VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Românii n-ar renunța la sarmale niciunde și nicicum/ Alin Petrică (ziarist român, Benicàssim): Dacă am o oală cu sarmale în frigider, deschid frigiderul și noaptea la trei și le mănânc așa, reci 23 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce poți face la 30 de ani ca să fii sănătos și la 70 de ani: „Chiar și o plimbare rapidă de 15 minute după masă poate face o diferență semnificativă” / Ce rol are putea avea reducerea zahărului 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tulburările de alimentaţie pot creşte riscurile pentru sănătate chiar şi la un deceniu după diagnostic, indică un studiu 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Bucătari români care gătesc paella mai bine decât spaniolii/ Alin Petrică (ziarist român, Benicàssim): Sunt mulți bucătari români care, practic, ori s-au reprofilat, ori au crescut aici și au învățat bucătăria spaniolă și sunt foarte bine cotați 22 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Știai că există muzee ale mâncărurilor dezgustătoare? Vizitatorii primesc o pungă pentru vomă la intrare / Printre exponate se numără moarea de varză murată și supa din burtă de vită 22 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce cultura cafelei din Spania este secretul pe care orice călător ar trebui să îl cunoască 22 noiembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | All you can eat, un tip de restaurant care face furori în Spania/ Plătești fix, mânânci cât vrei/ Majoritatea sunt cu profil japonez sau chinezesc, dar moda a fost adoptată și de locații cu specific vegetarian sau de carne 22 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1297 vizualizări
VIDEO | „Nu e vorba de voință, ci de biologie” / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce mâncăm prea mult și cum ne păcălește creierul 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Vrei să rămâi lucid până la adânci bătrâneți?/ Atunci mănâncă ouă, carne, peste, spanac, avocado și alte câteva alimente ce conțin o vitamină ce reduce riscul de demență cu 49% 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Oamenii de știință au descoperit un risc surprinzător pentru sănătate al dietei bogate în proteine / Dacă ai peste 55 de ani, excesul de proteine poate duce la infarct, AVC sau chiar deces 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul acestui aliment poate crește riscul de cancer pancreatic/Nu face abuz de carne roșie și gătește-o după regulile nutriționiștilor, dacă vrei să te menții sănătos 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum i-au învățat românii din Castellon pe spanioli să facă grătar „la disc”/ Alin Petrică (ziarist român, Benicàssim): „Au luat și ei de la noi (sfaturi gastronomice), nu doar noi de la ei” 21 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Prebiotice versus Probiotice: Care sunt mai importante pentru sănătatea intestinului? / Răspunsul specialiștilor / Motivul pentru care e bine să mănânci ovăz, usturoi, ceapă, praz, sparanghel și cereale cu tărâțe 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă bem chefir în fiecare zi/ Cardiolog: „Și-a câștigat faima de cel mai sănătos tip de iaurt, nu este doar o modă”/ Când NU ar trebui consumat 20 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
Alege cu grijă murăturile. Nu toate sunt benefice pentru sănătatea intestinului / De ce este important modul de preparare 20 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Rețetele românilor din Spania interferează cu cele locale: paella devine mai mult pilaf, iar spaniolii spun că e foarte bună/ Alin Petrică (jurnalist, Benicàssim): „Dacă avem o bucățică de cârnat de Pleșcoi în frigider, mai mult usturoi și un pic de bulion de roșii, punem în tigaia cu orez” 20 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum s-a sărbătorit la București recunoașterea Erzurum drept ”Oraș gastronomic UNESCO”/ Celebrul Cağ Kebabı este considerat ”părintele” doner-ului turcesc/ Ensar Duman: ” Românii ne iubesc. Dar și noi, pe ei!” 20 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
5 smoothie-uri pentru un boost de vitamine și minerale / Tania Fântână (nutriționist): Shake-urile ne ajută să ne hidratăm 20 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
8 fructe cu cel mai mare conținut de grăsimi. Avocado, măslinele și rodia se numără printre ele / Cât de sănătoase sunt cu adevărat 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de cereale integrale este încă foarte scăzut în România, arată studiile / Aportul mediu zilnic este de doar o porție, deși nutriționiștii recomandă trei 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum găsești un român în Benicàssim/ Alin Petrică (ziarist român): Intri într-un restaurant și întrebi cine e român aici? Cineva sigur e și te poate îndruma cu ce ai nevoie 19 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Proteine vegetale: beneficii, riscuri și impact asupra sănătății și mediului / Atenționările specialiștilor 19 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Un nou studiu arată că mâncatul pe fond de stres crește pofta de dulciuri / Mai mulți experți explică modul în care putem opri acest cerc vicios 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei exerciții considerate eficiente pentru dezvoltarea masei musculare, potrivit cercetătorilor / „Mușchii joacă un rol critic în tot ceea ce înseamnă susținerea metabolismului” 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1370 vizualizări
Top 5 surse de proteine pentru vegetarieni / Tania Fântână (nutriționist): „O alimentație vegetariană poate asigura fără probleme necesarul de proteine, atâta timp cât există varietate, echilibru și atenție la combinații” 19 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci sfeclă în fiecare zi / „S-a demonstrat că sfecla joacă un rol în prevenirea cancerului” 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce cafeaua îți poate influența anxietatea? / Un specialist în medicină integrativă, un nutriționist și un psiholog te învață cum să bei cafea și să nu devii anxios 18 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Străinii vin să mănânce sarmale la restaurantul românesc din Benicàssim/ Alin Petrică (ziarist): Niște tinere discutau la masa de alături despre cât de bune sunt sarmalele. Practic, au venit special pentru aceast fel de mâncare” 18 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Top 5 „sfaturi secrete” pe care le dau clienților mei, în calitate de nutriționist / Tania Fântână: Nimic nu e interzis, dar trebuie să fii atent la combinații și la mărimea porției 18 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 1002 vizualizări
25 dintre cele mai bune sandvișuri din lume: de la pan bagnat (Franța) la smørrebrød (Danemarca) și bánh mì (Vietnam) / Fiecare cultură are propriul ei mod de a pune „ceva bun între două felii de pâine” 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1390 vizualizări
FOTO-VIDEO | Seria documentară „Portret gastronomic local” ajunge în Neamț. Povestea punctului gastronomic local „La Moșie” din Nemțișor / Rețeta completă de Babka 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pâinea veche nu se aruncă, se transformă / Tradițiile italiene redau viață preparatelor rustice / Papa al pomodoro, rețeta antirisipă pentru supă toscană de roșii cu pâine 17 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Martha Stewart reeditează prima sa carte „Entertaining” (Cum să fii o gazdă perfectă)/ În ultimii ani, atât cartea cât și autoarea au nenumărați fani în rândul Gen Z 17 noiembrie Ioana Radu 1 comentarii
Ustensilele de copt din silicon ar putea elibera substanțe chimice în alimente / Potrivit unui nou studiu, compușii numiți siloxane ciclici din aceste ustensile din silicon pot migra în alimente 17 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutrienții de care ar trebui să îi pese fiecărui bărbat cu vârsta de peste 40 de ani / Specialiștii spun că alimentele ultraprocesate trebuie să fie maximum 10% din totalul caloriilor zilnice, iar pentru sănătatea prostatei recomandă grapefruit roz și roșii 17 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Maria Rusu: „Am spanioli care îmi spun: «când faci sarmale să ne aduci și nouă câteva». Eu le duc și mămăligă, dar nu le place tuturor” 17 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Un nou studiu american arată legătura dintre alimentele ultraprocesate și riscul crescut de polipi intestinali la femeile sub 50 de ani 17 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
7 alimente pe care le recomand mereu pentru micul dejun, ca nutriționist / Tania Fântână: „Nu poți mânca ouă sau brânză sau ovăz tot anul” 17 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 80463 vizualizări
17 noiembrie, Ziua internațională a baclavalei / Prima rețetă a fost găsită în jurnalele de bucătărie ale Palatului Topkapı, din timpul lui Mehmed Cuceritorul / Preparea baclavalei era test pentru bucătari 17 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 2312 vizualizări
Cafeaua de dimineață poate avea un beneficiu absolut surprinzător asupra sănătății inimii/Potrivit unui nou studiu, denumit DECAF, o cană de cafea poate preveni revenirea fibrilației atriale 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Creatina, suplimentul care devine la fel de popular precum proteina / Beneficiile sunt multiple, de la funcționarea creierului la îmbunătățirea stării de spirit, dar e necesară atenție la dozaj 16 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un nou studiu arată că îndulcitorii artificiali ar putea ajuta la pierderea în greutate / Cu rezultate incerte și modeste, noul studiu întărește ideea că îndulcitorii artificiali nu sunt magici și trebuie consumați cu moderație 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șase tipuri de fructe uscate pe care pacienții cu diabet ar trebui să le evite / Sunt prea bogate în zaharuri și provoacă creșteri bruște ale glicemiei 16 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Știai că poți deveni alergic la carne, dacă ai fost mușcat de o căpușă?/Ce schimbări în dietă trebuie să facă persoanele cu sindromul alfa-gal, generat de o moleculă inoculată prin mușcătura de căpușă 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu explică de ce este recomandată cafeaua cu lămâie: „Are gust excelent și înseamnă mai puțină balonare, digestie mai bună și energie care ține” 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sănătos în post / Medic: Atenție la e-uri. „Produsele ambalate, de exemplu pateuri de post sau cremvurşti de post, nu sunt recomandate” / Ce să mănânci pentru un post sănătos 16 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
GALERIE FOTO | Nostalgia e servită! Restaurantul „Petra” din Obor, locul unde mâncărurile-cult ale anilor ’80-’90 ne întorc în timp în bucătăriile pline de creativitate ale mamelor și bunicilor noastre 16 noiembrie Ciprian Rus 1 comentarii 33403 vizualizări
Top 5 alimente pe care un nutriționist le are întotdeauna în frigider / Tania Fântână: „Le combin, le reinventez și mă bucur de ele în fiecare zi” 16 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Arunci restul de cafea în canalizare? / Iată ce riscuri ascunse are acest gest, pentru mediul înconjurător / Noi studii arată că poluarea este mai mare decât ne-am fi imaginat 15 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii