Sirop de agave sau zahăr / Care este diferența dintre cele două alimente dulci și care e mai sănătos / Controverse și precauții 16 mai Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Broccoli conține mai multe proteine decât o friptură, raportat la caloriile furnizate 16 mai Angela Sabău 0 comentarii
Ziua Internațională a Bolii Celiace/ Totul despre gluten/ Diferențe între boala celiacă, alergii, intoleranțe și care sunt reglementările europene în domeniul alimentelor fără gluten 16 mai Ioana Radu 0 comentarii
De ce să incluzi sparanghelul în alimentație / Tania Fântână (nutriționist): „Dacă vorbim de detoxul de primăvară, sparanghelul nu ar trebui să lipsească în această perioadă de pe masă” 16 mai Tania Fântână 0 comentarii
Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos / O nutriționistă dezvăluie că includerea unei pere în dieta zilnică este secretul pentru atingerea obiectivului tău de fibre 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea? Nutriționiștii spun că ambele conțin zahăr, dar și cantități mici de minerale și compuși vegetali benefici 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO – De ce congelarea lămâilor este cea mai bună metodă de a le consuma/Mâncate cu tot cu coajă, lămâile au proprietăți aproape medicinale, iar coaja lor conține chiar și de 10 ori mai multe vitamine decât sucul 15 mai Daniela Arnăutu 1 comentarii
Zeama de murături oferă alinare pentru crampele musculare: Mit sau adevăr?/ Nutriționiștii susțin că funcționează, dar te sfătuiesc să nu faci excese 15 mai Redacția Daniela Arnăutu 0 comentarii
Chipsuri fără gluten: Gustarea sănătoasă pe care o poți face acasă / Trei rețete rapide și ușoare de chipsuri fără gluten 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Budinca de chia – desert sănătos sau capcană calorică? / Tania Fântână (nutriționist): Nu vă îndrăgostiți prea mult de ele, mai ales dacă vreți să scădeți în greutate 15 mai Tania Fântână 0 comentarii 6365 vizualizări
Proteinele sunt la modă, dar câte sunt necesare într-o zi? Iată cum îți poți calcula singur aportul corect. Este de evitat atât carența, cât și excesul 14 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
Cum te poate ajuta sarea de mare să scapi de efectele neplăcute ale insolației / Ai nevoie doar de un pahar cu apă și puțină sare de mare 14 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentația persoanelor cu Lupus / Ce spun specialiștii despre o dietă echilibrată și antiinflamatoare 14 mai Angela Sabău 0 comentarii
Cu ce sunt mai buni cartofii violet decât cei obișnuiți, albi sau roșii? Ce conțin în plus? 14 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce este ceaiul kukicha, plin de proprietăți și foarte plăcut la gust. O versiune japoneză de ceai verde obținută tot din planta de ceai dar care nu conține aproape deloc teină 14 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Măslinele negre, „arma secretă” împotriva îmbătrânirii / Nutriționist: „Măslinele sunt mult mai mult decât o simplă gustare – ele sunt un aliment funcțional cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și cardioprotectoare” 14 mai Daniela Arnăutu 1 comentarii
Fulgi pentru micul dejun. Ce alte cereale sănătoase mai există sub formă de fulgi, în afară de ovăz? 14 mai Redacția 1 comentarii 5293 vizualizări
Cum alegi un iaurt cu adevărat sănătos / Nutriționiștii indică cinci criterii esențiale pentru o alegere inspirată 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
Zece legume bogate în potasiu care îți vor fi de ajutor pentru o dietă sănătoasă / Ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la prevenirea formării pietrelor la rinichi 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
Atenție la alimentele ambalate! / Citește bine etichetele și evită patru ingrediente despre care specialiștii spun că pot favoriza cancerul 13 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sare iodată sau neiodată? Sare de mare? Ce alegi când mergi la magazin / Tania Fântână (nutriționist): „Cu cât culoarea sării este mai închisă, mai neuniformă, cu atât aceasta a fost mai puțin procesată” 13 mai Tania Fântână 1 comentarii 15430 vizualizări
Gustarea care te poate ajuta să nu te îngrași / Un studiu recent arată că oleaginoasele, fulgii de ovăz și ciocolata neagră pot fi nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă 12 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei tipuri de semințe pe care femeile ar trebui să le includă în dieta lor zilnică, dacă vor să se mențină sănătoase/ Experții spun că acestea ajută digestia, previn infecțiile urinare și susțin sănătatea ginecologică 12 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 moduri prin care adaugi calorii în dietă fără să îți dai seama / Dietetician: „Mulți oameni subestimează cât mănâncă” 12 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce nu e bine să mănânci pe fugă / Nutriționistul Tania Fântână îți spune cât ar trebui să dureze o masă sănătoasă: „Nu e musai să iei mesele zi de zi la aceleași ore cu sfințenie” 12 mai Tania Fântână 0 comentarii
Injecțiile pentru slăbit ar putea reduce la jumătate riscul de cancer asociat obezității, conform unui nou studiu 12 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cine renunță la acest aliment și-ar putea reduce drastic riscul de cancer / Oncologii susțin că o serie de compuși inflamatori din acest aliment pot contribui la creșterea alarmantă a cazurilor de cancer cu debut timpuriu 11 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii 5476 vizualizări
Medicamentele pentru slăbit pot oferi oamenilor mai mult control asupra consumului de alcool, arată un studiu 11 mai G4Media.ro 0 comentarii
Băuturi răcoritoare, sănătoase și ușor de preparat acasă, recomandate de nutriționiști / De la castravete cu mentă la shake cu granola, toate te pot menține hidratat și revigorat 11 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii 10575 vizualizări
Industria wellness-ului se adaptează rapid la medicamentele antiobezitate, în timp ce companiile tradiționale riscă să fie depășite 11 mai Redacția 0 comentarii
Lipie sau pâine? Ce alegem când vrem să slăbim? / Tania Fântână (nutriționist): „Dacă vrei să renunți la pâine dar folosești lipie, să știi că ieși mai prost la calorii și nu o să obții deficitul caloric pe care îl sperai” 11 mai Tania Fântână 0 comentarii
„Există dovezi tot mai numeroase că dieta ar putea influenţa dezvoltarea bolii Parkinson”, afirmă autorul unui studiu realizat în China / Ce impact au alimentele ultraprocesate asupra creierului 10 mai Redacția 0 comentarii
Nutraceuticele – produsele aflate la granița dintre aliment și medicament – schimbă regulile jocului / Jeleurile și băuturile funcționale devin soluții pentru sănătate 10 mai Angela Sabău 0 comentarii
Cinci ceaiuri recomandate de nutriționiști, pentru a avea un nivel mai bun al glicemiei / Pe lângă ceaiurile verde și negru, cele de ghimbir, scoțișoară și turmeric sunt ideale pentru diabetici 10 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce să mănânci (și ce să eviți) dacă ești însărcinată / Tania Fântână (nutriționist): „Cred că atunci când vine vorba de alimentația în sarcină focusul cade pe două aspecte: siguranță alimentară și echilibru alimentar” 10 mai Tania Fântână 0 comentarii
Șofranul, elixirul auriu / 10 beneficii pentru sănătate și rețeta perfectă pentru ceaiul de șofran 9 mai Angela Sabău 0 comentarii
6 mituri despre slăbit în care nutriționiștii te sfătuiesc să NU mai crezi/Specialiștii explică de ce nu trebuie să elimini carbohidrații, să nu ții diete drastice și să nu mai numeri, obsesiv, caloriile 9 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu amplu: Dieta mediteraneeană reduce riscul de cancer indiferent de greutatea corporală 9 mai Redacția 0 comentarii
12 alimente care te fac mai rezistent în fața bolilor / Sunt bogate în zinc și sunt atât de origine animală, cât și vegetală 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Top 20 de băuturi fără zahăr, recomandate de nutriționiști / Toate sunt delicioase, răcoritoare și te ajută să te menții sănătos 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un gastroenterolog de la Harvard ne recomandă să evităm complet trei alimente, dacă vrem să ne protejăm ficatul/ Nu este vorba despre alcool, ci despre niște alimente considerate… sănătoase 8 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Furnizorul venerabilului program american de pierdere în greutate WeightWatchers, în faliment / Compania, cu datorii de 1,15 miliarde de dolari, se va concentra pe servicii de telemedicină 7 mai Economedia 0 comentarii
Semințele de in te scapă de constipație și te pot ajuta să slăbești / Iată cum acționează ele pentru reglarea digestiei și sub ce formă le poți consuma 7 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
8 alimente pe bază de plante cu mai multă proteină decât un ou: De la produse pe bază de soia până la semințe 7 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum adaptăm alimentația copiilor pe timp de vară și, mai ales, ce facem cu pofta de înghețată? / Tania Fântână (nutriționist): Hidratarea este mai importantă ca niciodată 7 mai Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm cireșe în fiecare zi și cum afectează acest lucru persoanele supraponderale/ Chiar dacă prețul este prohibitiv, nutriționiștii ni le recomandă 6 mai Ioana Radu 0 comentarii
Când liniștea din tine se vede pe cântar / Tania Fântână (nutriționist): „De multe ori, în spatele kilogramelor se ascunde o relație toxică, o copilărie în care mâncarea a fost alinare sau recompensă” 6 mai Tania Fântână 0 comentarii
Două alimente pe care ar trebui să le consumi mai des, pentru a-ți reduce inflamația din corp/ Potrivit unui nou studiu, o dietă cu multe proteine vegetale și fibre are această proprietate 5 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai recomandate alimente antiinflamatorii care ajută în caz de dureri articulare și artroze. Ce trebuie să limitezi în dietă în această situație 5 mai Redacția 0 comentarii
Ce faci dacă te-ai trezit că borcanul cu gem a prins mucegai? Îl arunci sau continui să mănânci după ce l-ai curățat la suprafață? 4 mai Redacția 0 comentarii