Nutriționistă: Apa sărată îmbunătățește digestia și facilitează recuperarea musculară/ Nu este apă de mare neprelucrată, ci apă purificată și îmbuteliată/ Există și versiuni ionizate sau cu minerale adăugate 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Cele mai utilizate alimente în dieta japoneză, care îți vor ameliora calitatea și durata vieții/ Femeile din Japonia au a doua cea mai lungă speranță de viață din lume 15 octombrie Redacția 0 comentarii
9 beneficii impresionante pentru sănătate ale cepei/ Această legumă plină de nutrienți îți poate ajuta inima, reduce tensiunea, colesterolul și trigliceridele/ Chiar ar putea preveni diabetul și unele tipuri de cancer 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu-ți vine să crezi, dar grăsimea nu îți este dușman/ Doar că trebuie să consumi grăsimea cea mai potrivită 14 octombrie Redacția 1 comentarii
Oțetul este chiar atât de sănătos pentru organism? / Dieteticienii spun că toate tipurile de oțet sunt făcute din carbohidrați și conțin aceeași cantitate de acid acetic și pot contribui la reducerea colesterolului, tensiunii și glicemiei și susțin slăbirea/ Secretul este să iei doar două linguri pe zi, diluat în apă 14 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Oamenii care au o poftă accentuată de dulciuri au cu 31% mai multe șanse să dezvolte depresie, avertizează oamenii de știință / Alternative sănătoase cu care poți înlocui zahărul 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Cele două alimente comune care s-au dovedit a fi cancerigene, conform unui dietetician oncolog: „Este atât de ușor să le înlocuiți” 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce înseamnă să fii „foodie”, varianta rafinată a gurmanzilor. De ce oamenii „foodie” sunt slabi și sănătoși 14 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
La 83 de ani, o bunică este întrebată de prietene: „Cum e posibil să ai acest corp și să fii atât de sănătoasă?”/ Femeia a gătit toată viața, refuză să cumpere fast-food și merge la antrenamente de forță 14 octombrie Redacția 0 comentarii
15 rețete delicioase sub 350 kcal, recomandate de nutriționistul Tania Fântână / Dacă vreți să țineți caloriile sub control, dar sunteți în pană de idei, iată ce opțiuni aveți 14 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Secretul unei vieți lungi și sănătoase? Mănâncă mai puțin!/ Studiile efectuate pe maimuțe au dovedit că reducerea aportului alimentar a scăzut riscul de boli cronice și a prelungit durata de viață 14 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cea mai bună dietă pentru a învinge oboseala și durerile articulare specifice, dacă suferi de tiroidită autoimună Hashimoto/ Nu mânca produse din soia și consumă cu moderație varză, broccoli și alimente bogate în gluten, pentru că îți pot agrava simptomele 13 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce alimentația vegană dar cu întreruperi este ideală/ Valter Longo, cercetător în domeniul longevității: Excesul în greutate și rezistența la insulină ne îmbătrânesc prematur și ne pot îmbolnăvi de cancer 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Semințele de dovleac vă pot ajuta să pierdeți în greutate?/ Bogate în proteine și fibre, ele vă pot ajuta să slăbiți, dacă le consumați cu moderație 13 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune ceaiuri ce pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide/ Un medic reumatolog spune că ceaiurile pot diminua inflamația și durerile/ Alege să bei, zilnic, ceai verde, de ghimbir sau de urzică 13 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre sindromul colonului iritabil: Cauze, simptome și un plan alimentar pe 7 zile pentru a-ți ușura digestia și a-ți îmbunătăți calitatea vieții 13 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bune cinci tipuri de alimente care te pot ajuta să-ți reglezi hipertensiunea arterială/Mănâncă patru porții de fructe și legume pe zi, cereale integrale, nuci și semințe, dacă vrei ca inima ta să fie bine 13 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 14 – 20 octombrie 12 octombrie Redacția 0 comentarii
Prea multe calorii care provin din proteine pot crește riscul de boli de inimă/Cercetătorii au dovedit asta într-un nou studiu 12 octombrie Redacția 0 comentarii
Beneficii și mituri despre lămâi/Este adevărat că purifică și ajută la slăbit? Câtă vitamina C au, în realitate 12 octombrie Redacția 0 comentarii
Un diabetolog dezvăluie zece cauze surprinzătoare ale variațiilor de zahăr din sânge/Dacă ești deshidratat, bei prea multă cafea, schimbi fusul orar, nu dormi suficient sau te confrunți cu “fenomenul zorilor”, s-ar putea să pierzi controlul glicemiei 12 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci alimente care provoacă inflamații/ Vrei să fii ferit de obezitate, rezistență la insulină, diabet, boli ale ficatului gras, cancer și boli cronice de rinichi? Atunci evită zahărul, alimentele prăjite, carbohidrații și alcoolul 12 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționiștii recomandă opt ceaiuri care îți pot menține mintea și corpul mai sănătoase/ Dacă bei frecvent aceste ceaiuri ți-ai putea crește imunitatea și reduce tensiunea, colesterolul și chiar greutatea corporală 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sunt bune alunele pentru pierderea în greutate? / Bogate în grăsimi sănătoase, alunele sunt sățioase și, dacă nu faci excese, te pot ajuta să slăbești 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei gustări delicioase care-ți întăresc oasele/Poți înlocui gustările nesănătoase cu aceste trei delicii bogate în nutrienți 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Renunță la „contaminanții” toxici pentru a avea o viață sănătoasă și lungă, recomandă un medic specialist în oncologie / Una dintre cele mai mari surse de toxine este plasticul 11 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să începi să faci mișcare, fără să renunți pe termen lung / Cinci strategii pentru oamenii ocupați, recomandate de nutriționistul Tania Fântână 11 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă cu pancreasul nostru dacă mâncăm pâine în fiecare zi/ Pâinea integrală este întotdeauna o alegere mai bună 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Untul este un aliment mai sănătos decât margarina? Dieteticienii spun că ambele ar trebui limitate, din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, ce cresc colesterolul și afectează inima, și recomandă utilizarea uleiului de măsline, la gătit sau coacere 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ar trebui să începi să bei ceai matcha/ Această băutură verde, foarte populară în prezent, are importante beneficii pentru sănătate 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Cel mai bun ceai pentru o mai bună sănătate a creierului, potrivit dieteticienilor 11 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Miturile despre obezitate nu au nicio bază științifică/ Nu doar mâncarea și lipsa exercițiilor fizice favorizează obezitatea, ci și genetica sau unele medicamente ori boli/Pentru a evita obezitatea nu sări peste mese, alege alimente pline de nutrienți și nu mânca mult sau foarte caloric 11 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Usturoiul are o serie de proprietăți benefice pentru sănătate, recunoscute de specialiști/Scade tensiunea, colesterolul, este antiviral și antifungic 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Cafea decofeinizată sau cu cofeină / Ambele au avantaje și dezavantaje / Cea mai bună alegere este cea care nu-ți face rău 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Uleiul de oregano, beneficii pentru sănătate/Are efect antibacterian, antifungic sau antioxidant, dar nu sunt studii suficiente în acest sens 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce fructe de toamnă conțin mai puțin zahăr? 8 recomandări de la nutriționistul Tania Fântână 10 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum alegi laptele pe care-l bea copilul tău? Important: Nu procentele de grăsime din lapte sunt cele care dau valoare nutritivă acestui aliment, ci combinația dintre apă, minerale și proteine / Alternative pentru laptele de vacă 10 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Supa detox/ Varianta îmbunătățită a supei de varză de dietă/ Nu e recomandabil să urmezi dieta de o săptămână cu acest preparat/ Prepar-o însă cu multe legume și consum-o la cină pentru puțin detox 10 octombrie Redacția 0 comentarii
De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, află care sunt cele mai periculoase alimente care îți pot afecta psihicul / Mănâncă fructe, legume, ouă, lactate și alimente bogate în Omega 3 și s-ar putea să fii ferit de astfel de probleme 10 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zece remedii pentru boala ficatului gras, aflate la îndemâna oricui / Slăbitul, dieta mediteraneeană și cafeaua sunt doar câteva dintre metodele ce v-ar putea reda sănătatea ficatului 10 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mic dejun sănătos/Smoothie Bowl de mango și migdale/Sunt recomandate fructele congelate pentru o textură mai cremoasă 10 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce e mai bine să evităm mâncarea arsă sau prea prăjită/Specialiștii spun că dacă sunt consumate în exces, cresc riscul de cancer/Este recomandată moderația în consumul acestor alimente 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Două lucruri pe care să le faci, dacă ai hipertensiune arterială/Scăderea consumului de sare nu este printre ele/Recomandările unui nutriționist și om de știință, după ce a suferit un AVC 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Cel mai bun aliment pentru diabetici, ce poate înlocui carnea, este fasolea / Mâncată cu moderație, nu doar că stabilizează nivelul zahărului din sânge, dar fasolea poate reduce colesterolul, prevenind riscul de infarct și AVC 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Cum pregătim corect conservele pentru iarnă. Beneficiile murăturilor pentru sănătate 9 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Durerile musculare pot fi calmate în mod natural/ Este nevoie doar să mănânci frecvent pâine integrală, brânză de vaci, leguminoase, pepene și semințe de in și chia 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Plan alimentar de șapte zile/Mic dejun cu superalimente care îți vor da energie pentru întreaga zi 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimente care stimulează creșterea părului și previn căderea acestuia/Carne, soia, fasole, ouă, semințe, avocado – toate conțin substanțe ce contribuie la sănătatea podoabei capilare 8 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii