O idee inedită pentru masa de prânz roșu Valentine. Pilaf cu sfeclă roșie și adaos de brânză brie la final 13 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Efectele adverse ale dietelor / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce ne îngrășăm imediat după ce renunțăm la dietă 13 februarie Redacția 0 comentarii
Terci de ovăz cu portocale. Un mic dejun cald, aromat, cu proteine și carbohidrați sănătoși, dulceag dar nu dulce 13 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
8 ceaiuri din plante care ajută digestia: Mentă, ghimbir și păpădie, între recomandări / Atenție, însă, anumite ingrediente pot interacționa cu medicamentele 12 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Garum: Sosul de peste 2.000 de ani care revine în bucătăria modernă/ Bucătar: „Se vorbește din ce în ce mai mult despre sustenabilitate și utilizarea resurselor, iar acest sos se face din măruntaiele, oasele și capetele peștilor” 12 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 12 februarie: Ouăle pot exploda în cuptorul cu microunde / Iată ce poți face pentru a evita asta 12 februarie Redacția 0 comentarii
Gustarea bogată în fibre care te face „mai deștept” / Nutriționiștii spun că e recomandată mai ales celor vârstnici, dar nu numai 12 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Restaurant din Sectorul 2, închis de inspectorii ANPC / La subsol funcționa un after school ilegal / Mai multe nereguli au fost descoperite, pentru care s-au aplicat amenzi de 43.000 de lei 12 februarie Redacția 0 comentarii
Cum păstrezi cel mai bine untul de arahide: la temperatura camerei sau în frigider? / Experții explică toate detaliile despre depozitarea corectă 12 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cinci fructe care îți pot distruge dieta / Atenție la consumul de struguri, banane și ananas, pentru că sunt foarte bogate în zaharuri 12 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O idee interesantă pentru prânz: spaghetti gratin la cuptor, cu sos de roșii și creveți. Merge și în air fryer 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Irina Georgescu, scriitoare culinară, despre conservarea fructelor și a legumelor: „E un sport național în România. Aveam compoturi, gemuri, ardei copți lent, vinete, ceapă – puse în borcan și păstrate pentru restul anului” 12 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Motive pentru care dietele nu funcționează/ Nutriționistul Tania Fântână explică ce se întâmplă în corpul tău când te privezi de anumiți nutrienți 12 februarie Redacția 0 comentarii
De ce ar trebui să avem un mic dejun bogat în proteine / Două beneficii neașteptate: un somn mai odihnitor și mai puține dureri de cap 11 februarie Redacția 0 comentarii
Top 6 cei mai buni nutrienți care îți întăresc imunitatea/ În plin sezon al gripei, nutriționiștii ne recomandă citrice, căpșuni, ardei gras, somon, fasole, kefir și alte alimente benefice 11 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Antonio Banderas indică alimentul pe care îl evită de când a împlinit 60 de ani/ Specialiștii de la Harvard susțin același lucru 11 februarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci turmeric în mod regulat / Aduce o serie de beneficii pentru sănătate, dar în unele cazuri poate face și rău 11 februarie Redacția 0 comentarii
Știai că există alimente vegetale care pot furniza mai mult calciu decât laptele? / Te așteptai ca smochinele și semințele de susan să fie pline de calciu? Iată ce alte alimente vegetale sunt bogate în acest mineral 11 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cum alegi un somon afumat de calitate? Tania Fântână (nutriționist): „Nu te uita doar la prețul ridicat. Evită somonul cu miros foarte puternic de fum sau pește – poate indica o calitate slabă” 11 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Știai că poți consuma cartofi fără a-ți crește nivelul de zahăr din sânge? Cartofii copți, fierți sau gătiți la aburi nu îți urcă rapid glicemia 11 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să mănânci proteine și nu știi exact ce alimente sunt ideale? / Nutriționiștii recomandă lintea, somonul, curcanul sau brânza de vaci și spun că acestea conțin mai multe proteine decât un ou 11 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pulpe de pui cu fasole. Un prânz care întrunește toate calitățile: rapid, gustos, sănătos, economic, de sezon, cu ingrediente locale 11 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cafeaua și ceaiul, aliați împotriva cancerului? Noi studii sugerează un posibil efect protector / Inclusiv consumul de cafea decofeinizată a fost asociat cu un risc redus de cancer oral 11 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mâncarea ca medicament: Ar putea “prescrierea” fructelor și legumelor să devină parte a îngrijirii de sănătate?/Nutriționiștii susțin că dieta este una dintre cauzele majore ale bolilor 11 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei ceaiuri din plante în fiecare zi / Nutriționist: „Sunt pline de compuși de origine vegetală, cum ar fi antioxidanți și polifenoli, care pot sprijini sănătatea generală” 10 februarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Start-up-ul britanic Better Dairy inovează prin „fermentația de precizie”, creând alternative de brânză fără lapte de vacă, dintre care una fermentată 10 februarie Redacția 0 comentarii
Suspiciuni de toxiinfecție alimentară, în cazul celor 38 de persoane care au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant din Reghin. Autorităţile aşteaptă rezultatele analizelor 10 februarie Redacția 0 comentarii
Ce înseamnă dieta cu purine scăzute și cum o poți urma/ Nutriționiștii te sfătuiesc să eviți sardinele, fulgii de ovăz și fasolea, dacă ai probleme renale sau gută 10 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu: Adolescenții miros a capră și brânză, iar bebelușii miros a violete 10 februarie Redacția 0 comentarii
Traficul îngreunat favorizează tipul de mâncare fast-food: Un studiu american asociază întârzierile rutiere cu alimentația nesănătoasă 10 februarie Redacția 0 comentarii
Studiu: Pe lângă faptul că oferă un impuls de energie, cofeina contribuie activ la îmbunătățirea funcțiilor cognitive 10 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Exemplu de meniu pentru persoanele răcite / Tania Fântână (nutriționist): „Meniul corect, hidratarea optimă și odihna pot fi medicamentele de care aveți nevoie” 10 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Reportaj The Guardian în „lumea de basm” a Maramureșului: „Anii Ceaușescu au trecut de mult, dar încă nu există o cultură a cinei în oraș în zonele rurale. Există un magazin sătesc pentru produse de bază, dar nicio cafenea, bar sau restaurant” 9 februarie Redacția 0 comentarii
Șapte semne subtile că nu mănânci suficienți carbohidrați / Nu aștepta până când devine evident, pentru că asta îți va afecta sănătatea și chiar vei crește în greutate 9 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Dietele bogate în zahăr și carbohidrați sunt sigure în timpul sarcinii? Un ginecolog explică ce riscuri există pentru mamă și bebeluș, în cazul unei alimentații nesănătoase 9 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cât de sigur este să consumi un ou care s-a spart cu mai mult timp înainte de gătire / Specialiștii explică de ce unele ar trebui aruncate, în timp ce altele pot fi consumate 9 februarie Redacția 0 comentarii
Secretul sosului de roșii pentru pizza este faptul că nu e niciun secret și trebuie să fie cât mai simplu. E nevoie doar de ingrediente de calitate și de foarte puține adaosuri, pe lângă roșiile din conservă 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie | Ce termen de valabilitate are carnea. Când trebuie să o arunci din frigider sau congelator 9 februarie Petrescu Camelia 0 comentarii
„Orașe fără foame”, proiectul prin care terenurile neutilizate din zonele urbane sunt transformate în grădini de legume productive / Se creează locuri de muncă, iar comunitățile locale au acces la alimente sănătoase 9 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un studiu din SUA arată că dietele cu sucuri naturale fără fibre pot creşte bacteriile din gură şi intestin asociate cu inflamaţia 9 februarie Redacția 0 comentarii
9 februarie, Ziua Internațională a Pizzei | G4Food a stat de vorbă cu doi maeștri pizzaioli și am aflat secretele acestui preparat: „Răbdarea de a face un aluat acasă este primul și cel mai important secret” / „Toate ingredientele trebuie să fie de calitate” 9 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
VIDEO | Colivă quatro formagi sau tartar de colivă? Nu, nu e o glumă! Acest preparat asociat cu momentele triste ale vieții a fost reinterpretat într-un local din București / Surpriza evenimentului a fost … eclerul cu colivă 9 februarie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Aviz nostalgicilor! Cum arăta un magazin din România la începutul anilor ’90, când plata nu se făcea cu cardul, iar de pe rafturi nu lipseau pufarinele și halvaua / Biscuiții, napolitanele și bomboanele se vindeau la kilogram 9 februarie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Alimente pe care să le eviți atunci când ești răcit / Tania Fântână (nutriționist): În primul rând, nu consuma produse procesate, precum chipsuri, dulciuri și fast-food 9 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Galette crocantă de cartofi cu somon afumat și crème fraîche / Un mic dejun altfel, ușor de preparat și special, pentru o zi de duminică 9 februarie Redacția 0 comentarii
Un nutriționist dezvăluie beneficiile consumului de nuci de apă în timpul sarcinii / Bogate în antioxidanți, potasiu și fibre, aceste fructe de apă reglează tensiunea arterial, ajută digestia și ameliorează grețurile matinale 8 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lămâi întregi murate, sau preserved lemon. Alături de măsline, fac parte din categoria alimentelor salvatoare cu care putem prepara ceva rapid, din mai nimic 8 februarie Redacția 0 comentarii
Grecia contraatacă ciocolata Dubai: Deserturi cu cataif și fistic / Cum poate tradiția culinară să rivalizeze cu cele mai noi tendințe internaționale 8 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Midii în vin alb, gata în 20 de minute / Pe cât pare de sofisticat, pe atât de simplu se prepară 8 februarie Angela Sabău 0 comentarii