VIDEO. ABC în bucătărie – Cuțitele pentru tăiat brânză sunt de tipuri și forme diferite și fiecare este utilizat pentru un anumit fel de brânză

cutite branza Foto G4Food
Știm cu toții că brânza se taie cu cuțite speciale, le-am văzut în magazine. Cu forme ciudate sau găuri în lamă, etichetele ni le indică a fi „cuțite pentru brânză”. Dar este suficient să cumpărăm unul singur sau anumite tipuri de brânză au nevoie de cuțite dedicate pentru a fi tăiate?. În realitate, fiecare tip de brânză, în funcție de textura sa, se taie cu un cuțit diferit.
Iată care sunt aceste opțiuni:

1. Cuțite pentru brânzeturi moi

Brânzeturile moi, precum brie sau camembert, au un interior delicat care se poate lipi ușor de cuțit. Pentru a obține o tăietură mai curată și a păstra forma interiorului fragil, poți utiliza un cuțit cu lamă dreaptă foarte fină sau un cuțit special pentru brânzeturi, prevăzut cu găuri. Dacă nu ai un cuțit pentru brânzeturi, un cuțit de bucătar bine ascuțit, încălzit în apă fierbinte și apoi șters, va fi la fel de eficient.

cutite branza
Foto G4Food

2. Cuțite pentru tăierea brânzei

Tăietoarele pentru brânză, cunoscute de majoritatea dintre noi, sunt folosite pentru a tăia felii uniforme din brânzeturi semidure sau tari.

cutite branza
Foto G4Food

3. Cuțite pentru brânzeturi tari și ferme

Cuțitele sau spatulele pentru brânză sunt ideale pentru a tăia brânzeturile tari sau ferme, fie în bucăți, fie în felii. Arată ca o topărișcă mică.

4. Cuțite pentru întins unt și brânză tartinabilă 

Sunt niște cuțitașe mici, cu vârful rotund pe care le așezăm alături de castronașul cu unt sau cu creme de brânză untabile.

5. Furculițe pentru brânză și fondue

Furculița pentru brânză poate fi utilizată pentru a fixa un bloc de brânză în timp ce îl tai. De asemenea, este excelentă pentru a sparge brânzeturile tari sau maturate în bucăți mai mici. Furculițele pentru fondue sunt lungi, pentru a permite scufundarea bucățelelor de pâine, legume sau carne în brânza topită.

Servirea brânzei

Când servești brânză, nu uita să oferi un cuțit diferit pentru fiecare tip de brânză și încurajează invitații să nu amestece cuțitele, pentru a evita combinarea aromelor diferitelor brânzeturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *