Patru motive pentru care ar trebui să adaugi cuișoare în ceaiul tău masala (chai), iarna aceasta/ Dincolo de aromă, cuișoarele îți stimulează imunitatea, sprijină digestia și nu numai 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1119 vizualizări
Trei beneficii nutriționale importante ale brânzei cottage/ Iată ce sfaturi îți dau nutriționiștii pentru a o integra în dietă 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Deși ți se spune că fructele sunt sănătoase, dentiștii te sfătuiesc să le consumi cu atenție/ Ortodont: „Anumite fructe au pigmenți naturali foarte puternici și îți pătează dinții” 2 decembrie Ioana Radu 0 comentarii
Franța învinge Japonia la Campionatul Mondial de Pâté-Croûte / Thibault Gonzales devine campion mondial și aduce victoria acasă / Franța răstoarnă supremația Japoniei 2 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Bosnia vrea să protejeze un sortiment de brânză cu tradiție: kajmak maturat în piele de oaie, tradiție păstrată la munte, un produs cu istorie veche 2 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Uleiul care favorizează obezitatea / Un studiu realizat pe șoareci ridică semne de întrebare cu privire la metabolizarea grăsimilor / Uleiul de soia devine tot mai popular în bucătăria românească și din lume 2 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Dieta influențează hormonii femeilor? / Iată ce trebuie să mănânci în timpul menstruației, în sarcină sau la menopauză, pentru a reduce problemele hormonale 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 suplimente utile în perioada de excese alimentare, recomandate de nutriționist / Tania Fântână: Balonarea, greața, gustul amar, refluxul sau senzația de „prea plin” sunt semne că sistemul digestiv are nevoie de sprijin 2 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Am întrebat trei bucătari de top: Care este cel mai subestimat ingredient românesc? „În Franța se vinde la preț de șofran. Trebuie să îl folosim mai mult” 2 decembrie Vlad Ionescu 0 comentarii 6418 vizualizări
La ce fel de mâncare tradițională nu ar renunța românii niciodată, oricât de departe de țară s-ar afla/ Adi Hădean: „Mâncarea făcută de mama, tata sau mătușa, cred că asta caută fiecare și la asta nu putem renunța” 1 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Ce le-au gătit românilor din Barcelona, de 1 Decembrie, celebrii chefi Adrian Hădean și Oana Coantă/ Ingredientele au fost aduse din țară 1 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Sfârșitul unui mit urban: fasolea cu ciolan, micii ori cârnații afumați nu pot fi feluri tradiționale de 1 Decembrie. Dar ce punem în loc? Ce au servit regii României la ceremonia încoronării 1 decembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Strategia UE pentru bioeconomie sprijină inovaţia alimentară pe bază de fermentaţie / Măsuri pentru producătorii care folosesc tehnologii de fermentaţie pentru alimente 30 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
Este burta de porc sănătoasă? Iată ce valori nutritive are și de ce nu este recomandat să o mănânci decât ocazional 30 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente bogate în proteine, ideale pentru iarnă / Nutriționiștii spun că stimulează pierderea în greutate, ajută la creșterea masei musculare și sprijină imunitatea 30 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Conacul Mocioni primește din nou oaspeți. Restaurat din fonduri norvegiene și redeschis în acest an, conacul găzduiește un eveniment dedicat începutului sărbătorilor de iarnă 29 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii 1303 vizualizări
VIDEO | Turtă dulce după rețeta locală, cozonaci cu fructe sau vin fiert la faimosul târg de Crăciun de la Nürnberg, deschis vineri 29 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist): „Suntem diferiți, iar relația noastră cu mâncarea este diferită” / Motivul pentru care femeile și bărbații au nevoi nutriționale distincte 29 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Trei variante de mic dejun sănătos și energizant pentru zilele reci de iarnă/ Recomandate de programul „Stil de viață sănătos” al Facultății de Medicină Harvard 29 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii 1320 vizualizări
Prima cină americană de Ziua Recunoștinței la reședința Papei Leon/ Un chef din SUA a preparat curcan cu unt de trufe și o garnitură specifică din Chicago 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Doi nutrienți pot ajuta la întârzierea menopauzei /Cercetătorii au descoperit că portocalele, broccoli și stridiile conțin acești nutrienți și pot reduce riscul de menopauză precoce 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
E posibil să nu consumi suficiente fibre. Iată ce efecte neplăcute poate avea acest lucru asupra corpului tău 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU | Până la patru ceşti de cafea pe zi pot încetini îmbătrânirea celulară, susțin cercetătorii 28 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: „Dieta mediteraneană nu e o modă, e știință” / Ce spune despre miturile legate de „moștenirea genetică inevitabilă” 28 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 1168 vizualizări
Sucul fresh de portocale trebuie băut imediat, pentru ca vitamina C să nu se piardă? Iată ce explică un medic specialist în boli de nutriție 28 noiembrie Laura Soare 0 comentarii
Un chirurg cardiac dezvăluie ce mănâncă într-o zi, iar rutina lui de dimineață s-ar putea să te șocheze/ O dieteticiană îi laudă alegerile alimentare, dar îi face și niște recomandări importante 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 greșeli din bucătărie care îți pot crește colesterolul: Excesul de ulei și lipsa fibrelor, primele pe listă 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetare: Sucul de portocale, băut frecvent, poate modifica genele responsabile de apariția unor boli 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum prepară americanii cel mai sănătos curcan de Ziua Recunoștinței / Nutriționiștii explică trucurile pentru un preparat sănătos / Rețetă de curcan ca la Thanksgiving day 26 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Prunele, crude sau uscate, combat constipația și pot susține sănătatea generală / Fructele bogate în fibre și antioxidanți pot reduce riscul unor boli cronice 26 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Taxa pe zahăr din Marea Britanie se extinde la băuturile lactate îndulcite / Producătorii au timp până în 2028 să reducă zahărul 26 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
Care este cel mai bun ceai împotriva balonării / Nutriționiștii explică de ce funcționează: „Calmează tractul digestiv” 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Fructele sunt bomboanele naturii. Consumați-le cu atenție” / Care sunt cele 9 fructe recomandate pentru o viață mai lungă, conform unui chirurg cardiolovascular / Ce spune despre avocado, măsline și rodii 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Alimente antiinflamatoare pe care merită să le ai în meniu / De la fructe de pădure și până la pește gras și turmeric 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Cât de sănătoasă este, de fapt, o ciorbă / Care este cea mai bogată în calorii, cea mai scumpă, sau cea mai populară în meniurile restaurantelor, conform unei analize făcute pe 7.432 de preparate 25 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
„Oamenii sunt ca niște portofele ambulante pentru companii” / Ce alimente ne fac cu adevărat fericiți. Culmea, nu e vorba nici de înghețată și nici de fast-food 25 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Postul intermitent afectează funcțiile cognitive? Un nou studiu pune lucrurile într-o nouă perspectivă 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Fibrele, aliatul surprinzător împotriva accidentului vascular cerebral / Ce alimente sunt în top, conform unui studiu 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii 1310 vizualizări
Ce ai alege între un suc și o gogoașă? / Ai fi surprins, dar nutriționiștii te avertizează că sucurile au mai mult zahăr decât gogoașa 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Uleiul de măsline este sigur pentru gătit? Ce spune, de fapt, știința 24 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Ai folosi apă de gură cu… usturoi? / Oamenii de știință au descoperit că aceasta ar putea fi foarte eficientă / Care este explicația 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Subiectul risipei alimentare este o prioritate, susține ministrul Mediului, Diana Buzoianu / „Vom face o campanie amplă de comunicare în 2026” 24 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Produse românești se găsesc nu doar în magazine cu specific național, ci și în colțul internațional din supermarketurile mari din Castellon ori în magazinele marocanilor/ Alin Petrică (ziarist român, Benicàssim): Dacă pui un castron de icre pe masă, e succes absolut, inclusiv la spanioli 24 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
În Marsilia, un restaurant foarte bine cotat verifică întâi cazierul judiciar al clienților/ Motivul rezidă în locația în care este deschis restaurantul 24 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
Alimentul banal care te poate ajuta să slăbești în doar patru săptămâni / Bonus: Este recomandat pentru sănătatea inimii 24 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2124 vizualizări
Dieta care poate reduce riscul de cancer. 5 alimente pe care nutriționiștii oncologi le au mereu în bucătărie / „Fiecare pas mic către o farfurie mai bogată în legume poate face o diferență reală în timp” 24 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Regimul alimentar şi boală cardiacă: dieta vegetariană susţine funcţia vaselor mici ale inimii la persoanele cu hipertensiune, sugerează un nou studiu 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Călătoriile culinare devin un fenomen în SUA / Un sondaj arată care este orașul cel mai căutat de către gurmanzi / Topul celor mai căutate preparate 23 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Este sigur să folosești medicamente pentru slăbit, precum Ozempic sau Wegovy, în timpul alăptării? / Ce spun medicii și studiile 23 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Românii n-ar renunța la sarmale niciunde și nicicum/ Alin Petrică (ziarist român, Benicàssim): Dacă am o oală cu sarmale în frigider, deschid frigiderul și noaptea la trei și le mănânc așa, reci 23 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii