Care este cel mai bun ceai împotriva balonării / Nutriționiștii explică de ce funcționează: „Calmează tractul digestiv” 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Fructele sunt bomboanele naturii. Consumați-le cu atenție” / Care sunt cele 9 fructe recomandate pentru o viață mai lungă, conform unui chirurg cardiolovascular / Ce spune despre avocado, măsline și rodii 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Alimente antiinflamatoare pe care merită să le ai în meniu / De la fructe de pădure și până la pește gras și turmeric 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
„Oamenii sunt ca niște portofele ambulante pentru companii” / Ce alimente ne fac cu adevărat fericiți. Culmea, nu e vorba nici de înghețată și nici de fast-food 25 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Postul intermitent afectează funcțiile cognitive? Un nou studiu pune lucrurile într-o nouă perspectivă 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Fibrele, aliatul surprinzător împotriva accidentului vascular cerebral / Ce alimente sunt în top, conform unui studiu 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii 1310 vizualizări
Ce ai alege între un suc și o gogoașă? / Ai fi surprins, dar nutriționiștii te avertizează că sucurile au mai mult zahăr decât gogoașa 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Uleiul de măsline este sigur pentru gătit? Ce spune, de fapt, știința 24 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Ai folosi apă de gură cu… usturoi? / Oamenii de știință au descoperit că aceasta ar putea fi foarte eficientă / Care este explicația 24 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul banal care te poate ajuta să slăbești în doar patru săptămâni / Bonus: Este recomandat pentru sănătatea inimii 24 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2124 vizualizări
Dieta care poate reduce riscul de cancer. 5 alimente pe care nutriționiștii oncologi le au mereu în bucătărie / „Fiecare pas mic către o farfurie mai bogată în legume poate face o diferență reală în timp” 24 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Regimul alimentar şi boală cardiacă: dieta vegetariană susţine funcţia vaselor mici ale inimii la persoanele cu hipertensiune, sugerează un nou studiu 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Este sigur să folosești medicamente pentru slăbit, precum Ozempic sau Wegovy, în timpul alăptării? / Ce spun medicii și studiile 23 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tulburările de alimentaţie pot creşte riscurile pentru sănătate chiar şi la un deceniu după diagnostic, indică un studiu 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Nu e vorba de voință, ci de biologie” / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce mâncăm prea mult și cum ne păcălește creierul 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Vrei să rămâi lucid până la adânci bătrâneți?/ Atunci mănâncă ouă, carne, peste, spanac, avocado și alte câteva alimente ce conțin o vitamină ce reduce riscul de demență cu 49% 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Oamenii de știință au descoperit un risc surprinzător pentru sănătate al dietei bogate în proteine / Dacă ai peste 55 de ani, excesul de proteine poate duce la infarct, AVC sau chiar deces 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul acestui aliment poate crește riscul de cancer pancreatic/Nu face abuz de carne roșie și gătește-o după regulile nutriționiștilor, dacă vrei să te menții sănătos 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Prebiotice versus Probiotice: Care sunt mai importante pentru sănătatea intestinului? / Răspunsul specialiștilor / Motivul pentru care e bine să mănânci ovăz, usturoi, ceapă, praz, sparanghel și cereale cu tărâțe 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă bem chefir în fiecare zi/ Cardiolog: „Și-a câștigat faima de cel mai sănătos tip de iaurt, nu este doar o modă”/ Când NU ar trebui consumat 20 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
Alege cu grijă murăturile. Nu toate sunt benefice pentru sănătatea intestinului / De ce este important modul de preparare 20 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 smoothie-uri pentru un boost de vitamine și minerale / Tania Fântână (nutriționist): Shake-urile ne ajută să ne hidratăm 20 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
8 fructe cu cel mai mare conținut de grăsimi. Avocado, măslinele și rodia se numără printre ele / Cât de sănătoase sunt cu adevărat 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de cereale integrale este încă foarte scăzut în România, arată studiile / Aportul mediu zilnic este de doar o porție, deși nutriționiștii recomandă trei 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Un nou studiu arată că mâncatul pe fond de stres crește pofta de dulciuri / Mai mulți experți explică modul în care putem opri acest cerc vicios 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 surse de proteine pentru vegetarieni / Tania Fântână (nutriționist): „O alimentație vegetariană poate asigura fără probleme necesarul de proteine, atâta timp cât există varietate, echilibru și atenție la combinații” 19 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci sfeclă în fiecare zi / „S-a demonstrat că sfecla joacă un rol în prevenirea cancerului” 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce cafeaua îți poate influența anxietatea? / Un specialist în medicină integrativă, un nutriționist și un psiholog te învață cum să bei cafea și să nu devii anxios 18 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 „sfaturi secrete” pe care le dau clienților mei, în calitate de nutriționist / Tania Fântână: Nimic nu e interzis, dar trebuie să fii atent la combinații și la mărimea porției 18 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 1002 vizualizări
Ustensilele de copt din silicon ar putea elibera substanțe chimice în alimente / Potrivit unui nou studiu, compușii numiți siloxane ciclici din aceste ustensile din silicon pot migra în alimente 17 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutrienții de care ar trebui să îi pese fiecărui bărbat cu vârsta de peste 40 de ani / Specialiștii spun că alimentele ultraprocesate trebuie să fie maximum 10% din totalul caloriilor zilnice, iar pentru sănătatea prostatei recomandă grapefruit roz și roșii 17 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un nou studiu american arată legătura dintre alimentele ultraprocesate și riscul crescut de polipi intestinali la femeile sub 50 de ani 17 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
7 alimente pe care le recomand mereu pentru micul dejun, ca nutriționist / Tania Fântână: „Nu poți mânca ouă sau brânză sau ovăz tot anul” 17 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 80336 vizualizări
Cafeaua de dimineață poate avea un beneficiu absolut surprinzător asupra sănătății inimii/Potrivit unui nou studiu, denumit DECAF, o cană de cafea poate preveni revenirea fibrilației atriale 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un nou studiu arată că îndulcitorii artificiali ar putea ajuta la pierderea în greutate / Cu rezultate incerte și modeste, noul studiu întărește ideea că îndulcitorii artificiali nu sunt magici și trebuie consumați cu moderație 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șase tipuri de fructe uscate pe care pacienții cu diabet ar trebui să le evite / Sunt prea bogate în zaharuri și provoacă creșteri bruște ale glicemiei 16 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Știai că poți deveni alergic la carne, dacă ai fost mușcat de o căpușă?/Ce schimbări în dietă trebuie să facă persoanele cu sindromul alfa-gal, generat de o moleculă inoculată prin mușcătura de căpușă 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu explică de ce este recomandată cafeaua cu lămâie: „Are gust excelent și înseamnă mai puțină balonare, digestie mai bună și energie care ține” 16 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 alimente pe care un nutriționist le are întotdeauna în frigider / Tania Fântână: „Le combin, le reinventez și mă bucur de ele în fiecare zi” 16 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Pierderea în greutate ar putea inversa evoluția diabetului / Care este legătura dintre obezitate și diabet și cum schimbările de stil de viață pot duce la remisie 15 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Scorțișoara, condimentul care stimulează sănătatea creierului și luptă cu bacteriile / Ajută dacă e consumat în cantități medii, însă excesul este toxic 15 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Motivul pentru care postul negru nu este recomandat toamna / Tania Fântână: „Sănătatea nu se obține prin lipsă, ci prin echilibru și hrană potrivită” 15 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cartofii, dovlecii și cartofii americani sunt pe lista scurtă de legume ideale în sezonul rece. Care e diferența dintre ele? Există un învingător absolut? 14 noiembrie Laura Soare 0 comentarii
Ce să mănânci când iei masa în oraș, dacă folosești medicamente de slăbit? / Restaurantele și-au adaptat meniurile, au făcut porții mai mici și băuturi mai slab calorice 14 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un fenomen mai puțin știut despre proteine, vegetale și animale deopotrivă: unele ajung nedigerate în intestin și amplifică riscul general de inflamație și tulburări metabolice prin modificarea florei microbiene, a scos la iveală un studiu recent 14 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tartină cu avocado sau cu unt de arahide: Care este cu adevărat sănătoasă? / Răspunsul nutriționiștilor 14 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4724 vizualizări
Pare ciudat, dar există o legătură între starea pe care o ai după ce te ridici de la masă și nivelul de oboseală/ Cardiolog: „Dacă termini de mâncat și nu simți nevoia să te odihnești, înseamnă că în noaptea dinainte ai dormit bine” 13 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
Cercetătorii au identificat 3 diete care pot fi asociate cu un risc mai scăzut de cancer de colon/ Toate au în comun alimentele antiinflamatoare 13 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2008 vizualizări
Fasolea, vedeta noului trend pe TikTok, poate face mai mult rău decât bine / Specialiștii explică de ce stomacul are nevoie de timp să se adapteze 13 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Slab calorice, dar bogate în nutrienți: beneficiile semințelor de cânepă / Sunt ideale pentru vegetariani, vegani și sportivi 13 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii