Ministrul Agriculturii crede că fermierii români nu „vopsesc” puii de carne / Franța importă masiv carne de pui din România

Florin Barbu, puiul galben, porumb, Franța Sursa foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că nu crede că fermierii români „vopsesc” puii de carne, subiect intens discutat în prezent, el arătând că România exportă carne de pui inclusiv în Franţa, informează Agerpres.

Prezent, joi, în judeţul Arad, unde vizitează ferme din mai multe localităţi, ministrul a fost întrebat ce părere are despre discuţia legată de vopsirea puilor.

„Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA, care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, face verificări şi bineînţeles că se va ieşi cu un raport pe acest lucru. Nu pot să-mi dau cu părerea, eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar”, a răspuns Florin Barbu.

El a subliniat că puii din magazine sunt crescuţi în general cu porumb, iar România are piaţă de desfacere inclusiv în Franţa.

„Ca să înţelegem, puii pe care îi vedem în magazinele de retail sunt cei cu 80 – 90% crescuţi cu porumb. (…) Am deschis piaţă inclusiv cu omologul meu francez ministru, piaţa din Franţa ia pui din România. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România, de la fermierii români, pentru că noi avem pe carnea de pui un grad de autosuficienţă de 160%, România produce aproape 400 de milioane de pui”, a spus ministrul.

G4Food reamintește că, ieri dimineață, Horia Constantinescu, președinte al Protecției Consumatorului, a scris pe Facebook că fermierii din sectorul avicol din România folosesc un aditiv special pentru a obține pui cu piele de culoare galbenă, iar carnea de pui este „împănată cu tulpini de Salmonella periculoase”. 

Afirmațiile sale au declanșat scandalul „puiului galben” și au fost demontate, în aceeași zi, de o altă instituție a statului român, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA).

Sursa foto: Facebook / Florin Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *