„Delicios și sănătos”, o combinație dificil de obținut: 6 dieteticieni prezintă preparatul lor favorit, care este în același timp sănătos 25 iulie Ioan Radu 0 comentarii
Garnituri de legume: Rețetă de vinete soté. Melanzane a funghetto sau „vinete-ciuperci”. Cu sau fără adaos de roșii 23 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Maioneză de avocado, alternativa vegetală la maioneza clasică din ou. Rețetă ultrarapidă 22 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Salata estivală pe care o făcea Freud, tatăl psihanalizei, după cum îl învățase colegul și prietenul italian Cesare Lombroso, tatăl criminalisticii 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Jumătăți de ardei gratinate, cu brânzeturi și pesmet aromatizat, la fel de buni calzi sau reci 20 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Gastronomie și Oscar: rețetă de spaghetti cu anghinare din filmul Il Postino dedicat vieții în exil a poetului chilian Pablo Neruda 19 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
O bătutură rece ultrarapidă și fără calorii pentru a lupta cu căldura verii: fresh la centrifugă din grepfrut, castravați, frunze de spanac și mentă 17 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Zero waste. Cum să reciclezi cu succes pâinea oricât ar fi de uscată într-o salată panzanella. Pașii de urmat și variante 17 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
18 alimente care îți vor ajuta atât intestinul, cât și creierul 16 iulie Ioan Radu 0 comentarii 8881 vizualizări
Cum se prepară vinetele în zona lor de origine. Humus de vinete sau babaganoush, alternativa orientală la salata noastră cu ceapă 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prânzul de duminică. Fel unic rece de vară fierbinte: Salată grecească cu paste italiene și năut oriental. Mediterraneo fusion 14 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Băutură răcoritoare pe care o putem prepara foarte rapid în casă. Mai mult decât o limonadă. Naturală, revitalizantă, plină de vitamine și săruri minerale 12 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un alt power play gastro al verilor italiene. Salată de orz cu piept de curcan, legume și măsline. Răcoritoare, ușoară, plină de gust 12 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
3 metode de conservare a tomatelor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 11 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii 10199 vizualizări
Ce sos merge întotdeauna peste orice și oricând? Pesto de busuioc. Cea mai rapidă rețetă de pesto alla ligure și cum îl poți folosi 6 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Și totuși, care e cel mai sănătos și la îndemână îndulcitor natural? Trei idei simple de desert cu pastă de curmale 4 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cu ce asortăm vara o friptură ușoară, peștele sau legumele? 3 sosuri italiene rapide care se consumă reci 4 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Scrob de ouă cu suc de roșii, cu pâine și salată verde 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Adevărul mai puțin plăcut despre avocado, în mare parte ignorat / Cererea în creștere generează multe preocupări de mediu și etice 2 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ardei umpluți? Da, dar nu cu carne: ardei umpluți cu ton, fasole, paste. O combinație inedită de umplutură pentru ardei care se mănâncă reci 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Omletă din făină de năut: o rețetă pentru lunga vară fierbinte, de mâncat acasă, la plajă, pe munte, la meci 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un top al restaurantelor vegane din șapte orașe mari din România 28 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Salată cu legume, ton și ouă: salade nicoise. Cea mai rapidă mâncare a verii și totodată o călătorie cu gândul pe Coasta de Azur. Simplu, dietetic, gustos, răcoritor, hidratant, revigorant 26 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Spania elimină taxa pe vânzări la uleiul de măsline, după ce preţul a crescut cu aproape 300%. Alimentul este considerat o componentă importantă a dietei mediteraneene și fundamental pentru sănătate 26 iunie Redacția 0 comentarii
De ce e mai bine să mâncăm pâine „veche” și toate explicațiile pentru care ajută la slăbit 25 iunie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Ce mâncăm la micul dejun în afară de ouă și brânză? 25 iunie Tania Fântână 1 comentarii
Salată de orez cu ton și legume, sora salatei reci de paste. O rețetă italiană ideală pentru a combate căldura verii 25 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Consumul de pește românesc promovat prin meniu special de un restaurant din București. Marius Tudosiei: „Reacțiile publicului sunt absolut încântătoare, peștele românesc poate fi o atracție în sine” 22 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cinci gustări sănătoase care îți vor potoli foamea, fără să te îngrașe. Sunt delicioase și ușor de făcut 19 iunie Angela Sabău 1 comentarii
Trei rețete de salată bogată în proteine, care te vor ajuta să slăbești. Și gustoase, și hrănitoare, și ușor de făcut 17 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Bruschette. Tot ce n-ai știut și nimeni nu ți-a spus ca să le poți face perfecte și într-o mulțime de variante 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetă supersimplă: Galbenă ca o mămăligă dar mai gustoasă, o tartă-omletă vegană și fără gluten. La farinata ligure, poate înlocui și pâinea 13 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
Bistro social cu hrana vegană, deschis în pandemie. O mică afacere pornită cu fonduri europene, acum e „pe picioarele ei”, deși nimeni nu-i dădea nicio șansă 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Regina verii italiene: Salata de paste în stil mediteranean / Cum se face și cum o putem adapta la ce avem prin frigider 12 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetă de impresionat soacra sau invidioșii. Risotto cu căpșuni și gorgonzola, gusturi și arome contrastante dar în perfect echilibru 10 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
Dulcis in fondo, dar moderat. Cum limităm zahărul când facem un desert și cu ce îl putem înlocui 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cinci alimente de sezon pe care le recomandă nutriționiștii / Unul, brânza de vacă, este surprinzător 6 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Rețete italiene. Cele mai simple și rapide paste, soluția salvatoare când bate vântul prin frigider – spaghetti aglio olio peperoncino, în mai multe versiuni 4 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Avocado ca desert. Cremă de avocado și cacao: simplă, cu fructe, între blaturi de tort sau ca înghețată 25 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
Rețete italiene: Pasta alla Norma, paste cu sos de roșii și vinete, ca o capodoperă lirică 16 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO Cum arată „Farfuria pentru alimentație sănătoasă” creată la Universitatea Harvard / Puteți descărca o copie aici 6 mai Ioan Radu 1 comentarii
O nouă tendință în restaurantele din Londra: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului 3 mai Sofia Roman 1 comentarii
Marcello Mastroianni se ducea la Paris cu paste cu fasole în valiză. O rețetă vegetală veche de milenii, cu infinite variante, ideală de toamna până primăvara 1 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
O familie care s-a întors din Belgia și-a făcut propriul solar în grădină, din dorința de a mânca sănătos / Ce sfaturi au pentru alți oameni interesați de un astfel de proiect bio 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Prețul alimentelor, principalul factor care influențează alegerea cumpărătorilor – studiu IGD/Cum să facă retailerii dietele sănătoase accesibile? 25 aprilie George Mănescu 0 comentarii
12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci, recomandate de dieteticieni / Bune pentru slăbit, acestea țin departe diabetul și bolile de inimă 7 aprilie Redacția 0 comentarii