Economedia: Ferma de oi din Galați unde se face urdă și caș după rețete de acum 300 de ani, inclusiv pentru export / A renunțat la colaborarea cu supermarketurile din cauza prețurilor mici oferite

ferma de oi, galati, branza, export Sursa foto: Familia Cojanu

Familia Cojanu crește oi de 300 de ani și produce brânză, caș, urdă și alte specialități după rețete tradiționale, transmite Economedia. Ferma lor, situată la 5 kilometri de Galați, are peste 1.000 de oi și produce peste 80 kg de brânză pe zi în lunile de vară. Cererea este atât de mare încât nu le mai rămâne nici pentru consumul propriu. Produsele sunt vândute în toată țara și în străinătate, inclusiv în Anglia, Italia, Germania și America.

Angela Cojanu a explicat că rețetele vechi și calitatea superioară a produselor i-au făcut să aibă clienți fideli, chiar dacă prețurile sunt mai mari decât cele din piață. În 2023, cașul era vândut cu 40 de lei/kg și urda cu 20 de lei/kg.

Ferma oferă livrări la domiciliu și a renunțat la colaborarea cu supermarketurile din cauza prețurilor mici oferite. Recent, familia a introdus creme de brânză din lapte de oaie cu diverse arome, foarte apreciate de clienți, și a continuat să producă caș cu praz. „Sunt la mare căutare de către clienți. 200 de grame costă 25 de lei sau 500 de grame – 50 de lei. Sunt 100% naturale și toți clienții care au cumpărat au fost încântați de gust și au revenit cu alte comenzi”, spune Angela Cojanu.

Vezi detalii

Investițiile constante în fermă, precum un tanc de răcire a laptelui și o sală de muls automată, contribuie la calitatea produselor. În viitor, familia va instala panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile și va cumpăra o cameră frigorifică pentru maturarea brânzei în condiții optime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *