Mic dejun sănătos și rapid: terci de ovăz cu fructe și nuci / E alegerea ideală pentru cei care vor să înceapă ziua cu o masă echilibrată și gustoasă!

Ingrid Georgescu 27 martie 0 comentarii 5587 vizualizări
idei de mic dejun terci de ovaz cu portocale mic dejun proteic mic dejun cald carbohidrați complecsi foto: dreamstime.com@ Chernetskaya

Pentru un început de zi plin de energie, terciul de ovăz este una dintre cele mai sănătoase și sățioase opțiuni pentru micul dejun. Bogat în fibre, proteine și nutrienți esențiali, acest preparat ajută la menținerea senzației de sațietate și susține sănătatea digestivă.

Ingrediente:

  • 50 g fulgi de ovăz

  • 250 ml lapte (sau alternativă vegetală)

  • 1 linguriță de miere sau sirop de arțar

  • ½ linguriță scorțișoară

  • 1 banană feliată

  • 1 lingură nuci tocate

  • 1 lingură fructe de pădure (afine, zmeură sau căpșuni)

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mică, încălziți laptele și adăugați fulgii de ovăz. Fierbeți la foc mic timp de 5-7 minute, amestecând constant, până când terciul capătă o consistență cremoasă.

  2. Opriți focul și adăugați mierea și scorțișoara, amestecând bine.

  3. Turnați terciul într-un bol și adăugați deasupra feliile de banană, fructele de pădure și nucile tocate.

  4. Serviți imediat pentru un mic dejun hrănitor și delicios!

Acest terci de ovăz poate fi personalizat după gust, adăugând unt de arahide, semințe de chia sau alte fructe preferate. O alegere ideală pentru cei care vor să înceapă ziua cu o masă echilibrată și gustoasă!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *