4 alimente și băuturi inflamatorii care accelerează pierderea de colagen și distrug antioxidanții din piele / Dacă vrei un ten frumos, tânăr și fără riduri, ocolește, în primul rând, alcoolul și pâinea albă 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Gătirea rădăcinoaselor | Nutriționistul Tania Fântână explică rolul lor în procesul de slăbit: „Rădăcinoasele crude au, în general, un indice glicemic mai mic datorită conținutului ridicat de fibre / Consumul excesiv de rădăcinoase gătite poate duce la creșteri ale glicemiei” 21 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Poți slăbi dacă bei cafea cu ciuperci? Răspunsul nutriționiștilor / Ce beneficii ar putea avea această licoare, dar și ce efecte secundare 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O nutriționistă specializată în oncologie dezvăluie un obicei considerat „sănătos”, dar care, de fapt, favorizează boala: „Nu iau niciun supliment, decât dacă medicul îmi recomandă. Îmi obțin toți nutrienții din alimente” 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
9 trucuri care te pot ajuta să mănânci mai sănătos și să slăbești, dezvăluite de o dieteticiană / Secretul este să înlocuiești unele alimente cu altele, fără a pierde nimic din savoarea meselor tale 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Două deserturi populare, de evitat seara / O dieteticiană avertizează că acestea pot cauza inflamație și creșteri ale glicemiei 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Bananele nu vor deveni maro sau moi nici după 15 zile, cu ajutorul unui truc „revoluționar” de păstrare 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 20 ianuarie: De ce italienii fierb pastele „al dente” și cum s-a răspândit această tehnică devenită tradiție 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Dieta cu care se menține în formă Melania Trump, devenită a doua oară Prima Doamnă a Statelor Unite / La micul dejun bea un smoothie din spanac, țelină, banană, iaurt, afine, zmeură și Omega-3 / La prânz și cină consumă cantități importante de legume 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Idei de pachețel gustos și sănătos pentru școală / Elena-Andreea Stoica, terapeut nutriționist: Pentru ca cei mici să aibă energia necesară și un nivel de concentrare ridicat, pachețelul ar trebui să conțină o combinație de proteine, carbohidrați complecși și legume 20 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum poți face friptura din piept de pui mai gustoasă / Tania Fântână: „Marinarea ajută la frăgezire și la absorbția aromelor. Nu trebuie să fii priceput în așa ceva. Pune-le pe toate după cum simți și învață din greșeli” 20 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Medicii suștin că eliminarea unui anumit aliment comun previne apariția migrenelor/ Îl avem cu toții în frigider, dar o substanță prezentă în el ar putea declanșa durerile de cap foarte puternice 20 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care ar trebui consumate și cele care ar trebui evitate în situațiile de greață și vărsături, indiferent de cauza acestora 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?/ Un gastroenterolog demolează mituri și explică potențialele riscuri ale înghițirii, accidentale, a acestui produs nedigerabil 19 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei/ 10 preparate cu vinete și fără carne/ Această legumă este hrănitoare, gustoasă, versatilă și cu un conținut redus de calorii 19 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Nutriționistul Tania Fântână, despre importanța implicării familiei în pregătirea meselor: Cei mici își pot dezvolta abilități utile și pot deveni mai interesați de mâncarea sănătoasă 19 ianuarie Redacția 0 comentarii
Alimente negre. Gust uimitor și beneficii extraordinare pentru sănătate. Lista include orezul, roșiile și porumbul, toate negre 19 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Semințele de rodie, „minunea” delicioasă care ne întreține sănătatea inimii și a intestinelor / Nutriționiștii recomandă rodiile deoarece conțin antioxidanți puternici și compuși vegetali antiinflamatori / Unele studii spun că ar putea preveni cancerul 19 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist): Oul de sine stătător este un aliment dietetic, dar dacă îl combinăm cu o brânză cremoasă, dacă îl gătim în unt, dacă punem alături și un avocado sau ceva sos cu maioneză, povestea se schimbă total 19 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU | Consumul de fibre este important pentru o bună sănătate intestinală / Cercetător: „Am identificat o legătură directă între fibre și funcția genetică cu efecte anticancerigene” 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Gordon Ramsay a dezvăluit că mănâncă aceleași trei mese în fiecare zi, pentru a se menține în formă și a evita supraalimentarea / Iată care sunt secretele sale și ce îl ajută să nu se abată de la dieta strictă 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta mediteraneeană este „numărul 1” în 2025: De ce este preferata medicilor și a nutriționiștilor / „Dacă obiectivul tău este să îți gestionezi greutatea pe termen lung și să mănânci sănătos, încearcă o dietă susținută de știință” 18 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Aplicațiile și gadgeturile pot face organizarea meselor mai ușoară și mai eficientă / Tania Fântână (nutriționist): Cine mai are timp de gătit ore întregi? Slow cooker-ul, multicooker-ul sau airfryer-ul pot face minuni în bucătărie 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Crearea unui vaccin pentru prevenirea obezității, tot mai probabilă. Ar putea oferi protecție și față de efectele nocive ale stresului, anxietății și ale dietelor bogate în grăsimi și zaharuri 18 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 20-26 ianuarie 18 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Secretele unui borș de sfeclă perfect, istoria lui incertă și ponturi pentru o rețetă fără cusur/ Ai de ales între acrirea cu oțet, kvas sau suc de lămâie 18 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Top 6 legume bogate în proteine, care te pot ajuta să-ți dezvolți mușchii / Cartofii sunt benefici pentru inimă, broccoli este anticancerigen, sparanghelul susține sănătatea ochilor / Toate sunt surse de proteine vegetale 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Singurul tip de sandwich pe care îl mănâncă Regele Charles. Este preparat cu strictețe de bucătarii săi / Totul trebuie calculat și măsurat, iar oul prăjit trebuie să-și păstreze forma circulară 18 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
STUDIU/ O cercetare recentă dezvăluie un nou mecanism pentru „arderea grăsimilor” și combaterea obezității 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
O nutriționistă celebră în America dezvăluie un plan alimentar sănătos, menit să ne ajute să începem Noul An cu bine / Acest meniu te va ajuta să mănânci echilibrat și să previi inflamațiile, totul cu preparate delicioase 17 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | Pregătirea meselor în avans poate salva timp și energie în zilele aglomerate / Tania Fântână (nutriționist): Când vii înfometat de la serviciu vei căuta ceva rapid de mâncare. De obicei, vei alege ceva nesănătos 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un gastroenterolog explică ce alimente nu produc gaze/ Ca să eviți balonarea, alege proteine, morcovi, spanac, zmeură, kefir și alte mâncăruri prietenoase cu digestia 16 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Topul fructelor cu cele mai multe calorii / O nutriționistă explică faptul că nu trebuie să renunți la avocado, curmale, banane sau smochine, ci doar să fii atent la mărimea porțiilor, ca să nu te îngrași 16 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu realizat de cercetătorii Harvard: Consumul de carne roșie procesată crește riscul de demență / Înlocuirea unei porții de carne procesată cu pește ar putea reduce acest risc cu 28% 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist), despre importanța alegerii alimentelor de sezon: Sunt mai ieftine și mai gustoase, mai neprocesate și nu au conservanți 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce trebuie să faci neapărat înainte de a găti sau consuma legumele din conserve. Clătitul legumelor este un pas esențial, dar nu este singurul 16 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
SONDAJ | Românii, pe primul loc în Europa de Sud-Est la comenzile de mâncare sănătoasă / În topul preferinţelor românilor se află una dintre cele mai celebre salate din lume, salata Caesar, urmată de Bolul poke cu somon 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist), despre măsline: Deși sunt relativ calorice, datorită grăsimilor sănătoase, porțiile mici pot fi integrate cu ușurință într-o dietă echilibrată / Cum evităm să consumăm multă sare atunci când vrem să mâncăm măsline? 16 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? O nutriționistă recomandă să mănânci seara iaurt grecesc, alune, brânză de vaci și alte câteva alimente ce te pot ajuta să-ți subțiezi talia / Atenție! Săritul peste cină nu este cea mai bună metodă de a reduce grăsimea abdominală 15 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | Nutriționistul Tania Fântână, despre importanța listei de cumpărături: Verifică stocurile din casă înainte să pleci la cumpărături și nu cumpăra mai mult decât ai nevoie pentru a evita risipa 15 ianuarie Redacția 0 comentarii
7 beneficii pentru sănătate, aduse de consumul de citrice / Printre altele, aceste fructe îți întăresc imunitatea și îți îmbunătățesc starea inimii 15 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente nesănătoase ce trebuie evitate/ O dieteticiană îți recomandă ce să mănânci în locul lor și îți explică de ce ar fi bine să renunți la sucul de portocale, ciocolată, uleiul de cocos și altele 15 ianuarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | Cum să te organizezi mai bine cu aprovizionarea și gătitul anul acesta / Tania Fântână (nutriționist): Creează un meniu săptămânal și planifică mesele în funcție de alimentele perisabile 14 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci kiwi în fiecare zi/ Dieteticienii susțin că imunitatea, digestia, inima și pielea ta vor avea doar de câștigat 14 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, despre aditivii alimentari și posibila lor afectare neurologică la copii. Excesul poate duce la efecte psihologice și comportamentale 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Șodou – laptele cu ou și miere pe care bunica ni-l făcea când eram răciți și vroia să ne răsfețe/ Este o combinație de proteine și energie și poate ține loc de mic dejun 14 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să faci față dificultăților alimentare după un accident vascular cerebral / Dieteticienii vă sfătuiesc să mâncați ponderat, alimente sănătoase și recomandă dieta mediteraneeană, pentru a reduce riscul de viitoare AVC-uri 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceai pentru imunitate, pe cât de simplu de preparat, pe atât de eficient și gustos/ Îl puteți consuma în loc de cafea la micul dejun sau oricând pe parcursul zilei 13 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Pliculețele de ceai eliberează milioane de particule de microplastic în timpul utilizării/ Cum sunt absorbite acestea în organismul uman și cu ce consecințe 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Este grapefruit-ul sănătos? Dieticienii susțin că acest fruct aduce beneficii pentru sistemul imunitar, intestine și piele, ne ferește de cancer și poate ajuta la slăbit 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii