Cel mai eficient fruct pentru refacerea masei musculare și a oaselor. Pruna uscată are multiple beneficii și în plus este și foarte gustoasă. Poți prepara cu ea un iaurt dulce, cu fructe, dar fără zahăr 8 octombrie Redacția 0 comentarii
Cea mai renumită rețetă de piure de cartofi. Este creația unui chef francez aparținând curentului nouvelle cuisine 7 octombrie Mihaela Găneț 3 comentarii
Cinci plante bogate în proteine care scad riscul de diabet, conform dieteticienilor/Sunt indicate pentru rezistență la insulină, sunt ușor de găsit și ieftine 7 octombrie Redacția 0 comentarii
Garnituri vegetale. Fenicul soté cu măsline și usturoi. Merge cu pui, pește, cartofi sau salată verde 7 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un medic din Marea Britanie dezvăluie ce mănâncă la prânz pentru a se menține sănătos / Salata care te ajută să reduci „gustările nesănătoase”. Conține ceapă roșie, castraveți, roșii și năut 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Brânză unică în lume, maturată într-o peşteră din județul Cluj / „Are o poveste de 300 de ani, cu o bacterie care nu poate fi reprodusă” 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre fructele kiwi/Asigură necesarul de vitamina C pentru întreaga zi, pot fi folosite la frăgezirea cărnii, dar pot produce și alergii 7 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Tips & tricks: Cum îți faci viața mai ușoară când vrei să slăbești – Tania Fântână, nutriționist 7 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Puteți mânca struguri dacă aveți diabet? Dieteticienii îi sfătuiesc pe diabetici să combine strugurii cu alimente ce conțin fibre, grăsimi și proteine, pentru a nu le crește glicemia 7 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Orașul Kars, situat aproape de granițele cu Armenia și Georgia, este cunoscut drept capitala turcă a brânzeturilor / Tradițiile de fabricare a brânzei au rămas neschimbate de-a lungul generațiilor: „Laptele este fiert în vase de cupru care au peste 150 de ani vechime” 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei obiceiuri ale persoanelor care nu se îngrașă niciodată/Nu țin nicio dietă strictă, sunt doar atenți la niște mici detalii 7 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriția creierului. Ce rol are alimentația în performanța cognitivă a tinerilor / Cum îl ajuți, prin dietă, pe elevul sau studentul din familia ta să aibă performanțe maxime 7 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Congestia nazală, o problemă frecventă în sezonul virozelor/Adăugarea în dietă a semințelor de dovleac, ananasului, cepei și ghimbirului ar putea fi de ajutor 7 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai simple idei de mic dejun rapid fără carbohidrați. Se prepară fiecare în maxim 10 minute 7 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fructul cel mai bogat în antioxidanți/Protejează împotriva inflamațiilor și are o valoare energetică mai mare decât alte fructe 6 octombrie Redacția 0 comentarii
Câtă cafea pot să beau zilnic, conform specialiștilor/Nutriționiștii „aprobă” de la o ceașcă de cafea până la 4-5 pe zi 6 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă în organism dacă bem o cană de ceai de mușețel în fiecare zi/Efectul surprinzător asupra rinichilor 6 octombrie Redacția 1 comentarii
O băutură caldă de toamnă-iarnă, din suc de mere. O rețetă transnațională, de frontieră: italienii îi spun brulé de mere, austriecii îi spun Apfelglühwein 6 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai bune alimente pentru o „memorie de elefant”/Sunt aceleași care țin boala Alzheimer la distanță/Unele dintre ele se regăsesc în dieta mediteraneană 6 octombrie Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. Rețeta de pui indian tandoori masala. Se servește cu orez basmati simplu și mix de legume 6 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Consumul zilnic de nuci braziliene poate reduce inflamația din corp și ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale / Atenție, însă, la cantitate, pentru a evita toxicitatea seleniului 6 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce să mănânci bulgur/Grâul spart este ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sănătate/Scade tensiunea arterială și ține glicemia sub control 6 octombrie Redacția 0 comentarii
Hamburgerul gigantic Meers, singurul care mai păstrează vie amintirea goanei după aur și a căutătorilor din fosta colonie minieră a Oklahomei 5 octombrie Redacția 0 comentarii
Gustarea preferată a oncologilor/Reduce riscul de cancer și este recomandată ca o gustare sănătoasă 5 octombrie Redacția 0 comentarii
Gustare, garnitură, la pachet sau chiar mic dejun. Fritters de dovleac, cu ceapă și cașcaval afumat. Ce este exact un preparat de tip fritter 5 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cea mai bună dietă pentru prevenirea cataractei/ Fructele și legumele colorate, cerealele integrale, peștele gras și oleaginoasele, ideale pentru menținerea unei vederi sănătoase și prevenirea cataractei 5 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 octombrie. Rețete cu produse de sezon 5 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Obiceiul „sănătos” care îți taie ani din viață, potrivit experților în longevitate 5 octombrie Ioan Radu 1 comentarii
Ceaiul antiinflamator pe care trebuie să-l bei după fiecare masă pentru a reduce balonarea/ I se spune ceaiul din floare de Jamaica sau hibiscus 5 octombrie Redacția 1 comentarii
SUA vor să reducă cu 10% zaharurile adăugate și sodiul din meniul școlar al elevilor și au găsit o alternativă pentru acestea: arahidele 5 octombrie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Ce este dieta CICO și cum te poate ajuta să slăbești?/Un dietetician explică principiul CICO: Contează ceea ce mănânci, nu doar câte calorii/ De exemplu, alimentele neprocesate cresc rata metabolică și vei pierde în greutate 5 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta zilnică a Georginei, soția lui Cristiano Ronaldo/ Gustarea ei preferată sunt midiile cu lămâie/ Ce exerciții ar trebui să faci pentru a avea posterior ferm ca al vedetei VIDEO 5 octombrie Redacția 1 comentarii
Nutella homemade? Cremă de ciocolată tartinabilă care se apropie de gustul și textura cunoscutei creme din comerț. Merge pe pâine, în clătite sau la tort 5 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O farmacistă sfătuiește femeile: „Nu luați Ozempic pentru a rămâne însărcinate!”/ În mediul on-line diverse femei infertile sau care luau contraceptive au declarat că administrându-și acest medicament pentru slăbit au dezvoltat o sarcină 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriționist despre unele alimente sănătoase: Au „proprietăți incredibile”, dar și un mare număr de calorii. Avocado, uleiul de măsline și superlimentele trebuie consumate cu porția 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Vrei să previi formarea pietrelor la rinichi sau să scapi de cele deja existente? Bea 12 pahare de apă pe zi și mănâncă lactate, citrice, somon și ciuperci și evită sarea, alcoolul și sucurile ce conțin fosfat 4 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste alla carcerata. Rețetă ultrarapidă cu sos din cârnați, suc de roșii, ceapă și smântână 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Numărul beneficiarilor Programului Naţional „Masă Sănătoasă” va creşte, anunță Ministerul Educaţiei / Proiect de hotărâre de Guvern, lansat în consultare publică 4 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO Restaurante japoneze „all you can eat”. Poți mânca oricât pentru 16 sau 25 de euro de persoană 4 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Un gastroenterolog explică de ce uneori ne balonăm când mâncăm fructe și legume. De multe ori, nu ele sunt cauza, simptomele pot indica o altă problemă 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
După tratamentul pentru cancerul de colon, specialiștii explică de ce trebuie să eviți alimentele bogate în fibre și să te axezi pe carne, pește ouă, cartofi și banane, toate moi sau sub formă de piure / Ai grijă să te hidratezi și să eviți toxiinfecțiile alimentare, pentru că ești mai vulnerabil 4 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care se consumă în dieta mediteraneană, declarată cea mai sănătoasă și cea mai permisivă/De la hummus la sfeclă și caracatiță, pește, fructe de mare și legume/Este acceptat chiar și un pahar de vin roșu 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Clătite din făină de năut. Umplute cu ciuperci și apoi gratinate la cuptor. Rețetă ușoară, dar apetisantă / Bune de luat la pachet sau de savurat în weekend 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele aduc fericirea la fel ca o victorie a naționalei de fotbal. Un studiu nou explică de ce toată lumea se simte atât de bine după o porție de spaghetti 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Campanie Slow Food: 7 acțiuni cotidiene legate de alimentație care pot ajuta clima. Pentru un kilogram de carne produs în sistem intensiv se consumă în total peste 15.000 l apă 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă mănânc la cină doar fructe sau iaurturi o să slăbesc? Studiul realizat de Harvard spune că nu. Iată cum arată „farfuria pentru o alimentație sănătoasă” propusă de experții în nutriție 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Fulgi de ovăz cu lapte și pulpă de dovleac, totul îndulcit cu banană coaptă. Mic dejun rapid și echilibrat 4 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai frecvente mituri despre lămâie. Nu este un aliment miraculos, dar este important într-o dietă echilibrată. Cum ar trebui consumată 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Ai glicemia sau colesterolul mari? Dieta nordică poate fi benefică pentru tine! / Acest plan alimentar te poate ajuta să slăbești și este ușor de implementat în lunile de toamnă- iarnă 3 octombrie Daniela Arnăutu 2 comentarii
Cel mai controversat program de slăbit: dieta șarpelui!/ Realizat de o persoană fără nicio pregătire de specialitate și transformat într-o veritabilă afacere, acest plan de post intermitent extrem promite pierdere în greutate și pătrețele pe abdomen/ În realitate, predispune la calculi biliari și este periculos pentru inimă, oase și nu numai 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii