Ceai pentru imunitate, pe cât de simplu de preparat, pe atât de eficient și gustos/ Îl puteți consuma în loc de cafea la micul dejun sau oricând pe parcursul zilei 13 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Pliculețele de ceai eliberează milioane de particule de microplastic în timpul utilizării/ Cum sunt absorbite acestea în organismul uman și cu ce consecințe 13 ianuarie Redacția 0 comentarii
Este grapefruit-ul sănătos? Dieticienii susțin că acest fruct aduce beneficii pentru sistemul imunitar, intestine și piele, ne ferește de cancer și poate ajuta la slăbit 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta DASH, aleasă drept cel mai bun plan alimentar pentru sănătatea inimii în 2025 / Este bine fundamentată științific, iar beneficiile sale au fost dovedite în timp / Cum ar putea arăta meniul unei zile 13 ianuarie Otilia Ignat 1 comentarii
7 efecte secundare ale semințelor de in, despre care nici nu bănuiai/Aduc o mulțime de beneficii, dar, în anumite condiții, pot genera disconfort gastric și agrava inflamațiile din corp 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Experții dezvăluie momentul exact când să mănânci micul dejun, dacă vrei să slăbești/ Specialiștii au stabilit și o rutină clară a activităților recomandate de dimineață 13 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Am început să luăm contact cu bucătăria asiatică, unii o preferă înaintea tuturor celorlalte. Dar care sunt diferențele dintre cele mai aromate tipuri de orez, Basmati și Jasmine? 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai mare studiu realizat până în prezent cu privire la legătura dintre dietă şi cancer. Rolul calciului, al cărnii și al alcoolului în cancerul intestinal 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Nu toate alimentele bogate în sodiu sunt dăunătoare/ Iată 6 opțiuni care te pot face, de fapt, mai sănătos 12 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO. ABC în bucătărie – Cuțitele pentru tăiat brânză sunt de tipuri și forme diferite și fiecare este utilizat pentru un anumit fel de brânză 12 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Primul studiu legat de momentul când bem cafea: Cafeaua de dimineaţă poate proteja inima mai bine decât consumul de cafea pe parcursul zilei 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Știai că semințele de cânepă sunt un superaliment bogat în proteine și grăsimi sănătoase ce îți poate ajuta inima, digestia și imunitatea? O nutriționistă dezvăluie 8 modalități în care le poți consuma 12 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu recent al Universității Standford: Fibrele din alimentație stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt în intestin, care modifică expresia genetică și protejează împotriva tumorilor 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
Care este cea mai sănătoasă proteină? „Am recomandat să fie mutată carnea la sfârșitul listei de proteine” 12 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Guma de mestecat poate crește pofta de mâncare? Nutriționistul Tania Fântână explică de ce este bine să alegi aromele mentolate, fără zahăr și motivul pentru care guma nu trebuie mestecată mai mult de 15 minute 12 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
10 sfaturi pentru slăbit, de urmat în 2025/ Evită dietele rapide, dormi suficient, nu te stresa, nu elimina grăsimile bune din alimentație și, categoric, vei reuși să pierzi în greutate 11 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Miceliul de ciuperci, alternativă sustenabilă și gustoasă la carne și fructe de mare? Cercetători danez: „Ne dorim nu doar să fie sigur de consumat, ci și să fie delicios, pentru că altfel cine ar mânca așa ceva?” 11 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO ABC în bucătărie: Cum să cureți și să tai fructul dragonului, un fruct exotic asemănător cu kiwi, dar în variate culori și gusturi 11 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Semnal de alarmă! Inexplicabila creștere a incidenței cancerului gastric la tineri este pusă pe seama alimentației, a excesului de antibiotice din alimente și a obezității 11 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 13-19 ianuarie 11 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
De ce suntem obsedați de ideea de a fi slabi? Un nutriționist și un psiholog explică dilemele corpurilor (im)perfecte 11 ianuarie Redacția 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână, despre delicioasa brânză, grăsimi și calorii. Ce înseamnă o porție moderată, din ce tip de brânză și în ce combinații 11 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
De ce un pahar mare de ayran poate fi un mic dejun ideal de sâmbătă, dacă vrem să începem să revenim la greutatea de dinainte de sărbători 11 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mâncând 10g în plus din acest aliment poți reduce riscul de diabet și cancer / Este un aliment banal, pe care mulți oameni îl au în bucătărie 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu: O dietă mai sănătoasă, bazată pe alimente proaspete și minim procesate, este asociată cu o reducere a simptomelor depresive 10 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Legătura dintre ADHD, impulsivitate și alimentația nesănătoasă: un cerc vicios cu impact asupra sănătății adolescenților. Dieta influențează tulburarea, iar tulburarea influențează dieta 10 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Gustări rapide care te ajută să-ți potolești pofta de zahăr/ Carbohidrații bogați în fibre, proteinele slabe și grăsimile sănătoase îți pot reduce dorința de alimente dulci/ Un dietetician explică ce poți mânca 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai proaste cinci mic dejunuri, conform nutriționiștilor / Unele dintre ele te vor surprinde, pentru că sunt considerate „foarte sănătoase” 10 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Transformarea fizică a unui cunoscut chef spaniol/ A slăbit 40 de kilograme în mai puțin de doi ani fără diete miraculoase și fără trucuri 9 ianuarie Redacția 2 comentarii
Inteligența artificială face o predicție șocantă: Cum ar putea arăta oamenii în anul 2055, dacă obiceiurile alimentare nesănătoase vor continua 9 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un cardiolog consideră acest fruct ca fiind cel mai sănătos/ „Are de opt ori mai mulți nutrienți decât un măr și de două ori mai multă vitamina C decât o portocală” 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cetoza: ce este, cum apare și care sunt beneficiile sale/ Dieta ketogenică a devenit extrem de populară în ultimii ani 9 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune diete din 2024, analizate de nutriționiști și recomandate pentru 2025 / Specialiștii susțin că poți urma o dietă de succes și poți slăbi, dar, totuși, să mănânci sănătos 8 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pentru prima dată în istorie, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a stabilit limite pentru nivelurile de plumb din alimentele procesate pentru bebeluși / Măsura este, însă, considerată ineficientă: „E prea puțin și prea târziu” 8 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un nutriționist avertizează asupra produselor cu apă adăugată și explică de ce sunt mai scumpe: „Aceasta este o practică frecventă în industria alimentară” 8 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci popcorn zilnic? Deși are un conținut mai mare de antioxidanți decât multe fructe și legume, nutriționiștii recomandă moderație: Consumul excesiv poate provoca balonare, gaze și constipație 8 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%/ Consumul regulat de alcool agravează acest risc, conform unui nou studiu 8 ianuarie Redacția 0 comentarii
Vrei să slăbești? Bea miere cu apă caldă! Ce alte beneficii mai poate aduce băutura pentru sănătatea ta 8 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să înfrunți depresia post-sărbători? Simplu! Specialiștii Clinicii Mayo și cei de la Harvard Health Journal îți recomandă să mănânci sardine la conservă pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit 8 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum scapi de kilogramele acumulate de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): Sunt multe moduri în care poți să slăbești. Sute, mii de moduri. Alege unul de care să te poți ține o perioadă mai lungă de timp 8 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Lipii de mălai pentru micul dejun, o versiune fără gluten. Dacă aceeași compoziție o modificăm puțin și o coacem în cuptor, obținem un clasic cornbread american 8 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O nutriționistă a făcut topul celor mai bune diete pentru pierderea rapidă a greutății/Totuși, ea recunoaște că rezultatele acestora nu se mențin, pe termen lung 7 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un profesor de imunologie a devenit propriul „cobai” pentru a descoperi secretul longevității / A încercat diverse metode populare: înotul în apă rece, consumul de suc de sfeclă și dietele restrictive. Rezultatul? „O masă de fast-food cu prietenii este mai benefică decât o viață de quinoa mâncată singur” 7 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Consumul de avocado zilnic, asociat cu alegeri alimentare mai bune / Un studiu arată că ajută la îmbunătățirea calității dietei 7 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
De ce ne balonăm atunci când avem gustări foarte dese / Nutriționistul Tania Fântână vine cu trucuri împotriva ronțăitului foarte des: „Stabilește mese regulate, mănâncă încet și bea apă” 7 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Top 3 alimente care conferă energie. Toate sunt specifice micului dejun sau gustărilor de peste zi 7 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cea mai sănătoasă masă din lume/ Meniul, formulat științific, este plin de superalimente, a fost creat de o echipă de nutriționiști și include chiar și desert 6 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Culoarea contează. Ce indicații ne poate da intensitatea cromatică a gălbenușului de ou. Sunt mai sănătoase cele portocalii? 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă te pasionează tot ce ține de tehnica barbecue, iată ce ar trebui să știi despre reacția Maillard. Este responsabilă pentru gustul și culoarea cărnii la grătar, dar nu numai 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Are banana prea mult zahăr? Iată adevărul despre carbohidrații, caloriile și nutrienții din acest fruct și ce beneficii pentru inimă aduce el 6 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii