Produse esențiale pentru cămăra ta: 4 alimente pe care un dietetician le cumpără întotdeauna de la magazinul alimentar

supermarket

Dieta mediteraneeană este considerată una dintre cele mai sănătoase diete și o puteți urma cu alimente de bază din magazinul alimentar local, a explicat Sheela Prakash, dietetician și autor al cărții „Mediterranean Every Day: Simple, Inspired Recipes for Feel-Good Food”. Ea și-a dezvoltat interesul pentru stilul de viață mediteranean în timp ce studia în Italia, iar acum promovează acest stil de alimentație simplu, sănătos și plin de savoare.

Astfel, pentru a prepara și voi acasă mese nutritive și delicioase cu alimente de bază, precum verdețuri, citrice proaspete și cereale integrale, Sheela Parkash a enumerat patru alimente care se află întotdeauna pe lista ei de cumpărături.

Salată verde pre-spălată

Verdețurile sunt bogate în vitamine precum vitamina K, minerale precum calciu și fier și antioxidanți, care aduc beneficii precum protejarea creierului pe măsură ce îmbătrânești.

„Nu trebuie să le pregătesc, nu trebuie să le gătesc. Nu există nicio scuză pentru a nu mânca o legumă la cină sau la prânz când am salată verde”, a spus ea.

Verdețurile cu frunze, în special salata verde pre-spălată, reprezintă o garnitură convenabilă și sănătoasă la orice masă pe care ea o servește.

Lămâi

Lămâile sporesc gustul în mesele tale, adaugă nutrienți și sunt o sursă bună de Vitamina C, care susține un sistem imunitar sănătos.

„Este un ingredient pe care îl pot folosi pentru ca mâncarea mea să aibă un gust delicios”, a declarat Sheela.

Adăugarea de aciditate la legume poate ajuta la amplificarea gustului și poate aduce note umami savuroase unui fel de mâncare, realizând o masă delicioasă, densă în nutrienți, fără carne (consumată cu moderație în cadrul dietei mediteraneene). Acest plus de aromă în mesele tale te poate ajuta să te simți sătul după ce ai mâncat, fără a fi nevoie să te bazezi pe ingrediente procesate sau ambalate ori pe adaos de sare sau zaharuri.

Fasole la conservă

Fasolea la conservă este o sursă excelentă de proteine și fibre. Pe termen scurt, consumul de mai multă fasole are beneficii precum menținerea unei digestii sănătoase și te ajută să te simți sătul mai mult timp după ce mănânci.

„Orice fasole este o fasole bună. Ele pot adăuga instantaneu proteine la cină și fibre, iar pentru mine sunt întotdeauna un salvator la prânz”, a continuat Parkash.

Ea a spus că fasolea de toate felurile este în rotație regulată în bucătăria sa, atât cea conservată, cât și cea uscată.

Fasolea a fost numită chiar un superaliment pentru longevitate, deoarece este consumată în mod obișnuit în zonele din lume unde oamenii au cele mai mari șanse să trăiască până la 100 de ani (sau chiar mai mult).

Farro

Farro (un fel de grâu) este o cereală integrală cu o aromă profundă. Spre deosebire de cerealele mai rafinate, precum orezul alb, farro este plin de substanțe nutritive, cum ar fi proteine, fibre, vitaminele B și magneziu.

„Îmi place textura ei, este foarte gustoasă și este foarte satisfăcătoare. Te umple”, a adăugat Sheela.

Prakash a spus că adesea caută carbohidrați sănătoși sub formă de farro.

Această cereală integrală poate fi folosită în rețete care necesită orez sau paste, cum ar fi ancorarea unei surse de proteine slabe, precum puiul, în special în mâncărurile cu sosuri, astfel încât cerealele să poată absorbi toată acea aromă.

Sursa foto: Pexels/Gustavo Fring

Comentarii

  1. Exact acum ma duc sa cumpar Farro…si dupa aceea ne plangem de amprente de carbon, politica climatica si alte nebunii…o dieta sanatoasa trebuie neaparat construita pe produsele locale si de volum si nu pe fomfleuri care se aduc de peste mari si tari si costa si o caruta de bani. Hai sa trecem de nivelu de copy-paste google translate si sa filtram putin informatia, daca chiar vrem sa ajutam populatia sa manance mai sanatos sau sa facem numai trafic pe internet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *