Migdalele sau nucile sunt mai sănătoase?/ Ambele conțin nutrienți benefici pentru inimă, intestine și creier/ Un dietetician dezvăluie care sunt cele mai bune pentru pierderea în greutate 29 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncatul în viteză îți economisește timp, dar îți afectează sănătatea ta/Experții explică de ce nu ar trebui să te grăbești niciodată la masă 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Supa de pui chiar ajută la vindecarea răcelilor? Cât e mit și cât e știință/Cercetările recente indică unele proprietăți nebănuite 29 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Alimentul detox pe care una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din Spania îl consumă măcar o dată pe săptămână: „Broccoli nu lipsește din dieta mea” 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Compușii din alimente care pot ajuta împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă/Se găsesc în alimentele de origine vegetală și în algele marine 29 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Dieteticienii dezvăluie beneficii mai puțin știute ale sucului de prune uscate: Bogat în nutrienți, ce pot ajuta la menținerea sănătății intestinului, acesta pot fi util și pentru sănătatea inimii și a oaselor 29 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Câtă proteină este într-un ou? Dieteticienii spun că oul este o sursă importantă de proteine, dar și de mulți alți nutrienți/ Poți mânca până la 12 ouă pe săptămână și te vei simți sătul și chiar vei putea slăbi 29 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cum să incluzi corect dovleacul în dieta de toamnă. Recomandări de la nutriționistul Tania Fântână: „Este o alegere excelentă pentru cei care vor să slăbească, deoarece poate fi folosit în diverse rețete dulci și sărate, fără a adăuga multe calorii” 29 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Gazele și balonarea sunt un semn de infecție sau problemă a florei intestinale. Nutriționist: „Reprezintă un indicator al sănătății tale prezente și viitoare” 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Ovăzul poate fi consumat crud? Un nutriționist lămurește această problemă și spune care e cel mai bun mod de a-l consuma 28 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Starea de spirit poate fi influențată de ceea ce mâncăm. Ce alimente să alegi în funcție de cum te simți ca să-ți fie mai bine / Carbohidrații complecși stimulează secreția de serotonină / Proteinele contribuie la sinteza dopaminei, asociată cu plăcerea 28 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Nutriționistă: Asta „ronțăi” – în afară de fructe – când îmi este foame între mese/ Sunt alimente sănătoase și care nu îngrașă 28 octombrie Redacția 0 comentarii
Șase modificări în dietă pentru a reduce retenția de apă (edem) / Mănâncă banane, avocado, cereale integrale, nuci și ton / Ceaiul de păpădie ți-ar putea fi de folos 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Specialiștii Clinicii Mayo, despre remediile împotriva răcelii: Ce funcționează și ce nu / Apa, supa, sucurile de fructe și legume, ceaiul cald cu miere, usturoiul, somonul și ouăle pot fi de ajutor 28 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șase alternative naturale de îndulcire a cafelei, care pot înlocui zahărul: Scorțișoara, mierea sau siropul de agave oferă nu doar savoare, ci și beneficii nutriționale 28 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 28 octombrie – 3 noiembrie. Zile cu dovleac și Halloween 27 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutrientul care te scapă de grăsimea de pe burtă/Cei mai mulți dintre noi nu consumăm destule alimente care conțin fibre, spun nutriționiștii 27 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Alimente sănătoase pentru persoanele cu insuficiență renală: Fructele și legumele trebuie consumate în funcție de rezultatul analizelor de sânge, carnea, grăsimile și carbohidrații, doar cât recomandă dieteticianul, iar sarea și apa ar trebui limitate 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Uleiul din conservele de ton. Se poate refolosi? Un studiu a demonstrat că este plin de vitamina D și omega 3 27 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii 22266 vizualizări
Un profesor în Nutriție dezvăluie cum a renunțat la supraalimentarea în weekend și prezintă cinci strategii surprinzătoare care au ajutat-o să scape de excese și să slăbească / A renunțat la reguli stricte, nu a trișat și a conștientizat alegerile alimentare 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Legătura dintre alimentație și imunitate / Studiile arată că un tip de fibre numit chitină, prezent în ciuperci și crustacee, poate declanșa un răspuns imunitar și ar putea contribui la dezvoltarea unor terapii pentru obezitate 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de dovleac / „Superalimentul” sezonului are beneficii asupra sănătății inimii, digestiei și chiar a somnului / Dietetician: „Lignanii din semințele de dovleac reduc inflamația și ajută la scăderea riscului de cancer” 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Supele cremă, alegerea perfectă dacă ții dietă, spune Tania Fântână, nutriționist G4Food / Zacusca, ardeii copți și supele cremă – alimente bogate în fibre, antioxidanți și vitamine 26 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
Sunt pastele sănătoase? Nutriționiștii au dat verdictul: „Da! Sunt mai bune decât alți carbohidrați!” / Ei ne sfătuiesc să le alegem pe cele din cereale integrale, pentru că au indice glicemic mic, sunt bogate în fibre și nutrienți și ne ajută inima 26 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente pe care ar trebui să le mănânci, dacă vrei să slăbești / 16 dintre cele mai bune alegeri alimentare pentru pierderea în greutate 26 octombrie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se face supa limpede de legume utilă în foarte multe preparate și rețete 26 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Legătura dintre seleniu și cancer / Studii recente sugerează că acest mineral ar putea juca un rol crucial în prevenirea răspândirii cancerului în organism / Se găsește în nucile braziliene, în fructele de mare și în cereale 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să reduci colesterolul fără pastile/Dieta joacă un rol esențial/Alimente precum somonul, cerealele integrale sau fructele și legumele sunt cele mai indicate 25 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Chiar e posibil să mănânci prea multe fructe? Care e cantitatea optimă zilnică și ce rău îți poate face excesul de fructe 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce să nu-ți lipsească din cămara ca să poți inventa în orice moment și fără stress un prânz sau o cină? 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Unele alimente ultraprocesate pot fi mai rele pentru sănătatea inimii tale decât altele / Unele conțin ingrediente care nu au putut fi recreate într-o bucătărie de acasă/ Totuși, pâinea integrală, cerealele, iaurtul și floricelele de porumb pot fi benefice, deși sunt procesate 25 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Pâinea nu trebuie exclusă din dietă / Cele mai sănătoase tipuri de pâine, potrivit unui dietetician, sunt cele din cereale integrale, cu semințe sau chiar cu banane 25 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 17109 vizualizări
Cafeaua are beneficii suprinzătoare pentru sănătate, de la reducerea riscului de boli la îmbunătățirea stării de spirit, susțin specialiștii Mayo Clinic / Medic: „La consumatorii de cafea, există un risc scăzut de diabet de tip 2, boala Parkinson, boli hepatice și anumite tipuri de cancer” 25 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cât zahăr poți consuma într-o zi, fără să riști probleme de sănătate/Este o mare diferență între zahărul natural și cel adăugat 25 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Băuturile îndulcite artificial pot crește riscul de boli de inimă cu 20%, arată un studiu recent/ Specialiștii ne recomandă să evităm băuturile îndulcite artificial, dar și pe cele îndulcite cu zahăr, ori de câte ori este posibil 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Diabetologii dărâmă un mit: diabeticii au voie ciocolată! Secretul este moderația/ Specialiștii nu recomandă ciocolata cu îndulcitori, pentru că și ea poate crește glicemia 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Comfort food” sau mâncarea care relaxează și te face să te simți bine. Ce este, ce efecte are și când ne este necesară 24 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Uită de cafeaua fără cofeină! Opt alternative care îți pot oferi energie și nutrienți, în locul clasicei cafele / Matcha, ceai Rooibos și latte cu turmeric se numără printre ele 24 octombrie Redacția 0 comentarii 5542 vizualizări
Tot ce trebuie să știi despre alimentația fără gluten / Nutriționistul Tania Fântână vine cu variante concrete de mic dejun, prânz și cină pentru cei care vor să adopte acest stil de viață 24 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Nucile braziliene, o speranță în dezvoltarea de noi tratamente ce previn raspândirea cancerului de sân în organism/ Cercetătorii scoțieni au descoperit că un mineral esential din acestea ar putea fi cheia în prevenirea metastazelor 23 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un profesor de nutriție demontează un mit despre soia: Acest aliment nu crește, ci reduce riscul de cancer de sân/În special tofu era incriminat, fiind, anterior, considerat „aliment fără hrană” pentru persoanele cu risc crescut de cancer 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ești la dietă, dar vrei să mănânci pâine? Alege pâine fără aditivi, integrală, congeleaz-o, decongeleaz-o, prăjește feliile și nu te va îngrășa la fel ca cea proaspătă/ Procentul poate fi cu 40% mai mic 23 octombrie Redacția 0 comentarii 5576 vizualizări
Cel mai bun condiment pentru pierderea în greutate, potrivit dieteticienilor, este ardeiul cayenne/ Capsaicina din el poate accelera metabolismul și susține slăbirea 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce se mănâncă împreună brânză și strugurii? / Smochinele, curmalele, merele, pepenii galbeni și perele sunt alte fructe ce merg de minune combinate cu brânză 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un endocrinolog dezvăluie care sunt cele mai bune alimente, dacă aveți noduli tiroidieni/ Nucile, peștele, ouăle, carnea slabă, laptele, avocado și ovăzul vă ajută să țineți boala sub control 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ar putea fi deficitul de fier vinovat de faptul că te simți mereu obosit?/ Carnea, ficatul, nucile, semințele, cerealele integrale, spanacul și fasolea sunt doar câteva dintre alimentele bogate în fier 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Povestea românului diagnosticat cu diabet tip 1 care reușește să stimuleze producția de insulină în mod natural, doar prin alimentație și sport / Avocado, uleiul de măsline și cocos, dar și peștele oceanic gras, carnea de vită și brânzeturi maturate din lapte de capră, oaie sau bivoliță sunt nelipsite din dieta sa 23 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Schimbarea orei influențează și ceea ce mâncăm/ Nutriționist: Cina ar trebui luată mai devreme 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce ar trebui să mănânci pentru a avea un somn bun/Bananele, curmalele, ovăzul, ouăle și carnea de pui se numără printre alimentele ideale pentru cină 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii