Mai multe state membre cer Comisiei Europene să îmbunătățească etichetarea alimentelor / Curtea Europeană de Conturi a semnalat că există lacune notabile în legislație 6 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Marcello Daniliuc (fermier): „Nu mă mai raportez doar la producție, ci la profitul pe hectar” / „Producția medie este de 3 tone/ha la rapiță, pe cele mai slabe parcele” / „Sunt foarte mulțumit că am o cheltuială de doar 1.000 lei/ha” 6 iulie Aura Alexa Ioan 1 comentarii 11438 vizualizări
Culturile de acoperire pot deveni și melifere! O practică agricolă cu beneficii multiple pentru albine și pentru protecția solului 6 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Industria porcului din România, ușoară relansare / În 2024, a crescut efectivul național / Anul acesta, în martie, numărul de capete sacrificate, mai mare 5 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Lapte hibrid, o parte de vacă, o parte vegetal. A fost lansat cu un succes peste așteptări de compania daneză Planet Diary, care plănuiește o extindere în Europa 5 iulie Laura Soare 0 comentarii
Debitul Dunării este la un minim istoric pentru această perioadă în România şi în Ungaria. Acest lucru afectează atât transportul fluvial, cât și agricultura și ecosistemele locale 5 iulie Redacția 0 comentarii
Cum controlează fermierul Dumitru Banea tripsul, lepidopterele și cicadele în viile de la Valul lui Traian: „Cu un plan de tratament bine programat, am reușit să gestionăm eficient populația de dăunători” 5 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
O cooperativă agricolă din județul Vaslui, selectată să încaseze aproape 4.000.000 de euro de la Uniunea Europeană / Investiția constă într-o unitate de depozitare și procesare a cerealelor 5 iulie Filip Constantin 0 comentarii 14128 vizualizări
O platformă online globală pentru comerțul cu vin este în lucru, după achiziționarea Wine Suite, o un softwear italian dedicat cramelor, de către fondul de investiții american Performant Capital 5 iulie Laura Soare 0 comentarii
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat o serie de întâlniri la nivel județean cu fermierii / Scopul declarat: adaptarea politicilor publice la nevoile reale din teritoriu 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Del Monte Foods, compania americană cu o tradiție de 140 ani, intră în faliment/ Compania a obținut finanțare de 1 miliard dolari pentru funcționarea normală, pe durata procesului de faliment 4 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Heringul atlanto-scandian, motiv de nemulțumire pentru trei state europene în relația cu Norvegia / Țara nordică este acuzată că pescuiește peste cota stabilită cu UE și vinde peștele fără taxe pe piața comunitară 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Oaia românească primează pe masa algerienilor / Ei au contribuit decisiv la creșterea cu aproape 30% a exportului de ovine vii din România pe piețele terțe în prima jumătate a anului 2025 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii 6447 vizualizări
Comisia Europeană a autorizat astăzi utilizarea unei varietăți de soia modificată genetic în produsele alimentare și furaje. Nu a fost însă autorizată și cultura respectivului soi 4 iulie Laura Soare 0 comentarii
AFIR lansează o platformă informatică pentru digitalizarea completă a proceselor de finanţare în mediul rural 4 iulie Redacția 0 comentarii
UNCSV: Cooperativele au demonstrat că reprezintă singura şansă pentru dezvoltarea agriculturii durabile 4 iulie Redacția 0 comentarii
Cel mai mare proiect de monitorizare a apelor de suprafață din lume începe pe fluviul Dunărea, anunță autoritățile bulgare 4 iulie Redacția 0 comentarii
România încheie anul comercial 2024/2025 pe primul loc în Uniunea Europeană la exportul de grâu comun, orz și porumb / Cantitățile totale, mai mici decât în anul anterior 4 iulie Filip Constantin 2 comentarii 7883 vizualizări
Din istoria agriculturii I Piperul și șofranul, comercializate la nord de Dunăre încă din sec. XV / Ce produse agricole erau în vremea lui Mircea cel Bătrân 4 iulie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | Ce „calități” trebuie să aibă cartoful pentru a fi folosit în restaurant / „Căutăm acei cartofi din care să poată fi tăiate segmentele acelea lungi, consistente, cu gust bun și care să reziste la prăjire” 4 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Apel de proiecte agrifood inovative în cadrul unei inițiative a companiei Barilla. Direcțiile pe care le vizează ediția 2025: reziliența culturilor de busuioc, controlul producției în industria alimentară și îmbunătățirea gestiunii în retail 3 iulie Laura Soare 0 comentarii
Cine este fermierul Ciprian Olteanu, noul președinte al Clubului Fermierilor Români / Implicat în agricultura mare, el folosește combine cu senzori, drone și irigații inteligente 3 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
FOTO | Cum sunt pregătiți studenții pentru noile provocări ale agriculturii regenerative / Summitul „Agro Generația Nouă”, parteneriat între antreprenorii din Agricultura (CATA) și studenții de la Universitatea din Constanța 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Producția de lapte de vacă din zona de nord a Italiei, mai scăzută cu 10-15% din cauza căldurii extreme. Ce daune a făcut arșița prelungită la nivelul culturilor agricole 3 iulie Redacția 0 comentarii
APIA a plătit aproape 2,5 milioane de lei ca ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor 3 iulie Redacția 0 comentarii
Tulcea: Administraţia Deltei face apel la pescari să nu folosească setcile cu ochiuri mai mici de 70 mm 3 iulie Redacția 0 comentarii
Ar putea fi cafeaua obținută în laborator o soluție la creșterea continuă a costurilor și provocările ambientale care complică lanțul său de producție? 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Ce fel de ulei folosește la prăjit lanțul de fast-food KFC / Bogdan Cheța (Sphera Group): „E un mix cu performanțe superioare, care dă și gust foarte bun produsului după prăjire” 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ciprian Olteanu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români / Este absolvent al programului „Tineri lideri în agricultură”, dedicat tinerilor care vor să preia ferma de la părinți 2 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Analiza industriei porcului, săptămâna 26: Etichetare transparentă pentru produsele care imită carnea / Virus PPA din Calabria în Westfalia / Fermierii vietnamezi nu se grăbesc să-și vaccineze porcii – Dr. Abraham 2 iulie Tiberiu Abraham 0 comentarii
După Franța, au fost identificare focare de dermatită nodulară contagioasă și în Italia 2 iulie Redacția 0 comentarii
54 de milioane de euro pentru comunitățile pescărești, sprijin pentru dezvoltare locală durabilă. Apel de proiecte din partea Ministerului Agriculturii 2 iulie Redacția 0 comentarii
Crește constant consumul de vin Prosecco în Franța, în detrimentul Champagne. Acest vin italian prinde și la tineri, care tendențial consumă mai puțin vin 2 iulie Redacția 0 comentarii
Beneficiarii schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu şi climă” pot depune cereri de plată până la 30 iulie, inclusiv, informează APIA 2 iulie Redacția 0 comentarii
Recolte peste așteptări în Caraș-Severin, în ciuda secetei din Banat / „Rezultatele bune sunt obținute în special acolo unde fermierii au respectat tehnologiile de cultură” 2 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Pagube de milioane de lei în livezi: Fermierii afectați de înghețul din primăvară ar putea primi 3.000 de euro pe hectar 2 iulie Redacția 0 comentarii
Ceapa de Buzău „Bot de vulpe”, soi pierdut şi recuperat din SUA, înscris în Catalogul european 2 iulie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | „Ladies&Business”, Episodul 5 | După ani petrecuți în multinaționale din București, Iulia Blagu a ales să revină în Urziceni și să-și croiască propriul drum în agricultură: „Mergem înainte, dar cu bolovani legați de picioare!” 2 iulie Adrian Bunea 0 comentarii
VIDEO | De unde provin cartofii de la KFC? / Lanțul de restaurante folosește 6.000 tone de cartofi congelați pe an / Bogdan Cheța (Sphera Group): „Suntem în curs de dezvoltare a unui produs cu un furnizor din Harghita” 2 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Din poarta echipei naționale, direct în solar: Ciprian Tătărușanu și drumul său de la fotbal la agricultură bio / Cultivă împreună cu un prieten-asociat soiuri diverse de dovleci și dovlecei bio 1 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Danemarca preia, de marți, președinția Consiliului UE și are un „plan de acțiune pentru alimentele pe bază de plante”, precum și o „strategie proteică” la nivel european / În paralel, Parlamentul European apără denumirile tradiționale ale cărnii 1 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum vede mediul de afaceri programul de guvernare. Vlad Popescu, Norofert: Creșterile de taxe vor duce unele operațiuni în zona gri 1 iulie Economedia 0 comentarii
Nou acord privind importurile de produse agricole între Uniunea Europeană și Ucraina 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum poți deveni furnizor de carne de pui pentru KFC / Bogdan Cheța (Sphera Franchise Group): „Totul pornește cu un acord de confidențialitate pe care îl semnăm cu furnizorul, după care i se prezintă cerințe de ordin cantitativ și calitativ” 1 iulie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Criza uleiului de măsline este atât de gravă în Grecia încât hoţii au ajuns să fure tot măslinul, lăsând doar ciotul, iar alteori dispar cu ramurile încărcate cu măsline 30 iunie Redacția 0 comentarii
Siegfried Mureşan: Politica Agricolă Comună şi Politica de coeziune rămân priorităţi ale României în viitorul buget multianual al UE 30 iunie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV | Cristina Cionga (Forumul APPR): Propunerea de ridicare a pragului de eligibilitate pentru bani europeni de la 1 la 2 ha trebuia dezbătută public! / 210.000 de beneficiari, dintre cei peste 713.000, ar fi scoși din sistem / Propunem un mecanism național de reasigurare agricolă! 30 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Franţa a detectat primul focar de dermatoză nodulară contagioasă a bovinelor 30 iunie Redacția 0 comentarii
INS: Producţiile de carne de bovine, porcine şi ovine, în scădere în 2024; avans la producţia de carne de pasăre 30 iunie Redacția 0 comentarii
Noi burse pentru pregătirea tinerilor pentru a deveni specialişti în domeniul agricol 30 iunie Redacția 0 comentarii