Cum putem să adaptăm principiile dietei mediteraneene la specificul românesc / Chef Ciprian Nicolescu: „Nu avem o tradiție foarte bună în a găti legumele, dar putem aduce gustul Mediteranei în bucătăria românească” 22 septembrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii 5124 vizualizări
De ce dieta mediteraneeană rămâne un model de echilibru / Tania Fântână (nutriționist): „Beneficiile apar la persoanele care adoptă acest mod de a mânca pe termen lung. Asta înseamnă că nu ne așteptăm la minuni după primele salate cu ton” 19 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Trei idei de lunchbox cu ton, pentru copii / Sunt echilibrate, colorate și delicioase pentru pauza de prânz 17 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 3395 vizualizări
Ton în ulei de măsline – mituri, beneficii, riscuri și recomandări 15 septembrie Otilia Ignat 0 comentarii 12365 vizualizări
VIDEO | Tartă rustică (galette) cu ton: o rețetă simplă, perfectă pentru acest început de toamnă 14 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4994 vizualizări
Alimente cu efect antiinflamator / Tania Fântână (nutriționist): Mănâncă pește de 2, 3 ori pe săptămână și umple jumătate din farfurie cu legume la fiecare masă 12 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Turul Mediteranei în 7 farfurii: inspirație culinară din Grecia, Italia, Spania, Maroc, Turcia, Franța, Liban / Tonul, unul dintre principalele ingrediente 10 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 2252 vizualizări
Alimentație intuitivă vs. diete restrictive – Beneficii și lecții din dieta mediteraneană 8 septembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Beneficiile pe termen lung al includerii grăsimilor sănătoase în alimentație / Tania Fântână (nutriționist): „Grăsimile sănătoase nu doar că nu ne fac rău, dar sunt esențiale pentru sănătate” 7 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Uleiul de măsline – beneficii, recomandări de consum și rolul său în dieta mediteraneană / De ce este considerat un superaliment 5 septembrie Otilia Ignat 0 comentarii 3712 vizualizări
Surse de proteine în salate – de la pește la leguminoase/ Orice salată vegetală poate deveni o masă completă nutrițional, chiar un fel unic, dacă îi adăugăm proteine ușoare și carbohidrați complecși 4 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Reduci risipa alimentară, economisești timp și bani. Cum? Cu ajutorul produselor la conservă / 3 mituri urbane FALSE despre conserve 3 septembrie Otilia Ignat 0 comentarii 3477 vizualizări
Inflamația silențioasă și rolul alimentelor mediteraneene în dieta de zi cu zi/ Dr. Magda Roșu: „Inflamația silențioasă poate fi prezentă ani la rând, lucrează în tăcere, fără simptome evidente, contribuind la deteriorarea țesuturilor și la apariția unor boli cronice” 1 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1022 vizualizări
VIDEO | Spaghetti rapide cu ton și legume – rețeta ideală pentru prânz sau cină 30 august Ingrid Georgescu 0 comentarii 7111 vizualizări
Stilul mediteraneean în familie: cum îi ajută pe copii să mănânce echilibrat și să dezvolte obiceiuri sănătoase pe termen lung 29 august Otilia Ignat 0 comentarii 2487 vizualizări
Rețetele Juanitei | Paste ușoare cu ton/Trei combinații delicioase, în stil mediteraneean, pentru cină 25 august Ioana Costescu 0 comentarii 9141 vizualizări
Știai că dieta mediteraneeană a fost descoperită de un medic american / Curiozități despre alimentația mediteraneeană 22 august Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Cum pregătești un picnic în stil mediteraneean – meniu ușor, gustos, echilibrat și cu arome de Grecia, Spania, Italia sau Liban 18 august Ioana Radu 0 comentarii 4366 vizualizări
Ghid de alimentație pe caniculă. Ce să mănânci pentru a te simți bine și a avea energie 15 august Otilia Ignat 0 comentarii 14393 vizualizări
Idei de combinații rapide cu pate de ton și legume proaspete pentru un brunch de vară / Multe dintre ingrediente le ai deja în casă 13 august Otilia Ignat 0 comentarii 3779 vizualizări
Cinci motive pentru care dieta mediteraneeană este considerată cea mai echilibrată și nutritivă din lume 11 august Ioana Radu 0 comentarii 5596 vizualizări
VIDEO | Salată caldă cu cartofi, ton cu chilli și ou poșat / Un mix inedit între confort food și arome picante 10 august Ingrid Georgescu 0 comentarii 1918 vizualizări
Cum alegi conservele de pește de calitate | Dana Pop, specialist în biotehnologii alimentare: „Dacă vedem o cutie bombată, aceasta indică un proces fermentativ. Consumul poate fi letal” 8 august Angela Sabău 1 comentarii 31666 vizualizări
Arome mediteraneene de vară | Trei rețete ușor de preparat, cu ton și legume de sezon / Una vine din Italia, a doua din Grecia, iar ultima este tradițional-spaniolă 6 august Ioana Costescu 0 comentarii 10495 vizualizări
Cum te ajută dieta mediteraneeană în zilele fierbinți de vară. Idei, sfaturi și soluții pentru un meniu echilibrat, gustos și plin de beneficii 4 august Otilia Ignat 0 comentarii 1657 vizualizări
VIDEO | Cină rapidă, gata în 30 de minute: Frittata cu ton, brânză feta și legume 2 august Ingrid Georgescu 0 comentarii 4134 vizualizări
Grăsimile care „hrănesc” creierul | Dr. Dan Benția (neurochirurg): „Acizii grași Omega-3 încetinesc procesele degenerative ale creierului și susțin comunicarea dintre neuroni” 31 iulie Angela Sabău 0 comentarii 1361 vizualizări
Bowl-uri mediteraneene, un trend colorat pentru masa de prânz / Trei rețete nutritive și echilibrate 29 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 6182 vizualizări
De ce să alegem tonul în locul cărnii în sezonul cald / Tania Fântână (nutriționist): „Este ideal în dietele de slăbit întrucât oferă sațietate cu calorii puține” 28 iulie Tania Fântână 2 comentarii
Carne sau pește? Deși ambele sunt surse de proteine și oferă nutrienți, diferențele nu ar trebui ignorate / Ghid complet pentru o nutriție echilibrată 25 iulie Otilia Ignat 0 comentarii
Rețete mediteraneene pentru copii – cum transformi peștele în eroul mesei / Alege ton în suc propriu sau cu ulei de măsline și conținut cât mai mic de sare 23 iulie Ioana Radu 0 comentarii 5632 vizualizări
Prânz mediteraneean la birou: 5 rețete rapide (sub 10 minute) pentru un lunchbox fresh și echilibrat 21 iulie Otilia Ignat 0 comentarii 10804 vizualizări
VIDEO | Salata de vară cu ton, feta marinată și roșii uscate – rețetă rapidă, dar sofisticată 19 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2481 vizualizări
Legătura dintre ceea ce mâncăm și starea noastră emoțională / Tania Fântână (nutriționist): „Totul pleacă de la formarea unor obiceiuri de care să te ții” 18 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Ghidul alimentelor de bază din dieta mediteraneeană: de la ulei de măsline la pește / Ce pui în farfurie ca să trăiești mai bine și mai mult 16 iulie Otilia Ignat 0 comentarii
Produsele la conservă: cât de bune sunt și cum le alegem / Dana Pop, specialist în biotehnologii alimentare: „Orice defect vizibil al unei conserve de pește impune distrugerea ei, chiar dacă este în perioada de valabilitate” 14 iulie Angela Sabău 0 comentarii 8190 vizualizări
Trei salate cu ton și legume / Fresh, de vară, cu influențe mediteraneene – pentru o alimentație echilibrată și nutritivă / Se prepară rapid, în 15 minute 13 iulie Ioana Radu 0 comentarii 10122 vizualizări
Diferențe dintre peștele la conservă și cel proaspăt / Ce alegi pentru o alimentație echilibrată / Calitățile peștelui conservat sunt dovedite 11 iulie Otilia Ignat 0 comentarii 1452 vizualizări
VIDEO | Ravioli cu ton și roșii cherry / Cină rapidă cu gust mediteraneean, gata în 15 minute 9 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mic dejun inspirat din cultura mediteraneeană / Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii 7 iulie Otilia Ignat 0 comentarii 3729 vizualizări
Gustări inteligente în stil mediteraneean: ce mâncăm între mese / Putem combina rapid o salată de ton cu o cantitate moderată de carbohidrați 4 iulie Redacția 0 comentarii 6538 vizualizări
Cum combini tonul cu legumele: opțiuni pentru toate gusturile. Avocado, linte și portocale – mixuri fresh pentru un prânz echilibrat 2 iulie Redacția 0 comentarii
3 rețete rapide cu ton: Prânzuri gustoase și echilibrate nutrițional / De la rulouri de castraveți și iaurt grecesc la plăcintă cu brânzeturi 30 iunie Redacția 0 comentarii 4988 vizualizări
Motivul pentru care tonul este considerat un „superaliment” / Profilul nutrițional excepțional, gustul și versatilitatea recomandă tonul ca unul dintre ingredientele principale în dieta mediteraneeană 27 iunie Otilia Ignat 0 comentarii
Dieta mediteraneeană, aliatul verii. Sprijină digestia, combate deshidratarea și protejează pielea de efectele soarelui 25 iunie Otilia Ignat 0 comentarii
Dieta mediteraneeană înseamnă mult mai mult decât o simplă alegere alimentară: este un stil de viață recunoscut de UNESCO, care pune pe aceeași masă sănătatea, tradiția, ospitalitatea și comunitatea 23 iunie Redacția 0 comentarii 1625 vizualizări