Sandviș cu fish fingers, sriracha și sos de maioneză cu castraveți / Un mic dejun de te lingi pe degete 21 februarie Redacția 0 comentarii
Yotam Ottolenghi mărturisește că grupul său este în criză și pierde 20% din profit. În ciuda situației, a deschis la Geneva primul său restaurant din afara Londrei și recomandă tuturor să gătească pentru a lupta cu anxietatea generală a momentului 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O substanță chimică ce se găsește în apa potabilă din SUA este legată de un risc cu 15% mai mare de cancer colorectal 20 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozități agri-food 20 februarie: Orezul hrănește mai mulți oameni decât grâul / Aproape jumătate din populația globului depinde de acest aliment 20 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cinci modalități de a consuma psyllium. Ajută împotriva constipației dar contribuie și la textura unor preparate 20 februarie Tania Fântână 0 comentarii
De la ciocolata Dubai la ciocolata Carpați și Dunărea. Lanțul de cofetării din Moldova anunță lansarea unei noi linii de produse în 2025 20 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Nutrienții sunt mai importanți decât caloriile / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce același număr de calorii din fast-food ne afectează diferit față de cele din legume sau fructe / Alimentele procesate favorizează depozitarea grăsimii 20 februarie Redacția 0 comentarii
O mămăligă altfel. Frascàtula, un fel de polenta a italienilor din sud, din făină de grâu dur. Se servește cu orice legume de sezon trecute printr-o tigaie cu ulei sau ceva carne grasă 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. O rețetă de tartă simplă în tigaie. E nevoie de un dram de atenție în plus, și poți reduci puțin factura de gaz sau curent 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce să faci cu cafeaua rămasă / E păcat să o irosești, aruncând-o pur și simplu la chiuvetă / De la macerat carnea la udat plantele, iată câteva idei ingenioase de a o folosi 20 februarie Redacția 1 comentarii
VIDEO | CHEF FĂRĂ SECRETE / Vincent Lointier, chef bucătar și fost rugbist, a lăsat Franța pentru România, unde îi învață pe bucătarii români să gătească preparate la un alt nivel / „Îmi place că sunteți familiști mai mult decât francezii. Mâncarea este un pretext să fiți împreună” 20 februarie Redacția 0 comentarii
Nu e de dorit să mănânci același lucru la micul dejun în fiecare zi/ Specialiștii în nutriție îți explică de ce 20 februarie Redacția 0 comentarii
Ovăz tăiat, rulat sau instant: Care este cel mai sănătos, potrivit specialiștilor în nutriție / Dietetician: chiar și cel mai procesat, rămâne o opțiune bună 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Zece lucruri din bucătărie pe care ar trebui să le arunci / Renunță la ele pentru că pot fi mai dăunătoare decât crezi 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este homocisteina și cum poate ajuta dieta să o menții în limite normale. De ce o cantitate prea mare ți-ar putea crea probleme cardiace și neurologice severe 19 februarie Redacția 0 comentarii
Direcţia Silvică Vaslui este cel mai mare furnizor de măceşe şi plante medicinale de pe piaţa românească / Asigură peste 70% din cantitatea valorificată la nivelul Romsilva 19 februarie Redacția 0 comentarii
Mozzarella in carrozza, un fel de cașcaval pané 2.0. E nevoie de felii de pâine cu mozzarella între ele, date prin ou și pesmet și prăjite 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Nu toate caloriile sunt egale / Tania Fântână (nutriționist) explică de ce nu e suficient să faci un calcul al caloriilor pe care poți să le consumi într-o zi, dacă vrei să slăbești / Sunt mai mulți factori de luat în considerare 19 februarie Redacția 0 comentarii
Poți face foarte rapid acasă la tine pop corn fără ulei, folosind un aparat creat special pentru asta 19 februarie Redacția 0 comentarii
Din ce ingrediente sunt compuse cuburile de supă concentrată din magazine și ce spun nutriționiștii despre consumul lor 19 februarie Redacția 0 comentarii
Fertilitatea umană este direct influențată de calitatea și cantitatea alimentelor pe care le consumăm. Circa 20% din populația adultă suferă de infertilitate 19 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
Șase carbohidrați „răi” care de fapt susțin sănătatea creierului / Experții în sănătate îi recomandă, deși nu au cea mai bună „reputație” 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum se depozitează feniculul: În ce condiții îl poți congela, cum îl poți mura și cum îl poți păstra, corect, în frigider, pentru a-l avea la îndemână pentru mai mult timp 19 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum a slăbit un chef din Italia 90 de kg în 8 luni eliminând zahărul și carbohidrații, ținând post intermitent și făcând sport. Dar nu se vrea un exemplu și recomandă consultul de specialitate pentru orice fel de dietă 19 februarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce. PanCookies, un desert american ce îmbină rapiditatea unei pancake cu savoarea unui cookie 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pesto de busuioc de 1000 de euro/kg făcut după rețeta bunicii de un mic antreprenor din Liguria, Italia. În viitor, el vrea să folosească busuiocul pe care îl cultivă în sistem hidroponic 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un medic a făcut top 5 alimente “sănătoase” pe care le-ar interzice, din cauza riscului de cancer/ El ne sfătuiește să ocolim iaurturile cu arome, batoanele proteice și “carnea” vegană 19 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un mic dejun cu carnea de vită rămasă de la cină: Corned Beef Frittata, un preparat delicios și consistent 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Istoria fascinantă a vaniliei și sclavul de doar 12 ani care a pus-o la dispoziția omenirii și avea să moară sărac 18 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Care este cea mai sănătoasă ciocolată? Alegerea nr. 1 a nutriționiștilor este ciocolata neagră, dar fiți atenți și la efectele secundare și nu faceți excese 18 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 18 februarie: Ouăle cu două gălbenușuri provin în general de la găinile mai tinere 18 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum se congelează mâncarea gătită, pentru a economisi timp și a evita risipa. Mici secrete și recomandări ca să poți poți găti mai mult odată și conserva pentru mai mult timp 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai bune unsprezece infuzii din plante cu beneficii pentru sănătate/ În același timp sunt perfecte pentru cei care iubesc ceaiul fără teină 18 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Ce este deficitul caloric / Nutriționistul Tania Fântână vorbește despre cum ar trebui să ne calculăm caloriile pentru a pierde din greutate 18 februarie Redacția 0 comentarii
Sondajul Mondelēz International State of Snacking: Pentru consumatorii din toată lumea, gustările sunt o modalitate de a se conecta și de a împărtăși momente cu cei dragi 18 februarie Redacția 0 comentarii
Ce mănâncă regele Charles și restul familiei regale? La mesele de ocazie, până și alegerea meniului reprezintă un ritual 18 februarie Redacția 0 comentarii
Despre mazăre, numai de bine/ Nutriționistul Tania Fântână ne recomandă această proteină vegetală care susține masa musculară și oferă sațietate 18 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Magiunul de prune Topoloveni, locul 1 mondial, în topul TasteAtlas/ Locul 2 este ocupat de Suedia, cu gemul de afine, iar locul 3, de Ungaria, cu Lekvar 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
O femeia a pierdut aproape jumătatea din greutatea sa, cu o dietă populară pe TikTok/ Specialiștii în sănătate publică susțin că efectele acestei diete le întrec pe cele ale injecțiilor de slăbit 18 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Castraveții pot fi gătiți? Îi adorăm în salate și sandvișuri, dar ce părere ai despre a-i adăuga într-un stir-fry? O nutriționistă ne învață cum să îi încorporăm în preparate delicioase 18 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Este important să putem să savurăm ceea ce mâncăm”. Un psihoterapeut explică de ce educația alimentară trebuie să țintească și latura emotivă a mâncatului 18 februarie Redacția 0 comentarii
The World’s 100 Best Coffee Shops, un clasament anunțat la Coffee Fest de la Madrid (15-17 februarie) 18 februarie Redacția 0 comentarii
Cum să transformi o coajă veche de pâine într-o budincă britanică delicioasă / Rețeta pas cu pas care transformă pâinea veche în tartă cu melasă 18 februarie Redacția 0 comentarii
Cel mai eficient ceai pentru durerea de dinți și măsele, dintr-o plantă disponibilă și care vara crește peste tot 17 februarie Redacția 0 comentarii
Un beneficiu mai puțin cunoscut al usturoiului, demonstrat deocamdată doar pe cobai 17 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 17 februarie: Mâna lui Buddha, o lămâie de formă cu totul ieșită din comun 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rădăcina de cicoare, cea care imită bine cafeaua, este o plantă benefică pentru sănătatea intestinelor/ Inulina din cicoare acționează ca un prebiotic și te poate ajuta să slăbești și să ai o imunitate mai bună 17 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O antrenoare de fitness recomandă cea mai bună și rapidă rețetă pentru a-ți pregăti un bol de alimente sănătos și hrănitor, în zilele reci, de iarnă / Poți folosi pui, porc sau vită, alături de orice legume ai prin frigider 17 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceva dulce. Pere în sos de ciocolată, un desert rafinat și dietetic. Folosim fructe de sezon, ideale și pentru combinații dulci, și sărate 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la spumă aromată la „Friends” – cum a devenit laptele condensat pentru cafea o industrie de 5 miliarde de dolari în SUA/ Fenomenul coffee creamer, alimentat de rețelele de socializare 17 februarie Redacția 0 comentarii