Nu e vorba numai de o alimentație sănătoasă. Aceste patru lucruri vă vor maximiza șansele de a ajunge să trăiți 100 de ani – expert în longevitate 3 iunie Redacția 1 comentarii
Studiu: Calitatea zahărului dat copiilor contează mai mult decât cantitatea / Prăjiturile și biscuiții cresc mult riscul de obezitate, dar fructele nu îngrașă 3 iunie Redacția 0 comentarii
Grăsimea care îți poate reduce riscul de moarte timpurie / Acest ulei este, de asemenea, bogat în acid oleic, care poate scădea colesterolul și reduce inflamația 3 iunie Redacția 0 comentarii
Medicii recomandă adăugarea acestor 3 tipuri cheie de alimente în dieta ta zilnică pentru a-ți menține creierul sănătos, pentru a-ți stimula concentrarea și pentru a întârzia declinul cognitiv 2 iunie Redacția 0 comentarii
5 alimente antiinflamatorii pe care ar trebui să le consumăm cu toții în mod regulat, potrivit unui nutriționist / Sunt pline de antioxidanți, care ajută la lupta împotriva stresului oxidativ din celule 2 iunie Redacția 4 comentarii
Femeile care au urmat această dietă au trăit mai mult / Nutriționist: Este o dietă „de aur” 1 iunie Redacția 0 comentarii
Orezul alb sau orezul brun: Avantajele și dezavantajele pe care le aduce consumul celor două tipuri de aliment 31 mai Angela Sabău 0 comentarii
Smoothie de mango cu un plus de proteine pentru a te recupera după antrenament/Băutura tonifiantă are și o aromă rafinată 31 mai George Mănescu 0 comentarii
Rețeta de cină, care nu necesită gătire, preferată de un dietetician pentru pierderea în greutate 31 mai Ioan Radu 1 comentarii
Nutriționiștii spun că ar trebui să mănânci acești 2 carbohidrați complecși în fiecare zi, pe măsură ce îmbătrânești / Îți accelerează metabolismul 31 mai Redacția 2 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Deși e consumată de mii de ani, încă circulă mituri despre miere / Cum este cel mai bine să consumi acest aliment 30 mai Tania Fântână 1 comentarii
FOTO/VIDEO Opinie: Am încercat noul meniu românesc de la Casa Timiș, restaurantul care a câștigat primul loc la categoria „Experiențe gastronomice” din cadrul competiției Destinația Anului 2024 / Printre preparate: Zamă de șalate cu papară și afumătură și înghețată de Fetească Albă 30 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Cele mai potrivite gustări între mese și momentele ideale ale zilei pentru ele / De ce trebuie evitate pungile mai mari de nuci și semințe 29 mai Tania Fântână 0 comentarii
Aparatele cu care îți faci propria apă carbogazoasă acasă, precum SodaStream, devin populare. Este băutura bună pentru sănătatea ta? / Apa carbogazoasă, diferită de cea minerală îmbuteliată 29 mai Ioan Radu 1 comentarii
Studiu: Dietele ketogenice pot accelera îmbătrânirea inimii și a rinichilor / ,,Oricine ia în considerare o astfel de dietă ar trebui să o facă sub îndrumare medicală” 29 mai Lavinia Liscan 0 comentarii
Este sănătos să mănânci avocado în fiecare zi? Este bun fructul pentru slăbit? / Informații interesante despre acest superaliment 29 mai Redacția 1 comentarii
Consumul de roșii, benefic pentru reducerea hipertensiunii arteriale – studiu Jurnalul European de Cardiologie Preventivă 28 mai George Mănescu 0 comentarii
Ziua Internațională a Burgerului, 28 mai. „Eu nu fac diferența între burgerul din carne și burgerul vegetal” – chef Adrian Solzaru 28 mai George Mănescu 1 comentarii
Salata de boeuf la români. Rețetă din 1926: „E mult mai fină și mai gustoasă cu carne de pasăre” 28 mai Cosmin Dragomir 1 comentarii
Care este cel mai sănătos condiment? Nutriționiștii împărtășesc alegerea lor numărul 1 și pe cele de evitat 28 mai Redacția 1 comentarii
Gabriela Peacock, nutriționistul care l-a ajutat pe Prințul Harry să slăbească înainte de nuntă, le dă opt sfaturi celor care doresc să dea jos kilograme înainte de a pleca în vacanță 27 mai Ioan Radu 1 comentarii
Eros, thanatos și bucătărie. Tarta proteică a lui Freud, rețetă super simplă pentru un preparat extrem de actual, bună în loc de pâine 27 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum și când au ajuns sarmalele în Japonia. Și nu, nu vorbim despre suhsi 27 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
„Familia mea provine din insula grecească a longevității, unde oamenii trăiesc adesea până la 100 de ani. Iată un aliment neașteptat pe care îl mâncăm întotdeauna” – autoarea Diane Kochilas 27 mai Redacția 3 comentarii
Studiu: Un acid gras omega-6, cunoscut sub numele de acid arahidonic, poate reduce riscul de tulburare bipolară / Alimentele în care se găsește 27 mai Redacția 0 comentarii
De ce ar trebui să eviți să mănânci caju și să bei cafea în același timp 26 mai Redacția 0 comentarii
6 dintre cele mai bogate în antioxidanți băuturi, potrivit dieteticienilor 26 mai Redacția 0 comentarii
Zero waste. Rețetă foarte simplă de budincă delicioasă din merele uitate în bucătărie, de care nu se mai atinge nimeni 26 mai Ioana Câmpean 0 comentarii
Avocado ca desert. Cremă de avocado și cacao: simplă, cu fructe, între blaturi de tort sau ca înghețată 25 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
7 alimente sănătoase care sunt dăunătoare dacă le mănânci în cantități mari 25 mai Redacția 0 comentarii
Tradiții culinare la Polovragi, în Nordul Gorjului: Tocan de oaie și cozonac de casă, pregătite în gospodărie, pentru mese care îi adună laolaltă pe vecini 25 mai George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: 10 idei de mic dejun proteic care ține de foame câteva ore bune (mai mult de trei) 25 mai Tania Fântână 0 comentarii
Alimentul cu cel mai mare impact asupra sistemului imunitar, dezvăluit de un dietetician 24 mai Ioan Radu 0 comentarii
Atracțiile gastronomice ale regiunii Calabria, promovate la celebrarea a 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România 24 mai Redacția 0 comentarii
Iată care este cea mai bună dietă pentru a-ți menține creierul tânăr, potrivit cercetătorilor în neuroștiințe – BBC Science Focus 24 mai Redacția 1 comentarii
Festivalul Produsului Tradițional, organizat de USAMV Cluj-Napoca. Printre produsele prezentate de studenți: gulaș secuiesc, zamă de șelate, păstrăv afumat în cobză de brad sau mălai dulce 24 mai Ioan Radu 0 comentarii
Un oncolog recomandă legumele din această familie pentru reducerea riscului de cancer / Acestea conțin substanțe fitochimice care încetinesc creșterea cancerelor 24 mai Redacția 0 comentarii
Rețete italiene. Spaghetti alla carbonara, poveste și mit, cu variante pentru toate gusturile 23 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
STUDIU: Cojile de banane, o resursă care nu ar trebui să ajungă la gunoi / Făina realizată din acestea poate fi folosită în prăjituri, pâine și produse de patiserie 23 mai Redacția 0 comentarii
Locuitorii din zona Banatului mâncau în neolitic broaște țestoase, mai ales în timpul verii / Supa de broască țestoasă, consumată în secolul 19 23 mai Redacția 0 comentarii
Suplimentele de ulei de pește pot crește riscul de accident vascular cerebral și probleme cardiace, sugerează un studiu / Specialist: Încercați să folosiți surse alimentare pentru omega-3 23 mai Redacția 4 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Cum să mănânci sănătos trei zile fără să gătești mai mult de 15 minute zilnic 22 mai Tania Fântână 1 comentarii
O femeie a spus ce a mâncat în fiecare dimineață la micul dejun în perioada în care a slăbit 45 de kg / Specialiștii aprobă combinația ei 22 mai Ioan Radu 2 comentarii
Chefi cu stele Michelin din Spania și restaurantele lor: Martín Berasategui și Fonda din Barcelona 22 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Alimente care susțin o viață sexuală bună / Patru aspecte de luat în seamă / Nu neglijați banala apă! 21 mai Tania Fântână 0 comentarii
Rețeta de ovăz numărul 1 a unui dietetician pentru pierderea în greutate 21 mai Redacția 1 comentarii