Cele mai bune trei alimente pe care le poți consuma, fără grijă, dacă suferi de reflux acid: fructe, legume, cereale integrale, ghimbir și oțet de mere/ Evită cofeina și alimente picante, prăjite și grase, pentru că îți agravează simptomele

vegetaleBUN Sursa foto: Pexels

Se estimează că până la 20% dintre oameni suferă de reflux acid, cunoscut și sub numele de „GERD”. Refluxul acid este o problemă comună și nu trebuie ignorată. Iată, potrivit drvegan.com, care sunt cauzele și simptomele „GERD” și care sunt cele mai bune alimente, dacă suferiți de reflux acid.

Ce este GERD?

„GERD” înseamnă „boala de reflux gastro-esofagian” și apare  atunci când acidul din stomac revine prin esofag, provocând o senzație de arsură. GERD poate fi ușoară sau severă și poate dura o perioadă mai lungă de timp, caz în care poate duce la complicații.

Ce cauzează refluxul acid?

Vezi detalii

Refluxul acid este rezultatul relaxării „sfincterului esofagian”. Sfincterul esofagian este un inel de mușchi din partea superioară a stomacului care, atunci când funcționează normal, previne regurgitarea alimentelor și a acidului. De obicei, inelul muscular se închide strâns după masă, dar nerespectarea acestui lucru provoacă reflux de acid și o senzație de arsură și căldură. O altă cauză a refluxului de acid poate fi existența unui nivel ridicat de acid prea slab. Acest lucru poate determina organismul să creeze și să elibereze mai mult acid, care declanșează refluxul.

Cele mai frecvente simptome ale refluxului acid

  • O senzație de arsură în piept, după masă, care se agravează, adesea, noaptea.
  • Senzația de nod în gât
  • Dureri în piept
  • Regurgitarea alimentelor sau a lichidului

Care este diferența dintre arsuri la stomac și indigestie?

Oamenii se referă adesea la arsurile la stomac ca la o indigestie. Cu toate acestea, indigestia acoperă o varietate de complicații și simptome digestive, nu doar arsuri la stomac. Arsurile la stomac sunt un tip specific de indigestie, ce creează o senzație de arsură în piept, cauzată de acidul din stomac care se deplasează în sus spre gât.

Există câteva modificări simple ale dietei pe care le puteți face pentru a evita sau a reduce refluxul de acid și arsurile la stomac

Cele mai bune alimente de mâncat, în caz de reflux esofagian

1.Alimente bogate în fibre: alimentele bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale și legumele și fructele, absorb lichide, inclusiv acidul din stomac. Acest lucru ajută la prevenirea refluxului acidului în esofag. Ele susțin, de asemenea, un echilibru microbian sănătos în intestine și o digestie generală mai bună.

2.Oțetul de mere: Oțetul de mere echilibrează aciditatea din stomac, îmbunătățind digestia și poate ajuta la prevenirea sau scăderea refluxului acid. În majoritatea cazurilor, refluxul de acid se datorează faptului că acidul din stomac nu este suficient de puternic, determinând organismul să producă mai mult acid, ceea ce face ca acesta să se reverse în esofag. Oțetul de mere poate ajuta la reglarea acidității și poate preveni acest lucru.

În timp ce oțetul de mere poate fi excelent pentru ameliorarea refluxului acid, dacă suferiți de un „esofag inflamat cronic”, atunci îl poate irita. În aceste cazuri, trebuie să preveniți, inițial, refluxul de acid pentru a permite esofagului să se vindece, totuși poate exista o iritație pe termen scurt ca urmare a luării oțetului de mere.

Când luați oțet de mere se recomandă să luați 10 ml înainte de fiecare masă. Dacă ești îngrijorat de impactul asupra dinților tăi, îl poți bea printr-un pai, astfel încât să eviți contactul cu dinții. Oțetul de mere este, de asemenea, ingredientul cheie în asigurarea controlului nivelului de zahăr din sânge.

3. Ghimbir: Ghimbirul este un aliment excelent, dacă suferi de reflux acid. Ghimbirul ajută la ameliorarea iritației din intestin și poate ajuta la scăderea contracțiilor gastrice, eliminând presiunea de pe sfincterul esofagian. Ghimbirul poate fi luat sub formă de ceai, ca supliment, adăugat la alimente sau băut ca suc/smoothie. Dacă luați un supliment de curcumină și turmeric, asigurați-vă că acesta conține ghimbir, deoarece ghimbirul poate îmbunătăți absorbția turmericului cu până la 2000%.

Alimente de evitat dacă suferi de reflux acid

1. Alimente prăjite și grase: Aceste alimente au nevoie de mult timp pentru a trece prin stomac. Acest lucru determină organismul să producă mai mult acid, crescând riscul de reflux de acid. Consumul regulat de alimente bogate în grăsimi și prăjite poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra echilibrului microbiomului intestinal și poate inhiba digestia generală.

2.Alimente picante: Ardeiul iute conține un compus numit „capsaicină” care încetinește digestia, încurajând corpul să producă mai mult acid, ceea ce crește riscul de reflux acid.

3.Băuturi ce conțin cofeină: Cofeina relaxează sfincterul esofagian, permițând acidului să treacă mai ușor în esofag. Dacă puteți, alegeți băuturi naturale, fără cofeină, sau rămâneți la apă și ceaiuri din plante.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *