Cinci variante de alimente care reduc aportul de carbohidrați/Sunt gustoase și sănătoase și pot ajuta la un mai bun control al nutrienților 23 septembrie Redacția 0 comentarii
Opt motive pentru care ar trebui să mănânci pere mai des/Aceste fructe te ajută să slăbești și reduc riscul bolilor de inimă și diabet, contribuind și la creșterea imunității, spun cercetătorii 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Secretul tinereții” Juliei Roberts: Ce mănâncă actrița de 56 de ani ca să arate ca la 40 / Adoră avocado, dar nu refuză un fursec la desert / „Încerc să fiu împăcată cu procesul de îmbătrânire” 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O farmacistă explică de ce este periculos să nu tratezi constipația cronică. Materiile fecale rămase mult timp în intestin duc la probleme de sănătate grave, iar vinovate sunt proteinele 23 septembrie Redacția 0 comentarii
5 mituri despre uleiuri și grăsimi și adevărul din spatele lor / Grăsimile nesaturate, cum ar fi cele din pește, nuci și uleiuri vegetale, sunt benefice pentru sănătatea inimii și reduc inflamațiile 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O echipă de cercetători din Spania a dezvoltat o nouă varietate de salată care are de 30 de ori mai multă vitamina A decât variantele obișnuite 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ligia Deca: Ministerul Educaţiei a iniţiat mai multe programe orientate spre un stil de viaţă sănătos / Familiile aşteaptă specialişti care să vină să le împărtăşească copiilor elemente de nutriţie 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Am slăbit – asta a fost partea ușoară. Urmează partea grea: cum mă mențin pe termen lung? / Sfaturile nutriționistului Tania Fântână 23 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
O nutriționistă recomandă 10 tipuri de pește și crustacee benefice pentru sănătate / Codul ajută la prevenirea depresiei, macroul susține funcția tiroidiană, iar crabul susține formarea globulelor albe și roșii 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Peste 3.600 de substanțe contaminante, provenite din ambalajele alimentelor, au fost găsite în corpul uman 23 septembrie Redacția 0 comentarii
Ce sunt micronutrienții și de ce sunt vitali pentru sănătate? Deși necesari în cantități mici au rol crucial în buna funcționare a corpului uman 23 septembrie Redacția 0 comentarii
Avantajele și dezavantajele consumului de carne de organe: Sursă de proteine, vitamine și minerale, acest tip de carne trebuie evitat dacă aveți gută, ficat gras și probleme cu vezica urinară 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci greșeli la micul dejun pe care diabeticii ar trebui să le evite/Recomandările specialiștilor pentru menținerea nivelului optim al glicemiei 23 septembrie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 23 – 29 septembrie 22 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Idei de prânzuri rapide și sănătoase pe care ți le pregătești cu ce găsești în supermarket în drum spre serviciu, cu mai puțin de cinci ingrediente/produse – Tania Fântână, nutriționist 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce trebuie să consume un diabetic la micul dejun/Specialiștii pun un mare accent pe masa de dimineață, pentru gestionarea glicemiei pe parcursul zilei 22 septembrie Redacția 0 comentarii
O rețetă simplă de lapte de soia pe care îl putem face singuri acasă în doar câteva minute 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce este dieta flexitariană?/ O nutriționistă dă undă verde acestui stil alimentar, axat pe alimente bogate în nutrienți și care limitează grăsimile saturate, zahărul și sarea 22 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cum scad trigliceridele? Simplu, prin dietă! Mâncați cereale integrale, pește, legume cu frunze verzi și evitați dulciurile, grăsimile, alcoolul și fumatul, dacă nu vreți să vă îmbolnăviți pancreasul și inima 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce mănâncă un pacient internat într-un spital în Italia. Cum și cine stabilește meniul 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum slăbește un diabetic? 8 sfaturi importante, oferite de un nutriționist: programează-ți mesele, fă mișcare, mănâncă fibre și ai grijă la calorii! 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum arată o dietă de 1.200 de calorii pe zi/Exemple de meniuri pentru o zi întreagă care nu depășesc aceste valori și ajută la slăbit/Bonus, câteva rețete sănătoase 21 septembrie Redacția 0 comentarii
Care sunt cele cinci alimente care îngustează rapid arterele și duc la probleme cardiovasculare 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O antrenoare – nutriționistă relatează cum afectează fiecare ciclu lunar dieta și antrenamentul. Unele femei experimentează schimbări drastice în apetit, dispoziție și/sau performanță sportivă în timpul menstruației 21 septembrie Redacția 0 comentarii
Care este mai sănătos, uleiul de avocado sau uleiul de măsline? Ambele sunt bune, dar se folosesc în situații diferite 20 septembrie Redacția 0 comentarii
Nutriționistă la un spital de copii: Deși par alimente sănătoase, nu le dați copiilor. Nici la micul dejun, nici în pachețelul pentru școală 20 septembrie Redacția 0 comentarii
7 alimente care te pot ajuta să-ți crești colesterolul bun/ Să nu-ți lipsească din meniu fructele de pădure, avocado, nucile și somonul, dacă vrei să vezi rezultate 20 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul pe care un neurolog spune că îl consumă zilnic, pentru efectul benefic pe care îl are asupra creierului/Cercetările confirmă: ciupercile sunt cele mai bune pentru creier 19 septembrie Redacția 2 comentarii
Cinci semne ascunse că ai putea avea sindrom metabolic, potrivit experților/ Dieta mediteraneană te-ar putea ajuta să rezolvi problema 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
3 nutriționiști și profesori spun care este, pentru fiecare, alimentul nr. 1 ultraprocesat pe care nu l-ar mânca 19 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
Ce alimente afectează microbiota intestinală/ Nutriționiștii explică de ce microbiota poate influența apariția multor boli 19 septembrie Redacția 0 comentarii
Dieta cu indice glicemic scăzut versus dieta săracă în carbohidrați/ Ambele vă ajută să slăbiți, dar prima este mai eficientă în scăderea nivelului zahărului din sânge și a colesterolului și nu este la fel de restrictivă, în timp ce a doua vă poate induce anxietate 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cel mai sănătos mic dejun pentru ficat: iaurt, ovăz, avocado, ou și fructe/Evită prăjelile, produsele de patiserie și alimentele procesate 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să mănânci pentru a face față tratamentului pentru cancer? Medicii recomandă proteinele pe bază de plante, carnea slabă și fructele/ Prăjelile, alimentele rafinate și procesate sunt interzise 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Semințele de floarea soarelui susțin funcția tiroidei și ar putea ajuta la prevenirea cancerului/ Dar dacă le înghiți și cojile riști să ajungi la operație 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Federica Amati, cercetător și autor: „Sunt medic și refuz să-mi las copiii să consume două dintre cele mai «rele» alimente” / Cola și acest produs popular, interzise în casa ei 18 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
Ce este ceaiul din banane și de ce ai încerca așa ceva? Dacă îl consumi seara te va ajuta să adormi. Iată cum se prepară 18 septembrie Redacția 0 comentarii
O dieteticiană recomandă brânza de vaci ca fiind cea mai bună gustare de seară pentru persoanele cu rezistență la insulină/ Cercetările arată că acest aliment poate ține sub control glicemia, peste noapte, la persoanele cu diabet de tip 2 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 alimente care ajută la ameliorarea sensibilității dentare/ Manâncă lactate, mere și ghimbir și evită zahărul, carbohidrații și alcoolul 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dilemă botanică: dovlecii sunt o legumă sau un fruct? Specialiștii spun, în mod surprinzător, că a doua variantă este corectă 18 septembrie Redacția 0 comentarii
Schimbarea dietei, primul pas în tratarea diareei/ Bananele, orezul și pâinea prăjită pot fi de mare ajutor/Evită lactatele, citricele, carnea de porc și legumele crude 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Care este cel mai sănătos prânz pentru a slăbi? Un dietetician prezintă cele mai bune 2 alegeri ale sale / Ar trebui să sari peste această masă pentru a pierde în greutate? 18 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
Ziarist britanic: Am renunțat la o categorie de alimente și am slăbit 10 kg. A fost mai ușor decât am crezut 18 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mic dejun cu fulgi de ovăz și cafea care amintește de tiramisù 18 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un dietetician ne dezvăluie care sunt cele 5 alimente pe care nu ar trebui să le pui, niciodată, în pachețelul de prânz al copiilor 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ortoped: Aceste 4 alimente și ingrediente îți slăbesc oasele – sarea și altele 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Mănânci multe dulciuri? Riști să îmbătrânești mai rapid! /Un studiu recent arată că aportul ridicat de zahăr poate grăbi îmbătrânirea, în timp ce dieta bogată în antioxidanți o poate încetini 17 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetătorii trag un semnal de alarmă în privința dietei bebelușilor: Introducerea timpurie, în alimentație, a glutenului și a unor tipuri de fructe poate crește riscul de diabet de tip 1/Broccoli și fructele de pădure reduc acest risc 17 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să te hidratezi în anotimpul rece „fără să bei apă” / Cum poți folosi hidratarea pentru a slăbi sau pentru a scăpa de constipație – Tania Fântână 17 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Idei de mic dejun sănătos. Clătite americane proteice din fulgi de ovăz, făină de năut și semințe de in 17 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii