Alimente care ne mențin în formă la vârsta mijlocie/Ce ar trebui să evităm

Alimente care ne mențin în formă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește și greutatea corporală. Orice ușoară deviere de la dieta noastră obișnuită se vede la cântar și asta poate fi frustrant, uneori. Dar specialiștii spun că există unele alimente care ne ajută să ne menținem greutatea sub control, chiar și la vârsta mijlocie.

Mai precis, este vorba despre unele alimente bogate în carbohidrați de înaltă calitate. Dar, pe de altă parte, trebuie să evităm alte alimente, pentru a reduce riscul de a câștiga din nou kilograme.

Cele de evitat sunt carbohidrații de calitate scăzută și legumele cu amidon, cum sunt mazărea, porumbul și cartofii, sugerează un nou studiu condus de Harvard.

Studiul, publicat de The BMJ, a evaluat modificările în greutate la 136.432 de adulți cu vârsta mai mică de 65 de ani (vârsta medie de 50 de ani, 83,5% femei) care au fost urmăriți timp de până la 28 de ani.

Deși participanții au câștigat în medie mai mult de trei kilograme la fiecare patru ani, calitatea carbohidraților pe care i-au consumat părea să joace un rol în controlul greutății.

Calitatea carbohidraților, importantă

O creștere zilnică cu 100 de grame de alimente cu carbohidrați de calitate scăzută (băuturile îndulcite, cerealele rafinate și legumele cu amidon) a fost asociată cu creșterea de până la trei kilograme pe o perioadă de patru ani. Dar o creștere de doar 8 grame de fibre în dieta zilnică a participanților a redus la aproape jumătate creșterea în greutate (1,7 kilograme în aceeași perioadă de patru ani).

Asociațiile au fost deosebit de vizibile la femei și la persoanele cu exces de greutate corporală.

Deși consumul de zahăr în exces este nesănătos, carbohidrații rafinați, cum sunt pastele, pâinea albă, orezul alb și chipsurile au apărut mai problematici, contribuind și mai mult la creșterea în greutate la vârsta mijlocie, au spus autorii studiului.

Cele mai bune surse de carbohidrați de înaltă calitate sunt fulgii de ovăz, quinoa, hrișcă, mei, cartofi dulci, pâine integrală, bulgur, leguminoase, muesli.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *