Dr. Răzvan Vintilescu: „Ulcerul și gastrita nu apar dacă sari peste micul dejun” / Alimentația nepotrivită, printre factorii favorizanți ai acestor boli 10 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Aditivii alimentari comuni pot declanșa sau agrava astmul la copii, potrivit unui studiu 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zincul, un mineral esențial pentru sănătate, ce trebuie administrat în mod constant, pentru că organismul nu îl stochează/ Ca să obții suficient zinc din alimentație trebuie să mănânci frecvent stridii, carne, ouă, semințe, nuci, cereale, orez sau fasole 9 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Migdalele, benefice sau nu / Ce spun nutriționiștii despre conținutul de fibre și sănătatea intestinului 9 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Alimentele care ne strică tenul / Medicul dermatolog Roxana Chelaru: „Ar trebui să consumăm o cantitate de carbohidrați cât mai mică procentual” 9 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Meniul anti-răceală: cum să-ți întărești imunitatea cu ajutorul hranei / Tania Fântână (nutriționist): „Nu săriți peste porția de fructe și includeți mereu legume la orice masă” 9 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Gustarea bogată în proteine pe care ar trebui să o eviți dacă vrei să slăbești / Deși este considerată „sănătoasă”, gustarea ți-ar putea sabota eforturile de a scăpa de kilogramele în plus 8 octombrie Ana Roman 0 comentarii 2048 vizualizări
Semne neobișnuite că organismul are nevoie de mai multe fibre / Lipsa de concentrare sau schimbările de dispoziție sunt doar două dintre ele 8 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Vacile-zebră și mâncarea cu teflon câștigă premiile Ig Nobel / Aceste premii satirice, care parodiază Premiile Nobel, recunosc realizări care „mi întâi fac oamenii să râdă, și apoi îi fac să se gândească”. Câștigătorii au primit câte un… șervețel umed 8 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Despre unt, cu bune și rele. Tania Fântână, nutriționist: „Untul este net superior margarinei, cu condiția să fie consumat cu moderație” 8 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
5 gustări sănătoase care au mai mult calciu decât o porție de iaurt / În fruntea listei se află cottage cheese 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce nutriționiștii spun că poate ar trebui să alegi mai degrabă legume congelate decât proaspete/ Pot avea o valoare nutritivă mai mare și permit reducerea risipei 7 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Ozempic sau cură de slăbire? Experții spun că anumite alimente pot stimula natural hormonii care reduc apetitul 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1311 vizualizări
Efectele ascunse ale slăbitului: de la dureri de cap la căderea părului / Tania Fântână (nutriționist): Nu elimina complet carbohidrații, ci alege variante sănătoase, precum ovăz, cartofi dulci, quinoa sau leguminoase 7 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Se poate consuma ovăz crud? Un acid din compoziția ovăzului ar putea bloca absorbția unor nutrienți importanți/ Cum rezolvăm această problemă 7 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 5699 vizualizări
Suplimentele de cacao te-ar putea ajuta să îmbătrânești mai sănătos, potrivit unui nou studiu/ Cercetătorii au descoperit că alimentele vegetale bogate în flavanoli au un potențial surprinzător anti-îmbătrânire 6 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Soluția miraculoasă” a fierberii cartofilor sau pastelor/ În realitate prin fierbere se formează amidonul rezistent/ Este aceasta o variantă eficientă pentru slăbit sau pentru controlul glicemiei? 6 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Cât avocado se poate consuma pe zi/ Medic: „Nu trebuie să abuzăm pentru că este un aliment sănătos, dar foarte caloric”/ Alte alimente sănătoase, dar care trebuie consumate cu moderație 6 octombrie Ioana Radu 1 comentarii
Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență și toxicologie: „Prima măsură în intoxicația cu ciuperci, până la sosirea ambulanței, este inducerea vomei, pentru a împiedica absorbția toxinelor. Și ciupercile neotrăvitoare pot face mult rău” 5 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dietele cu lichide: Cum afectează digestia masa musculară și metabolismul / Tania Fântână (nutriționist): Nu vă bucurați că pierdeți multe kilograme foarte rapid. Dacă pierdeți și din masa musculară, nu „faceți nicio afacere” 5 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Somonul – un superaliment care poate modela sănătatea organismului / Tot ce trebuie să știi despre beneficii, riscuri, valori nutritive ale acestui tip de pește 4 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Gustarea ideală pentru slăbit / Snacks-ul care nu îți va aduce kilograme în plus, ci chiar te va ajuta să scapi de ele / Este bogat în fibre, sățios și gustos 4 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Dependența de alimente ultraprocesate, mai frecventă decât cea de alcool sau tutun / Un studiu recent arată că acest tip de dependență afectează sănătatea fizică și mentală a vârstnicilor, în special a femeilor 4 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Medicul Sorin Pletea, psihiatru: Un studiu recent arată că persoane care consumă energizante au risc mai mare de anxietate şi de ideaţie de suicid. Aşa că, mai ales la copii, e bine să evite 4 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Postul intermitent în sezonul de toamnă: beneficii și riscuri / Tania Fântână (nutriționist): „Mâncatul mai devreme sau prelungirea postului nocturn poate aduce beneficii metabolice pentru mulți adulți” 4 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce pot face doar patru zile de mâncare nesănătoasă memoriei tale/ Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord explică în ce mod creierul poate fi bulversat de mâncarea de tip junk-food și cum se poate remedia această situație, prin dietă 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de carne trebuie redus la o porţie mică / Dieta bazată pe fructe, legume şi nuci previne milioane de decese 3 octombrie Redacția 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu: „Fastingul nu este înfometare, ci o schimbare de… combustibil, ca atunci când treci de la lemne ude la gaz natural/ Corpul este forțat să utilizeze rezervele de grăsime și vei fi plin de energie” 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Alimentația, factor-cheie pentru sănătatea pielii. Dermatolog Roxana Chelaru: „Degeaba bei apă dacă nu ai ce să hidratezi” 3 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ceea ce alegi să mănânci după un post intermitent este esențial/ Medic specialist în longevitate: „A consuma carbohidrați imediat după post este o greșeală” 2 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei mai multă apă? / S-ar putea să ai mai multă energie, o imunitate mai bună, articulații mai sănătoase și chiar vei putea slăbi, dacă urmezi aceste reguli, timp de 30 de zile 2 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci metode sigure și susținute științific pentru a slăbi fără medicamente/ Alegerea alimentelor integrale și nutritive, dimensiunile rezonabile ale porțiilor, mișcarea, reducerea stresului și somnul odihnitor sunt secretele eficienței oricărei cure de slăbire 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceaiul pe care ar trebui să-l bei pentru a-ți menține creierul tânăr / Potrivit unui nou studiu, acest ceai, combinat cu dieta mediteraneeană, poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii creierului 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2110 vizualizări
Ce trebuie să faci dacă ai consumat ciuperci otrăvitoare / Dr. Luminița Cristina Pelin (director DSP București): „La primele simptome sunați la 112! Intoxicația cu ciuperci este o urgență medicală și poate fi, în multe cazuri, fatală” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Adrian David (psiholog): „Dacă mănânci compulsiv, ești obsedat de alimentația sănătoasă sau îți restricționezi sever mesele, terapia te poate ajuta” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Postul ortodox, „regimul alimentar” care stă la baza dietelor moderne? / Tania Fântână (nutriționist): Ambele promovează consumul ridicat de legume, fructe, leguminoase, semințe și cereale integrale 1 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
Băutura surprinzătoare care te-ar putea ajuta să slăbești, potrivit unui nou studiu/ Yerba maté este recomandată ca o băutură delicioasă și sănătoasă, ce conține compuși care pot ajuta la gestionarea greutății, a glicemiei și a inflamației 30 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un obicei la îndemâna oricui ar putea ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale / Din păcate, potrivit unui nou studiu, mai puțin de unu din 20 de adulți cu hipertensiune folosesc înlocuitori de sare, pentru a reduce aportul de sodiu și a-și proteja inima, creierul și rinichii 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce eșuează dietele? Psihologia din spatele restricțiilor alimentare / Tania Fântână (nutriționist): Mulți pornesc la drum cu obiective greu de atins: „vreau să slăbesc 10 kg într-o lună” sau „nu mai ating niciodată dulciurile”. Acestea duc la frustrare 30 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Uleiul de cocos, un aliment popular, pus sub semnul întrebării de cardiologi / Medicii avertizează asupra riscului cardiovascular 29 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci mure zilnic / Nouă beneficii pe termen scurt și lung: murele pot proteja inima și mintea, iar specialiștii spun că ar trebui consumate zilnic 29 septembrie Angela Sabău 1 comentarii
Consumi zilnic struguri? Iată ce se întâmplă cu organismul tău / Diferențe dintre strugurii verzi și cei roșii / Dietetician: „La fel ca fructele citrice, strugurii conțin vitamina C, care susține sistemul imunitar” 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele cinci fructe ideale pentru diabetici și cum ajută ele la gestionarea glicemiei și protecția pancreasului/ Dr. Răzvan Vintilescu: “Mulți pacienți se uită la un măr ca la o prăjitură frumoasă, dar suspectă” 29 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Avantajele „burticii” la femeile de peste 45 de ani / Tania Fântână (nutriționist): „O circumferință a taliei peste 88 cm la femei este asociată cu risc crescut de boli metabolice” 29 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Nutriția personalizată pe baza testelor ADN: promisiuni vs. realitate / Tania Fântână (nutriționist): Studiile arată că efectul genelor asupra greutății este modest, comparativ cu factori precum dieta reală, nivelul de activitate fizică și somnul 28 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Colesterolul sau grăsimile saturate, care este factorul cel mai dăunător pentru inimă / Cardiologii explică unde trebuie pus accentul pentru sănătatea cardiovasculară 27 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cureți de coajă fructul de kiwi? Ar trebui să-l consumi întreg/ Doctor în medicină moleculară: „Coaja de kiwi este comestibilă și crește valoarea fructului” 27 septembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De la „nu bea apă rece” la „detox cu sucuri” / Nutriționistul Tania Fântână demontează miturile care ne fac mai mult rău decât bine 27 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ar trebui să bei apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată?/ Potrivit unui studiu recent, în organismul persoanelor care beau apă îmbuteliată se acumulează, într-un an, cantități duble de microplastic, comparativ cu cele care beau apă de la robinet, ceea ce le-ar putea mări riscul de boli grave 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 12415 vizualizări
Semințele de dovleac, mai bune decât cele de chia? / Potrivit nutriționiștilor, ambele opțiuni sunt sănătoase, dar iată care conțin mai multe proteine, fibre și magneziu 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii