Cartofi alla puttanesca, o retetă simplă și gustoasă într-o singură tigaie, inspirată de cea similară de paste. O mâncare de post rapidă care merge în fiecare zi 23 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 21750 vizualizări
PORTRET DE CHEF | Oana Irina Coantă, chef owner la Bistro de l’Arte din Brașov: „Aștept cu nerăbdare ziua în care bucătarii vor deveni la fel de importanți ca influencerii” / A avut în plan să deschidă un restaurant în București, dar a renunțat pentru că „nu sunt ingrediente locale” (FOTO) 23 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii 2169 vizualizări
„Sunt nutriționist și iată ce fac în fiecare dimineață pentru a-mi îmbunătăți sănătatea”/ Patru obiceiuri pe care ar trebui să le includem în rutina de dimineață pentru a începe ziua cu mai multă energie 23 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ai încercat kiwi pentru a slăbi? / Kiwi te menține în formă, pentru că accelerează metabolismul și te ajută să arzi grăsimile 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Modificări ale dietei și stilului de viață, după îndepărtarea vezicii biliare/ Trebuie să respecți câteva reguli care te vor ajuta să susții activitatea ficatului 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 6737 vizualizări
Cele mai bune alimente neperisabile pentru persoanele cu diabet/Pot sta în cămară chiar și peste un an și sunt ingrediente excelente pentru o masă bogată în nutrienți 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să folosești aluminiul în bucătărie fără riscuri. În ce condiții poate fi periculos 22 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai bune șase alimente care îți pot reduce nivelul acidului uric: Bananele și merele, pe primele locuri / Așa vei putea fi ferit de gută sau pietre la rinichi 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Intră în culisele creării conținutului culinar de impact (Parteneriat) 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune trei alimente pe care le poți consuma, fără grijă, dacă suferi de reflux acid: fructe, legume, cereale integrale, ghimbir și oțet de mere/ Evită cofeina și alimente picante, prăjite și grase, pentru că îți agravează simptomele 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Când ar trebui să mergi cu copilul la nutriționist? Semnele care nu trebuie ignorate 22 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Salată de vită, sănătoasă și versatilă/Cercetătorii vă sfătuiesc să asociați carnea roșie cu salată, pentru a-i contracara efectele negative 22 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cafeaua este marfa cea mai comercializată în lume, după petrol, iar povestea ei ne amintește importanța circulației mărfurilor / Prima cafenea literară din istorie 22 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Alimentul bogat în proteine care este „subestimat”, conform nutriționiștilor / Poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase și poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2 și al bolilor cardiovasculare / Este ușor de preparat, accesibil și versatil 22 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei?/Specialiștii în nutriție explică de ce nu ar trebui să crezi toate miturile și, totuși, de ce nu ar trebui să sari peste prima masă din zi 22 noiembrie Redacția 0 comentarii
Dieta mediteraneeană, secretul unei vieți echilibrate / Prof. Carruba: „Obezitatea trebuie văzută ca o boală cronică” / „Instituțiile trebuie să-i învețe pe oameni să mănânce sănătos. Nu e de-ajuns să punem pe ambalaj niște informații” 21 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Consumul de prea multă sare poate duce la diabet? Nu direct, dar agravează mult starea diabeticilor/Excesul de sare, mai ales la diabetici, crește riscul de boli de inimă, hipertensiuni, insuficiență renală și accident vascular 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ești un fan al maionezei? Durerea de cap, glicemia și tensiunea crescute, dar și acumularea kilogramelor în plus se numără printre efectele secundare ale abuzului de maioneză, despre care nimeni nu ți-a spus 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Influențează consumul de pâine riscul de cancer? Rezultatele unui studiu recent / Unele tipuri de pâine, precum cea integrală sau de secară, au fost asociate cu o scădere a riscurilor de dezvolta boli oncologice 21 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele mai bune alimente de Crăciun, care reduc hipertensiunea arterială/ Specialiștii ne sfătuiesc să ocolim carnea de porc și de vită și să alegem deserturi sărace în grăsimi, fructe și legume și friptura de curcan 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pudra de cacao sau ceaiul verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase/Persoanele stresate au tendința de a consuma mai multe grăsimi/Sfatul specialiștilor: alege pudra de cacao minim procesată pentru efect maxim 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Mănânci mere roșii pe stomacul gol? Iată 5 beneficii ale consumului zilnic de mere roșii dimineața: Stimulează imunitatea, reglează tensiunea, susțin digestia și sănătatea inimii și întrețin pielea 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1065 vizualizări
Lipsa încrederii și sindromul impostorului în procesul de slăbire. Nutriționistul Tania Fântână: „Am lucrat cu foarte mulți oameni care încă înainte de a începe procesul erau ferm convinși ca nu vom reuși” 21 noiembrie Redacția 0 comentarii
Kraut Suppe mit Speck – Supă de varză cu costiță, preparat tradițional al șvabilor bănățeni (VIDEO) 21 noiembrie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO Jamonul – șunca maturată spaniolă/ Găsești multe sortimente sub această denumire / Cum se prepară, cum se taie și cum îl consumă spaniolii 21 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1692 vizualizări
Nouă beneficii ale consumului de ouă / Sunt adesea denumite „superalimente” 21 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 remedii naturale care pot ajuta la scăderea nivelului ridicat de colesterol și la prevenirea accidentului vascular cerebral/ Turmericul, ghimbirul și usturoiul, în fruntea listei 20 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câteva portocale netratate, feliate subțiri și uscate. Poți face cu ele amestecuri de condimente pentru vin fiert sau ceai. Le poți așeza în borcănele frumos decorate și dărui de Crăciun colegilor sau prietenilor 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Care poate fi cel mai util cadou de Crăciun pentru un pasionat de gastronomie? O oală sub presiune, aliatul ideal în bucătărie, aduce economie de timp și de energie, nu e periculoasă și se poate găti în ea aproape orice 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Găluștele de griș, nu doar în supă. Iată cum se pot găti găluște de griș altfel, gratinate în cuptor, cu carne sau în alte combinații 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 13885 vizualizări
„Nu mânca nimic din ce străbunica ta nu ar mânca”. Reguli să mănânci sănătos fără să îți bați prea mult capul, ale cunoscutului Michael Pollan. Au fost readuse în actualitate de o ediție ilustrată a uneia dintre cele mai cunoscute cărți ale sale 20 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Conopidă și broccoli pané, servite cu un sos, orez simplu și salată. O idee de cină vegetariană dar cu gust 20 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu pe 25.000 de persoane timp de 20 de ani: consumul de alimente ultraprocesate accelerază îmbrătrânirea precoce 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum te poți păcăli că mănânci sănătos, alegând piept de pui/Un studiu arată că este una dintre principalele surse de grăsimi saturate/Sfaturi de la nutriționiști pentru a le evita 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Mâncatul emoțional: Cum să învingi impulsurile declanșate de stres / Sfaturi și recomandări de la nutriționistul Tania Fântână 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
5 lucruri pe care un gastroenterolog le face în fiecare zi pentru o îmbătrânire sănătoasă 20 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Cât de sănătoasă este, de fapt, cafeaua decofeinizată?/Specialiștii recomandă consumul regulat 20 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce să mănânci dacă ești meteosensibil pentru a contracara depresia cauzată de lipsa soarelui și numărul redus de ore cu lumină, pe durata iernii/ Patru propuneri de prânz revigorant, pe care îl poți lua și la pachet 20 noiembrie Redacția 1 comentarii
Un truc simplu, viral pe internet, ajută la reducerea caloriilor din orezul alb/ Dieteticienii susțin că acest truc face ca orezul să nu crească glicemia, să ajute la slăbit și că s-ar putea chiar să reducă riscul de cancer colorectal 19 noiembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii 2997 vizualizări
10 fructe sănătoase, bogate în calorii, care vă ajută să vă îngrășați/ Persoanele care doresc să crească în greutate trebuie să mănânce banane, avocado și struguri 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Unde și cum trebuie să păstrezi cartofii ca să nu încolțească și să se strice/ Nu trebuie depozitați împreună cu ceapa, printre alte trucuri pentru a-i putea păstra mai mult timp 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
De ce am gaze noaptea? Iată ce explicație are un dietetician: Contează dacă cina este copioasă și dacă mănâncă carbohidrați, fibre, grăsimi și dacă bei sucuri acidulate sau mesteci gumă 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să faci față presiunii sociale în procesul de slăbit. Nutriționistul Tania Fântână oferă recomandări de strategii eficiente pentru a-ți proteja motivația și a gestiona influențele negative 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fructul pe care ar trebui să îl consumi zilnic pentru a reduce colesterolul, conform cardiologilor / Este și o sursă excelentă de antioxidanți, care contribuie la reducerea inflamației 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un britanic a mărturisit că obișnuia să consume cinci litri de băuturi carbogazoase pe zi/ Cheltuia echivalentul a 300 de euro pe lună doar pe sucuri și suferea de diverse afecțiuni/ A reușit să renunțe la această rutină folosind o soluție inedită 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Mâncare de linte cu ciuperci. O rețetă de post pentru prânz sau cină, ușoară dar savuroasă. Poate fi adaptată cu mai multe condimente ca preparat vegan, dar și cu carne, brânzeturi sau ouă 19 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 11142 vizualizări
2,5 kg date jos în 3 zile? Cură bizară de slăbit, cu ouă și o sticlă de vin pe zi, prezentată de o faimoasă revistă americană în 1977 19 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii 8197 vizualizări
Un bărbat din Anglia are o colecție impresionantă de 270 de cești de cafea. Aceasta include modele diverse, de la motive florale și animale, până la cești rare, precum una dedicată încoronării Reginei Elisabeta a II-a 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Știai că poți dubla conținutul de proteine din ouă, atunci când le gătești? Un dietetician dezvăluie un truc cu ajutorul căruia vei primi mai mult de 20 de grame de proteine în micul dejun 19 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentele cele mai bogate în iod/Cum îți dai seama că îți lipește acest mineral din organism/Tiroida este prima care suferă și îți dă semnale de alarmă 18 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii