Salată de vită, sănătoasă și versatilă/Cercetătorii vă sfătuiesc să asociați carnea roșie cu salată, pentru a-i contracara efectele negative

salata vitaBUN Sursa foto: Pexels

O salată condimentată și copioasă poate fi o mâncare perfectă pentru vreme rece. Și cu doar 195 de calorii per porție, este potrivită pentru a începe să mâncați mai sănătos. Puteți încerca această rețetă, potrivit tohoedailytribune.com, și cu pui sau creveți, în loc de friptură de vită. Rețeta este din „The Great American Eat-Right Cookbook”, o carte realizată de cercetătorii de la Societatea Americană de Cancer.

Ingrediente pentru 4 porții de friptură de vită:

  • 1 kilogram de friptură de mușchi de vită, curățat de excesul de grăsime
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură sos de pește
  • 1 lingură sos de soia (cu un conținut redus de sodiu)
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță de pastă de chili sau fulgi de ardei roșii măcinați (sau, după gust)
  • 1 castravete, decojit, fără sămânță, tăiat în sferturi pe lungime, apoi feliat subțire
  • 1/4 ceapă roșie, feliată subțire
  • 1 cană roșii cherry tăiate în jumătate
  • 2 linguri coriandru proaspăt tocat
  • 2 linguri de mentă proaspătă tocată
  • 2 linguri alune prăjite tocate

Timp de preparare: 30 minute

Modul de preparare al fripturii de vită

  • Preîncălziți grătarul, după ce l-ați uns puțin cu ulei.
  • Friptura se ține pe grătar timp de 7 până la 10 minute pe fiecare parte, până se face medium-rare. Luați friptura de pe grătar și lăsați-o să se odihnească 5 minute. După aceea, tăiați-o în fâșii subțiri.
  • Între timp, într-un castron mare de servire, combinați sucul de lămâie, sosul de pește, sosul de soia, zahărul și pasta de chili. Adăugați fâșiile de friptură și amestecați pentru a se acoperi carnea.
  • Adăugați castravetele, ceapa, roșiile, coriandru, menta și ceapă verde, apoi amestecați ușor, pentru a se combina ingredintele. Transferați în 4 farfurii de servire, apoi presărați fiecare porție cu alune.

Informații nutriționale per porție:

  • 195 calorii
  •  7 g grăsimi (2 g saturate)
  •  40 mg colesterol
  • 8 g carbohidrați
  •  25 g proteine
  •  2 g fibre
  •  680 mg sodiu.

Reduceți efectele nocive ale cărnii, adăugând o porție de legume

Vă place friptura  de vită și aveți poftă să o mâncați din când în când? Poate ați auzit de efectele nocive pe care carnea roșie le poate avea asupra sănătății dumneavoastră. Dar dacă tot nu puteți renunța la ea, acest sfat de dietă vă va fi la îndemână. Ori de câte ori comandați un fel de mâncare din carne roșie, asigurați-vă că, potrivit thehealthsite.com, comandați o parte de legume împreună cu el. Cercetările arată că acest obicei poate ajuta la reducerea efectelor nocive ale cărnii roșii.

Vezi detalii

Fibrele din legume protejează sănătatea intestinului

O cercetare publicată în Journal of Food Science a sugerat că impactul consumului de carne roșie asupra sănătății intestinului ar putea fi redus dacă aceasta este consumată cu fibre alimentare fermentabile. Carbohidrații fermentabili, inclusiv majoritatea fructelor și legumelor, au furnizat o sursă de energie colonică care a produs subproduse mai puțin dăunătoare decât descompunerea microbiană a proteinei colonice pentru energie. Deci data viitoare când comandați o friptură, asigurați-vă că mâncați legume cu ea pentru a contracara unele dintre efectele sale dăunătoare.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *