Cum rezolvi problema pachețelului cu mâncare pentru școală. Idei sănătoase și strategii eficiente care elimină tentația junk food 21 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Alimente asociate cu creșterea riscului de cancer la tineri / Cazurile de acest fel s-au înmulțit de la an la an 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Ai ciuguli mereu ceva? Iată câteva sfaturi de la un nutriționist pentru a scăpa de senzația de foame și a te simți sătul 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Shot-uri de „energie” pe care să le prepari rapid în casă pentru micul dejun, recomandate de nutriționistul Tania Fântână 21 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Nutriționist: Consumul de ouă crude nu este periculos pentru sănătate/ Pericolul este în coajă/ La ce trebuie să fim atenți 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Bei mai mult de patru cești de cafea pe zi? Acest lucru „crește riscul de accident vascular cerebral”, arată o nouă cercetare / Ceaiul, pe de altă parte, are efectul opus 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
7 alimente care pot declanșa crizele de ulcer/ Nutriționiștii te sfătuiesc să te ferești de alcool, cafea, alimente grase și picante, dar și de ciocolată și citrice 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Micul dejun care nu balonează! Gastroenterologii au făcut un top al alimentelor care nu provoacă disconfort abdominal/ Ovăzul, ouăle și banana, în fruntea listei 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie: Sosuri de bază/ Sosul bechamel, cum se prepară și trucuri ca să-ți iasă perfect, fără cocoloașe / Rețetele Juanitei 19 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Totul despre nitrați, care sunt esențiali în sănătatea noastră, dar pot fi în egală măsură cancerigeni/Diferența o face sursa acestora și cantitatea/Recomandările specialiștilor pentru un consum sigur 19 octombrie Redacția 0 comentarii
STUDIU Când au devenit oamenii capabili să consume amidon: Genele care ne permit să mâncăm spaghete și cartofi prăjiți au apărut cu sute de mii de ani înaintea agriculturii 19 octombrie George Mănescu 0 comentarii
14 salate calde pentru zilele răcoroase de toamnă. Rețete nutritive și savuroase recomandate de nutriționistul Tania Fântână / Alternative excelente la celebrele salate cu ton sau cu roșii și brânză 19 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
23 de legume cu un conținut scăzut de carbohidrați, prietenoase cu dieta ketogenică/Aceste alegeri alimentare vă pot feri de cancer, boli de inimă și multe alte afecțiuni 19 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Colesterolul este o problemă? Iată 6 alimente care îți pot pune sănătatea în pericol și 6 care nu conțin colesterol/ Albușul de ou, carnea de pui, tonul și fasolea te pot ajuta să-ți menții inima sănătoasă și să fii ferit de accident vascular cerebral 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Paul McCartney, 82 de ani și radiază de sănătate/ Secretele sale sunt alimentele de origine vegetală cu multe fibre și proteine și băuturile din soia sau ceai japonez 19 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce unii oameni nu pot bea lapte/Lactoza este o componentă naturală a laptelui, importantă în special în timpul copilăriei/Beneficiile și dezavantajele eliminării lactozei din alimentație 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune alimente pentru micul dejun, recomandate de specialiști/Cei care sar peste această masă au un risc mai mare de diabet sau boli de inimă 18 octombrie Angela Sabău 1 comentarii
Peste 185.000 de elevi de clasa a III-a vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase / Programul susținut de Ministerul Educației se va derula în 6.000 de școli primare 18 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ceaiuri care pot ajuta la ameliorarea simptomele menopauzei/Menta, mușețelul, salvia, urzica și alte câteva plante vă pot ameliora bufeurile, anxietatea, insomnia și alte tulburări specifice acestei perioade/ Astăzi este Ziua Internațională a Menopauzei 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mici secrete cum să congelezi și să decongelezi pâinea pentru a evita risipa 18 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO Cam toate restaurantele în Spania au un meniu de prânz la preț fix. Poți alege un aperitiv, un fel principal, un desert și o băutură. Există opțiuni populare pentru angajați și pensionari, dar și meniuri ale localurilor de lux 18 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Vânzările de pungi cu alimente destinate copiilor mici și bebelușilor au înregistrat o creștere spectaculoasă de 900% în ultimii ani / Medicii și nutriționiștii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung asupra alimentației, igienei dentare și sănătății generale a copiilor 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieteticienii dezvăluie care sunt cele șase tipuri de brânzeturi pe care le recomandă pentru pierderea în greutate/ Brânza de vaci, în fruntea top-ului, urmată de brânza elvețiană și mozzarela 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nutriționista lui Rafael Nadal: Acestea sunt cele trei alimente pe care Rafa nu le consumă niciodată/ Tenismenul și-a modificat în urmă cu un an regimul alimentar și urmează o dietă antiinflamatorie 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână te învață cum să nu te îngrași în weekend / Ai grijă la mâncatul emoțional și fii moderat cu alcoolul 18 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Dieta corectă, sportul și viața socială ajută sănătatea mentală/ Studiul cercetătorilor de la cel mai mare spital din Barcelona sugerează că dieta mediteraneeană reduce riscul de depresie 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimente care ajută la prevenirea cancerului pulmonar/Merele, roșiile și usturoiul sunt în top/Alte alimente sunt de evitat 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Dacă mânânci mai puțin, trăiești mai mult, aceasta este regula generală/ Dar există și nuanțe și un studiu recent le explică/ Relația dintre post și longevitate este mai complexă decât credeam 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Miso, ingredientul japonez cu gust umami. Cum se prepară, cum alegi și cum folosești miso / Este adăugat la spaghete, supe și mâncăruri cu legume și oferă o aromă foarte specială produselor de patiserie. În plus, este și foarte bogat în nutrienți 17 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Cea mai scumpă pâine din lume / Preparatul de lux a brutarului Juan Manuel Moreno costă 1.480 euro și are doar 400 de grame! Procesul de gătire durează 18 ore 17 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cum ajuți un fruct de avocado să se coacă după ce l-ai cumpărat. Dar dacă l-am tăiat și e prea crud? / Ce sunt fructele climaterice 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Este cafeaua instant bună pentru tine?/ Specialiștii spun că ea poate îmbunătăți funcția cognitivă, te poate feri de depresie și de sindrom metabolic/ Totul este să nu faci excese 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre gustările de tip „Jerky” / Sunt o sursă excelentă de proteine și au un conținut scăzut de carbohidrați, afirmă nutriționistul Tania Fântână 17 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bogate alimente în vitamina K, esențiale pentru un stil de viață sănătos/Supranumită vitamina de coagulare, lipsa ei poate provoca probleme de sănătate 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimentul pe care îl recomandă endocrinologii pentru oase puternice/Laptele nu e singura sursă bună de calciu 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Cele mai „rele” 6 alimente care îți vor înfunda arterele dacă sunt consumate frecvent/ Trei nutriționiști te avertizează: Cresc riscul de boli de inimă și accident vascular 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Lactatele favorizează mucusul și tusea? / Alergologii și specialiștii în imunologie spun că doar persoanele cu alergii au astfel de probleme după ce mănâncă lactate 16 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci grupe de alimente ușor de digerat/Indiferent că suferiți de afecțiuni digestive sau doar o indigestie ușoară, aceste alimente sunt întotdeauna o opțiune bună, pentru a oferi o pauză sistemului digestiv 16 octombrie Redacția 0 comentarii
5 fructe uscate care ajută la reducerea nivelului de acid uric în mod natural/ Mănâncă nuci, curmale, caju, fistic și migdale și evită carnea roșie, organele, fructele de mare, sucurile acidulate și alcoolul, dacă vrei să fii ferit de gută sau pietre la rinichi 16 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pledoarie pentru gătitul acasă și pentru mâncarea sustenabilă, de Ziua Internațională a Alimentației / Recomandări de la doi reprezentanți HoReCa de top din Italia 16 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Batoane de fructe și nuci vs. ciocolată: Care este alegerea ideală pentru o gustare sănătoasă și sățioasă, potrivit nutriționistului Tania Fântână 16 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
O cercetătoare a revoluționat ideea de slăbire, după ce a inventat dieta Rolls Volumetrics, bazată pe alimente ce reduc foamea/Alege proteine slabe, lactate degresate, fructe și legume și cereale integrale, pentru că sunt sățioase, au mult volum și puține calorii 16 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cele mai bune și cele mai rele alimente când vorbim despre inflamația din corp/ O expertă în nutriție explică ce tip de inflamație este cea mai periculoasă 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Diabetul gestațional: Un medic internist a identificat nouă moduri de a reduce nivelul zahărului în timpul sarcinii/Mănâncă cereale integrale, fructe și legume, proteine slabe și nu uita să te hidratezi și să faci mișcare, pentru a preveni creșterea glicemiei 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un cardiolog spaniol ne sfătuiește: „Iată ce trebuie să faci pentru a trăi până spre 120 de ani”. În Spania sunt peste 20.000 de persoane care au trăit mai mult de un secol 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Care sunt cele mai sănătoase diete pentru inimă/Dieta mediteraneană este în top, însă nu e singura 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Cea mai sănătoasă dietă pentru vindecarea ficatului gras/Carnea slabă, peștele, ouăle, tofu, fasolea, fructele și cerealele integrale pot ajuta la menținerea și/sau redobândirea sănătății ficatului 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trucuri pentru a mânca mai încet/ Dacă mesteci mai mult, vei consuma cu siguranță mai puțină mâncare/ Ce este mindful eating 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Conopida, o idee grozavă pentru curele de slăbire! /Bogată în fibre și săracă în calorii, conopida este sățioasă, conține nutrienți antioxidanți și sprijină arderea grăsimilor 15 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
6 lucruri pe care să le mănânci pentru a-ți reduce riscul de cancer – cercetător care a învins de două ori această boală 15 octombrie Ioan Radu 0 comentarii