Oaia românească primează pe masa algerienilor / Ei au contribuit decisiv la creșterea cu aproape 30% a exportului de ovine vii din România pe piețele terțe în prima jumătate a anului 2025 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii 7013 vizualizări
Comisia Europeană a autorizat astăzi utilizarea unei varietăți de soia modificată genetic în produsele alimentare și furaje. Nu a fost însă autorizată și cultura respectivului soi 4 iulie Laura Soare 0 comentarii
AFIR lansează o platformă informatică pentru digitalizarea completă a proceselor de finanţare în mediul rural 4 iulie Redacția 0 comentarii
UNCSV: Cooperativele au demonstrat că reprezintă singura şansă pentru dezvoltarea agriculturii durabile 4 iulie Redacția 0 comentarii
Cel mai mare proiect de monitorizare a apelor de suprafață din lume începe pe fluviul Dunărea, anunță autoritățile bulgare 4 iulie Redacția 0 comentarii
România încheie anul comercial 2024/2025 pe primul loc în Uniunea Europeană la exportul de grâu comun, orz și porumb / Cantitățile totale, mai mici decât în anul anterior 4 iulie Filip Constantin 2 comentarii 8524 vizualizări
Din istoria agriculturii I Piperul și șofranul, comercializate la nord de Dunăre încă din sec. XV / Ce produse agricole erau în vremea lui Mircea cel Bătrân 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | Ce „calități” trebuie să aibă cartoful pentru a fi folosit în restaurant / „Căutăm acei cartofi din care să poată fi tăiate segmentele acelea lungi, consistente, cu gust bun și care să reziste la prăjire” 4 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Apel de proiecte agrifood inovative în cadrul unei inițiative a companiei Barilla. Direcțiile pe care le vizează ediția 2025: reziliența culturilor de busuioc, controlul producției în industria alimentară și îmbunătățirea gestiunii în retail 3 iulie Laura Soare 0 comentarii
Cine este fermierul Ciprian Olteanu, noul președinte al Clubului Fermierilor Români / Implicat în agricultura mare, el folosește combine cu senzori, drone și irigații inteligente 3 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii 5548 vizualizări
FOTO | Cum sunt pregătiți studenții pentru noile provocări ale agriculturii regenerative / Summitul „Agro Generația Nouă”, parteneriat între antreprenorii din Agricultura (CATA) și studenții de la Universitatea din Constanța 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Producția de lapte de vacă din zona de nord a Italiei, mai scăzută cu 10-15% din cauza căldurii extreme. Ce daune a făcut arșița prelungită la nivelul culturilor agricole 3 iulie Redacția 0 comentarii
APIA a plătit aproape 2,5 milioane de lei ca ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor 3 iulie Redacția 0 comentarii
Tulcea: Administraţia Deltei face apel la pescari să nu folosească setcile cu ochiuri mai mici de 70 mm 3 iulie Redacția 0 comentarii
Ar putea fi cafeaua obținută în laborator o soluție la creșterea continuă a costurilor și provocările ambientale care complică lanțul său de producție? 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Ce fel de ulei folosește la prăjit lanțul de fast-food KFC / Bogdan Cheța (Sphera Group): „E un mix cu performanțe superioare, care dă și gust foarte bun produsului după prăjire” 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ciprian Olteanu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români / Este absolvent al programului „Tineri lideri în agricultură”, dedicat tinerilor care vor să preia ferma de la părinți 2 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Analiza industriei porcului, săptămâna 26: Etichetare transparentă pentru produsele care imită carnea / Virus PPA din Calabria în Westfalia / Fermierii vietnamezi nu se grăbesc să-și vaccineze porcii – Dr. Abraham 2 iulie Tiberiu Abraham 0 comentarii
După Franța, au fost identificare focare de dermatită nodulară contagioasă și în Italia 2 iulie Redacția 0 comentarii
54 de milioane de euro pentru comunitățile pescărești, sprijin pentru dezvoltare locală durabilă. Apel de proiecte din partea Ministerului Agriculturii 2 iulie Redacția 0 comentarii
Crește constant consumul de vin Prosecco în Franța, în detrimentul Champagne. Acest vin italian prinde și la tineri, care tendențial consumă mai puțin vin 2 iulie Redacția 0 comentarii
Beneficiarii schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu şi climă” pot depune cereri de plată până la 30 iulie, inclusiv, informează APIA 2 iulie Redacția 0 comentarii
Recolte peste așteptări în Caraș-Severin, în ciuda secetei din Banat / „Rezultatele bune sunt obținute în special acolo unde fermierii au respectat tehnologiile de cultură” 2 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Pagube de milioane de lei în livezi: Fermierii afectați de înghețul din primăvară ar putea primi 3.000 de euro pe hectar 2 iulie Redacția 0 comentarii
Ceapa de Buzău „Bot de vulpe”, soi pierdut şi recuperat din SUA, înscris în Catalogul european 2 iulie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | „Ladies&Business”, Episodul 5 | După ani petrecuți în multinaționale din București, Iulia Blagu a ales să revină în Urziceni și să-și croiască propriul drum în agricultură: „Mergem înainte, dar cu bolovani legați de picioare!” 2 iulie Adrian Bunea 0 comentarii
VIDEO | De unde provin cartofii de la KFC? / Lanțul de restaurante folosește 6.000 tone de cartofi congelați pe an / Bogdan Cheța (Sphera Group): „Suntem în curs de dezvoltare a unui produs cu un furnizor din Harghita” 2 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Din poarta echipei naționale, direct în solar: Ciprian Tătărușanu și drumul său de la fotbal la agricultură bio / Cultivă împreună cu un prieten-asociat soiuri diverse de dovleci și dovlecei bio 1 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Danemarca preia, de marți, președinția Consiliului UE și are un „plan de acțiune pentru alimentele pe bază de plante”, precum și o „strategie proteică” la nivel european / În paralel, Parlamentul European apără denumirile tradiționale ale cărnii 1 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum vede mediul de afaceri programul de guvernare. Vlad Popescu, Norofert: Creșterile de taxe vor duce unele operațiuni în zona gri 1 iulie Economedia 0 comentarii
Nou acord privind importurile de produse agricole între Uniunea Europeană și Ucraina 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum poți deveni furnizor de carne de pui pentru KFC / Bogdan Cheța (Sphera Franchise Group): „Totul pornește cu un acord de confidențialitate pe care îl semnăm cu furnizorul, după care i se prezintă cerințe de ordin cantitativ și calitativ” 1 iulie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Criza uleiului de măsline este atât de gravă în Grecia încât hoţii au ajuns să fure tot măslinul, lăsând doar ciotul, iar alteori dispar cu ramurile încărcate cu măsline 30 iunie Redacția 0 comentarii
Siegfried Mureşan: Politica Agricolă Comună şi Politica de coeziune rămân priorităţi ale României în viitorul buget multianual al UE 30 iunie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV | Cristina Cionga (Forumul APPR): Propunerea de ridicare a pragului de eligibilitate pentru bani europeni de la 1 la 2 ha trebuia dezbătută public! / 210.000 de beneficiari, dintre cei peste 713.000, ar fi scoși din sistem / Propunem un mecanism național de reasigurare agricolă! 30 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Franţa a detectat primul focar de dermatoză nodulară contagioasă a bovinelor 30 iunie Redacția 0 comentarii
INS: Producţiile de carne de bovine, porcine şi ovine, în scădere în 2024; avans la producţia de carne de pasăre 30 iunie Redacția 0 comentarii
Noi burse pentru pregătirea tinerilor pentru a deveni specialişti în domeniul agricol 30 iunie Redacția 0 comentarii
O fostă seră de legume din Georgia, reconvertită la producția de căpșuni pe întreaga durată a anului. Producția se realizează în sistem hidroponic, folosind doar energie geotermală 30 iunie Redacția 0 comentarii
Primul parc agrofotovoltaic din Iași: investiție spaniolă pentru energie verde și agricultură sustenabilă 29 iunie Redacția 0 comentarii
Curmale chinezești, cultivate cu succes în Oltenia, la Dăbuleni. Merg mai bine decât fructele tradiționale, afectate de fenomenele meteo extreme 29 iunie Redacția 0 comentarii
Ciprian Tătărușanu, fostul portar al naționalei de fotbal a României, investește într-o afacere agroalimentară 29 iunie Redacția 0 comentarii
În condițiile declinului pieței americane, Impossible Foods vrea să aducă burgerii din carne de laborator în meniurile din Europa până la sfârșitul anului 29 iunie Redacția 0 comentarii
Noile Tehnici Genomice, discutate pentru a doua oară în cadrul unui trilog european ( Parlament, Comisie, Consiliu ) / Divergențe privind brevetarea și etichetarea plantelor obținute prin editare genetică 29 iunie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | KFC dezvăluie cum ajung celebrele aripioare la dimensiunile „perfecte”: „Găsim acei pui care au aripa exact în specificațiile pe care le dorim” 28 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1047 vizualizări
Din cauza costurilor prohibitive, micii fermieri nu au acces la sistemele big data, care încep să determine schimbări majore în sectorul agrifood 27 iunie Redacția 0 comentarii
Amendă de 25.000 de lei dată de Garda de Mediu unei ferme din județul Bistrița-Năsăud 27 iunie Redacția 0 comentarii
Crescătoriile de vaci din nordul Italiei sunt în alertă din cauza căldurii. „Pentru a face față schimbărilor climatice, sunt necesare mai multe fonduri” 27 iunie Redacția 0 comentarii
Date Eurostat: Numărul animalelor din ferme continuă să scadă / Creșterea importurilor de carne din afara UE, la prețuri inferioare celor oferite de producătorii intracomunitari, printre cauze 27 iunie Adrian Bunea 0 comentarii
Exclusiv | „Măsurile pentru agricultură anunțate de noul guvern par o compilație de slide-uri PowerPoint reciclate” / Analistul Gabriel Razi demontează programul agricol al Guvernului Bolojan/ „Par linii scrise în grabă cu ChatGPT, în seara dinaintea publicării” 27 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii