OPINIE Cum ajungem ca în loc să facem unele reparații la casă îi dăm foc 4 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Ce este punctul de fum al uleiului și care este mai potrivit pentru prăjit, luând în calcul toate criteriile. Ce diferențe sunt între diferitele metode de gătire cu ulei 3 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum ajunge un pachet de cremvuști să coste mai puțin decât mâncarea pentru câini, întreabă o cititoare din Italia. Iată ce răspunde o publicație de specialitate 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Zahărul este absent în piramida alimentară asiatică, o posibilă explicație pentru incidența scăzută a bolilor secolului. Iată care sunt diferențele față de dieta mediteraneană 2 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 13449 vizualizări
Analiză | Cum va influența COP29 industria alimentară / Creșterea investițiilor în alimente pe bază de plante și carne cultivată în laborator și reguli mai stricte privind raportarea emisiilor și impactul asupra mediului, între direcțiile trasate 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Consumatorii sunt supuși riscului de dezinformare ecologică / Etichetarea produselor alimentare preambalate: sunt obligatorii informațiile despre sănătate și siguranță și voluntare informațiile despre mediu – audit Curtea de Conturi Europeană 30 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT: Ce poți mânca într-o seară de vineri la un film? De la sticks-uri cu sare, la 1,49 lei, la alune de pădure coapte cu sare, la 14,29 29 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
POLITICO: Călin Georgescu, candidatul prezidențial care vrea să transforme agricultura în motorul renașterii României. Programul său electoral propune măsuri utopice pentru revitalizarea agriculturii tradiționale și organice 28 noiembrie Ingrid Georgescu 2 comentarii
Bloomberg: Prețul cafelei Arabica atinge cel mai înalt nivel din ultimii aproape 30 de ani. Ce înseamnă acest lucru pentru consumatori și cafenele 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Taxele impuse de Trump ar putea scumpi alimentele și băuturile în SUA – de la carne de vită și porc la avocado și căpșuni / „Restaurantele ar trebui să-și reconfigureze meniurile, reducând poate fructele și legumele sau porțiile acestora” 27 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
OPINIE. De ce gastro-naționalismul e o utopie și cum putem delimita informația de propagandă, într-un domeniu care evoluează continuu prin „contaminare” culturală și schimburi 26 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce sunt „băuturile funcționale”, beneficii și tendințe pe piață/ Ingredientele lor cheie sunt vitamine sau superalimente precum curcuma, ghimbirul, semințele de chia și açai/ ANALIZĂ 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Canadienii, cu ochii pe China / Abator mobil pentru formare măcelari în Statele Unite / Gigantul brazilian JBS investește în Nigeria – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 47 26 noiembrie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Curtea de Conturi Europeană: Etichetele produselor alimentare pot păcăli consumatorii 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre produsele de post din comerț / Analiza la raft scoate la iveală ingrediente surprinzătoare / Sfat: Studiați etichetele cu atenție 22 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Analiză: Transformare digitală în cadrul industriei agricole din Europei de Sud-Est/ România alocă doar 2,2 miliarde euro și un sprijin minor către ferme pentru digitalizare 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Ministerele Agriculturii din România și Bulgaria au cerut Comisiei Europene măsuri de protecție față de importurile de miere din Ucraina / Acestea au înlocuit în mare parte importurile de miere din China 20 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Analiză Euronews: Cine ar avea de câștigat și cine nu din acordul Mercosur. Care sunt și celelalte mize, în afară de sectorul agricol 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Nestle speră să limiteze cheltuielile și să-și mărească din nou vânzările sub conducerea noului directorului general 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
POLITICO: „Mijlocul ascuns” al lanțului alimentar ar putea fi cheia către un viitor sustenabil / Conceptul reprezintă toate activitățile dintre producătorii agricoli și consumatori, respectiv procesarea, logistica, depozitarea, ambalarea și manipularea produselor alimentare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fermierii din Franţa protestează din nou şi blochează circulaţia. Printre nemulţumiri, acordul de liber schimb Mercosur, dintre UE şi ţări din America Latină, care nemulţumeşte agricultorii din mai multe ţări europene 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Din culisele industriei alimentare: Solvenții de extracție, folosiți pentru decofeinizare, producerea grăsimilor și a uleiurilor, a produselor proteice degresate / Aceștia sunt de regulă eliminați după prelucrarea materiilor prime, dar pot să rămână sub formă de reziduuri în produsul alimentar / Care sunt limitele maxime admise 18 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
„Să apărăm produsul” | Cum reușesc francezii să își păstreze cultura culinară artizanală. În Franța, există un sistem solid de cooperative care protejează fermierii de prețurile impuse de marile lanțuri de distribuție 15 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vânzările de produse alimentare în Italia înregistrează o scădere semnificativă în 2024, după explozia postpandemie. Sunt pe trend negativ și cumpărăturile domestice, și prezența în localuri 15 noiembrie Redacția 0 comentarii
POLITICO: În ciuda eforturilor Franței și a protestelor fermierilor, acordul UE-Mercosur este mai aproape ca niciodată de a fi finalizat/ Susținătorii europeni ai pactului, printre care se numără Germania, văd acest parteneriat ca fiind esențial pentru a contracara influența economică tot mai mare a Chinei / Italia rămâne rezervată 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Plantațiile superintensive din Portugalia dau peste cap prețul uleiului de măsline. În perioada următoare prețul va fi mai scăzut dar se așteaptă o creștere după ce oferta de moment se epuizează 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Viitorul securității alimentare în Europa: Mai puțină carne în farfurii și o tranziție către o dietă predominant bazată pe plante, arată un raport citat de POLITICO 11 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Studiu FAO: Peste 8.000 de miliarde de dolari costă anual la nivel planetar obiceiurile alimentare nesănătoase. Cheltuielile cu sănătatea sunt mai mari decât cele legate de schimbările climatice 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
Analiză a Comisiei Europene: Europa, tot mai dependentă de îngrășămintele rusești. Importurile din această țară au crescut în 2024 / Experți: „Accesibilitatea îngrășămintelor pentru fermieri rămâne o problemă din cauza prețurilor mai mici la cereale” 10 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Analiză: Christophe Hansen, luxemburghezul propus pentru funcția de comisar european pentru Agricultură, va trebui să echilibreze nevoile fermierilor cu presiunea tot mai mare pentru sustenabilitate și reziliență climatică / Apeluri pentru promovarea alimentației bazate pe plante 9 noiembrie Redacția 0 comentarii
Prețurile cerealelor au înregistrat scăderi semnificative după ce Donald Trump a fost ales președinte al SUA / Tarifele propuse de republican ar putea perturba comerțul agricol al SUA, în special exporturile de soia către China, principalul importator 6 noiembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Ce înseamnă practicile dry farming în agricultură. Trei exemple din Italia 6 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză: Prețurile terenurilor agricole din România au crescut cu 25-40% în ultimul deceniu / Cea mai accentuată scumpire, în București-Ilfov: Un hectar de teren costă aici în medie 12.000 de euro 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ: Peste 120 de companii agricole au ajuns în instanţă cu dosare de insolvenţă în 2024; numărul acestora va creşte semnificativ 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
Analiză: Crește discrepanța de venituri între cele mai mari și cele mai mici ferme din Europa 2 noiembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Ce așteptări sunt de la noul comisar european pentru agricultură? Christophe Hansen va fi audiat luni, 4 noiembrie / Reconcilierea intereselor fermierilor și ale activiștilor de mediu, dar și pactul Green Deal ar putea fi prioritare 2 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANALIZĂ la unul din magazinele Profi din Capitală / Sfârșitul lunii octombrie aduce pe raionul magazinului produse dulci cu tematică de Crăciun 31 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Vinuri cu foarte puțin alcool sau deloc. Franța și Spania fac pași înainte, Italia încă nu știe cum să se poziționeze 30 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
EXCLUSIV: Piața de iaurt și băuturi lactate fermentate din România, estimată să încheie anul cu o valoare de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 5% față de 2023/ Avansul, susținut de prețurile mai mari / Kefirul este cel mai performant produs 28 octombrie Adrian Popa 0 comentarii
Spania este primul producător mondial de ulei de măsline, dar Italia conduce ca număr de degustări și evenimente de promovare 26 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii
World Pasta Day. Care țări consumă cele mai multe paste, după Italia. Ce paste preferă turiștii străini în vacanță în Peninsulă? 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză: Giganţii din industria dulciurilor au înregistrat performanţe de 14 ori mai slabe decât piaţa în ultimii cinci ani / Tendinţa consumatorilor de a căuta gustări mai sănătoase, între motivele „declinului” 25 octombrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ XTB: Scandalul E.coli de la McDonald’s a „infectat” și bursele. Acțiunile gigantului fast food au pierdut deja aproape 7% / Cum ar putea influența „burgerii otrăviți” campania lui Donald Trump 24 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De la mâncare ca medicament la transparență. Tendințele din gastronomie pentru 2025, conform unui institut britanic de analiză a trendurilor 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Restructurare radicală a bugetului UE: Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune schimbări majore care ar putea afecta agricultura / Cum ar urma să fie alocate fondurile 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANALIZĂ la raionul cu apă. Prețuri pentru apa minerală plată, carbogazificată și parțial carbogazificată 18 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Analiză XTB: Retailerul care vrea să deschidă în România 4.000 de magazine, listare la bursă cu evaluări îndrăznețe. Să fie debutul Żabka la fel de strălucit precum planurile de extindere? 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Fermierii francezi amenință cu proteste majore în noiembrie, după ce guvernul Franței și Uniunea Europeană nu și-ar fi respectat promisiunile / Există deja planuri pentru blocaje majore pe autostrăzi și la frontiere 17 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Ziua Mondială a Alimentației” | Lupta împotriva risipei de hrană și necesitatea băncilor de alimente 16 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii