Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 3-9 martie/ Un meniu adecvat pentru prima săptămână de primăvară 1 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Pizza, paste și fotbal: Cum îl omagiază Napoli pe Maradona prin gastronomie / La noi, oare n-ar putea exista o pizza Hagi, un covrig Duckdam sau un sendviș Petrolul? 1 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
STUDIU | Modul în care prepari ceaiul ar putea ajuta la eliminarea metalelor grele toxice, inclusiv a plumbului, din apa potabilă/ „Nu sugerăm că toată lumea ar trebui să înceapă să folosească frunzele de ceai ca filtru pentru apă”, declară autorii cercetării 1 martie Redacția 0 comentarii
De ce ar trebui să congelezi cafeaua boabe / Experții spun că este cea mai bună metodă de a-i menține aroma proaspătă / Important este să faci corect acest lucru 1 martie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Experiență culinară inedită la baza pârtiei: Locul unde poți mânca friptură pe piatră încinsă, pregătită chiar de tine! Nu te aștepta la fine dining, ci la o masă autentică, gustoasă și mai ales … accesibilă! 1 martie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Beneficiile psihologice ale unui „cheat meal” / Tania Fântână (nutriționist) explică ce efect are asupra psihicului nostru un „cheat meal”, atunci când ținem dietă 1 martie Redacția 0 comentarii
French Toast / Rețeta ușoară pentru un mic dejun în stil franțuzesc / Îl poți păstra la congelator pentru mai târziu, dacă ai gătit prea mult 1 martie Angela Sabău 0 comentarii
Ciupercile pot fi bune împotriva gripei / De fapt, stimulează sistemul imunitar și fac simptomele mai ușoare 28 februarie Redacția 0 comentarii
Șase mituri despre congelare pe care experții alimentari spun să nu le mai credem / Nu, bacteriile nu mor la îngheț și nu orice aliment poate fi congelat 28 februarie Redacția 0 comentarii
Nutriționiștii susțin că au descoperit ora ideală la care trebuie luată cina / Deși momentul contează, calitatea meselor tale este la fel de importantă / Nu consuma alcool și cafea, alege alimentele integrale, legumele și evită dulciurile și snacks-urile 28 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum ar putea arăta adevarata mâncare sănătoasă a viitorului și cum se împacă practicitatea de consum cu sustenabilitate. Nu e vorba de greieri sau alte insecte, nici de simple alternative la carne 28 februarie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti alla gricia, o rețetă tradițională de lângă Roma, extrem de rapidă. Prevede guanciale și pecorino 28 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Încearcă Hara Hachi Bu, un obicei japonez de alimentație care promovează pierderea în greutate și digestia/ Această practică presupune să te saturi doar 80%, fiind adoptată și de locuitorii din Okinawa, recunoscuți pentru longevitatea lor 28 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ceva Dulce | Mini tarte cu pere din numai cinci ingrediente / Un desert gata în mai puțin de o oră 28 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce este cafeaua turcească / Preparatul tradițional are o istorie de sute de ani, fiind cea mai veche metodă de preparare a cafelei 28 februarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De ce este bine să ai un cheat meal când ții dietă / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce nu trebuie să te simți vinovat atunci când „trișezi” dieta 28 februarie Redacția 0 comentarii
Micul dejun: Cele mai proaste șapte alimente pentru creierul tău / Creează stres și cresc inflamația în corp și în creier 28 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Știai că poți mânca mai mult și, în același timp, să și slăbești? / Dieta volumetrică, poate fi soluția! / Alege verdețuri, legume, orez brun, ovăz sau piept de pui pentru a pierde în greutate / Exemplu de meniu 27 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cârnatul cu ou și bătaia cu bezea, două obiceiuri gastronomice din Joia Grasă/ Este ziua care anunță începerea Carnavalului în Spania 27 februarie Redacția 0 comentarii
Petiție pentru interzicerea aspartamului lansată de o asociație franceză de luptă împotriva cancerului, adresată Comisiei Europene 27 februarie Redacția 0 comentarii
Spune adio alimentelor ultraprocesate, cu acești 7 înlocuitori sănătoși/Renunță la puiul prăjit, ciocolata cu arome și pâinea albă, pentru variante sănătoase și delicioase precum friptura la cuptor, pâinea integrală și apa infuzată cu fructe 27 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 27 februarie: Jabuticaba, un fruct exotic din Brazilia care crește unul lângă altul direct pe trunchiul copacului și al crengilor 27 februarie Redacția 0 comentarii
5 rețete pe care să le încerci la friteuza cu aer cald dacă vrei să slăbești: De la piept de pui crocant, fără ulei, la somon cu ierburi aromatice și mere coapte cu scorțișoară 27 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce carnea de pui nu trebuie spălată, ci este nevoie să fie manevrată în bucătărie separat de restul alimentelor, pentru a evita riscul contaminării obiectelor din jur 27 februarie Redacția 0 comentarii
Din ce poți face o salată iarna? Toate alimentele vegetale pe care le putem combina cu proteine în anotimpul rece. 4 idei de salate ca fel unic 27 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Efectele benefice ale cafelei ar putea fi meritul acțiunii sale la nivelul microbiomului, spune un nutriționist italian 27 februarie Redacția 0 comentarii
O sală de sport din vestul țării lansează un program gratuit de fitness și nutriție / Inițiator: „Nu este doar despre slăbit – este despre a adopta un stil de viață activ și echilibrat” 27 februarie Ștefan Both 0 comentarii
Sunt într-adevăr produsele pentru copii mai sănătoase decât cele pentru adulți? Tania Fântână (nutriționist): Unele conțin uleiuri rafinate și făină albă, care nu sunt foarte nutritive / Ambalajele colorate și mesajele de marketing pot crea impresia falsă că sunt cele mai sănătoase opțiuni 27 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Cât trebuie să „muncești” la sală pentru o felie de pizza? Dar pentru o șaorma sau o porție de cartofi prăjiți? Tania Fântână (nutriționist): „Parcă nu merită să alergi o oră pentru 100 de grame de ciocolată. Soluția vine din mărimea porției” 26 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Sting și soția sa, în ipostaza de fermieri, anunță că uleiul de măsline pe care îl produc pe proprietatea din Toscana a obținut un premiu important 26 februarie Redacția 0 comentarii
Cât vin pe zi face bine? Un nou studiu al universității din Barcelona ajunge la concluzia că 35 de pahare pe lună ajută. De ce e complicat de studiat efectul vinului în organism 26 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Europenii consumă mai puțin pește și sunt mai atenți la preț, arată un sondaj al Comisiei Europene 26 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 26 februarie: De ce francezii și italienii numesc salata de fructe Macédoine/Macedonia? 26 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Locro, o supă cu porumb din gastronomia Argentinei. Are o consistență între gulaș și iahnia de fasole cu cârnați, cu porumb în loc de cartofi sau leguminoase 26 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Este indicat sau nu să încerci dieta pe bază de plante dacă ai diabet? Specialiștii spun că digestia va fi mult îmbunătățită, iar balonarea va deveni o amintire 26 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Majestatea Sa Margareta în bucătărie: Custodele Coroanei Regale va lansa o nouă carte de bucate, intitulată „Patru castele, în patru anotimpuri” / Volumul va cuprinde rețete inedite folosite la mesele, recepțiile și dineurile din reședințele regale 26 februarie Aura Alexa Ioan 2 comentarii
Un inginer alimentar explică de ce o cafea bună trebui să fie călduță, nu fierbinte: „Proteinele din lapte se ard” 26 februarie Redacția 1 comentarii
VIDEO | De șapte ani vinde ulei extravirgin de măsline în centrul Barcelonei/ Tot ce găsești în magazinul lui David este produs local, din livezile de măslini din Catalonia/ Dincolo de afacere, uleiul este o pasiune care se simte în tot ceea ce povestește sau în cursurile pe care le susține 26 februarie Ioana Costescu 1 comentarii
Poți consuma miere dacă vrei să slăbești? Tania Fântână (nutriționist): „Nu are mai puține calorii decât zahărul, dar are alte beneficii” 26 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Cum să pregătești un mic dejun perfect cu iaurt, căpșuni, ovăz și cacao/ Primul pas este să coci biscuiți de casă 26 februarie Redacția 0 comentarii
Dacă tot ce știi despre bucătăria suedeză sunt chifteluțele de la IKEA, iată aproape treizeci de preparate tradiționale nordice care te vor face să vrei să testezi această gastronomie 25 februarie Redacția 0 comentarii
Consumul regulat de iaurt ar putea reduce riscul de cancer de colon, arată un nou studiu realizat de cercetătorii Harvard / Fiind un aliment fermentat, iaurtul conține bacterii benefice care contribuie la menținerea sănătății intestinale 25 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Top-ul celor mai eficiente alimente, în prevenția cancerului mamar/ Dacă mănânci broccoli, fasole neagră sau pește gras, îți poți ajuta sânii să se mențină sănătoși 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fasolea marină – albă – este cea mai bună soluție împotriva constipației, conform dieteticienilor / O poți consuma în paste, salate, sandvișuri cu ton și alte preparate care te vor ajuta să învingi constipația 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune alimente care te pot ajuta să treci cu bine peste vremea geroasă / Înghețata, ovăzul și supa de pui, în fruntea listei 25 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un medic stomatolog pentru copii explică de ce cariile au devenit frecvente la copii tot mai mici: „Fructul are formă de fruct. Nu este ambalat într-un recipient” 25 februarie Redacția 0 comentarii
Istoria cartofului: Cum și când a ajuns în România / Foametea i-a convins pe oameni că este un aliment valoros, deși multă vreme a fost considerat un aliment otrăvitor 25 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Războiul antic al aluaturilor din sudul Italiei: Napoli vs Roma. Care sunt diferențele dintre pizza și pinsa 25 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Cheesecake tiramisù, fără cuptor. Un desert rapid și rafinat, o sinteză între un cheesecake american și un tiramisù italian 25 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
VIDEO | În ce a investit fermiera Iris Roșculeț premiul câștigat, în valoare de 6.000 dolari! „Poți să reușești pe cont propriu, numai să fii deschis către a învăța și a aplica”, spune ea 25 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii