Ce faci dacă te-ai trezit că borcanul cu gem a prins mucegai? Îl arunci sau continui să mănânci după ce l-ai curățat la suprafață? 4 mai Redacția 0 comentarii
Ceai de ceapă. Un remediu natural străvechi câștigă din nou teren: fiartă în apă sau infuzie la rece. Ajută în principal activitatea inimii și reglează glicemia, dar dar și în caz de răceală, și are efect detoxifiant 4 mai Redacția 0 comentarii
Nutriționist: „Anumite alimente sau combinații de alimente ajută la o mai bună absorbție a fierului”/ Poți avea lipsă de fier fără să știi chiar dacă ești o persoană cu caracteristici fizice normale 4 mai Ioana Radu 0 comentarii
Cel mai sănătos obicei pe care trebuie să-l ai dimineața, înainte de ora 9/ Șase nutriționiști dezvăluie că un pahar de apă susține digestia, ajută tensiunea arterială și poate reduce riscul de pietre la rinichi 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fiul legendarului fotbalist Beckham își împărtășește dragostea pentru familie… și pentru gătit/ Brooklyn Peltz a mărturisit că iubește pastele bolognese 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Jurnalul alimentar, primul pas spre o relație sănătoasă cu mâncarea / Tania Fântână: „Majoritatea obiceiurilor alimentare problematice sunt automate sau inconștiente. Când le așterni pe hârtie devii atent la alegeri” 3 mai Tania Fântână 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum verifici ce conservă de ton este mai sănătoasă/ Iată ce ar trebui să cauți pe etichetă 3 mai Redacția 0 comentarii
Bananele sunt bune pentru slăbit?/Specialiștii susțin că da, pentru că ajută digestia, reduc pofta de gustări nesănătoase și ne întăresc imunitatea 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un oncolog dezvăluie ce mănâncă zilnic la micul dejun / Delicioasă și plină de nutrienți, combinația de cereale integrale, fructe și oleaginoase îți poate întări apărarea împotriva cancerului 3 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce să consumi nuci de Brazilia – semințele rare ale pădurii amazoniene – extrem de bogate în seleniu / Istorie și beneficii pentru sănătate 2 mai Angela Sabău 1 comentarii
Cele mai nesănătoase alimente din lume/ Dacă nu vrei să te îngrași și să ai probleme cu inima, spune adio băuturilor carbogazoase, chipsurilor, zahărului și margarinei/ Nu da copiilor nuggets, burgeri și bomboane, sunt extrem de nesănătoase 2 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ai încercat toate dietele? Poate e timpul să nu mai urmezi niciuna / Tania Fântână (nutriționist): Mâncatul intuitiv este o abordare care spune: „Corpul tău știe ce are nevoie. Trebuie doar să-l asculți” 2 mai Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU | Reducerea consumului de zahăr până în 2050, esențială pentru combaterea obezității și protejarea planetei 1 mai Ioana Radu 0 comentarii
STUDIU | Postul intermitent: soluție eficientă pentru slăbit sau doar element de marketing pe rețelele sociale/ Pentru cine NU este potrivit postul intermitent 1 mai Ioana Radu 1 comentarii
Studiu nou care investighează legătura dintre alimentele ultraprocesate şi decesele premature ce pot fi prevenite 1 mai Redacția 0 comentarii
Beneficiile nebănuite ale ceaiului de șofran / Cercetătorii susțin că acest elixir auriu îți îmbunătățește memoria, îți reglează tensiunea și glicemia, stimulează digestia și te ajută să slăbești 1 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce nu e bine să facem carnea pe grătar cu flacără directă. Se formează compuşi chimici periculoși, din cauza prezenție nitriţilor din mici şi cârnaţi / Care este legătura cu apariţia unor boli grave 1 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO | Ce punem pe grătar de 1 Mai pentru o masă delicioasă și echilibrată / Tania Fântână (nutriționist): „Mănâncă ce-ți place, dar întreabă-te: Îmi face bine?” 1 mai Tania Fântână 0 comentarii
Șase alimente care pot reduce riscul de AVC / Specialiștii spun că sunt pline de nutrienți benefici care susțin sănătatea cardiovasculară 30 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idei pentru un picnic sănătos și gustos, de 1 Mai / Tania Fântână (nutriționist): „În loc să iei pungi de chipsuri sau popcorn dintr-o benzinărie, uite câteva sugestii cu ce să pui într-o caserolă” 30 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Consumul de proteine vegetale, asociat cu speranța de viață crescută / O modificare alimentară poate face diferența 29 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Este sănătos să mănânci beef jerky? Nutriționiștii explică la ce să fii atent când alegi această gustare foarte populară 29 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Se vând adesea la pachet, în trei culori. Dar care sunt diferențele dintre ardeiul verde, galben și roșu? Cum e mai bine să-l gătim pe fiecare? 29 aprilie Redacția 0 comentarii
Vrei sa renunți la zahăr? Șapte lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-l elimina complet din alimentația ta 29 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 pași simpli pentru a-ți reveni după mesele copioase de Paște / Tania Fântână (nutriționist): „Nu ai nevoie de cure de detox sau sucuri verzi scumpe. Corpul tău știe să se regenereze” 29 aprilie Redacția 0 comentarii
O țară neașteptată devine o nouă Zonă Albastră / Specialiștii recomandă, dacă vreți să fiți sănătoși și să trăiți mai mult: Treceți, acum, la dieta Kilimanjaro! 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ouăle lichide pasteurizate sunt la fel de sănătoase ca ouăle proaspete? Nutriționiștii explică diferențele și susțin că, nutrițional, cele două opțiuni sunt aproape identice 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetătorii japonezi au descoperit un instrument care te putea ajuta să mănânci într-un ritm mai lent 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
18 alimente ce conțin estrogen vegetal și cum pot influența ele sănătatea femeilor aflate la menopauză 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 trucuri pentru un grătar sănătos / Alege carne slabă, pregătește-ți singur sosul pentru marinat și dressing-ul pentru salată și vei beneficia de preparate rapide, gustoase și sănătoase 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționist: „Chipsurile coapte nu sunt «mai sănătoase» decât cele clasice. Dacă ne uităm pe lista de ingrediente, cele obișnuite conțin cartofi, în timp ce sortimentele coapte au fulgi de cartofi” 28 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ar trebui să vorbim mai des despre ce înseamnă binge-eating și cum ne afectează: „Femeile tinere sunt adesea confruntate cu mesaje contradictorii despre cine trebuie să fie și cum trebuie să arate” 28 aprilie Delia Dascălu 0 comentarii
Sunt arahidele nuci? Răspunsul nutriționistului / Tania Fântână: „Atunci când medicul vă recomandă să consumați alimente bogate în grăsimi sănătoase și vă îndeamnă să mâncați nuci, să știți că se referă la nucile oleaginoase și nu la arahide” 28 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cum să mănânci sănătos fără să renunți la plăcerile tale / Pași simpli pentru o alimentație sănătoasă, fără compromisuri 27 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Cele trei alimente care au un mare impact asupra pielii/ Dermatolog: „Lactatele pot favoriza apariția acneei”/ Ce ar trebui să mănânci dacă ai o piele cu probleme 27 aprilie Redacția 0 comentarii
Câtă brânză ar trebui să mâncăm zilnic / Un expert în nutriție explică ce rol mai au lactatele în alimentația modernă 27 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Top alimente cu efect analgezic care chiar funcționează / Usturoiul, cuioșoarele și oțetul de mere au proprietăți terapeutice 27 aprilie Otilia Ignat 0 comentarii
Cele mai bune șase alimente pentru mahmureală/ O nutriționistă spune că alimentele hidratante și ușor de digerat te pot ajuta să supraviețuiești dimineții de după petrecere 27 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul care accelerează metabolismul și îmbunătățește somnul/ Nutriționiștii îl iubesc pentru multele sale calități 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Dudele, fructele de pe marginea drumului, cu gust dulce și delicios, și pline de vitamine si minerale/ Sunt benefice pentru reducerea colesterolului și glicemiei și ne-ar putea feri de anumite forme de cancer 26 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Efectele necunoscute și incredibile ale frunzelor de dafin. Nu sunt bune doar în sosul cu carne, proprietăție sale sunt cunoscute încă din Antichitate 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Vitamina care ar putea reduce riscul de cancer de colon cu 58%/ Cercetătorii ne sfătuiesc să mâncăm gălbenuș de ou, pește gras și lactate, pentru a ne proteja de această boală 26 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul frecvent de pui ar putea crește riscul de mortalitate?/Cercetătorii recomandă moderație, când vine vorba despre această sursă de proteine 26 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Schimbarea banală în dietă care îți poate proteja creierul de demență și scleroză 26 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ar trebui să renunți la cafeaua la ibric și să treci la cea la filtru. Metoda de preparare a cafelei influențează sănătatea inimii din cauza prezenței diterpenilor, care pot crește colesterolul 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Este mai sănătos să mănânci morcovi sau să bei suc de morcovi?/ Nutriționiștii explică diferențele dintre cele două moduri de a consuma morcovii 26 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncarea picantă te poate ajuta să slăbești / Nutriționiștii spun că alimentele iuți dau sațietate și te fac să mănânci mai lent 25 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr timp de 4 săptămâni/ Nutriționist: „Rezultatul final te va surprinde” 25 aprilie Redacția 1 comentarii
Uleiuri vegetale sau unt? Ce spun noile cercetări despre grăsimi și riscul de boli grave 25 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Nici bicarbonat, nici oțet/ Iată cea mai bună metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume fără a folosi niciun produs chimic, potrivit unui om de știință 25 aprilie Redacția 1 comentarii