Studiu: Mai mult ulei de măsline în dietă poate ajuta la reducerea riscului de a muri de demență 7 mai Redacția 0 comentarii
Piața afinelor: România, menționată într-o analiză realizată de site-ul freshplaza.com/ Ministerul Agriculturii și INS nu furnizează date publice despre cultura afinului / FAOSTAT: 800 ha cultivate în 2022 6 mai Redacția 0 comentarii
Armata italiană, solicitată să împuște 1.000.000 de mistreți / Producerea de carne în laborator, infracțiune de gradul doi, în statul Florida / Se apropie Grill Fest, cel mai mare eveniment de grătar și grill din estul Europei – Dr. Abraham, Analiza Pieței Porcului, Săptămâna 18 6 mai Tiberiu Abraham 0 comentarii
Scădere fără precedent a consumului de ulei de măsline în Uniunea Europeană / Producția și consumul de vin, de asemenea, în regres 5 mai George Mănescu 0 comentarii
Consumul de carne de vită și de porc, în scădere, în Uniunea Europeană / Crește cererea de carne de pasăre, inclusiv din import 4 mai George Mănescu 0 comentarii
Castraveții proaspeți din România au căutare pe piața germană / Vânzările au fost triplate anul trecut 4 mai George Mănescu 0 comentarii
Simbol al Învierii, oul roșu este și o invitație la a deveni mai buni lăsând în urmă greutățile 4 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce vinuri asociem la o masă tradițională de Paște: 5 experți ne recomandă pairinguri de încercat 2 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii 2238 vizualizări
Studiu: Înainte de apariția agriculturii, oamenii din Africa de Nord aveau o dietă bazată în mare măsură pe plante / Se credea că dieta vânătorilor-culegători era compusă în principal din proteine animale 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Spaniolii au mâncat peste un milion de tone de carne de porc / Scad vânzările de produse care imită carnea / Un retailer din Marea Britanie încheie un parteneriat cu procesatorii – Dr. Abraham, Analiza Pieței Porcului, Săptămâna 17 29 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Medic: În ultima vreme apar mulţi pacienţi sub 50 de ani, cu forme grave de cancer / Cancerele digestive, legate de modificarea obiceiurilor alimentare 28 aprilie Redacția 0 comentarii
De ce orezul lipicios cu mango este unul dintre cele mai iubite deserturi din Thailanda și cum l-a transformat rapperul Milli într-un simbol național 27 aprilie Redacția 1 comentarii
Analiză Economedia: Piața de ciocolată din România când prețul la cacao a atins cote record / Cine sunt jucătorii principali și câtă consumă românii 27 aprilie Redacția 0 comentarii
Medicii avertizează: Consumul excesiv de zahăr poate crește riscul de diabet! / Cum poate fi redus aportul de zaharuri 27 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Studiu: Jumătate dintre români vor cheltui mai puțin de 1.000 de lei pentru masa de Paşte / Aproape o treime comandă produsele „în principal online” 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Cafeaua nu se va ieftini prea curând / Fermierii din Vietnam, unde este produsă o treime din cafeaua Robusta, aşteaptă contracte mai avantajoase 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Producătorii de cacao din Ghana, majoritatea bătrâni, se plâng de veniturile scăzute în ciuda prețurilor record atinse de materia primă / Statul african, al doilea cel mai mare producător mondial 25 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
De ce nu are România restaurante cu stele Michelin, deși ar merita / Experții culinari arată cu degetul spre stat, care nu promovează gastronomia / Chef Adrian Hădean: Nu e la noi pentru că nu a avut pe unde să vină 25 aprilie Cosmin Dragomir 3 comentarii
Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele / Unele tipuri de ambalajele pentru alimente vor fi interzise din 2030 24 aprilie Redacția 0 comentarii
Raport: Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023 din cauza conflictelor / 282 de milioane de oameni au nevoie de asistenţă de urgenţă 24 aprilie Redacția 0 comentarii
Un studiu sugerează o posibilă legătură între anumiţi emulsifianţi şi riscul de diabet / Aceștia sunt aditivii cel mai des utilizaţi în industria alimentară 24 aprilie Redacția 0 comentarii
„Există un risc scăzut pentru sănătatea consumatorilor în ce privește expunerea estimată la reziduurile de pesticide din alimentele testate” – Raport EFSA 24 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Industria cărnii din Germania contracarează discursul ecologist al ministrului federal al Agriculturii / Purceii, la mare căutare în Europa / Abatoarele din Est se ceartă cu furnizorii de porci – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 16 22 aprilie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Vinul fără alcool, o noutate în industria mondială de sector, stârnește mari polemici în Italia / Un atac la tradiția milenară, o soluție pentru a elimina riscurile consumului de alcool sau lărgirea targetului comercial? 21 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mâncatul la ore fixe poate ajuta la pierderea în greutate – dar asta pentru că pur și simplu reduce caloriile 21 aprilie Redacția 0 comentarii
Stilul de viață și alimentația nesănătoasă ne predispun la diabet / OMS avertizează: În următorii 10 ani, creștere exponențială în România 21 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Colesterol Alert, un studiu pilot care arată cum stau românii cu grăsimile în sânge / Dr. Daniela Baltă: „Foarte mulți pacienți cu dislipidemie sunt nediagnosticați” / Pacienții, îndemnați să adopte o dietă sănătoasă 20 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Nu e clar cine a pus primul sos de roșii pe pizza. Dar cine a făcut prima pizza? / La Napoli primii pizzajuolo sunt atestați de la 1700 19 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
EXCLUSIV: Cacaua și uleiul de măsline: Cum am ajuns la o criză în cele două sectoare? / Doi experți români explică: Condițiile climatice, o bacterie, energia mai scumpă și cererea mai mare, mai ales în China, au dus la prețuri și mai ridicate 17 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Analiză Le Monde: Rusia zădărnicește tranziția spre agricultură ecologică a Uniunii Europene 15 aprilie Redacția 1 comentarii
Spaniolii promovează consumul de carne în rândul elevilor / În Noua Zeelandă, un producător de carne pe bază de plante, gata să închidă / China, porci mai puțini – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 15 15 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Carnea de pui din România: o singură probă neconformă (cu reziduuri de antibiotice) din peste 2.500 de probe analizate, în cadrul Programului european de control / Nicio probă cu hormoni 15 aprilie George Mănescu 3 comentarii
STUDIU: Un ingredient comun care se găsește în carne și brânzeturi ar putea duce la artrită / INFOGRAFIC: Mâncărurile care conțin cel mai mult triptofan 13 aprilie Redacția 0 comentarii
Schimbare majoră de priorități în UE după protestele fermierilor și izbucnirea războiului din Ucraina: politicile ecologice dispar din centrul atenției, focus pe asigurarea securității alimentare și pe apărarea continentului 12 aprilie Sofia Roman 0 comentarii
De ce se deșertifică Oltenia și devine, în unele locuri, o „Sahara”? / Originea solurilor nisipoase / Care sunt soluțiile salvatoare? 10 aprilie George Mănescu 4 comentarii
Cercetările arată că o bacterie găsită în gură este prezentă și în 50% din tumorile de cancer colorectal / Aceste cazuri de cancer cresc într-un ritm alarmant în rândul persoanelor sub 55 de ani 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Cămila, noua vacă? Mega ferme sunt construite pentru a produce lapte și carne la scară industrială / Cercetători: Ar fi păcat ca aceste „corăbii ale deșertului” să ajungă animale de fermă blocate într-un mic padoc 9 aprilie Redacția 0 comentarii
Tigăile din fontă au devenit extrem de populare / Ce este asezonarea fontei, procesul care adaugă suprafață antiaderentă / Utilizatoare din România: Deși încă nu ne-am împrietenit, tigaia mi-a devenit dragă 9 aprilie Ioan Radu 1 comentarii
Vremea bună și Campionatul European de Fotbal vor duce la o creștere a cererii de carne / Protest al activiștilor pentru protecția animalelor, pe acoperișul unui abator din Marea Britanie – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 14 8 aprilie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Apicultorii se plâng de ”invazie de miere din Ucraina”/ Importul este cu numai 300 de tone mai mare, în primele trei luni ale anului, față de același interval al anului 2023 8 aprilie George Mănescu 1 comentarii
Top 10 aeroporturi din lume pentru mâncare și băuturi – 2024 Global Tastemakers 7 aprilie Redacția 1 comentarii
Hormonii și antibioticele în carne: ”Nivelurile de reziduuri în animalele de fermă și în alimente de origine animală rămân scăzute în Uniunea Europeană”, raport EFSA / Utilizarea hormonilor este interzisă 7 aprilie George Mănescu 0 comentarii
OPINIE Cele patru interese majore ale consumatorului final / Cum sunt satisfăcute? 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
EXCLUSIV Valentina Iscru: „Mâncam de rupeam. Nici nu mai ieșeam din casă!” / Lupta unei femei cu kilogramele: A ținut diete peste diete, a slăbit și s-a îngrășat iar 6 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Cancerul în Iowa: Ce rol are agricultura în rata crescută a cancerului din statul american numărul 1 la producția de porumb? / Oncolog: Suntem o baie de chimicale pentru agricultură: erbicide, pesticide, fertilizatoare, nitrați 5 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
EXCLUSIV Oana Parlițeanu, medic: ,,Obezitatea ne omoară mai devreme. Mâncăm tot ca în epoca de piatră!” / România, printre țările cu cea mai accentuată rată de creștere a fenomenului la copii 5 aprilie Alexandra Mănăilă 1 comentarii
Cum sunt legate preferințele alimentare de cogniție și sănătatea creierului – și de ce o dietă echilibrată este superioară – analiză The Conversation 3 aprilie Redacția 0 comentarii
STUDIU Postul intermitent crește riscurile cardiace / De ce unii experți contestă rezultatele cercetării 3 aprilie Redacția 0 comentarii
Raport: Majoritatea vegetarienilor nu urmează acest stil de viață din grijă pentru animale sau mediu, ci din rațiuni economice / Topul țărilor în care se află cei mai mulți / Statistici interesante despre oameni care nu consumă carne, în 2024 3 aprilie Ioan Radu 1 comentarii