O femeie care a slăbit 90 de kilograme făcând schimbări simple a împărtășit cele două lecții cheie pe care le-a învățat despre pierderea în greutate

femeie, slabit, leah mancuso, lectii Sursa foto: Pixabay

Leah Mancuso a slăbit 90 de kilograme în doi ani mâncând mai sănătos și făcând mai multă mișcare.

Mancuso și-a dat seama că sănătatea ei fizică, mentală și emoțională sunt interconectate. Schimbările în stilul ei de viață au dus la „experiențe mai pline”, la mai multă energie și la conexiuni sociale mai bune, a spus ea pentru Business Insider.

Leah Mancuso a slăbit 90 de kilograme în doi ani după ce a început să facă mai multă mișcare și să mănânce mai puțin fast-food și mai multe mese nutritive gătite acasă.

Mancuso, o fotografă în vârstă de 35 de ani, stabilită în Scottsdale, Arizona, s-a luptat cu greutatea ei toată viața. Ea a declarat pentru Business Insider că pierderea în greutate a fost educativă și transformatoare în multe feluri.

Femeia a învățat cât de interconectate sunt sănătatea fizică, mentală și emoțională. De asemenea, și-a dat seama că fostul ei stil de viață nu era de fapt mai ușor.

„Credeam că viața mea era ușoară înainte și de aceea am vrut să rămân așa”, a spus Mancuso. „M-am întrebat: ‘De ce aș renunța la această viață ușoară și confortabilă?’ Dar, de fapt, ceea ce era înainte era doar mai puțin. Era doar mai puțin din toate”, a adăugat ea.

Spre deosebire de mulți oameni care sar în mod regulat de la o dietă la alta, Mancuso a spus că nu a fost o persoană care a ținut diete înainte de a învăța cum să piardă în greutate în mod durabil. Cu toate acestea, ea a încercat câteva programe, dar și-a recăpătat greutatea după o vreme.

Mancuso a împărtășit cele mai importante două lecții pe care le-a învățat după ce a slăbit 90 de kilograme.

1. Pierderea în greutate i-a oferit lui Mancuso „experiențe mai pline”

Ani de zile, Mancuso a crezut că stilul ei de viață sedentar, bazat pe fast-food, era opțiunea ușoară. Era tot ce știa și, în multe feluri, era zona ei de confort.

„Am crezut că viața mea era mai ușoară înainte, de aceea am continuat cu tiparele nesănătoase pe care mi le-am creat”, a spus ea.

Privind acum în urmă, Mancuso își dă seama că avea mai puține lucruri de făcut în viața ei deoarece mărimea o reținea. Mancuso evita anumite restaurante, nu se urca în rollercoastere și evita să zboare cu avionul pentru că scaunele nu erau suficient de mari, a spus ea.

„Viața mea este mult mai bună acum, dar nu pentru că sunt mai aproape de standardul de frumusețe al societății”, a spus Mancuso. „Ci pentru că am mult mai multe din lucrurile care contează cu adevărat – experiențe mai pline, relații mai bogate, noi oportunități, mai multă energie, mai multă rezistență, mai multă forță, mai multă abilitate, mai multă încredere, mai multă bucurie, mai multă viață”, a continuat ea.

Mancuso simte că acum are libertatea de a alege ceea ce face, în loc ca mărimea corpului și rezistența limitată să ia decizii în locul ei.

2. Sănătatea mentală și cea fizică sunt interconectate

Anterior, Mancuso nu se gândise la faptul că fiecare aspect al sănătății este conectat.

„Mi-am neglijat mult timp sănătatea fizică și mi-am găsit scuze pentru mine însămi că nu era mare lucru, deoarece cel puțin aveam grijă de sănătatea mea mentală și emoțională”, a spus ea. „Dar abia când am început să depun eforturi pentru a deveni sănătoasă din punct de vedere fizic mi-am dat seama cum diferitele domenii ale vieții se hrănesc reciproc”, a explicat ea.

Mancuso a descoperit că, prin dezvoltarea unui stil de viață mai sănătos, și-a îmbunătățit și sănătatea mentală și emoțională.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *