Top-ul celor mai eficiente alimente, în prevenția cancerului mamar/ Dacă mănânci broccoli, fasole neagră sau pește gras, îți poți ajuta sânii să se mențină sănătoși 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fasolea marină – albă – este cea mai bună soluție împotriva constipației, conform dieteticienilor / O poți consuma în paste, salate, sandvișuri cu ton și alte preparate care te vor ajuta să învingi constipația 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune alimente care te pot ajuta să treci cu bine peste vremea geroasă / Înghețata, ovăzul și supa de pui, în fruntea listei 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un medic stomatolog pentru copii explică de ce cariile au devenit frecvente la copii tot mai mici: „Fructul are formă de fruct. Nu este ambalat într-un recipient” 25 februarie Redacția 0 comentarii
3 rețete de smoothie-uri proteice pentru micul dejun / Tania Fântână (nutriționist): Sunt rapid de făcut, țin de foame și pot fi luate la pachet 25 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Dieta OMAD versus dieta monotrofică: Ar trebui să ai o singură masă sau să mănânci același lucru toată ziua?/ Iată la ce concluzie au ajuns nutriționiștii 24 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este bine să mâncăm ciocolată după cină? Iată ce spun experții despre acest obicei cum ne-ar putea afecta somnul 24 februarie Redacția 0 comentarii
De ce se formează la suprafața iaurtului un lichid și de ce nu este bine să-l arunci/ Un iaurt în care ai amestecat zerul este ideal după un exercițiu fizic intens 24 februarie Redacția 0 comentarii
Medicii avertizează că o anumită dietă de slăbit, urmată de milioane de persoane, poate declanșa o afecțiune renală gravă, chiar cu potențial fatal/ Dieta carnivoră poate spori și riscul de boli de inimă și chiar unele forme de cancer 24 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care pot reduce riscul de cancer / Nutriționist: „Aproape toate sunt de origine vegetală și conțin fitonutrienți. Cu cât consumăm mai puține alimente procesate, cu atât suntem mai sănătoși” 24 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Broccoli, spanac sau kale: Încearcă aceste 10 legume, pentru a ameliora constipația 24 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câtă carne roșie putem consuma fără riscuri pentru sănătate? Explicațiile și recomandările unei nutriționiste din Italia 24 februarie Redacția 1 comentarii
Ciuperci umplute cu parmezan și usturoi / Un prânz delicios și rapid, potrivit și pentru o masă festivă 24 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai sănătoase popoare din lume mănâncă și ele deserturi/ Specialiștii Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Umană au concluzionat că, de la prăjituri, la tarte, vafe și altele, deserturile nu fac rău, dacă sunt consumate cu moderație/ Iată un top 10 al celor mai bune dulciuri din lume 24 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână: 3 dezechilibre pe care ți le aduce în corp nesomnul și cum îți influențează ele modul în care mănânci 24 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Ai încercat vreodată să infuzezi usturoi în ghee? / Nutriționiștii susțin că acest amestec este benefic, printre altele, pentru inimă, digestie și imunitate și te ajută să slăbești 23 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fructe uscate sau fructe proaspete: care dintre ele sunt mai sănătoase / Ambele au avantaje și pot face parte dintr-o dietă sănătoasă 23 februarie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum putem folosi usturoiul, crud sau prelucrat termic, în afară de simplul mujdei 23 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O ciocolată neagră ar putea fi cea mai dulce metodă de reducere a riscului de diabet / Rezultatele unui studiu asociază consumul acestui produs dulce cu un risc mai mic de diabet 23 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Diabetul zaharat de tip 2 poate fi inversat cu o reducere modestă a greutăţii / „Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru înseamnă să facă exerciţii fizice în mod regulat şi să reducă la minimum zaharurile şi carbohidraţii în exces din dietă” 23 februarie Redacția 0 comentarii
Ești femeie și vrei să scapi, în timp record, de grăsimea de pe burtă? Dieteticiana Leanne Ward împărtășește regula ei „30-30-30” / Ca să slăbești, trebuie să mănânci 30g de proteine la fiecare masă, 30g de fibre pe zi și 30 de alimente din plante diferite pe săptămână 23 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O nutriționistă te învață ce trebuie să faci dacă ai colesterolul mărit: „Dacă alegi rondele de orez din supermarket de frica colesterolului este ca și cum ai cumpăra aer” 22 februarie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 24 februarie – 2 martie 22 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționiștii au alcătuit un top al fructelor care, în plin sezon al virozelor, sunt “bombe” cu vitamina C/ Pe locul 1 se află o legumă care, din punct devedere botanic, este considerată fruct 22 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce alimente trebuie să mănânci dacă îți lipsește această vitamină/ Peste 50% dintre diabetici au această deficiență/ Mănâncă ouă, somon, ciuperci, iaurt, cereale și fructe și legume, pentru a elimina această problemă 22 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Slăbește cu aceste 7 rețete delicioase de… brânză de vaci indiană, preparată chiar de tine 21 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un bărbat care urma dieta carnivoră a avut un colesterol de 1.000 de unități și a observat un simptom șocant pe mâinile sale/ Bărbatul consuma doar produse de origine animală, inclusiv carne, kilograme de brânză și batoane de unt/ Medicii au decis: dieta mediteraneeană este cea mai sănătoasă 21 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să mănânci înainte de o colonoscopie/ Cu 5 zile înainte, doar pâine albă, carne fragedă și legume și fructe fără coajă, iar cu 3 zile înainte, dar și în ziua investigației, se pot consuma doar lichide clare 21 februarie Daniela Arnăutu 2 comentarii
Un cunoscut oncolog italian dezvăluie secretul longevității sale/ Are 96 de ani și a prins Italia pe vremea când nu exista un Sistem Public de Sănătate/ „Niciodată nu am refuzat o prăjturică” 21 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De ce nu ar trebui să sari peste mai multe mese una după altă: Tania Fântână (nutriționist) explică ce se întâmplă în corpul nostru atunci când îl privăm de mâncare / Efectul este exact pe dos 21 februarie Redacția 0 comentarii
Care este cel mai sănătos iaurt? Nutriționiștii te învață cum să-ți alegi cel mai bun iaurt, iar 17 specialiști din domeniul sănătății au decretat că iartul grecesc este pe primul loc 21 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cofeina este „dăunătoare” pentru oameni, avertizează UE într-un regulament care interzice utilizarea acesteia ca pesticid / Autoritățile de la Bruxelles susțin că există dovezi științifice care confirmă efectele negative ale cafeinei asupra sănătății umane 21 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Acestea sunt alternativele la lapte pe care nu ar trebui să le adăugați niciodată în cafea, potrivit unui barista/ Nici frișca nu este recomandată 21 februarie Redacția 0 comentarii
Cum să alegi o dietă care ți se potrivește, conform experților în nutriție și comportament/ Indiferent de decizie, schimbările alimentare trebuie făcute treptat, doar la sfatul unui specialist și doar în funcție de ceea ce simte corpul tău 21 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci modalități de a consuma psyllium. Ajută împotriva constipației dar contribuie și la textura unor preparate 20 februarie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Nutrienții sunt mai importanți decât caloriile / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce același număr de calorii din fast-food ne afectează diferit față de cele din legume sau fructe / Alimentele procesate favorizează depozitarea grăsimii 20 februarie Redacția 0 comentarii
O mămăligă altfel. Frascàtula, un fel de polenta a italienilor din sud, din făină de grâu dur. Se servește cu orice legume de sezon trecute printr-o tigaie cu ulei sau ceva carne grasă 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nu e de dorit să mănânci același lucru la micul dejun în fiecare zi/ Specialiștii în nutriție îți explică de ce 20 februarie Redacția 0 comentarii
Ovăz tăiat, rulat sau instant: Care este cel mai sănătos, potrivit specialiștilor în nutriție / Dietetician: chiar și cel mai procesat, rămâne o opțiune bună 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este homocisteina și cum poate ajuta dieta să o menții în limite normale. De ce o cantitate prea mare ți-ar putea crea probleme cardiace și neurologice severe 19 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Nu toate caloriile sunt egale / Tania Fântână (nutriționist) explică de ce nu e suficient să faci un calcul al caloriilor pe care poți să le consumi într-o zi, dacă vrei să slăbești / Sunt mai mulți factori de luat în considerare 19 februarie Redacția 0 comentarii
Din ce ingrediente sunt compuse cuburile de supă concentrată din magazine și ce spun nutriționiștii despre consumul lor 19 februarie Redacția 0 comentarii
Fertilitatea umană este direct influențată de calitatea și cantitatea alimentelor pe care le consumăm. Circa 20% din populația adultă suferă de infertilitate 19 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
Șase carbohidrați „răi” care de fapt susțin sănătatea creierului / Experții în sănătate îi recomandă, deși nu au cea mai bună „reputație” 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum se depozitează feniculul: În ce condiții îl poți congela, cum îl poți mura și cum îl poți păstra, corect, în frigider, pentru a-l avea la îndemână pentru mai mult timp 19 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum a slăbit un chef din Italia 90 de kg în 8 luni eliminând zahărul și carbohidrații, ținând post intermitent și făcând sport. Dar nu se vrea un exemplu și recomandă consultul de specialitate pentru orice fel de dietă 19 februarie Redacția 0 comentarii
Un medic a făcut top 5 alimente “sănătoase” pe care le-ar interzice, din cauza riscului de cancer/ El ne sfătuiește să ocolim iaurturile cu arome, batoanele proteice și “carnea” vegană 19 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un mic dejun cu carnea de vită rămasă de la cină: Corned Beef Frittata, un preparat delicios și consistent 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Care este cea mai sănătoasă ciocolată? Alegerea nr. 1 a nutriționiștilor este ciocolata neagră, dar fiți atenți și la efectele secundare și nu faceți excese 18 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum se congelează mâncarea gătită, pentru a economisi timp și a evita risipa. Mici secrete și recomandări ca să poți poți găti mai mult odată și conserva pentru mai mult timp 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii