Trei variante de tartine ușor de făcut și sănătoase pentru micul dejun

retete, retetele Juanitei, mic dejun, tartine, pate, somon, branza Sursa foto: Pexels

Deși pare cea mai simplă masă a zilei, de multe ori deschizi frigiderul dimineață și te întrebi ce să mănânci la micul dejun. Cum nutriționiștii îl consideră cea mai importantă masă a zilei, n-ar fi bine să sari peste el, nici să-l înlocuiești cu o cafea.

Îți oferim trei variante de tartine rapide, pe care le poți prepara și consuma înainte de a-ți începe programul. Iar dacă nu ai timp să le mănânci acasă (cum ar fi recomandabil), le poți lua și la serviciu. Sigur vei reuși să iei o pauză de 15-20 de minute pentru o gustare sănătoasă.

Tartine cu cremă de brânză, avocado și roșii

Amestecă puțină brânză telemea cu brânză de vaci și puțină smântână până rezultă o cremă numai bună de întins pe pâine. Deasupra pune câteva felii de roșii și avocado. Adaugă puțin coriandru uscat și piper, eventual și un strop de ulei de măsline extravirgin.

Tartine cu somon și guacamole

Prepară repede un guacamole din jumătate de avocado zdrobit. Amestecă-l cu puțin coriandru uscat, suc de lămâie, sare, piper și ulei de măsline. Așează deasupra 1-2 felii de somon afumat.

Tarine cu pate de ficat de casă

Dacă ai timp cu o seară înainte, prepară un pate rapid de casă. Dacă nu, trage repede în tigaie, în puțin ulei, 2-3 ficăței de pui, pe care îi vei zdrobi cu furculița. Întinde pe pâine un strat subțire de unt, pune ficățeii zdrobiți deasupra. Completează sendvișul cu felii de castravete și puțin mărar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *