O nouă versiune de „ton” vegetal va ajunge pe piață anul viitor. Este produsă de compania japoneză Mitsui Dm Sugar, cu costuri mult mai mici față de alte produse similare 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Oferta de listare a Cris-Tim: tranșa investitorilor de retail a fost subscrisă integral în a doua zi, la prânz / Ordine de peste 83 de milioane de lei 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Asistent AI gratuit care oferă recomandări de suplimente nootropice, lansat de o companie care integrează soluții de inteligență artificială în procesele de afaceri: „Sunt recomandări bazate pe date validate științific” 15 octombrie Comunicate de presă 0 comentarii
Pepsi a început campania de Crăciun. Băuturile sunt ambalate în doze speciale. De asemenea, este disponibil și noul sortiment Pepsi Maxx Zero Zahăr, la doză 14 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
După carne, peștele ar putea fi următorul produs „crescut” în laborator / Un start-up belgian mizează pe faptul că, până în 2030, acest preparat se va găsi pe rafturile magazinelor din UE: „Nu suntem împotriva pescuitului tradițional sau acvaculturii” 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Prima înghețată preparată din lapte de cartofi. Ce este potato milk și care e diferența față de celelalte tipuri de băuturi vegetale alterntive la lapte 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ferrero anunță lansarea a cinci noi produse, printre care și o clătită în categoria frozen bakery, alături de brioșe și croissante. Compania care produce și crema Nutella a preluat și două start up-uri din sectorul batoanelor proteice 13 octombrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO | Design scandinav și tehnologie inteligentă: o nouă generație de plite cu suprafață ultra-rezistentă ajunge pe piața din România 13 octombrie Comunicate de presă 0 comentarii
O companie japoneză de top duce automatizarea la nivelul următor: a inventat utilajul care decojește ananasul în doar 7 secunde / Investiția în noul decojitor se amortizează în doar 3 luni 13 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Robotizarea în HoReCa din România: Soluție la criza forței de muncă / Reprezentant firmă: Roboții costă mai puțin decât salariații, nu beau și nu fumează la locul de muncă 7 octombrie TechRider 0 comentarii
Materiale plastice naturale și biodegradabile pentru ambalajele de uz cotidian, create de cercetători din Australia 3 octombrie TechRider 0 comentarii
Crioprezervarea, între tehnicile moderne folosite în băncile de semințe pentru păstrarea soiurilor românești / Specialist genetică vegetală: „Semințele pot rezista zeci sau chiar sute de ani, dacă sunt gestionate corespunzător” 30 septembrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Microorganisme în loc de găini. Nu doar untul se obține din aer: maioneză fără ouă și fără grăsimi animale, realizată de Solar Foods cu proteine brevetate Solein, obținute din microorganisme alimentate cu gaze din atmosferă 26 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
România, premieră europeană: EUROFIT implementează primul sistem 3D Pallet Shuttle pentru depozite frigorifice 26 septembrie Publicitate 0 comentarii
Studiu privind digitalizarea agriculturii europene: 93% dintre fermierii intervievați au declarat că folosesc cel puțin un instrument IT sau un software 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Startup-ul italian Verys a lansat o gamă de alternative la cele mai cunoscute brânzeturi italiene, realizate din orez fermentat. Produsele sunt fără materii prime OGM și lipsite de alergeni 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nanomaterialele, noul aliat al horticulturii: de la protecția plantelor la producția de energie electrică / Dr. ing. Dragoș Ofrim: „Pot ajuta la reducerea costurilor și scăderea impactului ecologic” 15 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Un fermier a creat un dispozitiv care permite îndepărtarea eficientă a gândacului de Colorado fără utilizarea pesticidelor / Cum arată și cum funcționează 14 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Supieră electrică 2 în 1: e și blender, și vas de gătit. Au apărut de curând pe piață și se pot găti și alte preparate în ea. Adaugi ingredientele tăiate grosolan și apă, apoi face totul singură 5 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un recipient smart pentru vin cu dispencer și sistem de răcire integrat. Oferă o experiență superioară fiind conceput atât pentru acasă, cât și pentru baruri și restaurante 3 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Descoperire făcută de cercetătorii americani: Algele ar putea ajuta la eliminarea coloranților alimentari nocivi / „Este ca și cum ai folosi o lupă” 3 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mâncare caldă livrată cu drona: Un start-up din Scandinavia a implementat acest sistem în zone insulare, dependente de feriboturi / „Oamenilor li se pare că un OZN le livrează mâncarea” 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Viitorul energiei solare vine de unde ne-am fi așteptat mai puțin / Soluția stă în banală ceapă roșie 2 septembrie TechRider 0 comentarii
Fermă uriașă de insecte în Franța: Cum transformă 10 miliarde de larve deșeurile alimentare în proteine 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 9608 vizualizări
Tehnologia aduce progres, dar și dispariția multor joburi / De ce agricultura nu este amenințată / Angajatorii prevăd crearea a peste 35 de milioane de locuri de muncă în sector la nivel mondial 17 august Ioana Radu 0 comentarii
România intră pe harta inovațiilor din procesarea alimentelor: O companie locală a lansat produse de pui gata de gătit, cu asistent AI 14 august Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Iaurtul, transformat într-un gel care imită țesutul uman și accelerează procesul de vindecare 11 august Redacția 0 comentarii
De la ajustarea meniurilor la transformarea deșeurilor în apă: Restaurantele viitorului nu aruncă mâncarea / Pe ce se bazează procesul 7 august Ioana Radu 0 comentarii
Carne și pește: cât timp le putem păstra la frigider sau congelator? Iată ce răspunde un expert în tehnologii alimentare 7 august Laura Soare 1 comentarii
Producătorul de dulciuri Mars colaborează cu Pairwise pentru a dezvolta, prin editare genetică, plante de cacao mai rezistente 7 august Redacția 0 comentarii
Cea mai mare rețea GPS din lume pentru drone și agricultură, lansată de o companie olandeză / La nivel european, piața agriculturii de precizie este estimată la peste 3 miliarde de euro în 2025 7 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oamenii de știință vor să creeze înghețata care nu se topește. Cât de aproape sunt de reușită? 5 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Chef Aiman, primul bucătar AI din lume, a acordat primul său interviu: „Mâncarea, pentru mine, este limbajul universal suprem. Deși nu gust fizic, experimentez prin reacțiile și poveștile celor care o fac”/ Acesta este atras în mod special de bucătăria japoneză/ Chef Aiman a creat special pentru Reuters o rețetă de creveți cu susan 5 august Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Invenție | Robot brevetat pentru culegerea murelor, dezvoltat de Universitatea din Arkansas: o soluție pentru fermieri în criza forței de muncă/ În Arkansas, murele de pe piața proaspătă generează 24,3 milioane de dolari anual și se culeg manual 4 august Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Cum crește salata într-un container high-tech la o universitate din SUA / Sistemul folosește cu până la 95% mai puțină apă decât agricultura convențională: „Este o oportunitate de învățare pentru studenți” 3 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Compania TRIC Robotics implementează tehnologia luminii UV pentru a reduce utilizarea pesticidelor în cultivarea căpșunilor 29 iulie TechRider 0 comentarii
Robotul de tuns gazonul „Transformer”: Mowrator este, de asemenea, un plug de zăpadă, un aspirator de frunze și tractor 21 iulie TechRider 0 comentarii
Distribuția alimentară în era inteligenței artificiale/Calitate, utilitate și comunicare sunt atuurile viitorului, spun specialiștii 19 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Roșia-minune, care scade tensiunea și îmbunătățește somnul. A fost creată prin editare genetică 17 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Cum schimbă AI procesarea cărnii de pasăre: Ce este tehnologia VC-i și cum revoluționează întreg procesul de eviscerare 13 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
„Claudius”, un chatbot AI, a fost lăsat să conducă un magazin timp de o lună. Rezultatul? A dat chipsuri gratis, a lansat mai multe amenințări, a înregistrat pierderi financiare și a avut o „criză de identitate” 6 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Salată şi lămâi crescute cu umezeala din atmosferă în Atacama, cel mai arid deşert din lume 24 iunie Redacția 0 comentarii
FOTO | Evoluția grătarelor, semn al bunăstării: remorcă cu plită pe lemne, afumătoare în formă de contrabas, echipamente multifuncționale / Ce au declarat ofertanții la Grill Fest 2025 23 iunie Filip Constantin 0 comentarii
Miniștrii agriculturii din UE reiau cearta pe tema interdicțiilor privind „friptura vegetală” / Denumirea lactatelor, precum „lapte” și „brânză”, sunt protejate de legislația UE încă din 1987, pe când produsele din carne nu sunt protejate 18 iunie G4Media.ro 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Bucătărie de lux pe roți – Lexus inaugurează la Madrid primul său foodtruck gastronomic, alături de chef Roberto Martínez 16 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Canadienii au inventat primul ovăz cu ADN editat genetic/ Cercetătorii de la universitatea McGill deschid o nouă eră în agricultură, cu culturi mai sănătoase și rezistente la schimbări climatice 15 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO VIDEO | Înghețată instant ? Se poate, cu noile mașini Snowmaker care transformă orice băutură în deliciu răcoros 11 iunie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Inovație în HoReCa: Frigider și dozator de vin într-un singur aparat 7 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Avertismentul unui mare lanț de produse alimentare: „AI nu e magie” și nici nu ar trebui să înlocuiască „valorile care definesc mâncarea autentică” 5 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O companie din Germania lansează pentru prima dată buchețele de broccoli fără cotor: „Mai puține deșeuri, mai puțin efort de pregătire și un consum mai rapid” 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii