Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență și toxicologie: „Prima măsură în intoxicația cu ciuperci, până la sosirea ambulanței, este inducerea vomei, pentru a împiedica absorbția toxinelor. Și ciupercile neotrăvitoare pot face mult rău” 5 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | El Bulli – restaurantul din spatele buldogului francez și povestea geniului gastronomic al lui Ferran Adrià/ De cinci ori cel mai bun restaurant al lumii, peste 2 milioane de cereri de rezervare pe an și un meniu de degustare de peste 40 de preparate 5 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Dietele cu lichide: Cum afectează digestia masa musculară și metabolismul / Tania Fântână (nutriționist): Nu vă bucurați că pierdeți multe kilograme foarte rapid. Dacă pierdeți și din masa musculară, nu „faceți nicio afacere” 5 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Iată unde poți fugi de frigul și ploaia de acasă/ Un city break de octombrie în Barcelona cu tapas la înălțime, pe terasele hotelurilor din centrul Orașului Condal 4 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Somonul – un superaliment care poate modela sănătatea organismului / Tot ce trebuie să știi despre beneficii, riscuri, valori nutritive ale acestui tip de pește 4 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Gustarea ideală pentru slăbit / Snacks-ul care nu îți va aduce kilograme în plus, ci chiar te va ajuta să scapi de ele / Este bogat în fibre, sățios și gustos 4 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Cartofi și istorie | Turiștii lasă cartofi pe mormântul lui Frederic cel Mare al Prusiei, rostogolind un mit german fals/ Generații de nemți cred că împăratul este cel care a adus cartoful în Germania 4 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Dependența de alimente ultraprocesate, mai frecventă decât cea de alcool sau tutun / Un studiu recent arată că acest tip de dependență afectează sănătatea fizică și mentală a vârstnicilor, în special a femeilor 4 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Medicul Sorin Pletea, psihiatru: Un studiu recent arată că persoane care consumă energizante au risc mai mare de anxietate şi de ideaţie de suicid. Aşa că, mai ales la copii, e bine să evite 4 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Cetera și omul bun – poveștile micilor producători din Maramureș (Ep.1) | „Grădina din deal”/ Oana Groza: „Toate borcanele noastre sunt făcute cu ingrediente naturale, nu conţin deloc conservanţi, iar majoritatea reţetelor sunt vechi” 4 octombrie Mira Gomboș 0 comentarii
VIDEO | Postul intermitent în sezonul de toamnă: beneficii și riscuri / Tania Fântână (nutriționist): „Mâncatul mai devreme sau prelungirea postului nocturn poate aduce beneficii metabolice pentru mulți adulți” 4 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la tapas | În „Barul Angela” din Castellon se pregătesc zilnic papanași și sarmale/ Angela Albu (proprietar): „Facem în fiecare zi aluatul de papanși și îi prăjim pe loc. Sarmale preparăm în cantități industriale” 3 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce pot face doar patru zile de mâncare nesănătoasă memoriei tale/ Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord explică în ce mod creierul poate fi bulversat de mâncarea de tip junk-food și cum se poate remedia această situație, prin dietă 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de carne trebuie redus la o porţie mică / Dieta bazată pe fructe, legume şi nuci previne milioane de decese 3 octombrie Redacția 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu: „Fastingul nu este înfometare, ci o schimbare de… combustibil, ca atunci când treci de la lemne ude la gaz natural/ Corpul este forțat să utilizeze rezervele de grăsime și vei fi plin de energie” 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Alimentația, factor-cheie pentru sănătatea pielii. Dermatolog Roxana Chelaru: „Degeaba bei apă dacă nu ai ce să hidratezi” 3 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU: Băuturile carbogazoase, asociate cu un risc crescut de depresie la femei / Motivul? Modificărilor apărute la nivelul microbiomului intestinal 3 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceea ce alegi să mănânci după un post intermitent este esențial/ Medic specialist în longevitate: „A consuma carbohidrați imediat după post este o greșeală” 2 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Murăturile sub marca „Pamela Anderson” se vând în SUA cu 38 de dolari/ De ce este prețul atât de piperat/ Vedeta a foslosit o rețetă de familie moștenită de la mătușa sa 2 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În Barul Angelei din Castellon spaniolii învață totul despre mâncarea românească/ Angela Albu (proprietar): „Le punem porții mici din toate, ca să guste și data următoare când vin să comande ce le-a plăcut” 2 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei mai multă apă? / S-ar putea să ai mai multă energie, o imunitate mai bună, articulații mai sănătoase și chiar vei putea slăbi, dacă urmezi aceste reguli, timp de 30 de zile 2 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce este Dussehra, una dintre cele mai mari sărbători hinduse/ Se sărbătorește pe 2 octombrie, iar credincioșii consumă aceste 9 preparate tradiționale pentru a avea noroc, sănătate și prosperitate în următorul an 2 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Cinci metode sigure și susținute științific pentru a slăbi fără medicamente/ Alegerea alimentelor integrale și nutritive, dimensiunile rezonabile ale porțiilor, mișcarea, reducerea stresului și somnul odihnitor sunt secretele eficienței oricărei cure de slăbire 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceaiul pe care ar trebui să-l bei pentru a-ți menține creierul tânăr / Potrivit unui nou studiu, acest ceai, combinat cu dieta mediteraneeană, poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii creierului 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2115 vizualizări
VIDEO | Sarmale și Tapas | „Barul Angelei” din Castellon, locul de întâlnire a românilor/ Angela Albu (proprietar): „Când își termină treburile aici vin, aici e ultima oprire din zi” 1 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce trebuie să faci dacă ai consumat ciuperci otrăvitoare / Dr. Luminița Cristina Pelin (director DSP București): „La primele simptome sunați la 112! Intoxicația cu ciuperci este o urgență medicală și poate fi, în multe cazuri, fatală” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ziua Mondială a Vegetarianismului | Dieteticianul Adina Rusu: Alimentaţia influenţează sănătatea şi lumea în care trăim 1 octombrie Redacția 0 comentarii
Criza de matcha: băutura celebră de pe TikTok, în pericol de penurie din cauza cererii tot mai mari 1 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Adrian David (psiholog): „Dacă mănânci compulsiv, ești obsedat de alimentația sănătoasă sau îți restricționezi sever mesele, terapia te poate ajuta” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Postul ortodox, „regimul alimentar” care stă la baza dietelor moderne? / Tania Fântână (nutriționist): Ambele promovează consumul ridicat de legume, fructe, leguminoase, semințe și cereale integrale 1 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
VIDEO | Cel mai scump hamburger din lume costă peste 9.000 de euro și obligă la un „pact de confidențialitate” pe cei care îl gustă. Recenziile sunt interzise 30 septembrie Ioana Radu 1 comentarii 1201 vizualizări
Băutura surprinzătoare care te-ar putea ajuta să slăbești, potrivit unui nou studiu/ Yerba maté este recomandată ca o băutură delicioasă și sănătoasă, ce conține compuși care pot ajuta la gestionarea greutății, a glicemiei și a inflamației 30 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | De la dorința de sănătate și performanță, la teama de „ce zice lumea”. Ce îi atrage și ce îi motivează pe tineri să facă sport? 30 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
Un obicei la îndemâna oricui ar putea ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale / Din păcate, potrivit unui nou studiu, mai puțin de unu din 20 de adulți cu hipertensiune folosesc înlocuitori de sare, pentru a reduce aportul de sodiu și a-și proteja inima, creierul și rinichii 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Turcia își retrage cererea de protecție de către UE a kebabului döner / Germania își apără propria versiune a preparatului, după disputa culinară 30 septembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În „Barul Angelei” din Castellon se organizează, cam la două luni, evenimente românești/ Angela Albu (proprietar restaurant): „Mâncarea e românească, vara ciorbă și iarna fasole și sarmale mereu. Am și costume populare să-i îmbrac pe musafiri” 30 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Fierberea magiunului, reînviată în satul arădean Turnu: „În funcţie de cât de zemoase sunt prunele, fierberea poate dura şi 15 ore” 30 septembrie Redacția 0 comentarii
De ce eșuează dietele? Psihologia din spatele restricțiilor alimentare / Tania Fântână (nutriționist): Mulți pornesc la drum cu obiective greu de atins: „vreau să slăbesc 10 kg într-o lună” sau „nu mai ating niciodată dulciurile”. Acestea duc la frustrare 30 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un celebru lanț de hoteluri lansează un ceas deșteptător care trezește oaspeții cu miros de mic dejun 30 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Uleiul de cocos, un aliment popular, pus sub semnul întrebării de cardiologi / Medicii avertizează asupra riscului cardiovascular 29 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci mure zilnic / Nouă beneficii pe termen scurt și lung: murele pot proteja inima și mintea, iar specialiștii spun că ar trebui consumate zilnic 29 septembrie Angela Sabău 1 comentarii
Care este cea mai bună metodă de a găti ovăzul / Rezultatele unui test culinar detaliat, după ce au fost încercate șase metode de a-l găti 29 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai populare băuturi conțin cele mai multe particule de plastic, conform unui nou studiu / Cafeaua și ceaiul fierbinte ambalate în pahare de unică folosință sunt cele mai alarmante 29 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Risipa alimentară, subiectul central al unei expoziții de artă găzduită de Art Safari până pe 5 octombrie / „Reducerea risipei alimentare înseamnă hrană salvată, resurse folosite cu grijă și speranță acolo unde e mai mare nevoie” 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Consumi zilnic struguri? Iată ce se întâmplă cu organismul tău / Diferențe dintre strugurii verzi și cei roșii / Dietetician: „La fel ca fructele citrice, strugurii conțin vitamina C, care susține sistemul imunitar” 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele cinci fructe ideale pentru diabetici și cum ajută ele la gestionarea glicemiei și protecția pancreasului/ Dr. Răzvan Vintilescu: “Mulți pacienți se uită la un măr ca la o prăjitură frumoasă, dar suspectă” 29 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ziua Internațională împotriva risipei alimentare, marcată pe 29 septembrie / Milioane de oameni flămânzi, în timp ce tone de hrană sunt aruncate / ANSVSA cere consum responsabil 29 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Avantajele „burticii” la femeile de peste 45 de ani / Tania Fântână (nutriționist): „O circumferință a taliei peste 88 cm la femei este asociată cu risc crescut de boli metabolice” 29 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | G4Food lansează seria „Chiar încep de luni”: antrenamente simple care pot fi făcute de acasă 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Băuturile carbogazoase fără alcool ar putea fi legate de depresie, arată un nou studiu / Femeile par să fie mai afectate decât bărbații 28 septembrie Angela Sabău 0 comentarii