de a-ți începe ziua este să mănânci la micul dejun fulgi de ovăz cu mere și unt de arahide, pregătit de seara și lăsat peste noapte, conform unui nutriționist 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ora de masă la vârste înaintate poate influenţa sănătatea şi longevitatea, arată un nou studiu 6 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | Churros – gogoșile lungi și subțiri, crocante la exterior și moi în interior/ Se servesc pudrate cu zahăr sau scufundate într-o ceașcă de ciocolată topită 6 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Shaorma ca la carte… dar sănătoasă / Cum e posibil? Îți explică nutriționistul Tania Fântână: „Shaorma, pizza sau fast food-ul în general nu e dușmanul tău, ci felul în care e construită” 6 septembrie Tania Fântână 2 comentarii
Fasolea, mai bună decât carnea? Ambele sunt bogate în proteine, dar una dintre ele poate fi un aliat mai bun pentru sănătate și siluetă 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Potasiul ar putea fi secretul unui somn odihnitor / Mineralul poate ajuta corpul să se relaxeze și să doarmă mai bine / Descoperă ce alimente să consumi seara pentru un somn profund 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ceea ce bei îți poate accelera încărunțirea și căderea părului, conform unor studii recente / Vestea bună e că există o vitamină care ar putea inversa procesul 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Sarmale și Tapas | Andreea Prună, influencer: „Obiceiurile culinare românești nu cred ca dispar vreodată. Ciorbele, sarmalele, micii … cred că astea sunt cele mai bune trei exemple pe care pot să le dau” 5 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce este „teff”-ul, cereala cu origini africane și beneficii pentru sănătate / Nu are gluten și are conținut ridicat de proteine / Cum poate fi integrat în dietă 5 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Cristina Bragarencu, psiholog: „Emoțiile nerezolvate se transformă în boli reale și duc adesea la mâncat compulsiv” 5 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
11 motive pentru care prea mult zahăr îți poate afecta sănătatea / Sfaturi pentru a-l reduce din alimentația zilnică 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Trucul cu ceapă care schimbă gustul mâncării / Obții ceapă crocantă fără prăjeală în baie de ulei 4 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Experții în longevitate dezvăluie care sunt cei mai dăunători aditivi alimentari/ De ce ar trebui să eviți alimentele ultraprocesate, pentru a-ți reduce riscul de moarte prematură 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce beneficii dar și efecte secundare poate avea ketchup-ul și ce alternative mai sănătoase există?/ Conține licopen util, este mai caloric decât muștarul, dar mult mai dietetic decât maioneza 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Andreea Prună, influencer: „Am ajuns să trăim într-o societate în care totul este toxic, oricât de bio și natural ai vrea să trăiești” 4 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO Coca-Cola cu bere | De unde vine combinația ciudată pe care o bea Dakota Johnson în „Materialists” 4 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ouăle de prepeliță, o alternativa sănătoasă la ouăle de găină / Avantaje nutriționale și rețete simple de la un chef dintr-un restaurant din Paris: „Ouăle de prepeliță merg de minune în bucătăria franțuzească pentru că dau un aer chic și sunt acea «bijuterie» a oricărui preparat” 4 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 7448 vizualizări
Dieta „sănătoasă” care nu e recomandată pentru toată lumea/ STUDIU: Vârstnicii vegetarieni nu sunt mai feriți de boli cronice și afectări cognitive 3 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Andreea Prună, influencer : „Am stat 7 ani în Anglia, stau de 4 ani în Spania, nu se pot compara. Alimentația din Spania este mult mai echilibrată” 3 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Mici, sarmale, salată de vinete, tocăniţe, ostropel, ciorbă de perişoare sau papanaşi şi salam de biscuiţi – degustare la Pavilionul României de la Expo 2025 Osaka/ Andra Grosu, unul dintre bucătarii care le pun pe masă japonezilor bucate româneşti 3 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
7 alimente pentru micul dejun cu mai multe proteine decât ouăle: de la brânză cottage la unt de arahide 3 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieta săracă în sare, la fel de riscantă ca excesul: Ce spun experții / „Ar trebui să fim conștienți că prea multă sare este cu adevărat dăunătoare, dar să nu o eliminăm complet din dietă” 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce dispar restaurantele vegane sau introduc carne în meniu / Valul vegan se lovește de realități dure 2 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 2940 vizualizări
Cum să mănânci sănătos cu bani puțini / Scurt ghid recomandat de nutriționiști: Planifică mesele și nu evita fructele și legumele „urâte” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente neperisabile sănătoase pe care e bine să le în casă / Nutriționist: „O cămară bine aprovizionată îți asigură accesul la alimente nutritive, chiar și când cele proaspete nu sunt disponibile” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Biscuiții sunt bogați în nutrienți și îți oferă energie, dar nu face excese: îngrașă și îți cresc colesterolul și glicemia/ Cum să alegi cei mai buni biscuiți și cum să-i depozitezi, pentru a se păstra proaspeți mai mult timp 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vine toamna, bine-mi pare/ Ce fructe și legume de sezon găsim în luna septembrie/ Nu uita de conservele pentru iarnă 2 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep 12 | A plecat în Mare Britanie ca asistent medical și a ajuns în Spania promovând suplimente nutritive/ Andreea Prună, cadru medical și influencer: „De multe ori observ că românilor le este foarte greu să renunțe la obiceiurile culinare românești, mai puțin sănătoase, consumul de foarte mulți carbohidrați și de alcool” 2 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1052 vizualizări
Despre borborisme: când sunt normale și când să ne îngrijorăm / Tania Fântână (nutriționist): „Zgomotele din stomac apar în mod obișnuit și sunt un semn că sistemul digestiv funcționează” 2 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Șase fructe care pot ajuta la reducerea riscului de cancer, potrivit experților în sănătate / Afinele, avocado și merele, în fruntea listei 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce este dieta Pegan și cum te poate ajuta să slăbești? / Pune accent pe anumite alimente integrale și nutritive, cum ar fi fructele și legumele / Cu ce riscuri vine la pachet, conform unei nutriționiste 1 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Turrón -ul de Jijona – un dulce tipic spaniol/ În funcție de formă și textură, seamănă puțin cu halvița sau nugaua românească 1 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii