Creveți crocanți cu nucă de cocos și sos chili dulce / Un prânz delicios și rapid, numai bun de servit lângă un bol de orez sau noodles 4 februarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Cafea în cană de biscuit, ce poate fi mai delicios? Noua modă a cafelelor servite în căni dulci și comestibile a împânzit rețelele sociale 4 februarie Redacția 0 comentarii
Medicul Mircea Beuran: Îndulcitorii aceştia ciclamaţi sunt deja compromişi / E preferabil să iei 5 grame de zahăr 4 februarie Redacția 0 comentarii
Ce legume să nu consumi niciodată împreună și ce fructe nu ar trebui combinate cu lapte/ Nutriționiștii spun că respectarea acestor reguli te ferește de gaze, balonare și alte probleme digestive 4 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Coaja de citrice pe post de condiment. În ce alte preparate și rețete o mai putem adăuga, pe lângă deserturi, și cum. Trebuie folosite doar fructe netratate 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum prepari o pastramă de pui acasă/ Fără E-uri, fără nitriți – nitrați și fără conservanți/ Nu vei mai cumpăra mezeluri din comerț 3 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Fanta aniversează 70 de ani/ Cunoscuta băutură răcoritoare a fost creată în 1955 la Napoli, folosind portocalele locale/ Un pariu câștigat de creatorul ei cu compania care producea băuturi răcoritoare sub licență Coca Cola 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 03 februarie: Ciocolata poate fi mortală pentru câini și pisici 3 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Conopidă gratinată cu roșii și măsline, la cuptor sau chiar la friteuza cu aer cald. Se pot adăuga și paste, pentru un preparat unic 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum alegi cea mai bună pâine și care sunt elementele importante de care să ții cont / Ce diferențe sunt între pâinea cu drojdie și cea cu maia 3 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
Topul celor 10 alimente care nu ar trebui consumate împreună/ Un nutritionist explică de ce anumite combinații alimentare sunt nesănătoase 3 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Clătite la friteuză cu aer cald? Da, se poate! E nevoie de o tigaie sau o tavă rotundă care să încapă în airfryer 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gustul dulce-amar al tehnologiei în cafeaua de fiecare zi din casele italienilor. Renumita caffettieră Moka Bialetti, unul dintre cele mai renumite obiecte de design italiene, în pericol de dispariție, pe fondul proliferării capsulelor 3 februarie Mihaela Găneț 3 comentarii
Poți mânca la aceeași masă carne și brânză? Tania Fântână (nutriționist): „Această combinație nu ține de cine știe ce substanțe care se formează, ci pur și simplu că acea masă devine foarte greu de digerat” 3 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Care este cel mai sănătos tip de cereale? Nutriționiștii afirmă că grâul, orezul și ovăzul sunt adevăratele cereale integrale / Atenție! Un mic dejun cu cereale ultra-procesate poate conține toată cantitatea de zahăr pentru o zi 3 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Atenție când faci salată de fructe! Nutriționiștii ne avertizează să evităm patru combinații de fructe care pot deveni toxice 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceaiul de frunze de dafin, un beneficiu pentru sănătate / Ajută la întărirea imunității, dar are și efect antibacterian, antidiabetic și antioxidant 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ești îngrijorat că ai colesterolul mare? Iată cum te poate ajuta sucul de roșii, dacă îl bei dimineata, pe stomacul gol 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Etichetarea caloriilor pe meniuri ar putea agrava tulburările de alimentaţie, susţine un studiu. Obiectivul este diminuarea ratei obezității 2 februarie Redacția 0 comentarii
8 alimente care pot reduce riscul de insuficiență renală / Dacă analizele tale de sânge arată un nivel mare de creatinină, pentru a-ți ajuta rinichii, trebuie să mănânci mere, castraveți, conopidă, ceapă sau afine 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Tipuri de făină – cum alegi făina în funcție de ceea ce vrei să gătești 2 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
VIDEO | Exemple de meniu de iarnă cu alimente sezoniere / Tania Fântână (nutriționist): „Poate că nu ar strica să ne oprim puțin din goana asta de a mânca obsesiv de diversificat și să ne aducem aminte ca bunicii noștri nu mâncau caju” 2 februarie Redacția 0 comentarii
Istoria feței de masă: Prima mențiune datează din anul 100 d.Hr / Celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”, un moment-cheie / Cum a ajuns fața de masă de la simbol regal la obiect de uz comun 2 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Bucăți de friptură în unt cu usturoi / O masă de prânz ușoară și rapid de făcut, pentru o sursă bună de proteine 2 februarie Redacția 0 comentarii
Italia a inventat conceptul de espresso și cultura cafenelei moderne, în anii 1880-1900 / Motivul a fost acela de a accelera procesul de preparare a cafelei 2 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Călătorii culinare prin Barcelona: Casa Battló și ou estrellat cu txistorra, Muzeul de Artă al Cataloniei și tortilla, plaja din Badalona și aroz caldozo / Idei de „pairing” între obiectivele de neratat și gastronomia locală (FOTO) 2 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
De ce este dieta japoneză atât de sănătoasă / Este poporul cu cei mai mulți centenari și cele mai puține boli asociate vârstei 2 februarie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune 10 alimente, pentru micul dejun, care îți pot reduce nivelul de acid uric/ Alege cafeaua, bananele și merele, dacă vrei să fii ferit de gută și probleme cu rinichii 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum poți reduce cantitatea de zahăr în preparatele tale dulci / Cu ce îl poți înlocui, fără să compromiți aluatul 1 februarie Redacția 0 comentarii
OMS a încercat să convingă guvernele să impună reducerea cu 30% consumului de sare pentru populație, până în 2025, dar planul a eșuat / Soluții simple pentru reducerea consumului de sare 1 februarie Otilia Ignat 2 comentarii
ABC în bucătărie | Cum (pre)gătești hârtia de orez, pentru a prepara rețete asiatice și nu numai 1 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Pui cu feta la cuptor / Rețeta cu care nu vei da greș, în special atunci când ești grăbit și nu vrei să petreci mult timp în bucătărie 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum a înmormântat o caracatiță personajul lui Garabet Ibrăileanu din romanul „Adela”, publicat în 1933: „Mireasma — ca orice emanaţie subtilă, de roze şi de caracatiţă — nu cunoştea bariere şi continua să îmbălsămeze împrejurimile” 1 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 3-9 februarie 1 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Miere de pe acoperiș: Cum a devenit apicultura urbană un fenomen în Atena / La Paris, mierea produsă pe acoperișul Operei este considerată un lux / Deși pare o practică modernă, apicultura urbană datează din Antichitate 1 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Aripioare de pui la air fryer, cu lămâie și piper / Crocante și gustoase, sunt mai bune ca la restaurant 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Harta Punctelor Gastronomice Locale, accesibilă on line! Numărul unităților se apropie de 500 / Transilvania, regiunea cu cele mai multe PGL 1 februarie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | G4Food lansează seria „Bucătărie cu bun gust”. Designerul Adriana Maria Popescu te învață cum să îți transformi spațiul de gătit într-unul funcțional și estetic / Primul episod: Tendințe în materie de bucătării în 2025 1 februarie Redacția 0 comentarii
Alimentele ultra-procesate pe care ar trebui să le eviți / Cercetările sugerează că sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră / Află cum să le deosebești de cele procesate 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Mic dejun englezesc, complet: carnați, ou, bacon și cartofi prăjiți, între felii de pâine 1 februarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău după șapte zile de post? Efectele merg dincolo de pierderea în greutate, iar știința explică exact ce se întâmplă 31 ianuarie Redacția 1 comentarii
Oamenii de știință tocmai au descoperit ingredientul perfect pentru o porție de paste Cacio e Pepe perfectă / Cu această metodă vei obține întotdeauna un sos incredibil de bun 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 31 ianuarie: Vanilia este mai scumpă decât argintul 31 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Grăsimile trans sunt responsabile pentru peste 270.000 de decese anual / Pentru o dietă sănătoasă, aportul recomandat de grăsimi trans trebuie să fie sub 1% din totalul energiei 31 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
O fostă elevă de la Royal Ballet School din Londra a încheiat un acord financiar cu prestigioasa şcoală britanică de balet, pe ai cărei profesori i-a acuzat că i-au provocat tulburări de alimentaţie prin faptul că ai făcut remarci cu privire la greutatea ei 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
Pastele din leguminoase conțin mai puțini carbohidrați decât cele din grâu/ De ce sunt diferite, beneficiile și modul de gătire al acestor paste/ BONUS Paste din linte cu sos ragù 31 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
7 alimente pentru o îmbătrânire mai sănătoasă/ Nutriționiștii ne sfătuiesc ca acestea să nu ne lipsească din coșul de cumpărături 31 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lanțurile de restaurante își propun adaptarea meniurilor și pregătirea personalului pentru a servi persoanele cu autism/ Toată lumea trebuie să aibă dreptul la o experiență gastronomică plăcută 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
Vrei să te încadrezi într-un plan alimentar, dar ai un anumit buget? Iată cum îți poți personaliza lista de cumpărături cu ajutorul inteligenței artificiale 31 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii