Aceste 5 alimente ar putea să te ajute să trăiești mai mult, sugerează un nou studiu / Cine mănâncă frecvent nuci, cereale integrale, fructe, legume și pește are șanse să trăiască mai mult, susțin cercetătorii 4 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc – sărbătorită şi de misiunile diplomatice şi oficiile consulare, raport favorabil în cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor 4 martie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Vă place baconul? Faceți cunoștință cu Torreznos de Soria – pieptul de porc „next level”, simbol al bucătăriei iberice / Poate fi gătit și în friteuza cu aer cald 4 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Barete de ciocolată și unt de arahide, un desert sau o gustare de luat la birou, gata în 15 minute 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Descoperire revoluționară: Uleiul de pește ar putea reduce rezistența la insulină și ar putea ameliora toleranța la glucoză 4 martie Redacția 0 comentarii
Excelsa, cafeaua rară care ar putea revoluționa industria în timp de criză / Poate rezista la secetă și temperaturi extreme, unde alte tipuri de cafea, precum arabica și robusta, nu supraviețuiesc 4 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Cât de des ar trebui să ai un „cheat meal” / Tania Fântână (nutriționist): Frecvența depinde de obiectivul tău și de tipul de dietă 4 martie Redacția 0 comentarii
Chitfele de ton și cartofi, servite cu suc de lămâie, un mic dejun fără gluten. Alături de o salată, sunt bune și la prânz sau la cină, dar merg și la pachet 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nu știi care sunt cei mai sănătoși biscuiți?/ Nutriționiștii au întocmit un top 3 al celor mai benefice alegeri 3 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Care este cel mai sănătos tip de brânză? Care este alegerea nr. 1, conform nutriționiștilor / „Este mai săracă în grăsimi saturate și mai bogată în proteine decât majoritatea altor brânzeturi” 3 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Bacterii coliforme şi Escherichia coli în cuburi de gheaţă, descoperite de inspectorii ANPC la un restaurant Burger King din Bucureşti / Unitatea a fost amendată cu 30.000 de lei 3 martie Redacția 0 comentarii
Șase fructe considerate cele mai bune împotriva inflamației / Sunt bogate în antioxidanți și reduc stresul oxidativ 3 martie Angela Sabău 0 comentarii
Cină asiatică / Mei Fun – tăiței subțiri cu curry și legume, varianta vegetariană 3 martie Angela Sabău 0 comentarii
Top-ul inamicilor sănătății care se ascund în frigider / Renunță la pizza congelată, sosuri, iaurturi cu arome, înghețată și alte alimente care pot fi bombe calorice, pline de grăsimi, chimicale și zahăr 3 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Etichetarea alimentelor/ Radio France: „UE cedează în fața Italiei și renunță la Nutriscore” 3 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Realitatea virtuală ar putea avea gust, la propriu / Oamenii de știință creează dispozitivul „e-Taste”, care ne-ar putea ajuta să simțim gustul aromelor virtuale / Gadgetul va putea fi utilizat la cumpărăturile online sau la gestionarea greutății 3 martie Redacția 0 comentarii
Avocado prăjit, servit cu maioneză picantă, coriandru și lime / Rețeta pentru un prânz delicios și rapid 3 martie Redacția 0 comentarii
Meniul de la festivitatea premiilor Oscar. De peste 30 de ani, același chef de origine din Austria concepe preparatele servite la cina oficială 3 martie Redacția 0 comentarii
Chiar este nevoie să bei două sticle de apă pentru fiecare ceașcă de cafea? Răspunsul experților în nutriție te va surprinde 3 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
INTERVIU VIDEO | Tania Fântână, autoarea cărții „Dacă broccoli ar fi ciocolată”: Cititorii aș vrea să rămână cu impresia că pot învinge problema kilogramelor în plus. Conține multe meniuri și rețete simplu de făcut acasă 3 martie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Ce ar trebui să conțină un cheat meal sănătos / Tania Fântână (nutriționist): nu trebuie să fie un festin necontrolat, ci o masă echilibrată, care să-ți satisfacă poftele 3 martie Redacția 0 comentarii
„Superfructul” recomandat pentru a fi consumat în fiecare zi, la micul dejun / Un medic gastroenterolog afirmă că poate contribui la reducerea riscului de cancer de colon 3 martie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Ce este „mâncarea etnică” și de ce nu ar trebui să mai folosim acest termen / În țările occidentale este utilizat adesea, spre nemulțumirea unor organizații 2 martie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în air fryer / Spre deosebire de cuptorul cu microunde, acest aparat nu va lua foc / Dar ar trebui să o folosești? 2 martie Redacția 0 comentarii
Cinci obiceiuri în bucătărie la care trebuie să renunți / Cresc riscul de incendiu și sunt un pericol siguranța casei tale 2 martie Redacția 0 comentarii
Gnocchi cu dovleac plăcintar, unt brun și salvie / Rețeta italiană cunoscută încă din vremea romanilor, adaptată zilelor noastre 2 martie Redacția 0 comentarii
Tulsi (busuiocul sfânt), ideal pentru pierderea în greutate / O metodă naturală de a reduce grăsimea corporală, prin stimularea metabolismului, este utilizarea „busuiocului sfânt” 2 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceva dulce. Chiacchiere, cele mai populare dulciuri care se mănâncă peste tot în Italia în perioada Carnavalului 2 martie Mihaela Găneț 1 comentarii
Cafeaua cu ciuperci poate avea beneficii la care nu te-ai fi gândit / Cum să o prepari, în funcție de produsul pe care îl alegi 2 martie Angela Sabău 0 comentarii
Dacă ți-e poftă de pește proaspăt în Barcelona există restaurante unde produsele sunt aduse direct din plasa pescarilor/ Alegi de pe tejghea ce dorești să mănânci și le spui cum ai vrea să fie gătit/ Totul se prepară pe loc în câteva minute 2 martie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Implicații metabolice ale unui „cheat meal” / Nutriționistul Taia Fântână: Ideea este că organismul nostru este făcut pentru supraviețuire. Nu îi plac perioadele lungi de deficit caloric 2 martie Redacția 0 comentarii
Ingredientul surprinzător pe care Gwyneth Paltrow îl adaugă în fulgii de ovăz / Sucul de portocale adaugă savoare și aromă de citrice la micul dejun 2 martie Redacția 0 comentarii
Îți plac experiențele culinare și ai timp să călătorești? Iată rutele feroviare cele mai interesante din Europa 1 martie Redacția 0 comentarii
Ce ar fi bine să mănânci dacă ai deficit de vitamina D? Include în dietă pește gras, gălbenuș de ou sau brânză dacă ai această carență 1 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ni se face poftă de un desert, imediat după cină? Explicația științifică din spatele acestui fenomen 1 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO. Tagliatelle de pizza Margherita. Cui îi surâde ideea de a tăia pizza în fâșii lungi și înguste și a adăuga peste ele sos ragù de carne, ca peste paste? 1 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Top-ul celor mai sănătoși pești, alcătuit de un dietetician/ Pe locul unul se află sardinele, urmate de somon, păstrăv, cod și alte fructe de mare 1 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 3-9 martie/ Un meniu adecvat pentru prima săptămână de primăvară 1 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Pizza, paste și fotbal: Cum îl omagiază Napoli pe Maradona prin gastronomie / La noi, oare n-ar putea exista o pizza Hagi, un covrig Duckdam sau un sendviș Petrolul? 1 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
STUDIU | Modul în care prepari ceaiul ar putea ajuta la eliminarea metalelor grele toxice, inclusiv a plumbului, din apa potabilă/ „Nu sugerăm că toată lumea ar trebui să înceapă să folosească frunzele de ceai ca filtru pentru apă”, declară autorii cercetării 1 martie Redacția 0 comentarii
De ce ar trebui să congelezi cafeaua boabe / Experții spun că este cea mai bună metodă de a-i menține aroma proaspătă / Important este să faci corect acest lucru 1 martie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Experiență culinară inedită la baza pârtiei: Locul unde poți mânca friptură pe piatră încinsă, pregătită chiar de tine! Nu te aștepta la fine dining, ci la o masă autentică, gustoasă și mai ales … accesibilă! 1 martie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Beneficiile psihologice ale unui „cheat meal” / Tania Fântână (nutriționist) explică ce efect are asupra psihicului nostru un „cheat meal”, atunci când ținem dietă 1 martie Redacția 0 comentarii
French Toast / Rețeta ușoară pentru un mic dejun în stil franțuzesc / Îl poți păstra la congelator pentru mai târziu, dacă ai gătit prea mult 1 martie Angela Sabău 0 comentarii
Ciupercile pot fi bune împotriva gripei / De fapt, stimulează sistemul imunitar și fac simptomele mai ușoare 28 februarie Redacția 0 comentarii
Șase mituri despre congelare pe care experții alimentari spun să nu le mai credem / Nu, bacteriile nu mor la îngheț și nu orice aliment poate fi congelat 28 februarie Redacția 0 comentarii
Nutriționiștii susțin că au descoperit ora ideală la care trebuie luată cina / Deși momentul contează, calitatea meselor tale este la fel de importantă / Nu consuma alcool și cafea, alege alimentele integrale, legumele și evită dulciurile și snacks-urile 28 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum ar putea arăta adevarata mâncare sănătoasă a viitorului și cum se împacă practicitatea de consum cu sustenabilitate. Nu e vorba de greieri sau alte insecte, nici de simple alternative la carne 28 februarie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti alla gricia, o rețetă tradițională de lângă Roma, extrem de rapidă. Prevede guanciale și pecorino 28 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii