VIDEO | De la conducerea unei companii IT de top la un business în HoReCa / Bogdan Irina: „Ne adresăm unui segment de piață care își dorește să mănânce mai sănătos și să aibă opțiuni de masă rapide” 14 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
FOTO | Mici cu muștar și Wi-Fi: Noul Obor, la întâlnirea cu vechiul / „Așa cum restaurantul din hala de lângă nu a «scurtat» coada la mici de la Terasa Obor, nici noul foodcourt nu o va face” 13 decembrie Ciprian Rus 1 comentarii
Ce profit fac covrigăriile pe care le vedem la tot pasul? Topul simigeriilor din piața locală 12 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Tempranillo, roșul spaniol perfect pentru masa de sărbători / Este al patrulea cel mai plantat soi de struguri roșii din lume 11 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | FINE DINING | Povestea din spatele unui restaurant exclusivist / Chef-ul Restaurantului SOL: „Îmi place să las ingredientele să vorbească” 11 decembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
VIDEO | Un restaurant de lângă Timișoara și-a decorat tavanul cu aproape 25.000 de globuri de Crăciun 10 decembrie Ștefan Both 0 comentarii 2446 vizualizări
Lanțul britanic de restaurante Harry Ramsden’s, celebru pentru preparatul său Fish & Chips și prezent în Guinness Book, intră pe piața din România / Primele deschideri, programate pentru 2026 8 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Paul McCartney protestează împotriva interdicției denumirii „burgerilor vegetarieni” din UE / Fostul membru Beatles este vegetarian de 50 de ani și are un business cu mâncare fără carne 8 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 58) | Primitivo, „jolly joker-ul” vinurilor roșii: De ce adoră românii acest soi 8 decembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Cozonac tradițional la București și cu fistic la Suceava / Andreea Druță (Lapterra): Cererile clienților sunt diferite, ne adaptăm la solicitări 5 decembrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
INTERVIU | Daniel Basalău, Taco Bell: „Toată lumea simte o oarecare presiune când vine vorba de creșterea TVA. HoReCa resimte mai apăsat, pentru că este o industrie cu impact pe domeniul de ospitalitate” 5 decembrie Economedia 0 comentarii
Se lansează Food Angels Hub, prima comunitate de investitori dedicată accelerării companiilor din HoReCa și industria alimentară din România 4 decembrie Comunicate de presă 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | Cava, alternativa spaniolă la șampanie, și jamonul de Bellota, un pairing de manual 4 decembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 57) | România, lider regional – un (început de) brand de țară viticolă de Ziua națională? 1 decembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | G4Food a fost la prima Selecție Națională Bocuse d’Or România / O zi în care gastronomia românească a schimbat nivelul 28 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Tichetele de vacanță indispensabile pentru continuitate și dezvoltare în sectorul HoReCa 28 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | Primitivo, soiul vedetă din restaurantele și magazinele românești / Cezar Ioan: „Aproape nu te poți considera priceput la vinuri dacă n-ai băut măcar câteva sticle de Primitivo” 27 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Sărbători cu gust autentic în Apuseni / Pensiunile din Cluj mizează pe meniuri locale și relaxare la munte, ciubăr și mese tradiționale 27 noiembrie Ana Roman 0 comentarii
Chef Laurențiu Neamțu despre nevoie de creștere personală în paralel cu cea profesională. „Pentru ca gastronomia românească să evolueze este esențial să sprijinim producătorii, restaurantele și afacerile mici care pun accent pe calitate și pe identitate” 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Rekolta”, spațiul din Floreasca care s-a transformat dintr-o ceainărie într-un bistrou urban cu identitate proprie: „Avem în spate o grădină unde cultivăm o parte din materia primă a preparatelor” (Episodul 1) 25 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii 1052 vizualizări
Cum se construiește în timp identitatea gastronomică a României. Chef Vasilică Bejenaru: „Dispunem de o moștenire gastronomică autentică și de ingrediente valoroase dar este esențial să recunoaștem această resursă și să o integrăm în practica profesională” 24 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 57) | „La Motoare”, povestea unui punct gastronomic local autentic. Răzvan Lavric, Slow Food Buzău: „Oamenii trebuie să fie conștienți de ce mănâncă” 24 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Cea mai veche cafenea din Roma, Antico Caffè Greco, a fost închisă, după un litigiu care a dus la evacuarea proprietarilor / De-a lungul timpului, Charles Dickens, Audrey Hepburn și Sophia Loren au trecut pe aici / Chiar și Giacomo Casanova amintește în memoriile sale o „întâlnire romantică” în acest loc 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1687 vizualizări
Gordon Ramsay se transformă în personajul perfect de luat peste picior în propriul său serial, Hell’s Kitchen. Grupul său au avut anul trecut pierderi de peste 15 milioane de lire sterline, iar datoriile se ridică la 55 milioane 21 noiembrie Laura Soare 0 comentarii
Cum poate deveni gătitul o a doua natură. Chef Bogdan Cozma: „În primii 10-15 ani din viață universul meu gastronomic a fost format din mama și bunica mea, care mi-au insuflat gustul autentic al legumelor culese din grădină” 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Ingredientele care fac diferența în cofetărie/ Ioana Romanescu (Cupcake Philosophy): „N-aș menționa ciocolata și toate celelalte pentru că aici este vorba de calitate și tehnică” 21 noiembrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Ministrul Finanţelor: Este o discuţie legată de HoReCa. E o decizie pe care va trebui să o luăm în perioada imediat următoare/ Eu înclin să avem acelaşi tratament pentru HoReCa cum avem şi pentru TVA-ul standard, adică să rămânem cu cota de 11% pentru 2026 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
IL TACCHINO, primul concept local de restaurante Premium Fast Casual, investește 3 milioane de euro/ Încă 8 locații noi vor fi deschise în București / Rețetele sunt dezvoltate de Executive Chef Marius Alexa 20 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cine sunt cei șapte chefi care vor juriza Selecția Națională Bocuse d’Or România 2025 20 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | De ce soiul Merlot rămâne un reper pentru iubitorii de vin / Cezar Ioan (wine expert): „Merge foarte bine cu gastronomia” 20 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Compania activă în catering Maidan investeşte 1,2 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie şi o linie proprie de produse ready to eat 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
La muncă în Italia, pentru o afacere în piața cafelelor, acasă, în România. Paul Miclea, co-fondator Coffee Cup: „În business, e mai mult o perioadă de supraviețuire decât de dezvoltare” 18 noiembrie Economedia 0 comentarii
Ieșitul la restaurant redevine o experiență socială / Cel mai mare lanț de restaurante cu capital românesc depășește 63.5 milioane de euro la 10 luni: „Publicul urban este mai atent și mai exigent” 17 noiembrie Comunicate de presă 0 comentarii
Sphera Franchise Group a raportat un profit în scădere cu 40%, la nouă luni / Grupul operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România 17 noiembrie Redacția 0 comentarii
Număr record de elevi înscriși la ediția din acest an a Academiei Junilor Bucătari (P) 17 noiembrie Viviana Anton 0 comentarii
FOTO | De la un mixer cumpărat pe credit la o cafenea în UK: Povestea românilor care fac prăjituri în formă de fructe, inspirate de TikTok / Elora a studiat gastronomia în Italia 17 noiembrie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 56) | A plătit 1 milion de euro pe vinuri vechi și a riscat casa familiei: cum a construit Ion Radu o afacere profitabilă din colecția unei crame falimentare 17 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Cafenele din Sectorul 2 care merită puse pe hartă (Ep. 2) / E un mix de cartier, comunitate și pasiune pentru cafea 15 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Cabernet Sauvignon / Cezar Ioan: „Este regele vinurilor roșii” 13 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Starbucks începe să renunțe la strategia de a vinde exclusiv în propriile locații și testează extinderea spre zona HoReCa, corporate și instituțională, deocamdată în Germania și Elveția 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
IL TACCHINO schimbă regulile în HoReCa: fast-casual premium, noua experiență culinară lansată în România 10 noiembrie Publicitate 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 55) | Riesling german de top în teste internaționale: o zi nu chiar obișnuită la biroul unui importator de vinuri 10 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Cei mai talentați chefi din România, premiați la cea de-a XIV-a ediție a competiției Arena Bucătarilor 10 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Brutaria Miez s-a redeschis in București, în Piața Amzei / „De astăzi, avem și cafea de specialitate” 10 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum face față industria HoReCa noilor condiții: creșterea TVA, costurile mărite la energie și veniturile tot mai reduse ale populației / ”Avem noroc că sunt firme care mai fac diferite evenimente” 8 noiembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Cosi Buono, gelateria artizanală din Iași, care produce cantități mici, dar folosind ingrediente naturale/ Raluca Petrilă: „Înghețata artizanală are mai puține grăsimi și mai mult lapte comparativ cu cea din comerț” 7 noiembrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
F&B Business Accelerator lansează un program dedicat inovației tehnologice în HoReCa și retail: „Generația Z și Inteligența Artificială schimbă din temelii comportamentul de consum” 6 noiembrie Comunicate de presă 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | O recomandare fără vin, dar cu aromă culturală: „Sărut-mâna pentru masă! Carte de(spre) bucate” 6 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Mini-turul cafenelelor cool (Ep. 1): Patru opriri din Sectorul 1 pentru iubitorii de cafea 6 noiembrie Vlad Ionescu 0 comentarii
Lanţul de cafenele Starbucks a anunţat că vinde cea mai mare parte a operaţiunilor sale din China, a doua mare piaţă a companiei 4 noiembrie Redacția 0 comentarii