Măr cu unt de arahide, o variantă de mic dejun sau gustare care nu ridică brusc glicemia, așa cum ar face-o un măr simplu / În plus prelungește și sațietatea 14 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cele două tipuri de alimente care cresc riscul de cancer și infarct/ Cardiolog: Ambele au legătură cu niveluri ridicate ale insulinei 13 decembrie Ioana Radu 1 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu, despre post: „Ce să mănânci ca să nu-ți arunci în aer glicemia? În niciun caz doar cartofi, covrigi și pâine” 13 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU | Reducerea aportului de sodiu și creșterea aportului de potasiu prin condimente și lactate poate avea un efect pozitiv asupra raportului sodiu-potasiu, care a fost asociat cu tensiunea arterială 13 decembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cum să-ți pregătești corect corpul pentru mesele de Crăciun / Tania Fântână, nutriționist: „Cel mai mare mit este să te înfometezi înainte de sărbători ca să poți mânca apoi orice” 13 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Fibrele sunt noile proteine/ Generația Z dă tonul acestui trend, iar companiile alimentare își schimbă rapid oferta din magazine 12 decembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în organism când consumi prea des mâncare comandată. Un nou studiu arată legătura cu inflamația alimentară și riscul cardiometabolic 12 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Valentin Krancevik, cofondatorul platformei „Valori Nutriționale”: Ne dorim să fie ca un cont bancar: să știi exact ce ai „cheltuit” din punct de vedere alimentar / Cum funcționează 12 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
O profesoară de nutriție de la Universitatea din New York, în vârstă de 89 de ani, împărtășește șase sfaturi simple pentru o alimentație sănătoasă/ Ea dezvăluie cum își alege mâncarea de zi cu zi 12 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Crăciunul vine cu mese îmbelșugate/ Un gastroenterolog te învață cum să deosebești senzația de „stomac foarte plin” de unele simptome ce pot semnala un cancer de colon 11 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un cercetător în domeniul longevității spune că este perfect sănătos pentru că își începe ziua cu minestrone tradițional din Sardinia/ Expertul explică de ce acest preparat se mai numește și „supa longevității” 11 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Andrei Lazăr, medic primar chirurgie plastică, despre alimentația potrivită după operațiile estetice: „Procesul de vindecare depinde în mare măsură și de ceea ce mâncăm” 11 decembrie Florentina Sandu 0 comentarii
Cercetătorii au descoperit că mirosul unor alimente poate reduce foamea/Vanilia, menta și bananele, în top-ul aromelor care pot diminua apetitul 11 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci tofu în fiecare zi / Avertismentul unui dietetician oncolog 10 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nou trend pe rețelele sociale: un shot de ulei de măsline, pentru a scăpa de kilogramele în plus / Medicii avertizează asupra exceselor și spun că efectele sunt modeste 9 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Care e scuza ta? Dr. Gabriel Tatu Chițoiu, despre obezitate: „Scuza generală este că «așa este în familie», că moștenesc pe…, dar ceea ce se moștenește în familie este stilul de viață” 8 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Da, poți să mănânci paste și totuși să slăbești! / Nutriționiștii îți dezvăluie câteva trucuri ce îți vor permite să te bucuri de paste fără să-ți pui silueta în pericol 8 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu: „Frigul afectează grav inima, dar Coenzima Q10 o poate ajuta”/ Dacă mănânci somon, ficat, spanac, broccoli și alte câteva alimente, vei beneficia de Coenzima Q10 naturală 8 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce complicații apar din cauza greutății corporale prea mari, explică Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: Le spun pacienților să conștientizeze că ei nu au hipertensiune, nu au diabet, ci au obezitate complicată cu hipertensiune, cu diabet 7 decembrie Ana Roman 0 comentarii
De ce să congelezi pâinea înainte de a o prăji / Un truc simplu care ajută digestia și face pâinea mai prietenoasă cu silueta 7 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Sfaturi pentru perioada sărbătorilor | Medicii recomandă alternative simple pentru preparatele bogate în zahăr și grăsimi: „E momentul să protejăm obiceiurile sănătoase” 7 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Cât de sănătoasă este mâncarea tradițională / Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: „Mortalitatea cea mai mare și bolile cardiovasculare este maximă în zona Balcanilor. Exact aici unde suntem foarte mândri de mâncarea noastră tradițională” 6 decembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Cele mai bune ceaiuri în sezonul rece / Tania Fântână, nutriționist: „Ceaiurile sunt un gest de grijă față de corp” 6 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Fructul pe care nutriționiștii îl recomandă zilnic la micul dejun / Specialiștii spun că previne îmbătrânirea, reglează tensiunea și glicemia 6 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Cum să trăiești mai mult: Stilul de viață, factor determinant în speranța de viață / Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: „Stilul de viață complet nesănătos este cel care contribuie la o speranță de viață redusă în România” 5 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Bucătarii și experții în știința alimentelor sunt de acord: Aceasta este cea mai bună metodă de a reduce arsenicul din orez! 5 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cereale integrale, legume sau condimente amare?/ Iată ce spun medicii că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge 5 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cardiologii avertizează că aceste recipiente comune din bucătărie îți pot afecta sănătatea inimii / Medicii te sfătuiesc să alegi alternative non-toxice, din sticlă și silicon 4 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Soia, aliatul surprinzător al siluetei / Cinci motive pentru care boabele de soia pot sprijini pierderea în greutate 3 decembrie Ana Roman 0 comentarii
Revanșa unturii. Un medic român explică de ce grăsimea tradițională de porc este mai sigură la prăjit 3 decembrie Laura Soare 0 comentarii
De la ovăz la pește gras: alimente recomandate de cel mai recent ghid, pentru persoanele cu valori crescute ale colesterolului / Nu există alimente minune, dar combinate cu o dietă echilibrată, pot fi de ajutor 3 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce n-ar trebui să consumăm căpșuni mai ales atunci când nu este sezonul lor? Specialist în longevitate: Sunt printre cele mai nocive fructe 3 decembrie Ioana Radu 0 comentarii
Patru motive pentru care ar trebui să adaugi cuișoare în ceaiul tău masala (chai), iarna aceasta/ Dincolo de aromă, cuișoarele îți stimulează imunitatea, sprijină digestia și nu numai 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1118 vizualizări
Trei beneficii nutriționale importante ale brânzei cottage/ Iată ce sfaturi îți dau nutriționiștii pentru a o integra în dietă 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Deși ți se spune că fructele sunt sănătoase, dentiștii te sfătuiesc să le consumi cu atenție/ Ortodont: „Anumite fructe au pigmenți naturali foarte puternici și îți pătează dinții” 2 decembrie Ioana Radu 0 comentarii
Dieta influențează hormonii femeilor? / Iată ce trebuie să mănânci în timpul menstruației, în sarcină sau la menopauză, pentru a reduce problemele hormonale 2 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 5 suplimente utile în perioada de excese alimentare, recomandate de nutriționist / Tania Fântână: Balonarea, greața, gustul amar, refluxul sau senzația de „prea plin” sunt semne că sistemul digestiv are nevoie de sprijin 2 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Este burta de porc sănătoasă? Iată ce valori nutritive are și de ce nu este recomandat să o mănânci decât ocazional 30 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente bogate în proteine, ideale pentru iarnă / Nutriționiștii spun că stimulează pierderea în greutate, ajută la creșterea masei musculare și sprijină imunitatea 30 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist): „Suntem diferiți, iar relația noastră cu mâncarea este diferită” / Motivul pentru care femeile și bărbații au nevoi nutriționale distincte 29 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Trei variante de mic dejun sănătos și energizant pentru zilele reci de iarnă/ Recomandate de programul „Stil de viață sănătos” al Facultății de Medicină Harvard 29 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii 1318 vizualizări
Prima cină americană de Ziua Recunoștinței la reședința Papei Leon/ Un chef din SUA a preparat curcan cu unt de trufe și o garnitură specifică din Chicago 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Doi nutrienți pot ajuta la întârzierea menopauzei /Cercetătorii au descoperit că portocalele, broccoli și stridiile conțin acești nutrienți și pot reduce riscul de menopauză precoce 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
E posibil să nu consumi suficiente fibre. Iată ce efecte neplăcute poate avea acest lucru asupra corpului tău 28 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU | Până la patru ceşti de cafea pe zi pot încetini îmbătrânirea celulară, susțin cercetătorii 28 noiembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: „Dieta mediteraneană nu e o modă, e știință” / Ce spune despre miturile legate de „moștenirea genetică inevitabilă” 28 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii 1167 vizualizări
Sucul fresh de portocale trebuie băut imediat, pentru ca vitamina C să nu se piardă? Iată ce explică un medic specialist în boli de nutriție 28 noiembrie Laura Soare 0 comentarii
Un chirurg cardiac dezvăluie ce mănâncă într-o zi, iar rutina lui de dimineață s-ar putea să te șocheze/ O dieteticiană îi laudă alegerile alimentare, dar îi face și niște recomandări importante 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 greșeli din bucătărie care îți pot crește colesterolul: Excesul de ulei și lipsa fibrelor, primele pe listă 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetare: Sucul de portocale, băut frecvent, poate modifica genele responsabile de apariția unor boli 27 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii