Chimia din spatele mierii de albine. De ce se păstrează mierea intactă atât de mult timp și nu fermentează 2 iulie Redacția 0 comentarii
Maramureş: Prima ediţie a târgului „Produs de România” – zeci de standuri cu produse tradiţionale, la sfârșitul acestei săptămâni, la Baia Mare 2 iulie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană lansează o nouă strategie pentru ca blocul comunitar să devină lider mondial în domeniul științelor vieții până în 2030 / Se dorește stimularea inovațiilor în domeniul alimentelor și al producției durabile 2 iulie Redacția 0 comentarii
Cum va arăta o masă obișnuită în 2050? Un futurolog și un climatolog au elaborat un scenariu în care mâncarea va fi mult diferită dar devine mijloc de socializare. Masa în familie recâștigă teren grație valențelor sale afective 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
România ajunge în finala celor mai bune companii bio din Europa, cu produse apicole și o companie de retail din Bucovina 2 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii 1893 vizualizări
Un nou studiu face pentru prima dată legătura dintre metabolismul zahărului la nivel cerebral și boala Alzheimer 2 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Habitatele gonflabile, în care NASA vrea să călătorim și să trăim în viitor, au grădină și bucătărie 2 iulie Ioana Radu 0 comentarii
„Bateria alimentară” de la Galați, gustarea care înlocuiește o masă / Produsul va fi prezentat în Germania, în cadrul unei competiții europene dedicată industriei alimentare 2 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Amenzi pe litoral în valoare de 155.000 de lei, date de inspectorii ANPC / 6 decizii de oprire temporară a activităţii / S-au găsit inclusiv alimente expirate 1 iulie Redacția 0 comentarii
Top 16 cele mai spectaculoase restaurante din lume ca arhitectură, conform clasamentului Prix Versaille 2025, un premiu înființat de UNESCO 1 iulie Redacția 0 comentarii
Dacă mănânci seara brânză e posibil să ai coșmaruri. Un studiu sugerează o legătură între visele urâte şi intoleranţa la lactoză 1 iulie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 1 iulie | Ciocolata provine dintr-un fruct/ Boabele de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, sunt semințele unei păstai 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO / Dalai Lama, sărbătorit cu un tort supraetajat la a 90-a aniversare. Liderul spiritual al cultului budist urmează în general o dietă vegetariană dar mănâncă uneori și carne, din motive de sănătate 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Le confundă până și italienii, dar mozzarella și fiordilatte nu sunt același lucru. De unde vine confuzia 1 iulie Redacția 0 comentarii 1443 vizualizări
Parteneriat strategic pentru mediu: Lidl România și 3 ONG-uri continuă programul pentru o Dunăre curată (P) 1 iulie Viviana Anton 0 comentarii
Parfum cu aromă de branză, pui fript, pizza sau paste? După cele dulci, pe val în ultimii ani, industria cosmetică începe să scoată pe piață parfumuri inspirate din gusturi și rețete sărate 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Culturi ca lavanda, coriandrul, muştarul, năutul sau arborii energetici câştigă teren în regiunea Moldovei 1 iulie Redacția 0 comentarii
FAO distribuie semințe de sorg, mei, năut și mazăre populațiilor sărace din Africa în încercarea de a combate foametea și insecuritatea alimentară 1 iulie Redacția 0 comentarii
Ultima extravaganță a lui Kanye West: i-a plătit Biancăi Censori 250.000 de dolari ca să poarte lenjerie din dulciuri… pe care ulterior arhitecta a mâncat-o 1 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Favorizarea unei firme de catering trimite în judecată pe fostul director financiar şi fostul şef al Serviciului achiziţii de la Spitalul Judeţean Braşov/ DNA a investigat un potențial prejudiciu de peste 18 milioane de lei 1 iulie Redacția 0 comentarii
Utilaje agricole în valoare de 270.000 de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră / Un şofer a fost oprit după o urmărire cu drona 1 iulie Redacția 0 comentarii
Cu ce ne mai răcorim vara. Kakigōri, un fel de granita în variantă japoneză, mai fină decât cea siciliană 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agrifood – 30 iunie | Există țări fără ieșire la mare care sunt printre cei mai mari exportatori de fructe de mare/ Etiopia și Uganda, de pildă 30 iunie Redacția 0 comentarii
Harghita: Suprafeţele cultivate cu cartofi continuă să scadă. Micii producători cultivă numai pentru consum propriu 30 iunie Redacția 0 comentarii
Zece lucruri de știut despre veganism la vârsta copilăriei. Ce spun experții despre beneficii și riscuri 30 iunie Redacția 0 comentarii
Câte 40 de comisari ai Protecţiei Consumatorilor, detaşaţi săptămânal prin rotație până pe 17 august, pe litoral 30 iunie Redacția 0 comentarii
Guvernul UK a lansat un plan național de sănătate pe 10 ani prin care implică retailerii, printr-o inițiativă în premieră mondială, să promoveze alimentele sănătoase și să raporteze datele de consum 30 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cine sunt personajele mai mult decât discrete din firma Lanza & Baucina, care a organizat mega evenimentul nunții patronului Amazon la Veneția 30 iunie Redacția 0 comentarii
Fermierii, nemulțumiți de o prevedere din programul de guvernare/ Ar putea duce la falimentul micilor ferme de familie 30 iunie Redacția 0 comentarii
Românii reduc numărul de mese în oraș sau cheltuielile cu mâncarea în afara casei/ Patronii din HoReCa se tem că acest trend se va accelera odată cu majorarea TVA 30 iunie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns măruntaiele în smoothie-urile americanilor, după ce le detestau total. Organele, printre tendințele alimentare ale anului 2025 29 iunie Redacția 0 comentarii
Ministrul Economiei: Lucrările urgente de la Praid nu vor fi finalizate până la termenul asumat de 1 iulie. Realitatea e dureroasă, statul român a greşit cu bună ştiinţă 29 iunie Redacția 0 comentarii
Cum arată gastronomia Nikkei, în care se contopesc tehnicile japoneze cu ingredientele din Peru. O lecție despre cum unele preparate tradiționale câștigă valoare adăugată prin influențe externe, dar și despre adaptare la context 29 iunie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns merele mai scumpe decât portocalele pe rafturile românești? Fermier din Iași: “Cred că putem spune că e cel mai prost an” 29 iunie Redacția 0 comentarii
Vitamina C, soluţie promiţătoare pentru regenerarea pielii îmbătrânite, arată un studiu recent al unor cercetători japonezi 29 iunie Redacția 0 comentarii
Lot de piper la râşniţă, retras de la vânzare din magazinele Auchan din cauza prezenţei unui corp străin 29 iunie Redacția 0 comentarii
Zeci de fermieri au participat la un simpozion la Vaslui dedicat prezentării de tehnologii pentru păstrarea apei în sol 28 iunie Redacția 0 comentarii
Ai alergii alimentare? Iată ce trebuie să faci înainte să urci în avion 28 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Summitul „AgroGenerația Nouă”, organizat la Universitatea Ovidius din Constanța 28 iunie Redacția 0 comentarii
Țările cu cele mai bune vinuri din lume pentru 2025/ Franța, Italia și Spania pe primele trei locuri 28 iunie G4Media.ro 0 comentarii
Secetă la culturile de porumb şi grâu de toamnă în cea mai mare parte a ţării/ Prognoza agrometeo (Administraţia Naţională de Meteorologie) 28 iunie Redacția 0 comentarii
Circa 220 de hectare cultivate cu cereale, incendiate în Babadag/ Din fericire, pompierii au salvat trei ferme agricole şi una piscicolă 28 iunie Redacția 0 comentarii
Pudra de conuri de pin fermentate. Un condiment cu aromă care amintește de pădure, obținut de un chef italian care îl adaugă peste risotto 27 iunie Redacția 0 comentarii 1287 vizualizări
Curiozități agrifood – 27 iunie | Cea mai veche rădăcinoasă cultivată este taro, o legumă cu vechime de 10.000 de ani 27 iunie Redacția 0 comentarii
Marii retaileri din România critică o nouă prelungire-fulger a plafonării adaosului la alimente: „Maniera a rămas cea veche, cu postări seara și adoptări ziua următoare” 27 iunie Economedia 0 comentarii
Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR), scrisoare deschisă către autorități: Taxarea suplimentară a băuturilor răcoritoare va avea un impact negativ asupra investiţiilor în România 27 iunie Redacția 0 comentarii
Probleme privind gestionarea deşeurilor, deversările ilegale şi braconajul încă există în Delta Dunării, dar situația s-a îmbunătățit, anunță Garda de Mediu 27 iunie Redacția 0 comentarii
Economie circulară. Consorțiul Prosciutto San Daniele DOP inaugurează un sistem de reciclare completă a sării epuizate. Aceasta este transformată în produse antiderapante sau pentru tăbăcirea pieilor 27 iunie Redacția 0 comentarii
Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Remetea, Harghita/ Sunt afectați 28 de porci din rasa Mangaliţa 27 iunie Redacția 0 comentarii