Sezonul de castane este la apogeu, sunt bune și sănătoase, merg de o ronțăială seara la televizor, dar cum le coacem și mai ales cum le curățăm?
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În primul rând, castanele se spală bine și se usucă pe un prosop. Se pot chiar lăsa o oră la înmuiat.

Pasul 2, se crestează în formă de cruce în vârf.

Pasul 3 se preîncălzește cuptorul sau airfryerul la 220, respectiv 200 de grade. Se pun castanele pentru 20 de minute la copt.

Se scot și se înfășoară bine într-o cârpă să rămână calde. Se curăță mai ușor când sunt calde. Se rupe coaja și se freacă bine pentru a desprinde și membrana interioară.

Se pot mânca așa coapte sau se pot fierbe în sirop de zahar pentru a le transforma în marron glace. De asemenea le puteți face piure dulce sau sărat.

Mda, in tîrgul din Sinaia era un bcureștean, singurul vînzător de castane coapte dar aduse din Italia…