Resveratrolul, substanța „magică” din struguri sau fructe de pădure/Este motivul pentru care se consideră că vinul are unele proprietăți benefice 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Un dermatolog și un diabetolog au stabilit un top 5 alimente care îți pot îmbătrâni prematur pielea / Dacă eviți zahărul, alimentele procesate, alcoolul și cofeina, este posibil să întârzii acest fenomen 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idei de cină. Mâncare de fasole cu dovleac și ciuperci. E cam ca fasolea cu ciolan de bună dar e fără carne 21 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum depozitezi corect alimentele în frigider ca să eviți contaminarea încrucișată. Care alimente trebuie păstrate la temperatura camerei 21 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Mămăligă” la înălțime? Ei bine, da! O companie aeriană preferată de români vinde „polenta” la plic, la bordul aeronavelor / Cât costă preparatul 21 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un dietetician dezvăluie care sunt cele mai bune combinații alimentare pentru sănătatea ta și în ce situații trebuie să le eviți / Cui îi este interzis că consume lapte cu banana și lămâie cu ceai verde 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum rezolvi problema pachețelului cu mâncare pentru școală. Idei sănătoase și strategii eficiente care elimină tentația junk food 21 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Dirty coffee, o tendință pe rețelele de socializare, pornită din Asia 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimente asociate cu creșterea riscului de cancer la tineri / Cazurile de acest fel s-au înmulțit de la an la an 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Ai ciuguli mereu ceva? Iată câteva sfaturi de la un nutriționist pentru a scăpa de senzația de foame și a te simți sătul 21 octombrie Redacția 0 comentarii 13374 vizualizări
Shot-uri de „energie” pe care să le prepari rapid în casă pentru micul dejun, recomandate de nutriționistul Tania Fântână 21 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Rețetă simplă de experimentat duminica, pe relax. Paté de ton pentru sandvișuri sau pe bruschette, lipie sau crackers 20 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii 10974 vizualizări
Nutriționist: Consumul de ouă crude nu este periculos pentru sănătate/ Pericolul este în coajă/ La ce trebuie să fim atenți 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce faci cu mămăliga rece, cum o poți prepara să fie chiar mai bună decât când era caldă abia făcută? 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 5192 vizualizări
Cât de mult e „tradiție” un preparat importat dar modificat și valorizat cu ingrediente locale? Mexicul se mândrește cu un produs adus cu ei de minerii englezi acum 200 de ani 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mumii din pizza și crenvurști. This is Halloween/ O cină amuzantă pentru copii/ Rețetele Juanitei 20 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cârnatul Csaba, sărbătorit între 24-27 octombrie, la a 27-a ediție a festivalului pe care i-l dedică orașul Békéscsaba 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. O tartă de cartofi cu brânzeturi și prosciutto care umple casa de arome. Gateau, o rețetă tradițională franțuzească, adaptată de italieni 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 5138 vizualizări
Bei mai mult de patru cești de cafea pe zi? Acest lucru „crește riscul de accident vascular cerebral”, arată o nouă cercetare / Ceaiul, pe de altă parte, are efectul opus 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vinuri macedonene: Podgoriile din regiunile Naoussa, Kavala și Goumenissa și-au deschis porțile și invită vizitatorii într-un tur spectaculos care combină istoria, tradițiile culinare și peisajele uimitoare 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
7 alimente care pot declanșa crizele de ulcer/ Nutriționiștii te sfătuiesc să te ferești de alcool, cafea, alimente grase și picante, dar și de ciocolată și citrice 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Micul dejun care nu balonează! Gastroenterologii au făcut un top al alimentelor care nu provoacă disconfort abdominal/ Ovăzul, ouăle și banana, în fruntea listei 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie: Sosuri de bază/ Sosul bechamel, cum se prepară și trucuri ca să-ți iasă perfect, fără cocoloașe / Rețetele Juanitei 19 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Totul despre nitrați, care sunt esențiali în sănătatea noastră, dar pot fi în egală măsură cancerigeni/Diferența o face sursa acestora și cantitatea/Recomandările specialiștilor pentru un consum sigur 19 octombrie Redacția 0 comentarii
STUDIU Când au devenit oamenii capabili să consume amidon: Genele care ne permit să mâncăm spaghete și cartofi prăjiți au apărut cu sute de mii de ani înaintea agriculturii 19 octombrie George Mănescu 0 comentarii
14 salate calde pentru zilele răcoroase de toamnă. Rețete nutritive și savuroase recomandate de nutriționistul Tania Fântână / Alternative excelente la celebrele salate cu ton sau cu roșii și brânză 19 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 6049 vizualizări
23 de legume cu un conținut scăzut de carbohidrați, prietenoase cu dieta ketogenică/Aceste alegeri alimentare vă pot feri de cancer, boli de inimă și multe alte afecțiuni 19 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Colesterolul este o problemă? Iată 6 alimente care îți pot pune sănătatea în pericol și 6 care nu conțin colesterol/ Albușul de ou, carnea de pui, tonul și fasolea te pot ajuta să-ți menții inima sănătoasă și să fii ferit de accident vascular cerebral 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Museum of BBQ. Primul muzeu din lume dedicat istoriei grătarului va fi deschis în Statele Unite 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Paul McCartney, 82 de ani și radiază de sănătate/ Secretele sale sunt alimentele de origine vegetală cu multe fibre și proteine și băuturile din soia sau ceai japonez 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Știai că există un „moment perfect” pentru a savura un „pumpkin spice latte”? Un expert în somn explică de ce această băutură trebuie consumată doar între anumite ore 19 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu le-am inventat noi, dar cu certitudine sarmalele românești sunt o variantă care atinge perfecțiunea / Rețete de sarmale din toate colțurile țării 19 octombrie Otilia Ignat 1 comentarii
De ce unii oameni nu pot bea lapte/Lactoza este o componentă naturală a laptelui, importantă în special în timpul copilăriei/Beneficiile și dezavantajele eliminării lactozei din alimentație 19 octombrie Redacția 0 comentarii
The Full English: Cum a ajuns un festin gras să definească și să divizeze o națiune / Ou, bacon, roșii, cârnat, ciuperci, pâine prăjită, cartofi prăjiți, ceai sau cafea 18 octombrie Redacția 0 comentarii 5164 vizualizări
Cele mai bune alimente pentru micul dejun, recomandate de specialiști/Cei care sar peste această masă au un risc mai mare de diabet sau boli de inimă 18 octombrie Angela Sabău 1 comentarii
Peste 185.000 de elevi de clasa a III-a vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase / Programul susținut de Ministerul Educației se va derula în 6.000 de școli primare 18 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Un adolescent de doar 14 ani a inventat un dispozitiv portabil bazat pe inteligență artificială, care detectează reziduurile de pesticide rămase pe produse chiar și după spălare: „Am putea reduce riscul unor probleme de sănătate precum cancerul cerebral, leucemia, Alzheimer sau boala Parkinson” 18 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii 6038 vizualizări
Ceaiuri care pot ajuta la ameliorarea simptomele menopauzei/Menta, mușețelul, salvia, urzica și alte câteva plante vă pot ameliora bufeurile, anxietatea, insomnia și alte tulburări specifice acestei perioade/ Astăzi este Ziua Internațională a Menopauzei 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu sos de ardei și roșii. Rețetă super ușoară vegană, cu mai multe posibilități 18 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mici secrete cum să congelezi și să decongelezi pâinea pentru a evita risipa 18 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Cam toate restaurantele în Spania au un meniu de prânz la preț fix. Poți alege un aperitiv, un fel principal, un desert și o băutură. Există opțiuni populare pentru angajați și pensionari, dar și meniuri ale localurilor de lux 18 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Vânzările de pungi cu alimente destinate copiilor mici și bebelușilor au înregistrat o creștere spectaculoasă de 900% în ultimii ani / Medicii și nutriționiștii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung asupra alimentației, igienei dentare și sănătății generale a copiilor 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieteticienii dezvăluie care sunt cele șase tipuri de brânzeturi pe care le recomandă pentru pierderea în greutate/ Brânza de vaci, în fruntea top-ului, urmată de brânza elvețiană și mozzarela 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționista lui Rafael Nadal: Acestea sunt cele trei alimente pe care Rafa nu le consumă niciodată/ Tenismenul și-a modificat în urmă cu un an regimul alimentar și urmează o dietă antiinflamatorie 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Fasole recuperată de la Muntele Athos şi păstăi „la metru”, în colecția Băncii de Resurse Genetice Vegetale din Buzău 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână te învață cum să nu te îngrași în weekend / Ai grijă la mâncatul emoțional și fii moderat cu alcoolul 18 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Dieta corectă, sportul și viața socială ajută sănătatea mentală/ Studiul cercetătorilor de la cel mai mare spital din Barcelona sugerează că dieta mediteraneeană reduce riscul de depresie 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Kitchen Battle, un eveniment culinar în scop caritabil din Europa, revine în România pentru al doilea an / Chef Adi Hădean: „Avem o misiune clară: să hrănim mai mulți oameni și să tragem un semnal de alarmă asupra risipei alimentare” 17 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Alimente care ajută la prevenirea cancerului pulmonar/Merele, roșiile și usturoiul sunt în top/Alte alimente sunt de evitat 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Idei de cină când vine toamna. Mix de legume gratinate în cuptor. Fără sosuri calorice, doar cu amestec de pesmet și brânză rasă 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii