Piața globală a turismului gastronomic se apropie de 4 miliarde de dolari / Călătorii moderni nu mai caută doar o masă, ci doresc să înțeleagă istoria și tehnicile din spatele preparatelor locale 17 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Medici: Obezitatea la copii nu se tratează cu interdicții alimentare, ci prin controlul hormonilor 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Planificarea meselor: de ce e important ce mănânci, dar și când mănânci? / Tania Fântână (nutriționist): „Ora mesei influențează digestia, energia și chiar calitatea somnului” 17 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Hostal de la Gavina, hotelul cu peste 100 de ani de existență, așezat în „Bevery Hills”-ul Costei Brava/ Cei mai faimoși artiști, actori, fotbaliști sau politicieni i-au fost oaspeți, de la Salvador Dali și Ava Gardner, până la ultimii doi regi ai Spaniei, Lady Gaga sau Messi/ Nu mai puțin de 8 baruri și restaurante se întrec în meniuri de 5 stele plus 16 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Grăsimea viscerală este tăcută, nu se observă așa cum se vede „colăcelul”, dar este cea mai periculoasă pentru sănătate/ Medic: „Ceea ce favorizează acumularea acesteia nu este atât grăsimea pe care o mâncăm, ci zahărul și ceilalți carbohidrați rafinați” 16 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 1172 vizualizări
Prea multă sare în alimentație îți poate crește tensiunea arterială și riscul de infarct și accident vascular cerebral, avertizează cardiologii / Cum să reduci consumul de sare 16 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De la Sarmale la Tapas | Bucătăria din Alicante/ Olleta – tocana tradițională, o combinație de leguminoase cu carne, legume și orez 16 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1814 vizualizări
Multe ingrediente din alimentele ultraprocesate nu sunt doar nocive, ci chiar pot scurta viața, indică un metastudiu recent pe sute de mii de persoane 16 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Cum combinăm proteinele vegetale pentru o absorbție maximă / Tania Fântână (nutriționist): „Nu trebuie să le consumi toate la aceeași masă, ci pe parcursul zilei” 16 septembrie Tania Fântână 1 comentarii
„Zone Zero”, antrenamentul viral care pare „prea ușor”, dar aduce beneficii reale pentru sănătate / Antrenorul „vedetelor”: „Beneficiile sunt reale. Ajută la reglarea glicemiei, îmbunătățește circulația și face recuperarea în zilele de pauză mai ușoară” 16 septembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Băuturile vegetale – foarte la modă, dar sunt într-adevăr o opțiune bună? Ce ar trebui verificat pentru a le consuma pe cele mai sănătoase 15 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 1167 vizualizări
Laptele de capră poate ajuta la regenerarea masei musculare și la reducerea inflamației din intestin 15 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Cele trei tipuri de dietă care reduc riscul de boli cronice, de la cardiopatie la diabet și boli neurodegenerative. Toate au la bază principiile dietei mediteraneene, dar cu ceva în plus 15 septembrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO – VIDEO | Poveste lipovenească în episodul 2 al seriei „Portret gastronomic local”/ „La Grisha” și Tortul Medovik 15 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Spaniolul Agustin Montero crede că multe dintre tradițiile românești seamănă cu cele spaniole: „Și noi tăiem porcul înainte de Crăciun și facem toate preparatele ca și românii. Doar că aici carnea nu se afumă” 15 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum a dus mâncarea tradițională japoneză la cel mai mare număr de centenari din lume / Peștele, algele și porțiile mici, pe lista „secretelor” longevității 15 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dovleacul, un aliat în perioada toamnei / Tania Fântână (nutriționist): „Are doar 26 kcal la 100 g și este plin de antioxidanți” / Două rețete rapide cu dovleac 15 septembrie Tania Fântână 0 comentarii 4870 vizualizări
Burrito este un preparat delicios, plin de vitamine, minerale și proteine/ Este un mic dejun perfect dacă ai grijă că nu fie foarte caloric și plin de sodiu, pentru a nu-ți afecta greutatea și inima 15 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care nu ar trebui niciodată amestecate în timpul gătitului/ Nutriționiștii și experții în alimentație susțin că proteinele animale și carbohidrații, brânza și carnea, dar și alte câteva asocieri pe care oamenii le fac frecvent, ar trebui evitate, pentru că îți pot afecta sănătatea 14 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tu știi ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin? Potrivit experților, băut ocazional, vinul poate aduce unele beneficii, dar excesul crește riscul bolilor cardiovasculare 14 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 4126 vizualizări
Ceea ce mănânci la cină îți poate afecta calitatea somnului / Cercetătorii au descoperit că alimentele bogate în potasiu pot fi un un aliat pentru un somn liniștit 14 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Crezi că mâncarea reconfortantă și gustoasă nu poate fi și sănătoasă și nutritivă? Un nutriționist te învață cum poți mânca orice dorești, cu măsură, dacă nu abuzezi de grăsimi, conservanți și condimente și ai grijă ce ingrediente adaugi la preparare 14 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Merită să alegem produsele cu proteină adăugată din supermarket? Ce spun specialiștii în nutriție 14 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
FOTO | Ce am mâncat la un punct gastronomic local din Viscri / Tarta cu rubarbă rămâne „întipărită” pe papilele gustative / Locul a fost vizitat și de Regele Charles 14 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Locuiește în Spania, într-un loc minunat și totuși țara de care s-a îndrăgostit e România | Spaniolul Agustin Montero se împarte între tradițiile românești și cele spaniole: „Uneori îmi vine să mănânc sarmale, alteori tapas. Depinde de moment” 14 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 42970 vizualizări
Cum afectează somnul metabolismul și relația cu mâncarea / Tania Fântână (nutriționist): „Un corp obosit caută energie rapidă din zahăr și grăsimi” 14 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Chiar dacă a trecut canicula sunt necesari în continuare doi litri de apă pe zi? Știința spune ce cantitatea optimă ar trebui să consumăm pentru a fi hidratați și sănătoși 13 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 1724 vizualizări
Ce este anșoa și ce beneficii și riscuri pentru sănătate are/ Bogat în Omega-3, minerale și proteine, deliciosul anșoa nu dă preparatelor doar gust specific umami, ci susține puternic și sănătatea inimii 13 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Disconfortul abdominal ar putea avea o cauză ascunsă, susțin gastroenterologii/ Potrivit cercetărilor, o deficiență de vitamine ar putea declanșa durerile tale de stomac 13 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU | Alimentația nesănătoasă, în special cea de tip fast-food, poate perturba rapid circuitele memoriei din creier 13 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Nu e sărbătoare în Alicante fără prăjituri românești/ Claudia Boniș (Asociația Zestrea României): „Cozonac mai bun decât face Maria noastră nu există” 13 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Exclusiv | De ce m-am îndrăgostit de brânzeturile din Turcia / Top 5 brânzeturi: Beyaz Peyniri, Ezine Peyniri, Cecil Peyniri, Chechil și Otlu Peyniri / Favorită este de departe Çeçil Peyniri, brânza cu franjuri 13 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1390 vizualizări
STUDIU Dieta mediteraneană „verde” poate încetini îmbătrânirea creierului 13 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
Un nou studiu a descoperit o cantitate alarmantă de substanțe chimice în mărcile tale preferate de cafea/ Cu toate acestea, cafeaua este semnificativ mai sigură decât alte produse alimentare 13 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Natural nu înseamnă neapărat sănătos / Tania Fântână (nutriționist): „Suntem tentați să cumpărăm după cuvinte frumoase, dar adevărul se află doar în lista de ingrediente” 13 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Alimente care îți prelungesc viața/ Michael Greger, medic: „Au fost identificate peste 200 de substanțe care contribuie la longevitate sau au proprietăți antiîmbătrânire” 12 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Te simți balonat sau ai gaze după ce mănânci fasole? Iată de ce este important să lași fasolea la înmuiat înainte de gătire 12 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci beneficii ale „vitaminei soarelui” / Nutriționiștii explică ce alimente să consumi pentru a-ți asigura un aport suficient de vitamina D și cum influențează aceasta sănătatea organismului 12 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să mănânci fructe exotice și nu știi ce să alegi? Nutritioniștii explică, dintre mango și papaya, care are mai multe fibre, proteine și vitamina C 12 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Membrii Asociației Zestrea României din Alicante sărbătoresc totul împreună/ Nicolae Boniș (președinte asociație): „Mâncare și băutură mereu avem. Sarmale întotdeauna” 12 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Știai că prazul nu este doar gustos, ci are și o mulțime de beneficii pentru sănătate? Consumul de praz poate ajuta la slăbit, întărește oasele și menține sănătatea ochilor 12 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să slăbești fără să te înfometezi / Exemple de meniuri zilnice cu alimente sărace în calorii, care te vor menține sătul în timp ce scapi de kilogramele în plus 12 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Doctor nutriționist, inițiator al unei metode de slăbit: „Crezi că aceste 15 alimente te ajută să slăbești, dar te înșeli, îngrașă foarte mult” 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 2503 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Românii din Alicante sărbătoresc împreună, cu mâncare românească, și zile de naștere și sărbători ale comunității/ Claudia și Nicolae Boniș (Asociația Zestrea României): „Avem un grup de WhatsApp unde fiecare anunță ce gătește” 11 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 2372 vizualizări
Cum să reduci inflamația corpului în mai puțin de o lună și jumătate/ Nutriționistă: „Începe cu mici schimbări în alimentație și în stilul de viață” 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
În România, procentul copiilor supraponderali şi obezi a crescut semnificativ, conform unui raport UNICEF 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp dacă bem ceai de mușețel în fiecare zi și ce efect are asupra rinichilor/ De ce persoanele alergice la ambrozie ar trebui să-l evite 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Fructele cu cea mai mare concentrație de vitamina E / Dacă vrei să-ți protejezi ochii, pielea și sistemul cardiovascular, mănâncă des mure, caise și kiwi, potrivit nutriționiștilor 11 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este o greșeală să păstrăm ceapa și cartofii în frigider? Dar alte legume? Scurt ghid de conservare corectă a vegetalelor din rețetarul de bază 10 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Rețeta de paella este cea clasică, dar ensaladilla rusa ar trebui puțin „românizată” / Aryana Camarasan (Sous-chef, Alicante): „Vreau să modific rețeta de salată a la russe, să o trecem pe pui, castraveți, că e mai bună așa” 10 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 2315 vizualizări