VIDEO | De la „nu bea apă rece” la „detox cu sucuri” / Nutriționistul Tania Fântână demontează miturile care ne fac mai mult rău decât bine 27 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ar trebui să bei apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată?/ Potrivit unui studiu recent, în organismul persoanelor care beau apă îmbuteliată se acumulează, într-un an, cantități duble de microplastic, comparativ cu cele care beau apă de la robinet, ceea ce le-ar putea mări riscul de boli grave 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 12415 vizualizări
Semințele de dovleac, mai bune decât cele de chia? / Potrivit nutriționiștilor, ambele opțiuni sunt sănătoase, dar iată care conțin mai multe proteine, fibre și magneziu 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Greșeala de hidratare care poate afecta inima: Renunță la sucul de fructe ca sursă principală de hidratare / Apa reduce riscul evenimentelor cardiace, iar hidratarea corectă protejează inima 26 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce cofeina nu îmi afectează energia sau somnul/ Acest lucru se întâmplă pentru că nu toate persoanele reacționează la fel sau e vorba de metabolism? 26 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Mustul: antioxidant natural sau bombă de zahăr? / Tania Fântână (nutriționist): „E ideal ca mic răsfăț de toamnă, băut proaspăt, în porții mici și de preferat la primele ore ale zilei, după o masă ce nu conține alimente dulci” 26 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Între fulgii de ovăz și fulgii de porumb există mari diferențe, și de preparare, și de conținut nutrițional. Care sunt mai recomandați și de ce 26 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Există alternative naturale la terapia hormonală? Ce alimente ajută la bufeuri și schimbări de dispoziție / Soia și sunătoarea s-au dovedit eficiente 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta pe care cardiologii nu o recomandă / Aceste alimente sunt considerate cel mai mare pericol pentru inimă 25 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
STUDIU: Numărul deceselor cauzate de cancer ar urma să crească semnificativ până în 2050 / Între cauzele atribuite acestei boli se numără alimentaţia necorespunzătoare 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Apa plată vs. apă minerală: Ghid complet pentru hidratare sănătoasă / Tania Fântână (nutriționist): „Unele ape minerale conțin sodiu ridicat, ceea ce poate fi dăunător copiilor mici sau celor cu hipertensiune sau afecțiuni renale” 25 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este dieta Dukan/ Un expert demontează miturile despre acest plan alimentar bazat pe proteine, ce promite slăbire rapidă și spectaculoasă 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șapte alimente recomandate de cardiologi pentru o inimă sănătoasă / Ar trebui să le includem în dieta noastră pentru a evita problemele cardiace 24 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un studiu publicat de prestigiosul British Medical Journal asupra beneficiilor oţetului pentru slăbire a fost invalidat şi retras 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu (cardiolog) trage un semnal de alarmă asupra unei situații grave: „Bei băuturi energizante doar dacă vrei să te sinucizi. Riscul apare chiar și atunci când bei una, până la 10 astfel de băuturi pe lună” 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sunt eficiente aplicațiile care îți dau date despre compoziția produselor alimentare? Nutriționist: „Aceste aplicații determină cumpărătorii să se concentreze pe alimente individuale, nu pe dietă în ansamblu” 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce sunt superalimentele și cum le integrăm corect în dieta zilnică / Tania Fântână (nutriționist): Superalimentele nu sunt un „miracol” care rezolvă singure problemele de sănătate 24 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bune uleiuri pentru dieta keto, testate de nutriționiști: De la ulei de măsline la ghee și nuci de macadamia 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetătorii au descoperit marinada care poate face grătarul mai sănătos / O simplă marinare de doar câteva ore în bere poate reduce compușii carcinogeni din carne cu până la 53% 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 moduri delicioase de a adăuga brânza de vaci în meniul tău, pentru a-l face mai sățios și sănătos/ Nutriționiștii o recomandă în sosuri, piureuri, aluat de clătite sau smoothie-uri, pentru un aport suplimentar de proteine 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cel mai nociv tip de brânză pentru sănătatea inimii, potrivit unui cardiolog / „Brânzeturile procesate și cele tari, cu conținut ridicat de grăsimi, sunt mai bogate în grăsimi saturate și sare” 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Orezul: între mituri și adevăruri. Ce trebuie să știi înainte să îl pui în farfurie / Tania Fântână (nutriționist): Nu orezul în sine îngrașă, ci cantitatea și modul de preparare 23 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cercetătorii britanici au comparat alimentele bio și cele convenționale: Ce diferențe au găsit la gust și nutrienți 22 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta keto ar putea reduce simptomele depresiei / Participanții la un studiu au înregistrat o scădere de 70% a simptomelor în doar 10–12 săptămâni 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Medic stomatolog: Am observat o diferență colosală între copiii hrăniți cu mâncare gătită în casă și cei care consumă dulciuri și alimente rafinate 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Totul despre pak choi, varza chinezească, superalimentul asiatic bogat în vitamine și minerale/ Ce o face specială, cum să o alegi și să o conservi, dar mai ales de ce să o consumi 22 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
De ce unele persoane cu obezitate sunt mai protejate de diabet şi boli cardiovasculare? Cercetătorii au descoperit indicii genetice care explică de ce obezitatea afectează diferit oamenii 22 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre tofu: de la rețete simple la beneficii pentru sănătate / Tania Fântână (nutriționist): „Este un aliment versatil, bogat în proteine vegetale, prietenos cu silueta” 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Longevitatea nu este noroc, este strategie: Hrana celor care trec de 90 de ani se bazează pe legume, leguminoase, cereale integrale, nuci și ulei de măsline / Populațiile longevive practică Hara Hachi Bu, principiul de a mânca până când sunt 80% sătui 22 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1141 vizualizări
Nucile ar putea îmbunătăți calitatea somnului, arată un studiu recent 21 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De la broccoli la brânzeturi: alimente care pot anula sau amplifica efectul medicamentelor / Lista celor mai periculoase interacțiuni 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Motivul pentru care nu ar trebui să oferi copilului acadele și jeleuri / Dr. Iustina Stoian: „Sunt cele mai nocive. Afectează nu doar dinții, ci și pancreasul” 21 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ai auzit despre aluloză? / Este o alternativă la zahăr „fără calorii” care, potrivit nutriționiștilor, ar putea susține controlul greutății / Nu este considerată un îndulcitor artificial 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce unii oameni se îngrașă și alții nu, deși mănâncă la fel? / Cercetătorii au descoperit că totul ține de microbiomul intestinal, pe care, din fericire, îl putem modifica prin dietă personalizată 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționist, despre cel mai bun mic dejun pentru copii: „Dacă îi dai un bol de cereale dimineața, la prânz o să facă hipoglicemie”/ Iată ce ar trebui sa mănânce cei mici dimineața, înainte de a merge la școală 20 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 3468 vizualizări
Cum te poate ajuta reamenajarea bucătăriei să SLĂBEȘTI / Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit cum putem scăpa de „mâncatul fără să ne dăm seama” 20 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De ce nu e bine să dăm lapte copiilor seara / Medic stomatolog: „Îngroașă mucusul și vulnerabilizează căile respiratorii ale copilului” 20 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum să prepari un prânz în stil mediteraneean, în doar 10 minute, fără să ai nevoie de o rețetă complicată / Pune cerealele integrale în centru, adaugă proteine și umple farfuria cu legume 20 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Dieta la 20–30 de ani: Reguli simple și smart pentru energie și sănătate pe termen lung, împărtășite de nutriționistul Tania Fântână 20 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un studiu realizat de cercetători afiliați Harvard arată că ora la care mănânci îți poate influența longevitatea: „Orele de masă mai târzii sunt asociate cu probleme de sănătate și risc crescut de mortalitate” 20 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mănânci în timpul menopauzei ca să ameliorezi simptomele specifice? / O nutriționistă te sfătuiește să eviți cofeina și ultraprocesatele. Alege, în schimb, cereale integrale, somon, macrou, lactate, broccoli 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Dr. Iustina Stoian: „Merele fac un cleaning natural, iar morcovii și țelina apio stimulează masticația și hidratarea” 19 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Pentru fiecare oră în care amâni micul dejun, riscul de deces crește cu până la 11%, conform unui studiu / Cercetătorii avertizează: cu cât iei prima masă a zilei mai târziu cu atât crește riscul de boli și deces prematur 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1681 vizualizări
Semințele de chia pot provoca alergii, constipație și iritații ale pielii? Dacă ai diabet, hipertensiune sau probleme cu tiroida, cere sfatul unui medic înainte de a folosi semințe de chia 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1584 vizualizări
Tempeh, cea mai bună proteină pentru rezistența la insulină, potrivit specialiștilor/ Experții în sănătate spun că este o proteină vegetală completă, bogată în fibre și compuși cu efect antioxidant și antiinflamator 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Ce rol are alimentația în dezvoltarea dinților copiilor/ Dr. Iustina Stoian (pedodont): „Tot ce sădim acum în obiceiurile copiilor noștri este ceea ce vor cultiva mai departe” 18 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bune legume de toamnă și ce beneficii pentru sănătate aduc/ Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm dolveac, sfeclă, morcovi și alte câteva legume colorate, gustoase și nutritive, specifice acestui sezon 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 10054 vizualizări
Dictatura proteinei: chiar trebuie să o includem la fiecare masă? Nutriționistă: „La sportivi sau femei la menopauză putem fi mai stricți, dar în general populația nu are deficit de proteină, ci dimpotrivă” 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Cum să alegi cea mai sănătoasă “carne” pe bază de plante/ O nutriționistă spune că o astfel de dietă poate ajuta la reducerea inflamației, întărirea imunității, reducerea riscului de boli de inimă și diabet și chiar te-ar putea feri de anumite tipuri de cancer 17 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Medici: Obezitatea la copii nu se tratează cu interdicții alimentare, ci prin controlul hormonilor 17 septembrie Redacția 0 comentarii