VIDEO | Rețetele Juanitei | Creveți pil pil, un aperitiv picant, numai bun pentru masa festivă de Sărbători/ Și se prepară în câteva minute

retetele-juanitei-creveti-pil-pil-aperitiv-picant-sarbatori Foto: G4Food

Creveți pil pil este din seria preparatelor de 10 minute. Maxim. Mai ales dacă folosești creveți congelați. Îi lași să ajungă la temperatura camerei și îi gătești un minut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente pentru creveți pil pil

Creveți mari curățați (doar coada se folosește) sau din cei congelați, cum am folosit eu

2-3 căței de usturoi,

2-3 linguri ulei de măsline,

Chilli (sau 1-2 ardei roșii mici, super iuți), sare, piper

Câteva fire de pătrunjel proaspăt.

Preparare creveți pil pil

Se taie felii fine usturoiul, se prăjește în câteva linguri de ulei încins, se pune și boiaua (sau ardeii), cu grijă să nu se ardă nici unul, nici alta. Se adaugă creveții. Nu-i prăjiți mai mult de un minut pe fiecare parte ca să rămână suculenți.

Se servesc pe un platou cu sosul deasupra și asezonați cu pătrunjel tăiat grosier.

Poftă bună!

Citește și

Rețetele Juanitei | Ce poți pregăti rapid cu o pungă de creveți din congelator/ Trei variante de prânz sau cină

Tu știi care sunt cele mai bune și cele mai rele preparate din pește și fructe de mare, pentru sănătatea ta? / Specialiștii explică de ce somonul, tonul, cocktailul de creveți și stridiile sunt cele mai benefice alegeri, iar fish and chips este cea mai proastă opțiune de meniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *