VIDEO Usturoiul lui Emilian Burlacu, din Râmnicelu, jud. Buzău, expediat cu firme de curierat în toată România

usturoi, legume, Buzau, ministerul Agriculturii foto: Lantulalimentar.ro

„Avem o suprafață cultivată cu usturoi de 6 ha și cultura se află într-un stadiu de vegetație foarte bun. Am avut, în ultimul timp, ploi care au dus până la 30 de l de apă pe mp. Am semănat pe la jumătatea lunii ianuarie, chiar și pe la jumătatea lunii februarie, fiindcă am avut, până atunci, șapte luni în care nu a fost nicio picătură de ploaie”, a declarat fermierul Emilian Burlacu pentru canalul de YouTube Lanțul Alimentar.

„Folosim sămânță de usturoi românesc. Azi, am adus la târg usturoi recoltat anul trecut, în iunie, ajunge la o dimensiune de la 2 la 5 cm, căpățâna. Recolta medie, în 2023, a fost undeva la 4.200 kg/ha, în măsura în care nu am avut posibilitatea să irig pe toate suprafețele”.

Anual, aproximativ 20 de tone de usturoi sunt recoltate în ferma Burlacu, din comuna Râmnicelu, jud. Buzău. Unde își vinde fermierul român producția?

„Vindem prin piețe, dar cea mai mare cantitate o vindem de acasă. Sunt procesatori de carne și de legume care ne caută. De pildă, usturoiul nostru ajunge ca ingredient în compoziția cârnaților de Pleșcoi, produși tot în județul Buzău. Trimitem și la Tulcea, la un procesator de pește. Sunt oameni care ne găsesc pe internet, pe Facebook și fac comenzi. Am trimis atât usturoi pentru consum, cât și sămânță de usturoi, prin curierat și prin poștă, în toată țara. Nu mai am stocuri de anul trecut, am păstrat câteva zeci de kilograme de ceapă și usturoi ca să am cu ce participa la câteva târguri, la București”

Fermierul Emilian Burlacu a fost prezent cu un stand, în perioada 29 – 31 martie, la Târgul de produse tradiționale organizat la București de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și de Cooperativa Caprirom Sud Muntenia.
 

foto: Lantulalimentar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *