Tania Fântână, nutriționist: De ce e mai greu după 40 de ani? / Clientă: „Eu am așa o viață bună că n-am cum să fiu altfel decât grasă” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Iaurtul și chefirul, două alimente fermentate pe care toată lumea ar trebui să le mănânce pentru un stomac mai plat și o digestie mai bună în 2024, spun experții 7 aprilie Redacția 1 comentarii
STUDIU Consumul a mai mult de 12 ouă pe săptămână nu are impact asupra nivelului de colesterol / Cum s-a ajuns la această concluzie? 7 aprilie Redacția 1 comentarii
12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci, recomandate de dieteticieni / Bune pentru slăbit, acestea țin departe diabetul și bolile de inimă 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Ce face gochujang să fie atât de diferită față de pasta de ardei iute / Câteva idei delicioase în care poți folosi celebra pastă de chili coreeană 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Consumul zilnic de carne și alimente procesate, asociat cu dezvoltarea bolii Alzheimer – studiu 6 aprilie Redacția 1 comentarii
Premieră mondială în industria laptelui: o companie din Australia vinde lapte obținut de la vaci ale căror emisii de metan au fost reduse cu 25%, datorită hrănirii cu alge marine 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Prăjitura Twinkie (pandișpan cu cremă de vanilie), sărbătorită în Statele Unite / Numele ar fi fost inspirat de o reclamă la pantofi, „Twinkle Toe Shoes” 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva cuvinte despre cântare și cântărire / Am avut experiențe bizare cu oameni pe cântar, care insistau să-și dea și lenjeria intimă jos / Care-i treaba cu dispozitivele smart? 6 aprilie Tania Fântână 1 comentarii
STUDIU Oamenii de știință au descoperit că persoanele care trăiesc în zonele urbane sunt din ce în ce mai puțin capabile să digere fibrele 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Pastele Carbonara, celebrate în Italia / Felul acesta de paste ar fi apărut după Al Doilea Război Mondial, fiind pus în legătură cu prezența soldaților americani în Peninsulă 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Dieta de primăvară: Cum și când să mănânci pentru a slăbi / Alimente proaspete de sezon, cereale integrale, 2 litri de apă pe zi și orele de masă nord-europene 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Cum te pot ajuta fulgii de ovăz să slăbești / “Oatzempic”, o tendință virală de pe TikTok, îi promovează ca fiind un truc pentru pierderea în greutate / Care este părerea experților 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Chimichurri. Acest sos super-ușor merge bine cu fripturile făcute în sânge pe grătar / Rețetă de primăvară 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Micotoxine descoperite în produsele vegetale care imită carnea / Experții solicită autorităților să monitorizeze mai strict sectorul alimentelor alternativă, aflat în plină dezvoltare 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
STUDIU: Dieta tradițională japoneză este asociată cu o contracție mai mică a creierului la femei în comparație cu dieta occidentală / Niponii consumă frecvent pește, fructe de mare, soia, miso, alge marine și ciuperci 5 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO Omleta cu patru ingrediente a actorului Stanley Tucci / Gustarea lui preferată de la miezul nopții este făcută cu alimente de bază din cămară 5 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Croația obține protecție la Bruxelles pentru un soi de hrean nelipsit din meniurile pe bază de carne din bucătăria națională 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
7 dintre cele mai comune mituri despre nutriție, demontate / „Mâncatul după ora 18:00 nu este benefic pentru tine” 5 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
Contaminanți în alimentele pentru copii: Nivelurile maxime admise au fost revizuite în scădere pentru anumiți acizi grași, rezultați din rafinarea uleiurilor vegetale 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cercetările sugerează că mâncărurile ultraprocesate îți pot afecta serios sănătatea / Iată cum le identifici și eviți / Exemple de alimente ultraprocesate 5 aprilie Redacția 1 comentarii
EXCLUSIV Oana Parlițeanu, medic: ,,Obezitatea ne omoară mai devreme. Mâncăm tot ca în epoca de piatră!” / România, printre țările cu cea mai accentuată rată de creștere a fenomenului la copii 5 aprilie Alexandra Mănăilă 1 comentarii
9 sfaturi pentru a nu mai mânca junk food / Cum scăpați de alimente ultraprocesate, sucuri, dulciuri și gustări sărate 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Cei mai importanți micronutrienți pe care trebuie să-i incluzi în dieta ta pentru o sănătate mai bună / Alimentele în care se găsesc / Magneziul, implicat în peste 300 de reacții biochimice din organism 4 aprilie Redacția 1 comentarii
10 cele mai bune opțiuni de paste cu conținut ridicat de proteine pentru o masă satisfăcătoare / Știai că există paste de fasole, cu năut, paste de Edamame sau paste cu linte? 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Deserturi pe care le poți mânca fără să te îngrași, recomandate de dieteticieni / Rețetele, bune pentru slăbit, pot fi făcute de oricine 4 aprilie Redacția 1 comentarii
Ai nevoie de numai 3 linguri de ulei de măsline, într-o perioadă în care sortimentul acesta de ulei s-a scumpit frustrant de mult, ca să obții o marinadă reușită / Atenție la diferența dintre marinadă și marinată 3 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cele mai bune nuci, alune și semințe pentru gustări, în funcție de ce probleme de sănătate ai și ce obiective urmărești / Semințele de floarea-soarelui și nucile caju, ideale pentru slăbit 3 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
STUDIU: Reducerea consumului de alimente care conțin un aminoacid esențial, izoleucina, ar putea mări durata vieții / Șoarecii masculi au trăit cu 33% mai mult 3 aprilie Ioan Radu 2 comentarii
Cel mai mare festival de barbeque din Europa se va desfăşura în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov / 200 de chefi din zece țări vor găti la GrillFest / Premiera absolută: burgerul din carne de crocodil 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Sărbătoarea clătitelor, organizată în weekend, la Prejmer, în Brașov / Din acest an evenimentul e cuprins în ofertele agenţiilor de turism 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Insectele ca alimente de zi cu zi: Iată unde poți găsi la tot pasul Chapulines (lăcuste) și unde ouăle de furnică sunt o delicatesă 2 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Cele mai bune cinci rețete de somon / Este al doilea cel mai cerut aliment în restaurantele americane, după creveți 2 aprilie George Mănescu 0 comentarii
STUDIU Consumul de 1 lingură de oțet de mere în fiecare zi ajută la slăbit în cazul adulților mai tineri / Ce efecte secundare neplăcute ar putea să apară 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Există beneficii reale pentru sănătate dacă spălați orezul înainte de a-l găti? De ce consumul frecvent de orez la mai multe mese pe zi poate fi nesănătos, în special pentru sugari și copii 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Morcovii câștigă popularitate: Aceste legume iubite de copii au efecte benefice extraordinare pentru sănătate / Dietetician: O rădăcină lungă de 15 cm are doar 35 de calorii 2 aprilie Ioan Radu 2 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: 15 reguli pentru slăbit fără să ții dietă 1 aprilie Tania Fântână 3 comentarii
Mâncarea de sub cazanul de pălincă, gastronomie românească de înscris la UNESCO / Tradiția cărnurilor ,,împocălite” / Cornel Achim, proprietar de pălincie: Sunt nenumărate rețete de mâncăruri împachetate pe care le-am experimentat, trudit și desăvârșit 1 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
VIDEO “Firele lui Dumnezeu”: Cele mai rare paste din lume și rețeta pentru supa de oaie cu pecorino, păstrate de o familie din Sardinia 31 martie Redacția 0 comentarii
Ce mâncăruri obișnuiesc să pună pe masă membrii confesiunilor religioase/comunităților etnice din România care sărbătoresc astăzi Paștele 31 martie George Mănescu 0 comentarii
Polonia: Rețeta de „baba” cu 96 de gălbenușuri de ou/ În trecut, astfel de produse de patiserie bogate erau simbol de statut social (BBC Travel) 30 martie Redacția 0 comentarii
Soluții „zero waste” de Paște: Cum să transformi excesul de albușuri de ou în meringi cu zahăr brun (The Guardian) 30 martie Redacția 1 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva vorbe despre mersul la baie / Surpriza de care putem avea parte când cumpărăm brânză de la țărani/producători locali / Intervalul în care colonul tău este cel mai activ: 5-7 dimineața 30 martie Tania Fântână 0 comentarii
Burger cu carne de crocodil, la cel mai mare festival de barbecue din Europa, GRILLFEST, organizat în România / A doua ediție, programată, anul acesta, începând cu 10 Mai, la Snagov 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Romano-Catolicii din India pun pe masă, de Paște, un fel de pâinișoare dulci de formă sferică, numite Fugias 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Cum era serbat Paştele, în anii ’80, în comunităţile multietnice din Transilvania. Dulciuri după reţete săseşti şi obiceiul „stropitului fetelor” 29 martie Teo Dumitru 1 comentarii
Rețeta de baba veche de secole făcută cu 96 de gălbenușuri de ou / La ce trebuie să fiți atenți 28 martie Redacția 0 comentarii
Beneficiile păstârnacului pentru sănătate: plin de nutrienți, conține mulți antioxidanți / De ce ajută la slăbit 28 martie Redacția 0 comentarii