VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Spaniolul Agustin Montero crede că multe dintre tradițiile românești seamănă cu cele spaniole: „Și noi tăiem porcul înainte de Crăciun și facem toate preparatele ca și românii. Doar că aici carnea nu se afumă”

agustin montero Foto: G4Food

Agustin Montero, un spaniol originar din Castilla-La Mancha îți poate povesti despre România mai multe decât știu majoritatea românilor. Agustin a descoperit țara noastră, tradițiile locale, limba, bucătăria românească, pentru a-și găsi apoi și o soție româncă. Nu în România, ci într-o biserică ortodoxă din Spania. Îi place aproape tot ce înseamnă gastronomie românească și crede că multe tradiții sunt comune. „Îmi amintesc de copilărie, când creșteam porc acasă și pregăteam tot ce se pregătește și în România, înainte de Crăciun”.

Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România

Montaj video: Sergiu Ioana.

Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.

Citește și

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Românii din Alicante sărbătoresc împreună, cu mâncare românească, și zile de naștere și sărbători ale comunității/ Claudia și Nicolae Boniș (Asociația Zestrea României): „Avem un grup de WhatsApp unde fiecare anunță ce gătește”

VIDEO | De la Sarmale la Tapas | La 18 ani are deja 2 ani de școală de bucătari/ În total va face 6 ani de studiu și practică, dar deja lucrează în bucătaria unui restaurant bine cotat/ Aryana Jessyca Camarasan: „Eu m-am născut în Spania, am crescut aici. Părinții mei sunt din România. Gătesc paella la restaurant, dar acasă mâncăm românește. De mică mi-a plăcut să stau în bucătărie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *