Alimente congelate despre care nutriționiștii spun că te-ar putea feri de boli de inimă și ale ficatului sau pancreasului, diabet și hipertensiune/Legumele, fructele de pădure și somonul, toate congelate, se numără printre alimentele recomandate de specialiști pentru reducerea trigliceridelor 30 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O gustare de nuci, migdale sau alune poate reduce riscul bolilor de inimă, potrivit unui nou studiu/Grăsimile sănătoase și fibrele din oleaginoase, alături de reducerea consumului de carne roșie și de carne procesată sunt pași importanți pentru sănătatea cardiovasculară 30 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Peștele, cea mai bună sursă de proteine pentru întărirea inimii, conform medicilor cardiologi / Somonul, tonul și sardinele reduc colesterolul și au proprietăți antiinflamatorii care protejează mușchiul cardiac 30 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Greșeala legată de micul dejun pe care nu trebuie să o faci niciodată dacă încerci să slăbești. Oamenii de știință avertizează asupra riscurilor pentru sănătate 30 octombrie G4Media.ro 0 comentarii
Alpro aduce în România gama Alpro Kids, produse pe bază de plante ideale ca gustare sau parte din micul dejun 30 octombrie Comunicate de presă 0 comentarii
Șase alimente care nu au chiar atât de multă proteină pe cât ai crezut, în ciuda reputației lor / În schimb, încercați o dietă diversificată, echilibrată, cu carbohidrați, grăsimi sănătoase și proteine la fiecare masă 30 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
La 86 de ani arată superb și se menține într-o formă fantastică/ Iată care este cina longevității în varianta celebrei creatoare de modă Carolina Herrera/ Se prepară foarte ușor, din doar trei ingrediente 29 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 3287 vizualizări
Care sunt alimentele care stimulează longevitatea schimbând comportamentul genelor. Ceaiul verde, broccoli și soia conțin substanțe care reglează expresia genetică, procesul care activează și dezactivează genele legate de îmbătrânire 29 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Cum folosim mierea atunci când ne doare gâtul / Tania Fântână (nutriționist): „Creează o peliculă protectoare pe mucoasa gâtului și reduce durerea și tusea. Dar mierea trebuie folosită corect!” 29 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1342 vizualizări
Top-ul celor mai bune băuturi fără adaos de zahăr/ Dacă vrei să te menții sănătos și hidratat, nutriționiștii îți recomandă să alegi apa de cocos, sucul de portocale, aqua fresca și alte câteva băuturi delicioase 29 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționiștii îți recomandă să mănânci frecvent această legumă, pentru a avea o sănătate metabolică mai bună/ Ea are efect antiinflamator, ajută la reglearea glicemiei și contribuie la menținerea sănătății inimii, așa că include-o cât mai des în meniu 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sparanghelul alb, leguma fără clorofilă, dar plină de vitamine și minerale / Se gătește cam la fel cu sparanghelul verde, doar că este mai scump 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce este cromul și de ce avem nevoie de el în alimentația noastră / Acest mineral, prezent în morcovi, broccoli, cereale integrale, ouă și alte câteva alimente, reglează acțiunea insulinei, ajută la normalizarea glicemiei, susține sănătatea oaselor și reduce apetitul 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum te pot ajuta roșiile să slăbești / Cercetătorii spun că sunt bogate în nutrienți și pot contribui semnificativ la pierderea în greutate, indiferent dacă le consumăm crude sau gătite – STUDII 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumă aceste 10 alimente, dacă vrei să-ți asiguri necesarul zilnic de vitamina C / Mănâncă zilnic broccoli, kiwi, ardei roșii sau varză kale, dar fii atent la cantitatea de sucuri 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Starea de foame când te apuci de slăbit: normală, periculoasă sau doar un semnal al corpului? Răspunsul nutriționistului Tania Fântână 28 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Chilaquiles – micul dejun mexican care a cucerit lumea: aproape 5 stele pe Taste Atlas 28 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 6533 vizualizări
Vrei să deosebești rapid alimentele procesate de cele ultraprocesate? Un medic explică metoda simplă prin care poți identifica produsele care îți pot afecta sănătatea 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fructul care îți protejează gingiile / Morinul, flavonoidul din fructe precum merele, ar putea fi o nouă armă împotriva parodontozei 27 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Alimente pe care ar trebui să le eviți, pentru a nu-ți crește nivelul acidului uric/ Pentru a preveni guta și alte afecțiuni dureroase încearcă să reduci consumul de carne roșie, anumite tipuri de fructe de mare, alcool și băuturi zaharoase 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas (EP. 19) | Gavril Conțiș (Magazinul românesc Mara Market, Alicante): „Smântână sau cârnați se găsesc și în Spania, dar ale noastre sunt mai bune, omul din astea vrea” 27 octombrie Ioana Costescu 1 comentarii
Cum putem crește aportul de pește în alimentație / Tania Fântână (nutriționist): Peștele la conservă (ton, sardine, macrou, somon) este adesea subestimat / 5 rețete simple și rapide 27 octombrie Tania Fântână 1 comentarii 3774 vizualizări
Știai că există alimente care, odată incluse în dietă, îți pot ameliora durerile de genunchi? Morcov, turmeric, avocado, ardei roșu, între alimentele recomandate de specialiști 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Broccoli vs. Conopidă: Care dintre ele conține mai multe proteine, fibre și alți nutrienți? 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Ne îngrășam dacă mâncăm după ora 20 seara? Nutriționistă: „Ritmul circadian poate influența digestia și metabolismul anumitor nutrienți” 26 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Uleiul de măsline, aliat pentru sănătatea creierului / Ce spun studiile despre efectele sale benefice, cum ajută funcția cerebrală și care este legătura dintre dieta mediteraneeană și riscul de demență 26 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Secretul care face carnea la grătar mult mai sănătoasă / Marinarea timp de 40 de minute poate să reducă riscul unor boli asociate cu carnea gătită în acest fel, cu până la 90% / Care sunt ingredientele cele mai eficiente 26 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 12): Cum au ajuns castraveții și tomatele repere ale bucatelor autohtone 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
FOTO | O insulă armenească în inima Ținutului Secuiesc. Chef Andras Szigmond explică diferența dintre grill și barbeque și dezvăluie secretul supei armenești din Gheorghieni 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Medic: Vitamina D în exces poate duce la o calcificare rapidă a pereţilor arteriali, poate contribui la deteriorarea funcţiei renale /Ce se întâmplă dacă există deficit de vitamina D: rahitism la copii şi osteoporoză la adulţi/ Cum se administrează corect 26 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cele 1846 de rețete realizate de Ferran Adrià pentru meniurile de la El Bulli, restaurantul cu 3 stele Michelin desemnat de 5 ori cel mai bun restaurant din lume/ Șase luni pe an se gătea în restaurant și alte șase luni se pregăteau rețetele pentru noul sezon 26 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii 5230 vizualizări
Copiii mofturoși: când este normal și când refuzul hranei devine un semnal de alarmă / Tania Fântână (nutriționist): „Presiunea, pedepsele sau recompensele nu rezolvă problema” 26 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Efecte secundare grave ale consumului de oțet de mere / Nutriționiștii atrag atenția că „miraculosul” oțet de mere, folosit nediluat și pe termen lung, ne poate afecta dinții, oasele, esofagul și chiar poate interacționa cu unele medicamente 25 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De câte ori pe săptămână este recomandat să facem mișcare / Larisa Stanciu, instructor de pilates: „Ar fi un mare plus să începem să facem sport” 25 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Paste la cuptor cu pui, ciuperci și sos de smântână / O rețetă anti-risipă, ușoară, gătită cu carnea rămasă de la cină 25 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Portretul celebrei artiste mexicane Frida Kahlo, realizat din dovleci/ La Festivalul Dovleacului de la Klaistow (Germania), peste 100.000 de dovleci au fost adunați din toată lumea 25 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Cetera și omul bun – poveștile micilor producători din Maramureș (Ep.3) | Mezeluri şi brânzeturi italiene, adaptate româneşte la Giuleşti / „În România, autorizațiile sunt numai pe procesare industrială. Nu există un sistem simplificat pentru micii producători” 25 octombrie Mira Gomboș 0 comentarii
VIDEO | Cum te pregătești nutrițional pentru a dona sânge: ce să mănânci și ce să eviți înainte și după donare / Tania Fântână (nutriționist): „Pregătirea începe cu o săptămână înainte” 25 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce înseamnă o dietă echilibrată pentru bărbați? Specialiștii explică în ce moment al zilei și cât de mulți carbohidrați, proteine și grăsimi ar trebui să consume bărbații 24 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cinci alimente fermentate, ușor de preparat acasă, și care ar putea contribui la reducerea riscului de cancer intestinal/ Un medic gastroenterolog spune că principalul motiv este prezența bacteriilor vii, care pot susține digestia și microbiomul intestinal 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Oul, aliment complet sau periculos? Cercetările recente arată când devine o problemă pentru inimă și când poate crește nivelul colesterolului 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Au migdalele prebiotice? Un nutriționist explică de ce migdalele ajută digestia și cum susțin buna funcționare a inimii 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Transformare digitală majoră în industria alimentară: investiții masive în AI și automatizare / Inteligența artificială și sistemele integrate devin standard 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Ardeiul Cayenne nu este doar un condiment, ci are multe beneficii pentru sănătate/ Iute și cu gust intens, el poate reduce riscul de boli cardiovasculare și tensiunea arterială și ajută și la reglarea glicemiei și controlul greutății 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Unii ruşi evită cafeaua, considerată produs occidental, în favoarea ceaiului tradiţional / Popularitatea tot mai mare a ceainăriilor reprezintă „o întoarcere spre propriile tradiţii culturale” 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Sportul, ca prevenție / Instructorul de pilates Larisa Stanciu: „Noi facem prea puțină prevenție. Și, când suntem bolnavi, mai ales pe partea de mobilitate, toți ne gândim că dacă știam, mai bine mă apucam mai de mult de sport” 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Bihor: Microplantele pe înţelesul copiilor, în workshop-uri de germinare susţinute de Adriana Pantea / Germenii şi lăstarii (microplantele), printre cele mai sănătoase plante din lume 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Italia nu are rival în UE la capitolul producţia şi exportul de paste (Eurostat) / Anul trecut a produs 4,1 milioane de tone, echivalentul a 69% din producţia totală a UE 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Românii, printre cei mai mari consumatori de paste din lume/ Peste 1,7 milioane de porții comandate într-un an 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii