Sucul de sfeclă roșie oferă cu adevărat energie dacă este băut dimineața? Și, în general, este bine să bem suc de sfeclă? 26 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Chifteluțele belgiene ar putea ajunge în spațiu / Un bucătar a regândit produsul special pentru astronauții de pe Stația Spațială Internațională / Cum a rezolvat problema sosului 26 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Beneficiile pepenilor, dezvăluite de nutriționiștii de la Mayo Clinic / Câte calorii are fiecare tip de pepene și cum poți pregăti o salată delicioasă cu pepene 26 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este sarea de mare mai sănătoasă decât sarea de masă? / Ce diferențe există între cele două și cum poți reduce consumul de sare cu ajutorul condimentelor 25 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 3041 vizualizări
Trebuie spălată salata pe care o cumperi gata ambalată în pungă? Expert în siguranța alimentelor: Anumiți paraziți pot cauza toxoplasmoză/ Cum previi acest risc 25 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Șalota și ceapa nu sunt același lucru. Cum se folosește și cum se poate conserva ruda mai rafinată a cepei 25 iunie Redacția 0 comentarii 2286 vizualizări
Este în regulă să spui uneori „da” cartofilor/ Specialiștii de la Clinica Mayo spun că sunt un aliment bogat în micronutrienți / Două rețete cu cartofi fără multe calorii 25 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1923 vizualizări
Ce sunt POSTbioticele, unde le găsim și ce efect au asupra microbiotei/ Dacă despre probiotice știe toată lumea, tot mai mulți specialiști consideră postbioticele esențiale pentru sănătate 25 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Cât alcool poate consuma un bărbat fără să-și crească riscul de cancer? „Un sfert dintre bărbați se tem că vor fi judecați dacă refuză un pahar” 25 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Top 5 fructe de vară: beneficii, combinații ideale și porții sigure / Tania Fântână (nutriționist): În niciun caz nu mâncăm un castron de pepene sau de struguri seara târziu, după cină 25 iunie Tania Fântână 1 comentarii 2322 vizualizări
Sfaturi utile pentru gătit și planificarea meselor, pentru una sau două persoane / Poți găti sănătos, echilibrat și eficient, apelând la metoda farfuriei 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Medicamentele de slăbire, în creștere de popularitate, reduc vânzările de mâncare în supermarketurile din Marea Britanie. Sunt afectate mai ales produsele ultra-procesate 24 iunie G4Media.ro 0 comentarii
Un măr pe zi chiar ține doctorul departe? Ce spun studiile despre acest fruct / Profesor: „Lucrurile sunt mai complexe” 24 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
FOTO | Ce gust are un peisaj? Conceptul de terroir din vinificatie se poate aplica și în gastronomie: solul, clima și produsul local creează o identitate gastronomică 24 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Ce mănâncă în Vietnam un turist din România? Sushi, supă și cafea cu gheață, totul la prețuri mai mult decât decente 24 iunie Economedia 0 comentarii
Nutriția este secretul menținerii sănătății / Cinci trucuri pentru femeile ocupate, care sunt mereu pe fugă 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lapte de vacă, mai sănătos decât băuturile vegetale / Concluziile unui studiu elvețian despre alternativele la lapte: „Aproape jumătate au prea mult zahăr” 24 iunie Ingrid Georgescu 2 comentarii 4045 vizualizări
Un medic de la Harvard avertizează: 6 alimente care cresc riscul de cancer / Cu ce le putem înlocui 24 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1666 vizualizări
FOTO – VIDEO | Torreznos, jumările spaniole din piele și grăsime de porc / Trebuie să știi să le prăjești, după rețetele tradiționale, dacă vrei să iasă perfect, crocante și savuroase 24 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Este zahărul brut din trestie de zahăr mai bun decât cel alb? Un nutritionist și un medic explică ce conține acest tip de zahăr și dacă ne crește sau nu glicemia 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 5207 vizualizări
Pierderea în greutate întinerește creierul / Un studiu arată că pierderea a doar 1% din greutate poate reduce vârsta cerebrală cu 9 luni 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Valul de căldură poate provoca indigestie/ Șapte fructe de vară care îmbunătățesc sănătatea intestinală 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Năutul, ingredient modest cu beneficii majore / Poate reduce colesterolul și inflamația, fiind recomandat în special la persoanele cu prediabet 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce alegem, miere sau zahăr? / Câte calorii are fiecare și cum cresc glicemia / Beneficii și riscuri asociate cu consumul 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cafeaua cu gheață, risc ascuns în zilele caniculare / De ce trebuie evitată când temperaturile cresc 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Nu sări peste micul dejun, pentru că îți îmbolnăvești inima/ Avertismentul vine din partea unui nutriționist care susține că acest obicei poate genera și hipertensiune, obezitate, oboseală și iritabilitate 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Omega-3 și vitamina D, aliați ai longevității / Un studiu arată cum aceste două substanțe pot reduce ritmul îmbătrânirii biologice 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cafeaua, asociată cu îmbătrânirea sănătoasă la femei / Ce spun cercetătorii după trei decenii de studii 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cercetătorii demontează un mit despre slăbit: sănătatea poate fi îmbunătățită și fără pierdere în greutate / O alimentație sănătoasă îți poate proteja inima și metabolismul 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce dulciuri face acasă cel mai faimos cofetar din Salonic / Paulos Terkenlis: „Pentru mine, Salonic înseamnă trei gusturi: bougatsa cu cremă, covrigul și tsoureki-ul aburind” 22 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceaiul matcha, o băutură cu antioxidanți, energie blândă și tradiție japoneză autentică / Pudra verde din Japonia aduce beneficii pentru sănătate și claritate mentală 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Dr. Magda Roșu, medic primar diabet: „Nu există campanii de mâncat sănătos, în ultimii 10 ani”/ Cât de mult mănânci, atunci când crezi că mănânci puțin?/ Medicul recomandă aplicația românească ”Eat & Track”, pentru contorizarea exactă a caloriilor și nutrienților 22 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1511 vizualizări
5 variante de mic dejun care merg perfect și pentru cină / Tania Fântână (nutriționist): E foarte greu să te abții să mănânci mult seara, după o zi proastă la serviciu 22 iunie Tania Fântână 0 comentarii 2685 vizualizări
VIDEO | Steak gătit la mașina de spălat vase: mit culinar sau metodă alternativă reală? / Ce spun specialiștii despre această tendință virală / Chiar dacă poți, nu ar trebui să o faci 21 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Daniela Stegaru (medic primar diabet zaharat): „Un covrig este echivalentul a 7 felii de pâine cu margarină și zahăr / A fost un șoc pentru mine când mi-a spus mentorul meu asta, la începutul carierei / A fost momentul când am exclus covrigii din viața mea” 21 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Istoria boemă a New York Café din Budapesta, considerată „cea mai frumoasă cafenea din lume” / Cât costă o cafea cu foiță de aur în celebrul local din Ungaria 21 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1847 vizualizări
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Andreea Mazilu, Senior Project Manager: „În Spania am descoperit dieta mediteraneeană. Și am slăbit, pentru că nu mă simțeam bine cu kilogramele pe care le aveam. Am adoptat batch cooking-ul, la sfârșit de săptămână ieșim la activități în natură. Ne-am adaptat practic stilului de viață local” 21 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Este într-adevăr vara cel mai bun anotimp pentru slăbit? Tania Fântână (nutriționist): „Alcoolul e inamicul siluetei de vacanță” 21 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp dacă înlocuim carnea cu proteine vegetale/ Consumul de alimente vegetale reduce riscul de a suferi de boli precum cardiopatia ischemică, diabetul sau anumite tipuri de cancer 20 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Patru alimente accesibile pentru a urma dieta mediteraneeană, recomandate de un expert de la Clinica Mayo / Fructele și legumele de sezon, conservele de pește și cerealele integrale, printre cele mai bune și ieftine alegeri 20 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Știința din spatele consumului de broccoli/ Medic: Această legumă te poate ajuta „să trăiești mai mult și mai bine” 20 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Caisele sunt pline de nutrienți benefici pentru sănătatea inimii și digestie/ O nutriționistă ne sfătuiește să nu ocolim aceste fructe, pentru că sunt pline de antioxidanți 20 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dumitru Suceava din Ibăneşti, cel care a restaurat moara acţionată de apă şi vâltoarea pe care le avea în curte ca moştenire de familie, făcând din aceste instalaţii tehnice ţărăneşti o adevărată atracţie turistică, a fost declarat Tezaur Uman Viu 20 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Sunt corporatist, deci mănânc”. Ce am mâncat cu mai puțin de 40 de lei în apropiere de Piața Victoriei 20 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii 1091 vizualizări
6 idei de preparate nutritive și sărace în calorii bune de luat la pachet pentru un picnic de vară: de la lipie cu humus la frigărui reci cu mozzarella light, roșii cherry și busuioc 20 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să mănânci cu plăcere în weekend fără să te îngrași / Tania Fântână (nutriționist): „Nu tratați fiecare masă ca și când e ultima voastră șansă de a mânca. Și mâine o să aveți pofte. Și mâine e posibil să vreți să ieșiți în oraș” 20 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Ce mănâncă dimineața cei mai longevivi oameni din lume / Cercetător: „Ar trebui evitate majoritatea produselor promovate drept alimente pentru micul dejun, precum cereale pline de zahăr, iaurturi și granola” / Ce părere are despre ovăz 20 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 14091 vizualizări
Fisticul, cea mai bună alegere pentru scăderea tensiunii arteriale / Potrivit unui dietetician, fisticul nesărat este sărac în sodiu și bogat în potasiu, grăsimi sănătoase și antioxidanți 19 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumatorii europeni aleg răsfățul alimentar în ciuda presiunilor economice / Un nou raport arată cum europenii caută bucurii culinare pentru a face față provocărilor cotidiene 19 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Chef bucătar: California și Philadelphia, între cele mai comandate tipuri de sushi / Director comercial platformă de livrări: România este lider regional la comenzile pentru acest preparat japonez / Un bucureștean a comandat sushi în valoarea de 2.300 de lei 19 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii