„Există dovezi tot mai numeroase că dieta ar putea influenţa dezvoltarea bolii Parkinson”, afirmă autorul unui studiu realizat în China / Ce impact au alimentele ultraprocesate asupra creierului 10 mai Redacția 0 comentarii
Nutraceuticele – produsele aflate la granița dintre aliment și medicament – schimbă regulile jocului / Jeleurile și băuturile funcționale devin soluții pentru sănătate 10 mai Angela Sabău 0 comentarii
Cum poți reduce colesterolul fără medicamente / Șase metode simple recomandate de specialiști / Alimente pe care să le eviți și alimente recomandate 10 mai Angela Sabău 0 comentarii
Ce am mâncat bun în deplasare: Mixed Kebap / Karışık Kebap la Istanbul. Un preparat savuros, care nu prea are legătură cu produsul știut de noi din fast-food-urile locale 10 mai Ioan Radu 0 comentarii
VIDEO | „Nonnas”, comedia cu bunici bucătărese, noua senzație de pe Netflix / Filmul este inspirat de un caz real 10 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cinci ceaiuri recomandate de nutriționiști, pentru a avea un nivel mai bun al glicemiei / Pe lângă ceaiurile verde și negru, cele de ghimbir, scoțișoară și turmeric sunt ideale pentru diabetici 10 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Alex Onofrei a „furat” meserie de la ultimul marangoz din Deltă și construiește singur o lotcă, o barcă folosită inclusiv la pescuit: „Este, probabil, singura ambarcațiune specifică României, așa cum este gondola în Italia” / A creat un „lego” tradițional pentru copii și adulți, inspirat din tâmplăria navală 10 mai Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Ce să mănânci (și ce să eviți) dacă ești însărcinată / Tania Fântână (nutriționist): „Cred că atunci când vine vorba de alimentația în sarcină focusul cade pe două aspecte: siguranță alimentară și echilibru alimentar” 10 mai Tania Fântână 0 comentarii
Șofranul, elixirul auriu / 10 beneficii pentru sănătate și rețeta perfectă pentru ceaiul de șofran 9 mai Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Există flori de dovleac masculine și feminine / Cele masculine sunt utilizate în gastronomie pentru că nu afectează producția atunci când sunt recoltate 9 mai Redacția 0 comentarii
6 mituri despre slăbit în care nutriționiștii te sfătuiesc să NU mai crezi/Specialiștii explică de ce nu trebuie să elimini carbohidrații, să nu ții diete drastice și să nu mai numeri, obsesiv, caloriile 9 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Sunt corporatist, deci mănânc | Ce variante de meniu de prânz găsești la AFI Cotroceni cu un buget de 40 de lei 9 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Studiu amplu: Dieta mediteraneeană reduce riscul de cancer indiferent de greutatea corporală 9 mai Redacția 0 comentarii
12 alimente care te fac mai rezistent în fața bolilor / Sunt bogate în zinc și sunt atât de origine animală, cât și vegetală 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Festivalul Cârnatului Proaspăt de la Nădlac. Echipe din România, Ungaria, Serbia și Slovacia se așază la masă și pregătesc cârnații 8 mai Ștefan Both 0 comentarii
Maggi lansează o nouă gamă de tăiței în SUA, inspirată din bucătării asiatice / Nestlé mizează pe gusturi intense și influențe internaționale pentru a atrage consumatorii tineri din America 8 mai Redacția 0 comentarii
Top 20 de băuturi fără zahăr, recomandate de nutriționiști / Toate sunt delicioase, răcoritoare și te ajută să te menții sănătos 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU: 7 din 10 români acordă sub 30 de minute mesei de prânz, pentru care alocă o valoare medie de 40 lei 8 mai Redacția 0 comentarii
Un gastroenterolog de la Harvard ne recomandă să evităm complet trei alimente, dacă vrem să ne protejăm ficatul/ Nu este vorba despre alcool, ci despre niște alimente considerate… sănătoase 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Furnizorul venerabilului program american de pierdere în greutate WeightWatchers, în faliment / Compania, cu datorii de 1,15 miliarde de dolari, se va concentra pe servicii de telemedicină 7 mai Economedia 0 comentarii
Semințele de in te scapă de constipație și te pot ajuta să slăbești / Iată cum acționează ele pentru reglarea digestiei și sub ce formă le poți consuma 7 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ți se strică usturoiul atât de repede / Șase soluții ca să-l păstrezi proaspăt mai mult timp 7 mai Angela Sabău 0 comentarii
8 alimente pe bază de plante cu mai multă proteină decât un ou: De la produse pe bază de soia până la semințe 7 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum adaptăm alimentația copiilor pe timp de vară și, mai ales, ce facem cu pofta de înghețată? / Tania Fântână (nutriționist): Hidratarea este mai importantă ca niciodată 7 mai Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cireșe în fiecare zi și cum afectează acest lucru persoanele supraponderale/ Chiar dacă prețul este prohibitiv, nutriționiștii ni le recomandă 6 mai Ioana Radu 0 comentarii
O portocală pe zi ține depresia departe / Un studiu sugerează că are acest efect, printr-un mecanism neașteptat 6 mai Redacția 0 comentarii
Testele de sensibilitate alimentară câștigă teren online / Dar cât de fiabile sunt rezultatele obținute? Explicațiile unor specialiști fac lumină în cazul acestor teste care dau, fiecare, un rezultat diferit 6 mai Angela Sabău 0 comentarii
„Mâncarea Ungariei” vine din… România / Premiul cel mare, câștigat de un preparat transilvănean gătit în Harghita 6 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Când liniștea din tine se vede pe cântar / Tania Fântână (nutriționist): „De multe ori, în spatele kilogramelor se ascunde o relație toxică, o copilărie în care mâncarea a fost alinare sau recompensă” 6 mai Tania Fântână 0 comentarii
Două alimente pe care ar trebui să le consumi mai des, pentru a-ți reduce inflamația din corp/ Potrivit unui nou studiu, o dietă cu multe proteine vegetale și fibre are această proprietate 5 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Roșul din bomboane și iaurturi vine de la insecte / Ce este, de fapt, colorantul carmin 5 mai Angela Sabău 0 comentarii
Urbea Food Fest, eveniment gastronomic dedicat întregii familii, se extinde în 2025: Cinci festivaluri vor avea loc în Alba Iulia, Iași, Deva, Piatra Neamț și Brașov 5 mai Comunicate de presă 0 comentarii
Cele mai recomandate alimente antiinflamatorii care ajută în caz de dureri articulare și artroze. Ce trebuie să limitezi în dietă în această situație 5 mai Redacția 0 comentarii
Ce faci dacă te-ai trezit că borcanul cu gem a prins mucegai? Îl arunci sau continui să mănânci după ce l-ai curățat la suprafață? 4 mai Redacția 0 comentarii
Unde mănânci cea mai buna supă de pește (bouillabaisse) în Marsilia/ Rețeta acestui celebru preparat francez 4 mai Ioana Radu 0 comentarii
Ceai de ceapă. Un remediu natural străvechi câștigă din nou teren: fiartă în apă sau infuzie la rece. Ajută în principal activitatea inimii și reglează glicemia, dar dar și în caz de răceală, și are efect detoxifiant 4 mai Redacția 0 comentarii
Călătorii culinare prin Cracovia: Rynek Główny și pâinea cu unsoare și jumeri, Kazimierz și puiul în sos de gălbiori, Fabrica lui Schindler și „kielbasa” / Idei de „pairing” între obiective de neratat și gastronomia locală 4 mai Ciprian Rus 0 comentarii
Nutriționist: „Anumite alimente sau combinații de alimente ajută la o mai bună absorbție a fierului”/ Poți avea lipsă de fier fără să știi chiar dacă ești o persoană cu caracteristici fizice normale 4 mai Ioana Radu 0 comentarii
Cel mai sănătos obicei pe care trebuie să-l ai dimineața, înainte de ora 9/ Șase nutriționiști dezvăluie că un pahar de apă susține digestia, ajută tensiunea arterială și poate reduce riscul de pietre la rinichi 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fiul legendarului fotbalist Beckham își împărtășește dragostea pentru familie… și pentru gătit/ Brooklyn Peltz a mărturisit că iubește pastele bolognese 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Helsinki, noua destinație pentru iubitorii de cafea/ Pentru cei care vor o cafea de calitate nu prețul contează, ci povestea din spatele produsului și sustenabilitatea 3 mai Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Jurnalul alimentar, primul pas spre o relație sănătoasă cu mâncarea / Tania Fântână: „Majoritatea obiceiurilor alimentare problematice sunt automate sau inconștiente. Când le așterni pe hârtie devii atent la alegeri” 3 mai Tania Fântână 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum verifici ce conservă de ton este mai sănătoasă/ Iată ce ar trebui să cauți pe etichetă 3 mai Redacția 0 comentarii
Bananele sunt bune pentru slăbit?/Specialiștii susțin că da, pentru că ajută digestia, reduc pofta de gustări nesănătoase și ne întăresc imunitatea 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Festivalul scrumbiei albastre a deschis sezonul turistic la Sulina/ Participanții au degustat scrumbii, mici și prăjituri preparate după rețete locale 3 mai Redacția 0 comentarii
Restaurantul dintr-un sat portughez unde cei mai buni bucătari din lume se înghesuie să guste un preparat tradițional/Cum se prepară cel mai bun purcel de lapte 3 mai Ioana Radu 0 comentarii
Ceaiul, băutura care urcă în topul preferințelor / De la frunza verde la infuzia perfectă, o artă pe care o poți stăpâni / Ghid esențial pentru începători și pasionați în prepararea ceaiului 3 mai Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | „Dialoguri pe toate gusturile” | „În fiecare porție este un pic din spiritul lui Ivan Patzaichin” — Ivona Patzaichin povestește cum a luat naștere restaurantul „Ivan Pescar & Scrumbia Bar”: „Tata, contrar aparențelor, iubea pește prăjit” 3 mai Otilia Serescu 0 comentarii
Un oncolog dezvăluie ce mănâncă zilnic la micul dejun / Delicioasă și plină de nutrienți, combinația de cereale integrale, fructe și oleaginoase îți poate întări apărarea împotriva cancerului 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce să consumi nuci de Brazilia – semințele rare ale pădurii amazoniene – extrem de bogate în seleniu / Istorie și beneficii pentru sănătate 2 mai Angela Sabău 1 comentarii