Cum să-ți reduci nota de plată când faci cumpărături la supermarket/ Prețurile care cresc mereu ne obligă să fim tot mai inventivi pentru a găsi soluții 14 martie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food 14 martie: În Japonia există un soi de nuc cu fructe în formă perfectă de inima 14 martie Redacția 0 comentarii
Sarea are termen de valabilitate? Teoretic nu, dar pe ambalaje apare. De ce? 14 martie Redacția 0 comentarii
Peste 70 de copii cu vârsta de până la 3 ani, diagnosticaţi cu malnutriție anul trecut, în Vaslui / Cei mai mulți sunt din mediul rural 14 martie Redacția 0 comentarii
Cina foarte simplă pe care o prepară Meghan Markle / Folosește o singură tigaie și toată familia îi adoră preparatul 14 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO: „Sunt corporatist, deci mănânc” | Ce poți consuma în zona Vitan dacă ai un buget de 40 de lei: De la pizza la preparate cu specific etiopian 14 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
Șase beneficii nebănuite ale ceaiului de gălbenele / Inclus în rutina ta zilnică, acest ceai îți crește imunitatea, te relaxează, îți face pielea frumoasă și ameliorează durerile menstruale 14 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Restaurantul din Parlament, în vizorul ANPC / Inspectorii au găsit lipsuri la gramaj și produse expirate / Piedone: De-aia e ieftin, că furaţi?! 14 martie Redacția 0 comentarii
Cea mai bună supă pentru slăbit – Veggistrone – realizată de o nutriționistă / Plină de legume, aceasta este bogată în nutrienți, sățioasă și sănătoasă 14 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce contează ce beau copiii tăi: aspectul pe care majoritatea părinților îl pun pe planul doi. Câte căni de apă sunt necesare pe zi, în funcție de vârstă 14 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Aportul de vitamine în post / Tania Fântână, nutriționist: Vitamina B12 se găsește doar în alimente de origine animală, deci este indicată suplimentarea dacă postul este ținut pe termen lung sau dacă ești vegetarian 14 martie Redacția 0 comentarii
Quinoa la micul dejun, în loc de fulgi de ovăz. Fiartă rapid și adăugată peste iaurt. Putem completa cu fructe, fulgi de migdale sau de cocos, scorțișoară sau miere 14 martie Redacția 0 comentarii
Dieta low-carb, asociată cu un risc crescut de cancer colorectal, conform unui studiu realizat de Universitatea din Toronto din Canada 13 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANPC a mai închis temporar două unități din incinta Apaca / Produse expirate, lipsa autorizației sau igienă necorespunzătoare, printre neregulile găsite 13 martie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune 8 alimente, din dieta mediteraneeană, care îți mențin inima sănătoasă/În plus, aceste alimente te ajută în lupta cu kilogramele în plus și reduc riscul de boli cronice 13 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mașinile de făcut paste nu sunt scumpe și nu necesită multă îndemânare în utilizare/ Par dificil de folosit, dar sunt potrivite și pentru începători într-ale bucătăriei 13 martie Redacția 0 comentarii
Ce înseamnă „americanizarea” dietei? Nu e vorba doar de mărimea porțiilor. O investigație media din UK a făcut o comparație între produse similare americane și britanice 13 martie Redacția 0 comentarii
Trucuri pentru a face o salată de ton foarte gustoasă / Tania Fântână (nutriționist): „Optează pentru ton în suc propriu, nu exagera cu maioneza și adaugă legume crocante pentru o textură diferită” 13 martie Tania Fântână 0 comentarii
Nici portocala, nici mărul: fructul exotic bogat în fibre și antioxidanți care contribuie la îmbunătățirea sănătății tractului digestiv/ Combate constipația și aciditatea stomacală 13 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO / Un cuptor de pâine încălzit cu paie, cu o activitate neîntreruptă de 500 de ani, în regiunea Puglia din Italia 13 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Căsătoria triplează riscul de obezitate la bărbaţi, dar nu şi la femei, dar acestea riscă să ia mai mult în greutate cu trecerea timpului, arată un studiu 13 martie Redacția 0 comentarii
Agenția Naţională Franceză pentru Sănătate informează: Dieta vegetariană prezintă un risc mai scăzut de diabet și cancer, dar poate duce la o predispoziție mai mare la fracturi și carențe de fier, iod și vitamina D 13 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Echilibrul nutrienților, un lucru de care trebuie să ținem cont în Postul Paștelui / Nutriționistul Tania Fântână explică ce sunt macronutrienții și ce alimente putem mânca, dacă ținem post 13 martie Redacția 0 comentarii
Mic dejunul numărul 1, cu un conținut mare de proteine și care, culmea, nu include ouă/ O porție conține mai multe proteine decât patru ouă mari 13 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Poate corpul să uite să digere carnea? Ce spune știința despre posibilitatea de a dezvolta intoleranță la acest tip de proteine animale 12 martie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food 12 martie: Avocado este unul dintre cele mai hrănitoare fructe din lume / Furnizează aproximativ 250 de calorii la 100 de grame 12 martie Redacția 0 comentarii
Cum folosești albușul rămas după ce faci tort sau maioneză sau tiramisù? Trei rețete rapide pentru prânz sau cină 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un studiu din Marea Britanie recomandă atenție la alegerea și consumul cerealelor de mic dejun de pe piață 12 martie Redacția 0 comentarii
Idei de gustări de luat în parc / Tania Fântână (nutriționist): „Avem de multe ori „nestemate” pe acasă, prin frigider sau cămară, și noi habar nu avem. Haideți să facem curățenia de primăvară, să le organizăm mai bine” 12 martie Tania Fântână 0 comentarii
Nici cereale, nici ouă/ Iată care este cel mai sănătos mic dejun, potrivit nutriționiștilor care recomandă dieta mediteraneeană 12 martie Redacția 1 comentarii
Alimente procesate care sunt, de fapt, foarte bune / Sunt ușor accesibile și au beneficii pentru sănătate 11 martie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food 11 martie: Trandafirii sălbatici conțin mai multă vitamina C decât majoritatea legumelor și fructelor 11 martie Redacția 0 comentarii
STUDIU | Dacă am fi mai atenți cu bacteriilor din sistemul digestiv, ne-am putea vindeca de pofta excesivă de mâncare/ De ce apar tulburările de alimentație 11 martie Redacția 0 comentarii
Guvernul SUA taie peste 1 miliard de dolari din finanțarea pentru școli și achizițiile de alimente locale 11 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Îndulcitorii artificiali din băuturile dietetice, un cuțit cu două tăișuri / Studiile arată că, deși nu duc la creșterea glicemiei, sunt asociați cu modificări ale creierului care cresc apetitul 11 martie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Brioșe cu morcovi / Desertul pe care îl poți pregăti pe tot parcursul anului și nu te mai saturi de el 11 martie Angela Sabău 0 comentarii
Zece moduri ciudate în care se servește cafeaua, în întreaga lume / Preparată cu smântână, zahăr sau brânză sunt printre opțiuni / Ingerată și apoi excretată de un mamifer ciudat sau combinată cu piloncillo sunt alte moduri unice în care se servește băutura cea mai populară din lume 11 martie Redacția 0 comentarii
Ce alternative mai sănătoase există la mezeluri? Tania Fântână (nutriționist): Poți să iei piept de pui întreg, să-l ții la baiț peste noapte și apoi să-l gătești la friteuza cu aer cald sau la cuptor. Tăiat feliuțe, este delicios alături de o salată sau o chiflă 11 martie Tania Fântână 0 comentarii
Studiu: Adoptarea dietei mediteraneene este asociată cu un risc mai scăzut de cancere legate de obezitate, în special cancer hepatic, renal și colorectal 10 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozitate agri-food 10 martie: Cuișoarele pe care le consumăm sunt, de fapt, bobocii uscaţi ai unui copac 10 martie Angela Sabău 0 comentarii
STUDIU | Nu orice proteină este benefică pentru sănătate/ Ce să NU mănânci ca să trăiești până la adânci bătrânețe 10 martie Redacția 0 comentarii
Sare în cafea, în loc de zahăr sau împreună cu zahărul. Îi reduce amăreala și pune în evidență componenta dulce dar și buchetul aromatic 10 martie Redacția 0 comentarii
Apa cu gheață și alimentele reci, un aliat pentru pierderea în greutate/ Iată ce înseamnă dieta hack-ului cu gheață și cum ajută eala arderea caloriilor 10 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Reportaj BBC: Bunicuțele care au salvat bucătăria tradițională albaneză, care risca să dispară, în contextul emigrării masive din anii ’90 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie. Aluat rapid pentru biscuiți simpli și economici. Cu puține grăsimi și puțin zahăr și fără ouă 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Tortul Mimosa cu care se sărbătorește 8 martie în Italia, inspirat de floarea cu același nume, care se dăruiește în această zi femeilor 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile: Iulia Verdeș (actriță): „Mâncarea nu este doar un lucru care te ajută să supraviețuiești. Mâncarea este o bucurie” / „Ador ouăle, brânza de capră și dovleceii pane sau gătiți la air-fryer” 9 martie Otilia Serescu 0 comentarii
6 alimente care combat durerea cronică în mod natural, potrivit cercetătorilor / Somonul, uleiul de măsline extra virgin, laptele și ouăle, între recomandările specialiștilor 9 martie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Omletă grecească, o rețetă de mic dejun cu feta, măsline și roșii / Se gătește la foc mic și nu e nevoie să întorci omleta 9 martie Angela Sabău 0 comentarii