Cele mai importante 9 beneficii pentru sănătate pe care le aduc semințele de in / Sunt o sursă excelentă de cupru, implicat în dezvoltarea creierului 12 aprilie Redacția 0 comentarii
Lujerii de hamei, deși costă 1.000 de euro/kg, devin tot mai populari pe piața europeană 12 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Dietetician: Ceaiul verde este cel mai bun ceai pentru scăderea tensiunii arteriale 12 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Un neurolog dezvăluie cele 5 alimente pe care ar trebui să le mănânci pentru a ține boala Alzheimer departe / Printre acestea se numără „orezul interzis” 12 aprilie Corina Arhip-Rossi 0 comentarii
Autoritatea Naţională Fitosanitară: Reziduuri de pesticide peste limita maxima admisă, descoperite în 11 probe din mărar, spanac, ceapa verde şi pătrunjel / Acestea reprezintă 2,6% din cele 426 de probe analizate în total 11 aprilie Redacția 4 comentarii
Ce mănâncă inteligența artificială: Rețeta gustoasă pentru cină, sănătoasă și săracă în calorii, recomandată de AI 11 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, recomandă 5 variante de cine sănătoase pentru cei care țin post / Sunt foarte ușor de făcut 11 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Grăsimi bune pentru slăbit / Ce sunt acestea, cum acționează și ce alimente le conțin / Trei gustări simplu de preparat bogate în astfel de grăsimi 11 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Trei rețete opulente din România interbelică: salată (de) boeuf cu homar, salată de vinete cu icre negre și cozonacul cu 50 de ouă la kilogramul de făină 11 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum afectează congelarea alimentelor valorile lor nutriționale? / Experții ne explică: Această operațiune poate să conserve nutrienții 11 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
STUDIU Consumul zilnic de avocado este legat de o dietă mai bună / Nu slăbești, nu te ingrași dar vei mânca mai sănătos 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Iaurtul grecesc și skyr sunt cele mai sănătoase tipuri de iaurt, potrivit unui dietetician / Ce trebuie adăugat la ele pentru o masă echilibrată 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Poți face chiar tu acasă celebrul sandviș din filmul „Spanglish” cu Adam Sandler / Rețeta „celui mai bun sandviș din lume” 11 aprilie Lavinia Liscan 0 comentarii
Tomata mov, obținută cu ajutorul ingineriei genetice, scoasă pe piață, în Statele Unite/Semințele au un succes fulminant în rândul micilor grădinari 11 aprilie George Mănescu 0 comentarii
5 fructe cu conținut mai ridicat de proteine, care te ajută să slăbești / Jackfruit este o „mină de aur” nutritivă, iar altul e un „superstar” al rețelelor sociale 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Adăugarea de pudră de cacao la cafeaua de dimineață poate accelera metabolismul și ajuta la slăbit / Acest superaliment este bogat în antioxidanți 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Alimentele care conțin postbiotice (diferite de pre/probiotice), elemente importante pentru sănătatea intestinului / Aveți nevoie să luați suplimente? / Experții își spun părerea 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Cătălin Păduraru, VINARIUM, despre gastronomia locală: Bucătăria săracului, desăvârșită în România / Puțină lume poate înțelege cât de bune pot fi niște urzici, niște leurdă bine făcute 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Mai puține vomitoxine în cerealele pentru micul dejun / Comisia Europeană a scăzut nivelurile maxime admise 10 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, despre făinurile alternative: Ca proprietăți nutritive, cele mai sănătoase sunt cele din nuci și semințe / Ce dezavantaje au aceste produse lăudate? 10 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cu ce putem să înlocuim sarea pentru a păstra savoarea mâncărurilor și care sunt semnele că am consumat prea mult sodiu / Mai puțină sare, un risc în minus de moarte prematură, confirmă un studiu nou 9 aprilie Redacția 1 comentarii
STUDIU Dieta MIND poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii și la scăderea riscului de demență / Antioxidanții din alimente colorate precum fructele de pădure, frunzele verzi, broccoli și fasolea neagră neutralizează radicalii liberi 9 aprilie Redacția 0 comentarii
Patru condimente care îți pot îmbunătăți sănătatea inimii / Aceste ingrediente sunt bogate în antioxidanți și pot reduce nevoia de zahăr sau sare 9 aprilie Redacția 2 comentarii
EXCLUSIV Sunt sau nu fructele de mare de post? / Oficial BOR: sunt departe de a fi o necesitate 9 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Consumul de kombucha ar putea imita efectele benefice ale postului, indică studiile / Poate reduce acumularea de grăsime și duce la scădea nivelului trigliceridelor 9 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Nu există o oră obligatorie pentru micul dejun / Trebuie să fie aceasta principala masă a zilei? 9 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Feluri de mâncare pe care le putem găti pentru toată familia: pe placul copiilor, dar și al adulților 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Beneficiile pâinii de casă cu maia sau Sourdough / De ce este diferită de pâinea cu drojdie din comerț 8 aprilie Redacția 0 comentarii
10 alimente sănătoase bogate în antioxidanți / Acestea țin în frâu radicalii liberi 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Sucul de portocale: Bun sau „rău”? / Experți: Când vine vorba de portocală sfatul este: mâncați-o, nu o beți! 8 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tratamente pentru constipație pe care le poți încerca acasă, înainte să ajungi la medic și laxative / Alimentele care pot rezolva problema 8 aprilie Redacția 1 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: De ce e mai greu după 40 de ani? / Clientă: „Eu am așa o viață bună că n-am cum să fiu altfel decât grasă” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Iaurtul și chefirul, două alimente fermentate pe care toată lumea ar trebui să le mănânce pentru un stomac mai plat și o digestie mai bună în 2024, spun experții 7 aprilie Redacția 1 comentarii
STUDIU Consumul a mai mult de 12 ouă pe săptămână nu are impact asupra nivelului de colesterol / Cum s-a ajuns la această concluzie? 7 aprilie Redacția 1 comentarii
12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci, recomandate de dieteticieni / Bune pentru slăbit, acestea țin departe diabetul și bolile de inimă 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Ce face gochujang să fie atât de diferită față de pasta de ardei iute / Câteva idei delicioase în care poți folosi celebra pastă de chili coreeană 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Consumul zilnic de carne și alimente procesate, asociat cu dezvoltarea bolii Alzheimer – studiu 6 aprilie Redacția 1 comentarii
Premieră mondială în industria laptelui: o companie din Australia vinde lapte obținut de la vaci ale căror emisii de metan au fost reduse cu 25%, datorită hrănirii cu alge marine 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Prăjitura Twinkie (pandișpan cu cremă de vanilie), sărbătorită în Statele Unite / Numele ar fi fost inspirat de o reclamă la pantofi, „Twinkle Toe Shoes” 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva cuvinte despre cântare și cântărire / Am avut experiențe bizare cu oameni pe cântar, care insistau să-și dea și lenjeria intimă jos / Care-i treaba cu dispozitivele smart? 6 aprilie Tania Fântână 1 comentarii
STUDIU Oamenii de știință au descoperit că persoanele care trăiesc în zonele urbane sunt din ce în ce mai puțin capabile să digere fibrele 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Pastele Carbonara, celebrate în Italia / Felul acesta de paste ar fi apărut după Al Doilea Război Mondial, fiind pus în legătură cu prezența soldaților americani în Peninsulă 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Dieta de primăvară: Cum și când să mănânci pentru a slăbi / Alimente proaspete de sezon, cereale integrale, 2 litri de apă pe zi și orele de masă nord-europene 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Cum te pot ajuta fulgii de ovăz să slăbești / “Oatzempic”, o tendință virală de pe TikTok, îi promovează ca fiind un truc pentru pierderea în greutate / Care este părerea experților 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Chimichurri. Acest sos super-ușor merge bine cu fripturile făcute în sânge pe grătar / Rețetă de primăvară 5 aprilie Redacția 0 comentarii