ABC în bucătărie: Cum se coc și se curăță castanele

castane Foto: G4Food

Sezonul de castane este la apogeu, sunt bune și sănătoase, merg de o ronțăială seara la televizor, dar cum le coacem și mai ales cum le curățăm?

În primul rând, castanele se spală bine și se usucă pe un prosop. Se pot chiar lăsa o oră la înmuiat.

castane
Foto: G4Food

Pasul 2, se crestează în formă de cruce în vârf.

Vezi detalii
castane
Foto: G4Food

Pasul 3 se preîncălzește cuptorul sau airfryerul la 220, respectiv 200 de grade. Se pun castanele pentru 20 de minute la copt.

castane
Foto: G4Food

Se scot și se înfășoară bine într-o cârpă să rămână calde. Se curăță mai ușor când sunt calde. Se rupe coaja și se freacă bine pentru a desprinde și membrana interioară.

castane
Foto: G4Food

Se pot mânca așa coapte sau se pot fierbe în sirop de zahar pentru a le transforma în marron glace. De asemenea le puteți face piure dulce sau sărat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Mda, in tîrgul din Sinaia era un bcureștean, singurul vînzător de castane coapte dar aduse din Italia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *